Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 4393165 14149

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 4393165

Odpowiedzi 14149

seba290669

seba290669

Użytkownicy
posty72
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@quentin123 Nie więcej się zarobi u Harada?

bojka222

bojka222

Użytkownicy
posty138
Propsy5
  • Użytkownicy
Nie warto w tym modzie być czeladnikiem u Bospera.
Tylko i wyłącznie Constantino. Z racji tego że kowalstwa i tak się nauczymy a u alchemika sprzedajemy wszystkie niepotrzebne nam zielsko i trzepiemy za to grubą kasę

Gdyby człowiek to wiedział 50h temu jak zaczyna po raz pierwszy. Taka prawda nawet ja ją zauważyłem wybierając bospera jest on nam zbędny do czegokolwiek

Dzerald

Dzerald

Użytkownicy
posty363
Propsy37
  • Użytkownicy
Czeladnika to się powinno wybierać ze względu na bonus do statystyk. No ale najwięcej kasy wpada u Constantino to fakt.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Wiecej hajsu wpadnie u Harada z powodu nieskończonego kopania to każdy wie ale czeladnika nie wybiera się nigdy dla zysków a dla bonusów, po za tym ja wole zrobić coś użytecznego z zielska niż je sprzedawać od kasy to jest Halvor i myśliwi, nie czeladnik.

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

bojka222

bojka222

Użytkownicy
posty138
Propsy5
  • Użytkownicy
Wiecej hajsu wpadnie u Harada z powodu nieskończonego kopania to każdy wie ale czeladnika nie wybiera się nigdy dla zysków a dla bonusów, po za tym ja wole zrobić coś użytecznego z zielska niż je sprzedawać od kasy to jest Halvor i myśliwi, nie czeladnik.

Ale patrząc na rośliny lecznicze dla przykładu. Mam ich ponad 400 teraz i nic z nimi nie zrobię,
A jak to mówią zaden pieniadz nie smierdzi ;D

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Twoja decyzja, ja to bym je przerobił od razu na potki po kiego mam kupować skoro mogę mieć za free :P

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
Zwłaszcza grając an 1.3.2 potki mogą szybko "schodzić" wiec opłaca się je wytwarzać :]

bojka222

bojka222

Użytkownicy
posty138
Propsy5
  • Użytkownicy
A wytwarzanie potków leczniczych nie zabiera nam cennych rdestów ? :)

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy

ernim1

ernim1

Użytkownicy
posty25
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Prosze powiedzcie co to za czar na samym poczatku:
https://www.youtube.com/watch?v=Ol0sX_cic4w

Jest cos takiego w R1.3 ? a moze tylko w R2.0?
Bo szukam czegos na poszukiwaczy, gram nekromanta, a ten czar co jest na filmiku typ juz mial na kruka :/

Dzerald

Dzerald

Użytkownicy
posty363
Propsy37
  • Użytkownicy
To jest czar dostępny tylko dla członków bractwa - Głos Strażnika chyba się dokładnie nazywał.

ernim1

ernim1

Użytkownicy
posty25
Profesjabrak
  • Użytkownicy
A wiec jak pokonac nekromanta poszukiwaczy przy kregu, jak niszcza oko? Ognisty deszcz sciaga im HP do połowy, gdy sie oddale to sie lecza :/ Nie udaje mi sie rzucic drugiego Ognistego deszczu bez ucieczki bo wszyscy puszczaja na mnie te czaszki i mam dead. 3 rozdzial i nekromanta tak naprawde nie ma czarow :/
A moze. mozna gdzies znalezc ta runke - glos straznika? nagroda za jakies zadanie?
Dzieki i pozdro

Dzerald

Dzerald

Użytkownicy
posty363
Propsy37
  • Użytkownicy
Przeczytaj mój poprzedni post jeszcze raz i się serio zastanów, czy jako nekromanta masz możliwość ten czar otrzymać XD A co do poszukiwaczy no to taka magia patcha 1.3.2, kombinuj po prostu, ewentualnie wróć jak postać będzie silniejsza.

Keldorn

Keldorn

Użytkownicy
posty439
Propsy77
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
A wiec jak pokonac nekromanta poszukiwaczy przy kregu, jak niszcza oko? Ognisty deszcz sciaga im HP do połowy, gdy sie oddale to sie lecza :/ Nie udaje mi sie rzucic drugiego Ognistego deszczu bez ucieczki bo wszyscy puszczaja na mnie te czaszki i mam dead. 3 rozdzial i nekromanta tak naprawde nie ma czarow :/
A moze. mozna gdzies znalezc ta runke - glos straznika? nagroda za jakies zadanie?
Dzieki i pozdro

Jak grasz klasą "magiczną" w returnie to pakuj w inteligencję bo ona zwiększa dmg czarów.

ernim1

ernim1

Użytkownicy
posty25
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Int mam 120, ale ok dopakuje jeszcze.
wróć jak postać będzie silniejsza.
wlasnie jak pokonam tych poszukiwaczy to 4 rozdzial, w koncu bede miec Szal Beliara i bede kozak. Szkoda ze dopiero w 4 sie dostaje lepsze czary :/ Bo narazie to z luku mam wieksze obrazenia niz z tej strzaly ciemnosci.

Dzieki za pomoc.

Dzerald

Dzerald

Użytkownicy
posty363
Propsy37
  • Użytkownicy
120 inta to strasznie mało na ten moment. Do R4 nie wejdziesz jeśli Doliny Cieni nie ukończysz, a nie chce mi się wierzyć, ze już ją zrobiłeś.

quentin123

quentin123

Użytkownicy
posty154
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Powodzenia w tym kolego, ponieważ w późnym etapie gry nie masz skąd brać rdestu polnego.
Porównując sprzedaż zielska a zakup za to mikstur wychodzisz na plus. Czemu ? bo u Constantino sprzedaż grzyby a za to wpada multum kasy do tego skrzydła krwiopijców żuwaczki itp.

Reasumując lepiej opłaca sie kupić mikstury a zielsko sprzedawać.
Kończyłem grę mając 3500hp. Wszystkie rdesty polne wykorzystałem na mikstury życia, nie marnowałem na durne esensje.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
@quentin123 Sugeruję najpierw sprawdzić, z czego w Returningu robi się esencje itp, a potem gadać głupoty :)

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

ernim1

ernim1

Użytkownicy
posty25
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mi bez rdestu nie robi esencji, return.1.3.1 Tzn wyrzucilem rdest i nie moglem nic zrobic.

bo u Constantino sprzedaż grzyby a za to wpada multum kasy
Ale grzybow nie warto sprzedawac no chyba, ze najemnikiem. Z tych malych grzybow mozna zrobic +2 do many. A z kopacza +5 do ochrony od magii.

120 inta to strasznie mało na ten moment. Do R4 nie wejdziesz jeśli Doliny Cieni nie ukończysz, a nie chce mi się wierzyć, ze już ją zrobiłeś.
No to mnie zalamales :/ Bo znalazlem sposob jak zrobic oko (zabic tych poszukiwaczy przy kregu). Wystarczylo pogadac najpierw z jednym poszukiwaczem a pozniej z Vatrasem zeby poszedl tam i oczyscil mi teren ;) Myslalem, ze zaraz bede miec 4r a tu taka muka :/

Juz z czapka maga mam 149 inta ale to i tak niewiele zmienia ;) Moze jakos przebiegne do tego 4 rozdzialu ;)
Pzdr

quentin123

quentin123

Użytkownicy
posty154
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@quentin123 Sugeruję najpierw sprawdzić, z czego w Returningu robi się esencje itp, a potem gadać głupoty :)
Może na tym patchu 1.3.2 bo na 1.3.1 był potrzebny - jeśli się myle proszę mnie poprawić

Po drugie - nie wiedziałem tego ale wyczytałem że w 3 rozdziale Vatras juz moze nauczyć regeneracji życia* wiec po co te mikstury ? Mając ponad 2k życia jest juz lajtowo.

Mimo to lepiej mieć czeladnika Constantino, nawet grając wojownikiem. (max mana też sie przydaje np do runy śmierć ożywieńcom bardzo pomocna runa w Dolinie Cienia )
Powodem tego wyboru jest min mozliwosc tworzenia mistury siły. Z tego co sie orientuje tylko on może nas tego nauczyć oprócz Vatrasa w 6 rozdziale.

0 użytkowników
Do góry