Pytania i porady odnośnie rozwoju postaci. 1553033 4348

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 1553033

Odpowiedzi 4348

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
O to chodzi, ze tych sarkofagow nawet otworzyc nie moge... klikam na nie i nic sie nie dzieje...

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Forcini

Forcini

Użytkownicy
posty169
Propsy28
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
skomplikowane... Są takie co się ich nie da otwierać to fakt, ale przecież nie wszystkie ;/

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
Ten czarny rycerz w jaskini ze smoczą zgubą w NK ma w inventory DWA miecze pazur smoka i zwykły jakiś przeklęty miecz, niewiem ale ja zlootowałem to z niego i biegam z tą bronią.

Forcini

Forcini

Użytkownicy
posty169
Propsy28
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Przecież ten miecz jest beznadziejny... To już lepiej kupić któryś topór od Khaleda i kosić :) tyle że mają one mały zasięg

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Believer in Jesus Christ
Mając najlepszy łuk w grze i 141 zręczności mam orka elite na 7 strzał. No troche słabo...

1 Corinthians 3:19
For the wisdom of this world is foolishness with God.
Psalm 19
The heavens declare the glory of God; and the firmament sheweth his handywork.
Luke 8:17
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

Forcini

Forcini

Użytkownicy
posty169
Propsy28
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
tak, ale dodaj do tego, że nie każdy strzał jest celny :)

I nieraz walczysz z kupą wroga.
Nie wiem, dla mnie ścieżka łuków i kusz to za ciężka droga, magiem co może bić tak i tak ma problemy (Wody- mało obszarówek [Ognia ma burze od III kręgu(?)]więc troszkę słabo)  :facepalm:

HellVard

HellVard

Użytkownicy
posty520
Propsy91
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nekromanta ma okrutnie ciężki początek. Runa z 40dmg wymaga 15 many? No przepraszam, ale co za DEBIL to wymyślił? Ognista strzała wymaga jedynie 5 many i ma taki sam dmg + obrażenia od podpalenia :facepalm: Nawet kula ognia, czar z wyższego kręgu wymaga mniej many. Normalnie skandal. 

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
Cytat: Forcini
Przecież ten miecz jest beznadziejny... To już lepiej kupić któryś topór od Khaleda i kosić tyle że mają one mały zasięg
Beznadziejny ? a gdzie znajdziesz lepszego dwuręczniaka 160siły/dmg i z tym zasięgiem, następna lepsza jest dopiero zguba azgalora i potem uriziel ;]  ja np: u khaleda niemam nic do kupienia i nie wiedziałem nawet że coś on sprzedaje,  u mnie nigdy możliwości takiej nie było.

Ale skoro pazur smoka/smocza zguba to beznadziejna broń to spoko xD

Kuken

Kuken

Użytkownicy
posty391
Propsy97
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Cytat: garry18
Cytat: ForciniPrzecież ten miecz jest beznadziejny... To już lepiej kupić któryś topór od Khaleda i kosić tyle że mają one mały zasięg Beznadziejny ? a gdzie znajdziesz lepszego dwuręczniaka 160siły/dmg i z tym zasięgiem, następna lepsza jest dopiero zguba azgalora i potem uriziel ;]  ja np: u khaleda niemam nic do kupienia i nie wiedziałem nawet że coś on sprzedaje,  u mnie nigdy możliwości takiej nie było.

Ale skoro pazur smoka/smocza zguba to beznadziejna broń to spoko xD
Przecież w reb v 2.1 ta bron wymaga 230 sily i daje chyba 160 dmg wiec jest zupełnie beznadziejna.

Forcini

Forcini

Użytkownicy
posty169
Propsy28
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Może źle się wypowiedziałem. Jest zepsuta pod względem statystyk. No jest fajniejszy miecz od Zguby tyle że 1ręczniak- Gniew Demona 190 dmg przy 140 siły, tylko właśnie... Ten zasięg. I do pana trochę wyżej- jakim niby sposobem ognista strzała zużywa 5 many? 10! Ale fakt, koszty zaklęć nekromanty są straszne. Przy 1k many może z 8 razy użyjesz zaklęcie ostatniego Kręgu :) fakt jest jeden. Za drogo stoi zużycie many. Ciężko ją pozyskać troszkę. I zresztą... Gothic I a II to różnica 30 dni w fabule. W I runy I kręgu zabierały 1pkt many, teraz ledwo 10-15

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
No coś jest nie tak, ja np: nie mogłem edytować swojego posta, hmm, mówicie że zepsuta ta broń i wymaga 240siłki?, możliwe ja na 2.1 reb nie gram, tylko na tej starszej, bo uważam że lepsza, także zwracam honor ;)

HellVard

HellVard

Użytkownicy
posty520
Propsy91
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Cytat: Forcini
 I do pana trochę wyżej- jakim niby sposobem ognista strzała zużywa 5 many? 
Wybacz, pomyliłem runę ognistej strzały ze zwojem ;)

Forcini

Forcini

Użytkownicy
posty169
Propsy28
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Spoko :) bynajmniej zużycie many jest za duże, w drugim rozdziale bić Lodową Lanca co zabiera 20 many to przy 118 MP równe jest 5 atakom. No bez przesady ale do VI Rozdziału to ile można zdobyć tej many? 4oo? Wątpię...

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
450 many miałeś w 6 rozdziale w nk przy standardowym rozwoju postaci czyli od 3 do 1 jazda na bonusach wiec tutaj przekroczenie 500 to bułka z masłem

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Taiczo

Taiczo

Użytkownicy
posty14
  • Użytkownicy
Witam wszystkich to mój 1 post w tym dziale.
Powiem tak dopiero mam zamiar dziś zacząć grac na poważnie w dodatek i powiem szczerze pomimo, ze G2+NK grałem już chyba około 100 razy od dnia jego Polskiej premiery to postanowiłem wybrać poziom trudności łatwy.
Co do postaci to cóż poczytałem wasze wypowiedzi w tym czy innych tematach i w sumie postanowiłem wrócić do korzeni z G1 i zostać Magiem Wody i mam do was kilka zasadniczych pytań.
1.Czy jak się zgodzę na samym początku na propozycję Dagotha na ścierzkę opiekunów to bez żadnych przeszkód bedę mógł wstapić na drogę magii??
2.Jak już zostanę Magiem Wody to czy będę mógł używać Uriziela???
3.Czy warto zostawać czeladnikiem w Khornis jeśli tak to czyim???
4. Jeśli nie u Constantina to u kogo nauczę się Alchemii??
5.Czy jak dołączę do Gildii złodziei,a tym razem nie mam zamiaru ich wydawać, ani zabijać to potem nie będę mieć problemów z dostaniem się do Magów Wody.
6.Jeśli dobrze przeczytałem poradnik do tego moda to pełnoprawnym Magiem Wody zostanę dopiero po powrocie z Jarkhendaru i po wstąpieniu do Kręgu Wody.
7.Gram w wersję Rebalance 2.1 i ponoć jest problem z dostaniem się do Lorda Hagena czy to zostało naprawione???

To chyba tyle na razie.

Trunkten

Trunkten

Użytkownicy
posty49
Propsy48
  • Użytkownicy
Cytat: Taiczo
Witam wszystkich to mój 1 post w tym dziale.
Powiem tak dopiero mam zamiar dziś zacząć grac na poważnie w dodatek i powiem szczerze pomimo, ze G2+NK grałem już chyba około 100 razy od dnia jego Polskiej premiery to postanowiłem wybrać poziom trudności łatwy.
Co do postaci to cóż poczytałem wasze wypowiedzi w tym czy innych tematach i w sumie postanowiłem wrócić do korzeni z G1 i zostać Magiem Wody i mam do was kilka zasadniczych pytań.
1.Czy jak się zgodzę na samym początku na propozycję Dagotha na ścierzkę opiekunów to bez żadnych przeszkód bedę mógł wstapić na drogę magii??
2.Jak już zostanę Magiem Wody to czy będę mógł używać Uriziela???
3.Czy warto zostawać czeladnikiem w Khornis jeśli tak to czyim???
4. Jeśli nie u Constantina to u kogo nauczę się Alchemii??
5.Czy jak dołączę do Gildii złodziei,a tym razem nie mam zamiaru ich wydawać, ani zabijać to potem nie będę mieć problemów z dostaniem się do Magów Wody.
6.Jeśli dobrze przeczytałem poradnik do tego moda to pełnoprawnym Magiem Wody zostanę dopiero po powrocie z Jarkhendaru i po wstąpieniu do Kręgu Wody.
7.Gram w wersję Rebalance 2.1 i ponoć jest problem z dostaniem się do Lorda Hagena czy to zostało naprawione???

To chyba tyle na razie.
1. Tak
2. Możesz, a jak jesteś magiem to Xardas przerobi ci go na rune jeśli chcesz
3. Pewnie że warto, dla maga najlepiej Constantino, sprzedajesz mu rośliny lecznicze i masz kase szybciej niż u Harada
4. Ignaz, Sagitta, i paru innych.
5. Nie
6. Niestety mag wody musi się najbardziej namęczyć jako nowicjusz.
7. Ja żadnego takiego problemu nie miałem.

BeziJuve

BeziJuve

Użytkownicy
posty182
Propsy62
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
7. Co masz na myśli z problemem dostania się do Lorda Hagena ? Ja nie miałem problemu grając jako strażnik w obozie sekty ;)

Kuken

Kuken

Użytkownicy
posty391
Propsy97
Profesjabrak
  • Użytkownicy
z punktem nr7. nie ma żadnego problemu, gadamy z Saturasem o tym ze koniecznie musimy pogadac z hagenem, wczesniej musimy byc w kregu wodnym i miec pierscien do portalu, ten da nam list do Hagena.

Forcini

Forcini

Użytkownicy
posty169
Propsy28
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Magiem Wody możesz zostać już ledwo po wejściu do Jarkendaru jeśli spełniasz wszystkie wymagania :) najlepszy czeladnik to alchemik.   Wstąpienie do złodziei czy gildii morderców nie przeszkodzi być Magiem, alchemii uczy też Merdarion bodajże, po zostaniu Magiem.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
1. Musisz się zgodzić to zaczyna fabule Returna ofc możesz odmówić ale pytanie brzmi czy warto tracić multum nagród i expa / to jest poboczna sprawa wiec nie wpływa na twój wybór
2. Ta o ile spełnisz wymogi w postaci 200 siły :P dla maga lepsza runa
3. Tak i tylko constantino dla maga  ( czeladnika wybieramy dla bonusów nie dla kasy constantino daje 10 many )
4. Riordian, Sagitta, Ignaz zresztą constantino tez cie nauczy jeśli już coś umiesz chyba ze jesteś jego czeladnikiem to niema żadnych wymogów
5. Żadnych problemów jedno z drugim niema nic wspólnego
6. Nowicjuszem zostaje wykonując questy która otwierają jarka wiec i tak jest zrobisz a magiem wody zostajesz jak wejdziesz do jarka i spełnisz wymogi many i intelektu
7. Niema żadnego problemu.

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

0 użytkowników
Do góry