Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 4116808 14149

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 4116808

Odpowiedzi 14149

Keldorn

Keldorn

Użytkownicy
posty439
Propsy77
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Zawsze chodzi o zapisanie gry na włączonym marwinie. Bez względu na moda itp.

PoLoPL

PoLoPL

Użytkownicy
posty77
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam i proszę o pomoc czy możecie mi wymienić osoby i ich miejsca pobytu. które mogą dołączyć do mojego zamku tego od Hagena po oczyszczeniu zamku z poszukiwaczy. quest z 3 rozdziału

lordchris

lordchris

Użytkownicy
posty9
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
Mam 2-gie zadanie opiekunów z darem dla Beliara, ale musze zdobyć książke z klasztoru. Wejscia strzeże Talomon i pytanie czy jest jakis "legalny" sposob żeby zdobyć tą książkę, w 1 rozdziale? Próbowałem różnych metod podanych na forum i poradniku:
a) Przebiegniecie z miksturą szybkości - nie działa bo nawet jak Talomon nas nie zatrzyma to Bezi sam zawraca.
b) Atak bronia - Bezi sam chowa broń jak tylko jestesmy obok Telomon'a
c) Użycie czarów - to samo co z bronią, zanim rzuce czar Bezi sam go chowa
d) Przebiegnąć bokiem - próbowałem i również automatycznie mnie zawraca

Gram na wersji 1.3.1 z ReBalance v2.1. Czy ma ktoś jakieś pomysły? Czytałem, że jak nie zrobi się tego zadania we wcześniejszych rozdziałach to potem są inne problemy z dialogami NPC w wątku Opiekunów. A oficjalnie można tam wejść dopiero gdy zezwoli na to Pyrokar pod koniec gry. Czy jest przewidziany jakiś 'normalny' sposób na zdobycie tej księgi? Jedyne co mi się udało zrobić to przejść przez tekstury wallhack'iem ze spiżarni... Ale to troche bez sensu, żeby trzeba było takie rzeczy wyprawiać.

Dzerald

Dzerald

Użytkownicy
posty363
Propsy37
  • Użytkownicy
Przyzwij potwora jakiegoś jakimś czarem. Czary działają w okolicach Garwiga, da się tak to zrobić, żeby Talamon się skupił na potworze, wtedy normalnie wbiegniesz.

Keldorn

Keldorn

Użytkownicy
posty439
Propsy77
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Mam 2-gie zadanie opiekunów z darem dla Beliara, ale musze zdobyć książke z klasztoru. Wejscia strzeże Talomon i pytanie czy jest jakis "legalny" sposob żeby zdobyć tą książkę, w 1 rozdziale? Próbowałem różnych metod podanych na forum i poradniku:
a) Przebiegniecie z miksturą szybkości - nie działa bo nawet jak Talomon nas nie zatrzyma to Bezi sam zawraca.
b) Atak bronia - Bezi sam chowa broń jak tylko jestesmy obok Telomon'a
c) Użycie czarów - to samo co z bronią, zanim rzuce czar Bezi sam go chowa
d) Przebiegnąć bokiem - próbowałem i również automatycznie mnie zawraca

Gram na wersji 1.3.1 z ReBalance v2.1. Czy ma ktoś jakieś pomysły? Czytałem, że jak nie zrobi się tego zadania we wcześniejszych rozdziałach to potem są inne problemy z dialogami NPC w wątku Opiekunów. A oficjalnie można tam wejść dopiero gdy zezwoli na to Pyrokar pod koniec gry. Czy jest przewidziany jakiś 'normalny' sposób na zdobycie tej księgi? Jedyne co mi się udało zrobić to przejść przez tekstury wallhack'iem ze spiżarni... Ale to troche bez sensu, żeby trzeba było takie rzeczy wyprawiać.

Zmień się w chrząszcza i przejdź koło niego. Wracając możesz znów się przemienić albo wezwać jakieś zwierze i szybko przebiec koło strażnika. Nie wiem ile razy można zostać odprawionym zanim nie zacznie Ciebie atakować więc najlepiej po zabraniu książki nie podchodzić do niego. Generalnie jak będziesz po drugiej stronie to skrypt automatycznie podczas rozmowy wyprowadzi Beziego w komnaty na korytarz.

xCancuN88x

xCancuN88x

Użytkownicy
posty41
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Za 3cim razem zaczyna rzucać czarami. Ogólnie to metodą prób i błędów z miksem szybkości albo zębatym zielem. Na 1.3.1 też zawsze muszę pokombinować ale się udaje. Po pierwszym, nieudanym starcie Talamon jest lekko obrócony w bok, więc spróbuj drugą stroną. Powodzenia!

bojka222

bojka222

Użytkownicy
posty138
Propsy5
  • Użytkownicy
Po skończonym wątku świątyni śniącego i doliny cienia mogę wybić orków zarówno w ich podziemnym mieście jak i dolinie czy będą do czegoś przydatni?

dawidurbanlol

dawidurbanlol

Użytkownicy
posty9
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
pytanie czy da rade wbic do gildi straznikow na kodach? jest tam jakas komenda G i liczba gildi ale nie wiem jaka liczbe ma ta gildia :/

Ponior

Ponior

Użytkownicy
posty59
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Wykonuje zadanie paczka rudy.  Oddałem, część wężowi, poszedłem na farme Lobarta do snipsa i znalazłem tylko jego zwłoki.  Zna ktoś kod na przywołanie snipsa??       

vlk_584_snipes z gothic 1 nie działa.

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Jak znalazłeś jego zwłoki to może lepiej je ożyw O i F8, a nie przyzywaj nowego? xD

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

bojka222

bojka222

Użytkownicy
posty138
Propsy5
  • Użytkownicy
Wykonuje zadanie paczka rudy.  Oddałem, część wężowi, poszedłem na farme Lobarta do snipsa i znalazłem tylko jego zwłoki.  Zna ktoś kod na przywołanie snipsa??       

vlk_584_snipes z gothic 1 nie działa.

Jak zwłoki to nie możesz wejść w nie poprzez o i ożywić F8 ?  :hmmm:

Ponior

Ponior

Użytkownicy
posty59
Profesjabrak
  • Użytkownicy
podziałało, super.

Dne207

Dne207

Użytkownicy
posty9
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam kolejne pytanie coś wyczytałem że zeby zacząć   questy  w nowym obozie bractwa potrzebuje przepaski nowicjusza oczywiście się jej już pozbylem, można ja gdzieś kupić itp?

lordchris

lordchris

Użytkownicy
posty9
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
Poszukuje zwoju "Trucizna krwiopijców" do nauki pobierania wydzieliny z żadeł krwiopijców. W G2 i NK można znaleźć tę notatkę na stole, w pokoju nad tronem, w zamku GD. Gram na 1.3.1 z ReBalance 2.1. Gdzie można ją znaleźć? Została gdzieś przeniesiona czy zupełnie usunięta z gry?
Potrzebuje nauczyć się tego do wykonania eliksiru przemiany duszy dla Fortuno, ale gram na 'hardzie' i szkoda mi PN, dlatego wolałbym nauczyć się z tej notatki niż od NPC.

JNG

JNG

Użytkownicy
posty48
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Witam, jestem nowy na forum, zamierzam zacząć grać w Returna Świątynnym. Czy gra mi się zbuguje, jeżeli przed drugim rozdziałem wskoczę do GD idąc górami od wieży Xardasa?

lee27

lee27

Użytkownicy
posty85
Propsy8
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam, jestem nowy na forum, zamierzam zacząć grać w Returna Świątynnym. Czy gra mi się zbuguje, jeżeli przed drugim rozdziałem wskoczę do GD idąc górami od wieży Xardasa?
Możliwe, a po co tam idziesz i tak daleko nie zajdziesz

JNG

JNG

Użytkownicy
posty48
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
lee27, powodów jest kilka: Darrion=przekucie lekkiej świątynnej przed Jarkiem, szybszy dostęp do Nocnego Łowcy, Gniewu Nazgula itd.

Dzerald

Dzerald

Użytkownicy
posty363
Propsy37
  • Użytkownicy
Uważasz, że w R1 zrobisz tyle siły, żeby te bronie nosić?

JNG

JNG

Użytkownicy
posty48
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Dzerald, te bronie to kwestia drugorzędna, najważniejszy jest Darrion.

Post połączony: 2018-03-17, 10:22
A tak poza tym, to Gniew Nazgula wymaga chyba 50 siły, więc do nabicia

Ponior

Ponior

Użytkownicy
posty59
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Zbieram 4 żywioły, jak wejść do świątyni Yberiona na bagnach , kraty są zamknięte ?

ok znalazłem przełączniki

0 użytkowników
Do góry