Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 4401180 14149

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 4401180

Odpowiedzi 14149

frans

frans

Użytkownicy
posty413
Propsy33
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czy ktoś mógłby mi poradzić, jak zabić golemy, wzmocnione pełzacze i bossa golemów?  Gram na poziomie normalnym, patch 1.3.1. Dowiedziałem się , że ktoś wpadł na "genialny" pomysł, a mianowicie, żeby dostać sie do Hagena, trzeba zostać strażnikiem świątynnym... Tak czy owak, które czary sa odpowiednie do zabicia tych stworów? Oczywiscie walka wręcz odpada xd

Silencer

Silencer

Użytkownicy
posty10
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Witam moi bracia : )
Jestem łowcą smoków 25lvl , szukam jakiegoś nakrycia głowy, bo kapelusz maga mnie zabija, więc słyszałem , że w krypcie jest kapelusz dla woja, tyle, że tam szkielety strażnicy na hita mnie kładą, zreszta na ten moment smoczy zębacz i szkielety nieosiągalni . . . zle poprowadzilem postac czy normalne ? Wypędzenie zła zadanje ponoć 1600dmg , a nic szkieletowi nie schodzi, jakis inny sposób ? Patch 1.3.2
Pozdrawiam

Sotis

Sotis

Użytkownicy
posty287
Propsy16
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Na patchu 1.3.2 to normalne. Zniszczenie ożywieńca na nich działa tylko musisz zaspamować tym czarem, na kilka strzałów pada. Chociaż moim zdaniem nie masz teraz co się męczyć tam, szkoda czasu i nerwów :D Ja bym wrócił tam później, bez hełmów itp. jakoś dasz sobie radę. No ale jak nie szkoda Ci nerwów to możesz próbować. Swoją drogą to na pewno chodzi o jakiś kapelusz dla woja o.o ? Ja słyszałem i widziałem tylko kapelusz maga, który jest w jaskini niedaleko gospody Orlana

Wonsz

Wonsz

Użytkownicy
posty838
Propsy114
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
@MrocznyZły
Golemy obuchem, pełzacze woj. i bossa do magów wody.
@Silencer
Ja w pierwszym rozdziale lurowałem to do Dagotha i się same poskładały. Ewentualnie skocz z nimi do wody i zabij jak będą tonąć. Hełm daje 25 zręki. Hełm na siłę jest przy losowym smoku.

Sotis

Sotis

Użytkownicy
posty287
Propsy16
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Wonsz Wiesz jak pokonać Inubisa na 1.3.1? Nie robię mu praktycznie żadnych obrażeń :/ Nie wiem, za mało siły czy jak? On ma niby 1h na szkielety, a przydałby się

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
@Wonsz Wiesz jak pokonać Inubisa na 1.3.1? Nie robię mu praktycznie żadnych obrażeń :/ Nie wiem, za mało siły czy jak? On ma niby 1h na szkielety, a przydałby się

Powiem ci tak, bez nordmara będzie ciężko, bardzo ciężko z Inubisem, nawet na 1.3.1 będzie trudny, bez siły 250 i porządnej broni i bez nordmara to ani rusz.

Możesz też zabić go bugiem, musisz wycelować zniszczeniem ozywienca, w coś innego, i strzelic tak aby na lini strzału przebiegł inubis, wtedy powinien paść, albo bardzo mocno oberwać.

Inaczej, musiałbyś zyskac 2h nordmara.

Sotis

Sotis

Użytkownicy
posty287
Propsy16
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam tego 2h nordmara, ale też mu nic tym nie robię, a i tak nie mam nawet w 2h 30%. Mam 195 siły :/ No nic, trzeba będzie kombinować.

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
Mam tego 2h nordmara, ale też mu nic tym nie robię, a i tak nie mam nawet w 2h 30%. Mam 195 siły :/ No nic, trzeba będzie kombinować.

No pewnie cos byś robił mu gdybyś miał więcej % w 2h
Także najlepiej będzie go trochę uszkodzić zniszczeniem, jesli jeszcze masz mozliwosć nakierowania tego bugu.

Sotis

Sotis

Użytkownicy
posty287
Propsy16
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jakoś idzie, już pół hp poszło :D

Wonsz

Wonsz

Użytkownicy
posty838
Propsy114
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
@garry18
Więcej % nie zwiększa obrażeń tylko szansę na kryta. Skoro nic mu nie robi, to znaczy że kryt się nie przebija = za mało siły.

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
Wonsz: Wiem co robi %.
I większy % przekłada się na większy dmg, bo częściej ci wskakują kryty czyli zadajesz więcej dmg, a 190siły na 1.3.1 na Inubisa to jest wystarczająca ilość zwłaszcza z 2h nordmarem :)
Także nie ma on za mało siły, tylko ma za mało % w 2h.

A kolega nic mu nie robił bo miał niski %, i stąd nie wchodziły my kryty, dlatego nic mu nie robił, dlatego polepszenie % w 2h pozwoli łatwiej ubić dziada, to wszystko.

Sotis

Sotis

Użytkownicy
posty287
Propsy16
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Podbiłem trochę punktów w 2h i się udało go ubić w końcu. Teraz z 1h pójdzie dużo łatwiej :D

Silencer

Silencer

Użytkownicy
posty10
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Jestem w 3R mam 25lvl i albo klade orków mysliwych, bandytów czy zwiadowcow easy , albo padam na hita od smoczych, zombie i nie wiem co dalej. Oka innosa nie moge zabrac i uciec pelno tam poszukiwaczy i szkieletów, przysluga dla jory to samo - szkielety, co mam zrobic ?! Jakie misje ? Ten starozytny artefakt misja ?
Jak ktos ogarnia to niech doradzi mi jeszcze jaki miecz jednoreczny po Betty , bo obecnie z Nią biegam :D

PS Dodam, ze wargi tez nieosiagalne są, a zawsze kolo nawet slabych orkow biegaja kundle !

BezzebnyJoe

BezzebnyJoe

Użytkownicy
posty69
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Silencer Jaki poziom trudności? I jaki patch?

Sotis

Sotis

Użytkownicy
posty287
Propsy16
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Silencer Z broni jednoręcznych to polecam się wybrać w GD do skarbu ognistego smoka, tam jest Nocny Łowca 180 obrażeń, wymaga 120 siły. No i jest jeszcze Gniew Demona w zatopionej wieży Xardasa 215 obrażeń 145 siły, ale tam to na razie nie masz co iść mi się wydaje, tamta póki co Ci wystarczy. Ja gram na patchu 1.3.1 ale raczej statystyki się nie zmieniły.

Silencer

Silencer

Użytkownicy
posty10
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
normalny, 1.3.2 w górniczej nic nie zrobie, jarkendar i khorinis cale wybite poza spotami ze szkieletami, nie wiem jaki teraz jest etap, brakuje czegos pomiedzy . . . w ogole poszedlem w zrecznosc, bo interesuje mnie gidlia zlodziei i zabojcow, ale zabojcow wole poczekac niz zabijac postaci z ktorymi pozniej moga byc misje, a zlodzei tylko ta misa zostala z GD. . . moze zle zrobilem postac, bo zrecznosc 120 , sila 60, zycia 700, jednoracz 60, zbroja pelzaczy i to tyle 25lvl 3R

PS w ogole z tego szponu beliara da rade zrobic 1H ? Bo sie marnuje w EQ , a mam -210 u Innosa i 8 u Beliara, bo wszyscy zostali okradzeni hah zrobilem sobie z gothica grę o złodziejaszku ;D

Dzerald

Dzerald

Użytkownicy
posty363
Propsy37
  • Użytkownicy
@Sotis patch 1.3.1 a 1.3.2 to jak dwie różne gry, ogromna różnica w poziomie trudności.

@Silencer postać strasznie słaba jak na R3, postacią na zręczność gdy dochodzisz do momentów z nieumarlymi jest na 1.3.2 naprawdę ciężko, no a mając staty takie jak Ty to już w ogóle. Na R3 to minimum te 1k hp i zbroja kruka to raz, dwa głównej statystyki co najmniej 200 punktów, imo gra do zaczęcia od nowa ewentualnie czytasz ciekawostki, sprawdzasz bonusy gdzie są i te które możliwe lecisz zbierać, do tego powrót do Jarkendaru i zbieranie jagód. Ogólnie jak jesteś totalnie nowy w Returningu to mimo wszystko polecałbym patcha 1.3.1, jeśli 1.3.2 to magiem jak na pierwszy raz, bo jest łatwiej imo.

Silencer

Silencer

Użytkownicy
posty10
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
roslinka kazda zebrana wszedzie, bo juz tak gram, więc jezeli ta gra zostala tak zbalansowana, ze nie ma co isc w zrecznosc to wypadaloby poinformowac w opisie wersji, ze nie mamy "wolnej" reki tylko trzeba robic tak jak sobie tworcy wymyslili - bezsens RPG. . . ja wiem teraz bede sluchal bohaterów gothica jaka slaba postac mam, a zrobilem wszsytkie misje poboczne itp to niby ktory Wy macie lvl w 3R ? Bo jak pisalem, wybilem wszsystko poza wargami . . .

Sotis

Sotis

Użytkownicy
posty287
Propsy16
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Dzerald Tak, tak, wiem. Ale mam nadzieję, że chociaż umiejscowienie tych broni się nie zmieniło :D @Silencer Co do Szponu - Tak, może być 1h, wystarczy, że masz więcej punktów w jednoręce. No i jeszcze odpowienia ilość karmy u Beliara.

Dzerald

Dzerald

Użytkownicy
posty363
Propsy37
  • Użytkownicy
@Silencer level tu ma akurat mało do rzeczy, bo Returning w większości opiera się na bonusach i miksturach aniżeli na levelu i punktach nauki. Dla porównania masz moją postać na 1.3.2 na rzeźniku w R3: https://scr.hu/KpXryq a i tak jest kiepsko, bo mogłem trochę dłużej zostać w R2, a tak sobie utrudniłem kilka rzeczy.

@Sotis niektóre rzeczy nawet z umiejscowieniem się pozmieniały :D no ale akurat te dwa miecze co wymieniłeś to nie :P

0 użytkowników
Do góry