Gram najemnikiem, nie wiem czy ma to jakieś znaczenie. Manę będę sobie robił z bonusów i z Ognistych Korzeni, także dam radę rzucać te zaklęcia, zakładając, że dam radę się ich u niego wyuczyć. Opłaca się w ogóle grając najemnikiem bawić w tworzenie tych run czy nie za bardzo?
Mam wciąż dylemat pomiędzy 1H a 2H. Gram na 1.31 i wytrzymałość z 1H na poziomie 30% Walki 1H spada tak pomału, że chyba 1H będzie górowało nad 2H, no nie? Dwuręczniaków jeszcze się nie nauczyłem, na razie tylko 30% 1H, więc nie jestem jeszcze za daleko jeśli chodzi o naukę i ewentualne przejście na 2H.
Macie dla mnie jakieś rady, dla początkującego? Gram na łatwym, zostałem dopiero najemnikiem. Nie jem jedzenia, które daje stały bonus do siły przed wbiciem 90-100 siły, to wiem. Tabliczki walki 1H i 2H zostawiam na późniejsze etapy, to samo siła i inne statystyki, których trzeba się uczyć za PN i w późniejszym etapie są cholernie drogie.
Nie uczę się Punktów Życia, biorę je z bonusów. Ile mniej więcej HP powinno się mieć po postawieniu pierwszego kroku w Jarkendarze? Zakładając, że pójdzie się tam na 18-19 poziomie.
Kolejna sprawa - przeklęte bronie - gra automatycznie sortuje je jako silniejsze nawet od Smoczej Zguby, wymagają do tego w cholerę siły, ale nie pisze nigdzie nic o ich obrażeniach. Da się je jakoś wykorzystać potem, czy są bezużyteczne i sprzedawać je do pierwszego lepszego NPC?
Wiele pytań, wiem, ale w sumie pierwszy raz tykam ten mod i chciałbym popełnić jak najmniej nieodwracalnych błędów w rozgrywce jak to tylko możliwe.
Z góry dziękuję wam za poświęcony czas na czytanie i ewentualne odpowiadanie na ten post.