Pytania i porady odnośnie rozwoju postaci. 1535298 4348

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 1535298

Odpowiedzi 4348

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
W zręczność nie inwestujesz nawet jeśli chcesz kraść te klucze, już w 2 rozdziale da się z bonusów dość do ponad 100 :P

Kacperziom

1. Ta jeśli jesteś strażnikiem miejskim :P
2. Niemożliwe

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Maravel

Maravel

Użytkownicy
posty123
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
: o Aż 100? :D Jak? :P 
Z tego co słyszałem, w nowej wersji moda do kusz nie jest wymagana zręczność, sprawdzę jeszcze w grze :p
Ale ogólnie, lepiej kusza, czy łuk, jeżeli chcę iść w broń 2H?

"Zatrute strzały trzymają kołczany z nami jest bóg Khorne,
zdobyczne buzdygany, blisko trzymamy jak łuk Thorgal,
a w kaftanach długie noże co głoszą cicho pieśń,
a swą klingą wbitą w pierś, niosą cicho śmierć."

kacperziom

kacperziom

Użytkownicy
posty88
  • Użytkownicy
Cytat: Tizgar

1. Ta jeśli jesteś strażnikiem miejskim
2. Niemożliwe
dzięki a ,po wykonaniu jakich zadań

Kuken

Kuken

Użytkownicy
posty391
Propsy97
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Cytat: Maravel
: o Aż 100?  Jak?  
Z tego co słyszałem, w nowej wersji moda do kusz nie jest wymagana zręczność, sprawdzę jeszcze w grze :p
Przecież tutaj wszyscy graja praktycznie w nowa wersje wiec tak o by sobie Maciuś nie napisal ... wymagają kusze zręczności, jak będziesz dobrze eksplorował to żaden problem 100 zręki. Lepiej kuszę, bo lepiej się skupić na sile i tam 2h ... a zakładam że grasz pierwszy raz więc pewnie będziesz miał problemy.  Polecam poczytać forum co i jak.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
W 2 rozdziale z samej biżuterii można mieć już 30 zreki z dupy ba nawet 40 jak się wybierze ringa od casii za kielichy :P
Dla was powaznie jest probleme miec 100 zreki wojownikime i nie pakowac w nia ani 1 pkt nauki w 2 rozdziale to i ja się nie dziwie, nie wiem który raz to mówiłem i ile jeszcze powiem w returna nie gra się na szybkość a na dokładność to serio daje profity im dalej tym większe profity :P

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Trunkten

Trunkten

Użytkownicy
posty49
Propsy48
  • Użytkownicy
Cytat: Maravel
: o Aż 100?  Jak?  
Technicznie rzecz biorąc to w Slash n Craft jest najnowszą wersją, a tam kusze są zależne od siły.
Łuki są lepsze, wiecej bonusów do umiejetności i magiczne łuki są całkiem przydatne. Niby jedna kusza jest najlepszą bronią w grze, ale ma limitowaną amunicję.

mateuszzxcv

mateuszzxcv

Użytkownicy
posty483
Propsy58
  • Użytkownicy
No panowie muszę was rozczarować. O wiele bardziej opłaca sie łuk niż kusza. Dlaczego? Przez Ambasadora. To jedyna skuteczna i bezstresowa opcja na trupy. Gdyby była kusza o takich właściwościach dyskusja miała by sens. Niby są miecza które dobrze działają na zdechlaki ale tu dochodzi wytrzymałość i domyslam się że nie będą padać po pierwszym ciosie a Ambasador kładzie każdego po jednej strzale, nawet Strażników Sfer czy tego Zombie Nekromante z Jeskini Bólu. Ze zręcznością problemu nie ma. Wyuczyłem sie do 64 a do 200 dobiłem z bonusów. Nie wiem jak wygląda sprawa z kuszami ale jezeli chodzi o NIE MAGICZNE łuki to najsilniejszy ma 180 dmg i wymaga 160 zręczności. Amen

gandalfgandalf

gandalfgandalf

Użytkownicy
Mistrz magii jest z wami
posty776
Propsy152
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
  • Mistrz magii jest z wami
A nie magiczne kusze zadaja 10dmg wiecej
ale luki sa lepsze

Co robic jako 2 umiejetnosc dla maga sila czy zrecznosc?
Pytam die o poty bo inwest wlasnoreczny to nonsens

Mój post mój styl i nic Ci do tego!
Szukałeś czarodzieja? To przestań szukać.
,,Na świecie nie ma ludzi normalnych i nie normalnych są tylko ci pozamykani w zakładach i ci którzy nie zostali przebadani"
,,Mieli do wyboru wojne lub hańbę.
Wybrali hańbę a wojnę będą mieli i tak"
Winston Churchill
Pomogłem? Czekam na propsa
http://zapodaj.net/73d646fdd9ddc.bmp.html -
http://zapodaj.net/1de7964b3f76b.bmp.html
moje staty w reb 2.1

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Believer in Jesus Christ
Cytat: mateuszzxcv
No panowie muszę was rozczarować. O wiele bardziej opłaca sie łuk niż kusza. Dlaczego? Przez Ambasadora. To jedyna skuteczna i bezstresowa opcja na trupy. Gdyby była kusza o takich właściwościach dyskusja miała by sens. Niby są miecza które dobrze działają na zdechlaki ale tu dochodzi wytrzymałość i domyslam się że nie będą padać po pierwszym ciosie a Ambasador kładzie każdego po jednej strzale, nawet Strażników Sfer czy tego Zombie Nekromante z Jeskini Bólu. Ze zręcznością problemu nie ma. Wyuczyłem sie do 64 a do 200 dobiłem z bonusów. Nie wiem jak wygląda sprawa z kuszami ale jezeli chodzi o NIE MAGICZNE łuki to najsilniejszy ma 180 dmg i wymaga 160 zręczności. Amen
I zwnów widzę jakąś nieścisłość... Ja ambasadorem muszę strzelić conajmniej 2 razy aby zabić strzażnika sfery / demonicznego szkieleta wojownika w tej zajebistej zbroji. Po wczytaniu gry nawet 3 razy gdyż pierwszy strzał jest zawsze zbugowany i nie robi żadnych obrażeń. Jeżeli gość idzie w broń dwuręczną czyli będzie maxował siłe to lepiej mu iść w kusze niż łuki. Ambasador mu jest zupełnie nie potrzebny. Strzeli magiczną kuszą zamrozi szkieleta  i dobije 3 hitami. Obecnie grając na zręczność zainwestowałem troche w siłe dzięki czemu moge korzystać z młota wymagającego 160 siły i zadającego 200 dmg. Walka z wszelkimi szkieletami nie jest już dla mnie wyzwaniem. Ogólnie wygląda na to iż maxowanie siły sprawi iż gra stanie się zbyt łatwa. Co do łuków to polecam łuk ognisty dzięki któremu można zabić każdego nawet najtwardszego przeciwnika.

1 Corinthians 3:19
For the wisdom of this world is foolishness with God.
Psalm 19
The heavens declare the glory of God; and the firmament sheweth his handywork.
Luke 8:17
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

mateuszzxcv

mateuszzxcv

Użytkownicy
posty483
Propsy58
  • Użytkownicy
Ja dla pewności nigdy nie strzelałem z full dystansu. Zawsze podchodziłem tak żeby oni zaczeli mnie gonić i jak byli dość blisko to strzelałem. Nigdy powtarzam NIGDY nie potrzebowałem dwóch strzał na JAKIEGOKOLWIEK trupa.

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
No więc jak to wytłumaczyć? Skoro poziom trudności nie ma wpływu na siłe przeciwników? Może masz więcej inteligencji? Ja mam 103.

Psalm 19
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

mateuszzxcv

mateuszzxcv

Użytkownicy
posty483
Propsy58
  • Użytkownicy
Grałem magiem ognia. Nie pamiętam ile mialem wtedy intela. Zacząłem grac od nowa po tym jak w 4 rozdziale wywalalo mnie przy teleporcie do Jarka wiec zrobiłem calkowity reinstal. Tamtej postaci juz nie mam

gandalfgandalf

gandalfgandalf

Użytkownicy
Mistrz magii jest z wami
posty776
Propsy152
ProfesjaGracz
  • Zbanowany

Co robic jako 2 umiejetnosc dla maga sila czy zrecznosc?
Pytam die o poty bo inwest wlasnoreczny to nonsens
ponawiam

,,Na świecie nie ma ludzi normalnych i nie normalnych są tylko ci pozamykani w zakładach i ci którzy nie zostali przebadani"
Winston Churchill
moje staty w reb 2.1

Robertinho

Robertinho

Użytkownicy
posty145
Propsy25
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
U Ignaza kiedy dostajemy opcję wyuczenia sie robienia strzal do magicznej kuszy/ognistego luku? Wtedy kiedy nauczymi się robienia strzał/bełtow, zdobedziemy np. luk ognisty i pojdziemy do Ignaza po nauke? To prawda, ze Zuris NIBY mial na sprzedac strzaly do owych magicznych broni dystansowych?
Grajac ŚŚ nie mialem problemow z wyuczeniem sie opcji robienia magicznych strzal/beltow chyba w 1 rozdziale juz mialem wyuczone,  gdy gralem juz Nekromantą NIGDY tej opcji nie moglem sie nauczyc (pewnie za pozno wyuczylem sie robienia strzal/beltow) nawet w 4 rozdziale sie nie pokazala ta opcja.

Nie chce sobie nowej gry zjebac.. 

gandalfgandalf

gandalfgandalf

Użytkownicy
Mistrz magii jest z wami
posty776
Propsy152
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Zuris nie handluje taka magia albo ma 20 ognistych strzal
musisz umiec wyrabiac strzaly i to przed 3 rozdzialem bo on ginie w 3

Winston Churchill
moje staty w reb 2.1

Trunkten

Trunkten

Użytkownicy
posty49
Propsy48
  • Użytkownicy
Cytat: Maciuś
No więc jak to wytłumaczyć? Skoro poziom trudności nie ma wpływu na siłe przeciwników? Może masz więcej inteligencji? Ja mam 103.
Z tego co pamiętam to nosząc zbroje paladyna czasami pociski odbijają się od zbroi, te szkielety mogą mieć podobną ochronę.

A co do wytwarzania magicznych strzał, jak nie oddamy trucizny Constantinowi to Ignaz żyje.

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Cytat: Trunkten
Cytat: MaciuśNo więc jak to wytłumaczyć? Skoro poziom trudności nie ma wpływu na siłe przeciwników? Może masz więcej inteligencji? Ja mam 103.Z tego co pamiętam to nosząc zbroje paladyna czasami pociski odbijają się od zbroi, te szkielety mogą mieć podobną ochronę.

A co do wytwarzania magicznych strzał, jak nie oddamy trucizny Constantinowi to Ignaz żyje.
Strzały z ambasadora się nie odbijają .

Psalm 19

Thompson

Thompson

The Modders
posty692
Propsy158
  • The Modders
Mam pytanko o maga, jak z bonusami do many? W zwykłym NK z samych bonusów było 360 many. Tutaj jest tyle samo, czy jeszcze więcej? :D No i czy tyle wystarczy. Aha - pewnie będzie się opłacało uczyć akrobatyki? I ostatnie pytanie - dawać w ogóle coś w inne umiejętności niż mana, kręgi, czary i zbieranie trofeów, skradanie itp.? :D Bo za każdą umiejętność dostajemy inta przecież. No i brać kostur 1h czy 2h? (Mag Ognia)

mateuszzxcv

mateuszzxcv

Użytkownicy
posty483
Propsy58
  • Użytkownicy
Ja Nazbierałemdo IV rozdziału ponad 600 ciemnych grzybów a jakoś specjalnie ich nie szukalem, robisz z nich miksturki +5 do many za 25 grzybów, co daje 24 miksturki, stare tabliczki oddajesz vatrasowi wszystkie na raz a nie pojedynczo co daje ok 20+ do many, gotowych mikstur też jest troche poukrywanych, kamienne tablice do many -  z nich też mozna sporo natrzepac bonusów, no i bonusy z jedzenia i palenia.
Myślę że 2h kostur to lepsza opcja bo możesz trzymać wroga na dystans ale w sumie to i tak chyba nie ma znaczenia bo jak dorwiesz rune ognistej Strzały to w I rzdziale nie wiele stworzeń bedzie w stanie do Ciebie dobiec.

Thompson

Thompson

The Modders
posty692
Propsy158
  • The Modders
Tak, ale regeneracja jest od III rozdziału. W NK była magiczna różdżka, czyli mana za free :P Więc kosturem też położę słabsze stworki :P Np, chyba że teraz roślinek i potków na manę jest multum, to można chlać.

0 użytkowników
Do góry