Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 4402744 14149

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 4402744

Odpowiedzi 14149

konny12

konny12

Użytkownicy
posty30
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
ale pozwoli skończyć gre?

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Powinno, ale co Ci tak dokładnie nie pasi?

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

konny12

konny12

Użytkownicy
posty30
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
nie podoba mi sie klimat i ogólnie wygląd tej lokacji

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
Garry,  właśnie o to chodzi ze w tym podejściu ani razu nie użyłem kodów... Oprócz dnia dzisiejszego. Zmieniłem sobie siłę na 300 żeby sprawdzić czy to nie jakiś bug i dalej bije im tyle co kot naplakal... Chyba przesiade  się na 2.0 i ugram wszystko od Nowa jak tak to ma wyglądać :/

Ja rozumiem, tylko mówię ci, teoretycznie graliśmy na tym samym, i u mnie potwory miały jednakową siłę.
Także jest to bardzo dziwne, ale olej to w sumie, masz ciekawszą grę przez to, skończ na tym patchu bo wcześniejsze są za łatwe i ci się znudzą, zobaczysz.

TheMrFalwack

TheMrFalwack

Użytkownicy
posty246
Propsy16
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Garry,  właśnie o to chodzi ze w tym podejściu
Ja rozumiem, tylko mówię ci, teoretycznie graliśmy na tym samym, i u mnie potwory miały jednakową siłę.
Także jest to bardzo dziwne, ale olej to w sumie, masz ciekawszą grę przez to, skończ na tym patchu bo wcześniejsze są za łatwe i ci się znudzą, zobaczysz.

No tak. Ciekawsza jak mając 300 siły nie mogę pokonac niektórych wargow, orków, jaszczurow, goblinow itd. To co będzie w walce ze smokami, w dolinie Cieni? Nawet po strefy nie będę w stanie pójść.
Przesiadam się na 2.0, mogłem od razu od tego zacząć.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Jak nie umiesz pokonać żadnego z tych stworzeń mając 300 siły, to może lepiej odpuść sobie grę w ogóle.

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

TheMrFalwack

TheMrFalwack

Użytkownicy
posty246
Propsy16
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Chyba najwidoczniej nie zrozumiałeś, albo nie przeczytałeś innych postów. Specjalnie dla Ciebie chętnie powtórzę.
W każdej innej lokacji oprócz Górniczej Doliny zadaje potwora obrażenia takie co kot naplakal. Jak w GD jestem w stanie bez żadnych problemów zabić cieniostwory, orków, ogniste jaszczury itd. W innych miejscach  (Jarkendar, Khorinis) nie robię im praktycznie nic. Nieważne czy mam 130 czy 300 siły.

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
Chyba najwidoczniej nie zrozumiałeś, albo nie przeczytałeś innych postów. Specjalnie dla Ciebie chętnie powtórzę.
W każdej innej lokacji oprócz Górniczej Doliny zadaje potwora obrażenia takie co kot naplakal. Jak w GD jestem w stanie bez żadnych problemów zabić cieniostwory, orków, ogniste jaszczury itd. W innych miejscach  (Jarkendar, Khorinis) nie robię im praktycznie nic. Nieważne czy mam 130 czy 300 siły.

Słuchaj mam pomysł.

Uruchom konsole i zrób takie porównanie statów wargów czy tam orków, z miejsca gdzie dajesz sobie z nimi radę i z tymi gdzie nie dajesz rady, zobaczymy czy to zmieniają się potworki, czy może coś innego.

BTW, ale ty im nic nie robisz?
Czy zadajesz minimalny dmg i ledwo co schodzi im pasek hp mając te 300siły?
Czy jak to wygląda?

TheMrFalwack

TheMrFalwack

Użytkownicy
posty246
Propsy16
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Statystyki o dziwo mają takie same.

Zadaje im minimalny dmg, ledwo co im pasek schodzi przy tych 300 punktach siły. Ale nie w Górniczej Dolinie. W Dolinie schodzą tam na 1-2 ciosy.

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
Statystyki o dziwo mają takie same.

Zadaje im minimalny dmg, ledwo co im pasek schodzi przy tych 300 punktach siły. Ale nie w Górniczej Dolinie. W Dolinie schodzą tam na 1-2 ciosy.

To oznacza że z twoja postacią musi być coś nie tak, jakiś wredny bug, ja tak nie miałem, więc to nie jest wina 1.3.1, więc to samo może ci się zdarzyć na innych patchach.

A na pewno grasz na 1.3.1?
Może jednak masz 1.3.2 i tego nie wiesz?
Powiedz jaki dmg zadaje u ciebie zwój zniszczenia ożywieńca?

TheMrFalwack

TheMrFalwack

Użytkownicy
posty246
Propsy16
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Zniszczenie ożywieńca zabija mi szkielety od razu z wyjątkiem Pana Ciemności.

Gram na 1.3.1, jestem tego pewny. Chyba że to może z przejścia z 1.3.2 na 1.3.1? Bo robiłem downgrade z 1.3.2 do 1.3.1, ale nic podobnego się wcześniej nie działo, z żadnymi potworami nie miałem problemów, nie różniły się punkty HP.
Zaczęło się odkąd wróciłem z Górniczej Doliny do Khorinis (jeszcze w 2 rozdziale)

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
Zniszczenie ożywieńca zabija mi szkielety od razu z wyjątkiem Pana Ciemności.

Gram na 1.3.1, jestem tego pewny. Chyba że to może z przejścia z 1.3.2 na 1.3.1? Bo robiłem downgrade z 1.3.2 do 1.3.1, ale nic podobnego się wcześniej nie działo, z żadnymi potworami nie miałem problemów, nie różniły się punkty HP.
Zaczęło się odkąd wróciłem z Górniczej Doliny do Khorinis (jeszcze w 2 rozdziale)

No to chyba mamy rozwiązanie problemów, zgaduje że zacząłeś gre na 1.3.2, potem zrobiłeś downgrade i grałeś później już tą postacią na 1.3.1?
Tak było? opisz najlepiej sytuacje jak możesz, BO coś spowodowało tego buga, nie wziął się z kosmosu, a szkoda trochę byś zaczynał od nowa, bo jednak 300siły to już kawał gry i godzin za tobą...

TheMrFalwack

TheMrFalwack

Użytkownicy
posty246
Propsy16
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ogólnie to zacząłem grę tą postacią jakieś pół roku temu, na wersji na której wątek zabójców można było zakończyć gdzieś tak na początku (1-2 rozdział) a nie w 5 rozdziale. Wróciłem teraz do tego tyle, że na wersji 1.3.2. Wbiłem do Jarkendaru i nie mogłem sobie z wieloma potworami (gdzie przy obecnych statystykach one powinny być minimalnym a nie ogromnym zagrożeniem). Cofnąłem sobie za namową kilku osób do 1.3.1 i grało się dobrze, 0 problemów (no chyba że z Krukiem). Zrobiłem Jarkendar, wbiłem do Górniczej Doliny mając bodaj tam 110 siły i troche wyczyściłem tereny przed i za palisadą. Jako, że fabularnie musiałem wrócić do Khorinis (Opiekunowie, Aleph itd.) postanowiłem, że skoro już i tak tam jestem to wyczyszczę sobie Khorinis z Ognistych Jaszczurów i Cieniostworów, pozdobywam reszte kamiennych tabliczek i załatwie orków za farmą tego typka obok mostu.

No i wbiłem do ruin gdzie byli magowie wody i nie mogłem pokonać żadnego Ognistego Jaszczura. Pochodziłem po lasach i jaskiniach - to samo z cieniostworami. Wszedłem do lasu - orkom nie robiłem nic (A już miałem wtedy lepszy ekwipunek o którym piszę niżej). Wargi niektóre moge pokonać np. te w tej małej dziurze obok miasta a niektórych nie, np. te w mrocznym lesie bo zadaje im minimalny dmg.
Postanowiłem pójść do Jarkendaru - błotne węże, plaża obok piratów, kanion - to samo, praktycznie minimalny dmg.
Wróciłem do Doliny - nic się tu nie zmienia, bije normalnie, zabijam orków, cieniostwory i jaszczury bez żadnych problemów.

Ogólnie to mnie źle zrozumiałeś. Ja mam aktualnie 120 siły (kupiłem pas +10 w zamku GD) i mieczyk ze skarbca ognistego smoka (180 dmg)
Cieniostwory, ogniste jaszczury, orków wojowników udawało mi się bić w GD mając tamtą buławę co leży w jednym z domów budowniczych w jarkendarze a ma ona bodaj 120dmg.
300 siły dodałem sobie kodami, żeby sprawdzić czy to jest zależne od ilości posiadanej siły czy tez nie, no i z tymi 300 punktami siły dalej dmg leci taki sam, czyli minimalny ;/

----------------------------------
WhiskasReturn:
Myślałem, ale nie coś takiego. Jakiś ewentualny typowy bug, a nie że potworów bić nie będę mógł.

WhiskasReturn

WhiskasReturn

Użytkownicy
posty213
Propsy40
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czyli grałeś na 1.2, zainstalowałeś na to 1.3.2 a potem jeszcze na to 1.3.1 i to wszystko na jednym savie? Myślałeś że się nic nie stanie z tym lubiącym błędy rosyjskim modem? :D

TheMrFalwack:
Zobacz sobie changeloga między wersjami i pomyśl czemu tak jest :D

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
Ogólnie to zacząłem grę tą postacią jakieś pół roku temu, na wersji na której wątek zabójców można było zakończyć gdzieś tak na początku (1-2 rozdział) a nie w 5 rozdziale. Wróciłem teraz do tego tyle, że na wersji 1.3.2. Wbiłem do Jarkendaru i nie mogłem sobie z wieloma potworami (gdzie przy obecnych statystykach one powinny być minimalnym a nie ogromnym zagrożeniem). Cofnąłem sobie za namową kilku osób do 1.3.1 i grało się dobrze, 0 problemów (no chyba że z Krukiem). Zrobiłem Jarkendar, wbiłem do Górniczej Doliny mając bodaj tam 110 siły i troche wyczyściłem tereny przed i za palisadą. Jako, że fabularnie musiałem wrócić do Khorinis (Opiekunowie, Aleph itd.) postanowiłem, że skoro już i tak tam jestem to wyczyszczę sobie Khorinis z Ognistych Jaszczurów i Cieniostworów, pozdobywam reszte kamiennych tabliczek i załatwie orków za farmą tego typka obok mostu.

No i wbiłem do ruin gdzie byli magowie wody i nie mogłem pokonać żadnego Ognistego Jaszczura. Pochodziłem po lasach i jaskiniach - to samo z cieniostworami. Wszedłem do lasu - orkom nie robiłem nic (A już miałem wtedy lepszy ekwipunek o którym piszę niżej). Wargi niektóre moge pokonać np. te w tej małej dziurze obok miasta a niektórych nie, np. te w mrocznym lesie bo zadaje im minimalny dmg.
Postanowiłem pójść do Jarkendaru - błotne węże, plaża obok piratów, kanion - to samo, praktycznie minimalny dmg.
Wróciłem do Doliny - nic się tu nie zmienia, bije normalnie, zabijam orków, cieniostwory i jaszczury bez żadnych problemów.

Ogólnie to mnie źle zrozumiałeś. Ja mam aktualnie 120 siły (kupiłem pas +10 w zamku GD) i mieczyk ze skarbca ognistego smoka (180 dmg)
Cieniostwory, ogniste jaszczury, orków wojowników udawało mi się bić w GD mając tamtą buławę co leży w jednym z domów budowniczych w jarkendarze a ma ona bodaj 120dmg.
300 siły dodałem sobie kodami, żeby sprawdzić czy to jest zależne od ilości posiadanej siły czy tez nie, no i z tymi 300 punktami siły dalej dmg leci taki sam, czyli minimalny ;/

WhiskasReturn:
Myślałem, ale nie coś takiego. Jakiś ewentualny typowy bug, a nie że potworów bić nie będę mógł.

Nieźle się rozpisałeś :)
To bardzo dobrze teraz już WSZYSTKO jest jasne.

Niestety ale popełniłeś kardynalny błąd.
Nie wolno mieszać wersji Returninga grając na tym samym SAVE.
Każda wersja returna to zupełnie inny balans, a ty jak kolega wyżej to zauważył i ja tez na tym samym SAVE zmieniłeś ją TRZY RAZY!
Dlatego twój save oszalał, i balans się kompletnie popsuł, tak jak pisałem wcześniej, musiałeś coś zrobić i to właśnie te mieszanie wersji spowodowało ten bug.
Niestety ale to już nie do odratowania ;/
Musisz grac od nowa, bo inaczej dupa blada...
Bo to jest właśnie typowy jak to ładnie określiłeś ewentualny bug, jak grasz na tym samym save a żaglujesz sobie wersjami returna :p

Także graj od nowa wybierz sobie JEDNĄ wersje returna i graj na niej, i nie zmieniaj wersji w trakcie grania.
Osobiście polecam ci na 1.3.1, bo na starszych za szybko ci się znudzi bo już od 2 rozdziału będziesz imbą, w 1.3.1 przynajmniej do 4 rozdziału jest wyzwanie i jest ciekawie.

na 1.3.2 nie wiem, bo aktualnie gram na tym patchu i kończę powolutku 1 rozdział, także nie wiem jak ciężko jest potem, ale jak na razie kilka jaskiń w khorinis jest nie do ruszenia :)

Także no niestety na przyszłość zapamiętaj że jak zmieniasz wersje to musisz zaczynać nową grę, bo inaczej będziesz miał pobugowany Save takimi bugami jak opisujesz.

TheMrFalwack

TheMrFalwack

Użytkownicy
posty246
Propsy16
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie chce mi sie zaczynać od początku. Może gdzieś ktoś poratuje sejwem.

konny12

konny12

Użytkownicy
posty30
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Ludzie pomocy mam stworzyć rune do zabicia opiekunów i trzeba mi do tego kamienia ogniskującego ale na farmie onara jest tylko vatras i myxir a reszty  nigdzie nie ma

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
Mam pytanie, bo już nie pamiętam, w forcie azgan jak otworzyć te drzwi w zamku paladynów, do tej jakby wieży?

Fayors

Fayors

Użytkownicy
posty259
Propsy34
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ludzie pomocy mam stworzyć rune do zabicia opiekunów i trzeba mi do tego kamienia ogniskującego ale na farmie onara jest tylko vatras i myxir a reszty  nigdzie nie ma

Kamień ogniskujący jest w wieży Xardasa w GD (Wcześniej chyba musisz porozmawiać z Saturasem, ale to raczej nie będzie konieczne)

Mam pytanie, bo już nie pamiętam, w forcie azgan jak otworzyć te drzwi w zamku paladynów, do tej jakby wieży?

Klucz do tej wieży ma Lord Varus, ale jedyny sposób na jego zdobycie to kradzież kieszonkowa

konny12

konny12

Użytkownicy
posty30
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Kamień ogniskujący jest w wieży Xardasa w GD (Wcześniej chyba musisz porozmawiać z Saturasem, ale to raczej nie będzie konieczne)

Klucz do tej wieży ma Lord Varus, ale jedyny sposób na jego zdobycie to kradzież kieszonkowa
Dzięki ziomeczku ukończylem sobie gre

0 użytkowników
Do góry