Pytania i porady odnośnie rozwoju postaci. 1333637 4348

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 1333637

Odpowiedzi 4348

kwazi231

kwazi231

Użytkownicy
posty305
Propsy22
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
najpierw musze zostac nekromanta ale chce to wiedziec bo dalej nie wiem czy brac 1h czy 2h kostur

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
skoro sam ci radziłem ze zombi ci pomoże w walce z trupkami a raczej odwróci ich uwagę abys ty mógł w nie katowac z czego tam będziesz miał pod reka to defakto musi byc cos na rzeczy

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

kwazi231

kwazi231

Użytkownicy
posty305
Propsy22
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
To nadal nie wiem co i jak ;d skoro zombi ma tylko odwrócić uwagę to nadal potrzebuję coś mocnego na trupa ;d

After

After

Użytkownicy
Kuglarz
posty236
Propsy79
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Kuglarz
Zombie odwraca uwagę, czyli całe gówno leci do niego, a ponieważ jest w miarę wytrzymały, to masz sporo czasu na reakcję. I wówczas uruchamiasz sobie inne zaklęcie, tudzież, jeżeli masz hybrydę z czymś tam, lejesz po kolei wszystko.

Thompson

Thompson

The Modders
posty692
Propsy158
  • The Modders
attribute[ATR_STRENGTH] = 150;
attribute[ATR_DEXTERITY] = 75;
attribute[ATR_HITPOINTS_MAX] = 400;
attribute[ATR_HITPOINTS] = 400;
attribute[ATR_MANA_MAX] = 100;
attribute[ATR_MANA] = 100;
protection[PROT_BLUNT] = 170;
protection[PROT_EDGE] = 100;
protection[PROT_POINT] = 1000;
protection[PROT_FIRE] = 10;
protection[PROT_FLY] = 50;
protection[PROT_MAGIC] = 70;
damagetype = DAM_BLUNT;

kwazi231

kwazi231

Użytkownicy
posty305
Propsy22
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@KaMie bankowo zrobię hybrydę tylko nie wiem do jakiego stopnia. Iść w 1h czyli tak około dojdę do 150 siły czy iść w 2h więc tak do 200 siły będę chciał dojść. W obu wypadkach do broni chcę dobić 100% więc żeby nie marnować PN chcę mieć kostur do tej broni, w którą będę inwestować

After

After

Użytkownicy
Kuglarz
posty236
Propsy79
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Kuglarz
Ja na twoim miejscu wziąłbym kostur 1h. Mimo wszystko szybkość swoje też robi.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Defakto kwazi magiem będzie od 4 rozdziału dopiero :P

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.

kwazi231

kwazi231

Użytkownicy
posty305
Propsy22
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
kurwa widze ze sie nie zdecyduje :s @tizgar czemu magiem od4 rozdzialu dopiero?

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
bo wtedy necro ma konkretne rozpierdol czary

mateuszzxcv

mateuszzxcv

Użytkownicy
posty483
Propsy58
  • Użytkownicy
Kwazi Ty to się zabierasz do tego jak pies do jeża...
Wiesz jak budować woja, to po prostu zbuduj go jeszcze raz tylko że na Nekromancie
Lecisz od razu w 2h bez pakowania w siłę, bo kostur tego nie wymaga, wraz ze wzrostem Inteligencji kostur staje sie silniejszy. Wbijesz 100% i możesz rozdawać PN na Mane lub na Siłę jeżeli chcesz Uriziela jako miecz a nie rune, potem dochodzi Pan Smoków (jego nazwa uległa zmianie)
Ja tu nie widzę żadnych niejasności :P
EDIT:
Co by nie wybrał to i tak ma z górki bo już w pierwszym rozdziale może mieć 100% w 1H lub 2H :P
Nie wiem jak to jest z 1h ale do 2h ostatnią tabliczke znajdzie w Dolinie Cieni o ile dobrze pamiętam :)

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Kwesti broni zostawmy samemu kwaziemu jak mu wygodniej grac to niech wybierze czy lepiej mu 1h czy 2h i tak w momencie przerzutu u wooja na 2h on się będzie przerzucał na mass rozpierdol runy :P

kwazi231

kwazi231

Użytkownicy
posty305
Propsy22
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
dochodze do wniosku ze nie czaicie :p po pierwsze jak wezme 1h tizgar to juz nie bede przechodzic na 2h. po drugie nie interesuje mi teraz Uriziel. po trzecie jestem niedecydlwany tylko i wylacznie przez trupow, bo nie wiem czy czary nekromanty i 1h w 2/3 rozdziale sa dosc mocne na np. straznika sfery czy tez trupow w zbrojach. jesli sa wystarczajace to polece w 1h z kosturem i PN, bo przynajmniej nie bedzie mnie meczyc wytrzymalosc. jesli czary i 1h sa za slabe to polece w 2h, bede sie poczatkowo meczyc z wytrzymaloscia ale na trupow wezme srebrnego nordmara. o to jak i kiedt zdobede sile i 100% broni to sie nie martwcie tylko nadal nie wiem ktora bron. (pisalem na tel dlatego sory za brak skladni i literowki)

Thompson

Thompson

The Modders
posty692
Propsy158
  • The Modders
Kostury 2h nie zabierają dużo wytrzymałości.

krzysiek666

krzysiek666

Użytkownicy
posty123
Propsy32
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Oto moja postać, 2 rozdział, na razie wróciłem z Jarkendaru do Khorinis, żeby trochę tam wyczyścić.
Do ilu pakować w siłę, 1h i kuszę za PN, a kiedy już tylko tabliczki, księgi itp? Nie noszę żadnych pierścieni do atrybutów poza tym Morgana(10% 1h). Opłaca się w ogóle dawać w hp i wytrzymałość? Na razie jedyna trudność, jaką spotkałem to ogniste demony, szkoda mi na nie zwojów bo kolega mówił że przydają się na Kruka. I czy to prawda że na niego nie działa bryła lodu, sen itp? Tzn. że nie można rzucać tych czarów w tej komnacie z nim?

gandalfgandalf

gandalfgandalf

Użytkownicy
Mistrz magii jest z wami
posty776
Propsy152
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
  • Mistrz magii jest z wami
Na dwmona możesz na kruka też możesz

Mój post mój styl i nic Ci do tego!
Szukałeś czarodzieja? To przestań szukać.
,,Na świecie nie ma ludzi normalnych i nie normalnych są tylko ci pozamykani w zakładach i ci którzy nie zostali przebadani"
,,Mieli do wyboru wojne lub hańbę.
Wybrali hańbę a wojnę będą mieli i tak"
Winston Churchill
Pomogłem? Czekam na propsa
http://zapodaj.net/73d646fdd9ddc.bmp.html -
http://zapodaj.net/1de7964b3f76b.bmp.html
moje staty w reb 2.1

przemek273

przemek273

Użytkownicy
Dark Dragon, Kapłan Słowa
posty1073
Propsy217
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Dark Dragon, Kapłan Słowa
Krzysiek oczywiście, że na woju w hp ładować trzeba. W przyszłości jak rozwiniesz postać bez hp załóżmy na 100 % 1h i 340(lub znacznie więcej) siły  to nic ci nie da to, że rozwalisz  kogoś na 2-3 hity, jak sam zlecisz na 1.  W starciach jeden na jeden (nie licząc magów) jeszcze jakoś dasz rade. Lecz tu jest pełno walk grupowych, gdzie będziesz równie potężny co chrząszcz.

W wytrzymałość też trzeba trochę wpakować bo będziesz tracił hp jak się skończy. W przyszłości na mieczach to twoje 15 wytrzymałości na 2-3 uderzenia zleci.

Thompson

Thompson

The Modders
posty692
Propsy158
  • The Modders
Bez wydawania PN Masz 1,5k+ HP i 100 wytrzymałości. Jak nie wiesz, to nie pisz.

kwazi231

kwazi231

Użytkownicy
posty305
Propsy22
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Oto moja postać, 2 rozdział, na razie wróciłem z Jarkendaru do Khorinis, żeby trochę tam wyczyścić.
Do ilu pakować w siłę, 1h i kuszę za PN, a kiedy już tylko tabliczki, księgi itp? Nie noszę żadnych pierścieni do atrybutów poza tym Morgana(10% 1h). Opłaca się w ogóle dawać w hp i wytrzymałość? Na razie jedyna trudność, jaką spotkałem to ogniste demony, szkoda mi na nie zwojów bo kolega mówił że przydają się na Kruka. I czy to prawda że na niego nie działa bryła lodu, sen itp? Tzn. że nie można rzucać tych czarów w tej komnacie z nim?

Na wszystkich demonów w Jarku wystarczą 2 zwoje ;p Jeden demon jest w jaskini, a reszta w posiadłości budowniczych (tam są chyba 3 demony) więc są tylko 2 miejsca z nimi. Najlepsze na ognistych demonów jest przywołanie błotniaka. My odciągamy go mieczem, a golem  zabija go.

mateuszzxcv

mateuszzxcv

Użytkownicy
posty483
Propsy58
  • Użytkownicy
Bez wydawania PN obecnie mam ok 1800 HP i 100 wytrzymałości i mnustwo składników na kolejne bonusy, tylko co z tego skoro max wytrzymałość to 100...

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry