Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 4409137 14149

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 4409137

Odpowiedzi 14149

Nergal

Nergal

Użytkownicy
Kawał ch*ja, reszta dziada
posty84
Propsy11
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kawał ch*ja, reszta dziada
Lepszym wyjściem byłoby spróbować zrobić Dolinę Cieni i Świątynię Śniącego i zrobić Runę z Uriziela. I z tym już śmiało można siać terror.

Nieoficjalne patche do Returning Rebalance v2.1:
http://themodders.org/index.php?topic=28417.0

xDeus17174

xDeus17174

Użytkownicy
posty164
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
A ta runa jest czwartego kręgu? I będzie działać z saktą nomen czy nie?

Nergal

Nergal

Użytkownicy
posty84
Propsy11
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
Kurde. Faktycznie. I tak 4 rozdział i tak by musiał być. Z saktą chyba działa. Nie jestem pewny.

xDeus17174

xDeus17174

Użytkownicy
posty164
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czyli co, jak jestem po jarku to mogę sobię spokojnie przelecieć na speedrunie no 4 rozdziału?

Nergal

Nergal

Użytkownicy
posty84
Propsy11
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
Pamiętając, że bandyci giną w 4 rozdziale nie licząc Toma, Fiska, Scatty'ego, Snafa, Thorusa i Miguela. Ja bym nie speedrunował, a omijał to co zbyt ciężkie. Do czasu otrzymania lepszej runy. Poza tym w 3 rozdziale masz szkieleta, wiec ja nie wiem czemu chcesz od razu do tego 4 rozdziału lecieć. Bo ze szkieletem można coś więcej zdziałać.

Raster

Raster

Użytkownicy
posty274
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Bo od 4 rozdziału masz rune szał beliara czy jakoś tak bo wczesniej nie masz typowo ofensywnego czaru poza tym z 1 kręgu. Więc zanim pójdę na 4 rozdział wyczyszcze tylko jarkendar i tereny za palisada orków w GD.

Co do karmy jakby kogoś to interesowało bo w końcu na programie gve udało mi się znaleźć wartości lrzypisane do karmy w returningu, wystarczy wpisać w wyszukiwarke "pray innos" i "pray beliar" i wtedy sobie ustawiamy porzadana wartość.

Nergal

Nergal

Użytkownicy
posty84
Propsy11
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
Co do karmy jakby kogoś to interesowało bo w końcu na programie gve udało mi się znaleźć wartości lrzypisane do karmy w returningu, wystarczy wpisać w wyszukiwarke "pray innos" i "pray beliar" i wtedy sobie ustawiamy porzadana wartość.
Tylko po co?
Do zadania z Gomezem po prostu staraj się kraść jak najmniej (Kradzież kieszonkowa) i nie dawać się przyłapać.
Za poszukiwaczy jest dodatkowa Karma u Innosa
A potem i tak masz wyspę Etlu i Karma u Beliara po wyrżnięciu całego obozu oscyluje w granicach 150-200.
Jedyny minus - atrybuty za modlitwę do innosa mają skrypt działający na zasadzie:
Przy składaniu 500 sztuk złota jest losowana liczba w przedziale od 0-100 (albo od 1 do 100, nie pamiętam czy Hlp_Random przyjmuje też wartość 0) i jest porównywana z karmą czyli jeśli karma > Wylosowana liczba to da nam statystyki. Następnie losuje znowu od 0-100/1-100 i jeśli: jest to liczba do 25 nie da nam nic. Powyżej 25 do 50 da nam manę. od 50 do 75 da nam zręczność i od 75-100 da nam siłę. Efekt powtarzalny 10 razy na rozdział do max 4 rozdziału.
No i święcenie zbroi paladyna, ale lepiej jest ją przekuć do x5.

Raster

Raster

Użytkownicy
posty274
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie chce mi sie ograniczać przez połowę rozgrywki albo spędzać 6 godzin na spanie i modlenie się do innosa. Pozatym jestem nekromanta wiec modlenie się do innosa nic nie daje. Druga para kaloszy to modlenie sie do beliara gdzie spamuje się ten sługa senyaka nie do ubicia

Nergal

Nergal

Użytkownicy
posty84
Propsy11
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
No to co to za problem wyrzucić szpon beliara na ziemię przed modlitwą? Skrypt zaskakuje tylko jeśli mamy szpon.

A zresztą. Co ja się będę z Tobą spierać, to twoja sprawa - chcesz grać na haxach to graj. :) Ale potem nie marudź, że masz jakieś bugi albo coś się popsuło. :)

Raster

Raster

Użytkownicy
posty274
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Haxami nazwalbym korzystanie z marvina albo innymi ulatwiaczami gry. Ja bym to raczej nazwał ominięciem irytujacej mechaniki z moda i tyle.

Buub

Buub

Użytkownicy
posty302
Propsy53
  • Użytkownicy
Kurde. Faktycznie. I tak 4 rozdział i tak by musiał być. Z saktą chyba działa. Nie jestem pewny.

Runa Uriziela nie działa z Saktą. Ja wyczyściłem ŚŚ szkieletami, wspomagając się srebrnym mieczem w 3 rozdziale. Mając tą runę nie warto kupować Szału Beliara za 20. Moim zdaniem
 Taka rada nie wykonujcie zadania z Trucizną dla Constantino od razu. Ignaz uczy wytwarzania magicznych  i ognistych strzal po 5 czy 6 PN. Straciłem 3 punkty inteligencji xd

hoze

hoze

Użytkownicy
posty39
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam problem z misją - Przesyłka dla Lariusa
Czekam przed ratuszem od 11:00 do 15:00 już drugi dzień, a Larius dalej nie wychodzi przed ratusz, robie coś źle czy to bug? Z ogrodnikiem rozmawiałem, powiedział że larius wychodzi koło południa.

Nergal

Nergal

Użytkownicy
posty84
Propsy11
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
Mam problem z misją - Przesyłka dla Lariusa
Czekam przed ratuszem od 11:00 do 15:00 już drugi dzień, a Larius dalej nie wychodzi przed ratusz, robie coś źle czy to bug? Z ogrodnikiem rozmawiałem, powiedział że larius wychodzi koło południa.
A zrobiłeś questa dla Gallahada? Jesli tak to tylko kodami.

xDeus17174

xDeus17174

Użytkownicy
posty164
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czy powinno tak być, że mój przywołany szkielet ssie pałe poszukiwaczom i wargom? Bo 3 rozdział i nadal nic nie mogę im zrobić :/
Co więcej, z ciekawości patrzyłem staty tego szkieleta i ma tam 475 siły, a poszukiwaczowi z armorem na broń 320 bije tylko po 5. Czy coś jest zbugowane?

Buub

Buub

Użytkownicy
posty302
Propsy53
  • Użytkownicy
Czy powinno tak być, że mój przywołany szkielet ssie pałe poszukiwaczom i wargom? Bo 3 rozdział i nadal nic nie mogę im zrobić :/
Co więcej, z ciekawości patrzyłem staty tego szkieleta i ma tam 475 siły, a poszukiwaczowi z armorem na broń 320 bije tylko po 5. Czy coś jest zbugowane?

Patch 1.3.2?? Zainstaluj najnowszy patch nergala. Poprawia przywołanców.

sinarhf

sinarhf

Użytkownicy
posty16
Profesjabrak
  • Użytkownicy
ktos tak ma ze za 4 albo 5 razem jak wczytuje gre to mu zatrzymuje sie wczytywanie i trzeba resetowac gre?
Czemu jak sie skradam kogo spiacych ludzi to oni wstaja, nie da sie nikogo okrasc

Nergal

Nergal

Użytkownicy
posty84
Propsy11
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
ktos tak ma ze za 4 albo 5 razem jak wczytuje gre to mu zatrzymuje sie wczytywanie i trzeba resetowac gre?
Czemu jak sie skradam kogo spiacych ludzi to oni wstaja, nie da sie nikogo okrasc

z 1 to miałem taki sam problem, pomogło wgranie najnowszego systempacka (miałem wcześniej 1.1, teraz jest chyba 1.7)
a drugie, możliwe że masz za mało zręczności. Zręczność w returnie to podstawa każdego złodzieja. :D W temacie wyżej napisałem odnośnie zręcznosci i złodziejstwa. :)

Patch 1.3.2?? Zainstaluj najnowszy patch nergala. Poprawia przywołanców.

Kolega robi lepszą reklamę niż niejedna nadawana w TV :D

sinarhf

sinarhf

Użytkownicy
posty16
Profesjabrak
  • Użytkownicy
wie ktos jak sie pozbyc klatwy? lub jakis sposob na to, ktora dostaje jak otworze sarkofag niedaleko slonecznego kregu tam gdzei jest head +15 zrecznosci?  dostaje dote ktora mi zbija hp az do smierci

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
Napij się odtrutki.

xDeus17174

xDeus17174

Użytkownicy
posty164
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Których bandytów z Jarkendaru mogę spokojnie zabić przed czwartym rozdziałem? Tak żeby nie było potem problemów z fabułą

0 użytkowników
Do góry