Ogólnie to zacząłem grę tą postacią jakieś pół roku temu, na wersji na której wątek zabójców można było zakończyć gdzieś tak na początku (1-2 rozdział) a nie w 5 rozdziale. Wróciłem teraz do tego tyle, że na wersji 1.3.2. Wbiłem do Jarkendaru i nie mogłem sobie z wieloma potworami (gdzie przy obecnych statystykach one powinny być minimalnym a nie ogromnym zagrożeniem). Cofnąłem sobie za namową kilku osób do 1.3.1 i grało się dobrze, 0 problemów (no chyba że z Krukiem). Zrobiłem Jarkendar, wbiłem do Górniczej Doliny mając bodaj tam 110 siły i troche wyczyściłem tereny przed i za palisadą. Jako, że fabularnie musiałem wrócić do Khorinis (Opiekunowie, Aleph itd.) postanowiłem, że skoro już i tak tam jestem to wyczyszczę sobie Khorinis z Ognistych Jaszczurów i Cieniostworów, pozdobywam reszte kamiennych tabliczek i załatwie orków za farmą tego typka obok mostu.
No i wbiłem do ruin gdzie byli magowie wody i nie mogłem pokonać żadnego Ognistego Jaszczura. Pochodziłem po lasach i jaskiniach - to samo z cieniostworami. Wszedłem do lasu - orkom nie robiłem nic (A już miałem wtedy lepszy ekwipunek o którym piszę niżej). Wargi niektóre moge pokonać np. te w tej małej dziurze obok miasta a niektórych nie, np. te w mrocznym lesie bo zadaje im minimalny dmg.
Postanowiłem pójść do Jarkendaru - błotne węże, plaża obok piratów, kanion - to samo, praktycznie minimalny dmg.
Wróciłem do Doliny - nic się tu nie zmienia, bije normalnie, zabijam orków, cieniostwory i jaszczury bez żadnych problemów.
Ogólnie to mnie źle zrozumiałeś. Ja mam aktualnie 120 siły (kupiłem pas +10 w zamku GD) i mieczyk ze skarbca ognistego smoka (180 dmg)
Cieniostwory, ogniste jaszczury, orków wojowników udawało mi się bić w GD mając tamtą buławę co leży w jednym z domów budowniczych w jarkendarze a ma ona bodaj 120dmg.
300 siły dodałem sobie kodami, żeby sprawdzić czy to jest zależne od ilości posiadanej siły czy tez nie, no i z tymi 300 punktami siły dalej dmg leci taki sam, czyli minimalny ;/
----------------------------------
WhiskasReturn:
Myślałem, ale nie coś takiego. Jakiś ewentualny typowy bug, a nie że potworów bić nie będę mógł.