Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 4413788 14149

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 4413788

Odpowiedzi 14149

Maniak50

Maniak50

Użytkownicy
posty7
Profesjabrak
  • Użytkownicy

NasienieBekonu

NasienieBekonu

Użytkownicy
posty11
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Tak się zastanawiam czy można w jakiś sposób wyłączyć fazę po jaranie zielska? Jestem nowicjuszem i próbuje podbić trochę mane paląc fajkę. Proces jest dość zmudny - d1 pkt many dziennie plus wkurwiaj*ca bania po spaleniu, od której zaczynaja MNIE już boleć oczy.  Swoją drogą czytałem gdzieś, że palenie tej fajki powinno dawać ok. 3 pkt many, coś jest nie tak?

EDIT: musiałem założyć słuchawki i odpalić muzykę żeby tego nie słyszeć,  pozostaje tylko kwestia obrazu

Szulwik

Szulwik

Użytkownicy
posty781
Propsy92
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Zawsze możesz po zjaraniu zielska położyć się spać. Chyba że masz limit, wtedy to inna sprawa. Zresztą to nie trwa aż tak długo.

NasienieBekonu

NasienieBekonu

Użytkownicy
posty11
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Zawsze możesz po zjaraniu zielska położyć się spać. Chyba że masz limit, wtedy to inna sprawa. Zresztą to nie trwa aż tak długo.

Robię tak już dokładnie 40 raz. Gdy zajaram znów będąc jeszcze na fazie, wtedy wchodzi druga i dzieją się niestworzone rzeczy, aż musiałem to nagrać. Mogę gdzieś zapodać, z tym że mój tel nagrywa w 4k i kilkusekundowy filmik zajmuje kilkadziesiat/set mb

Pawlak673

Pawlak673

Użytkownicy
Wyrwę wam języki i wytrę se nimi dupe
posty272
Propsy36
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Wyrwę wam języki i wytrę se nimi dupe
Tak się zastanawiam czy można w jakiś sposób wyłączyć fazę po jaranie zielska? Jestem nowicjuszem i próbuje podbić trochę mane paląc fajkę. Proces jest dość zmudny - d1 pkt many dziennie plus wkurwiaj*ca bania po spaleniu, od której zaczynaja MNIE już boleć oczy.  Swoją drogą czytałem gdzieś, że palenie tej fajki powinno dawać ok. 3 pkt many, coś jest nie tak?

EDIT: musiałem założyć słuchawki i odpalić muzykę żeby tego nie słyszeć,  pozostaje tylko kwestia obrazu

A jarałeś kiedyś fajkę wodna/jointa bez bani ? To jest proste i logiczne (przynajmniej realne) Skoro takie coś cie wkurwia, to nie polecam grac w wersje 2.0, bo tam po wypiciu 5 piw jesteś najebany i bohater ledwo co się toczy .

Smutek z dymem wylewam z płuc na zewnątrz .. <3

NasienieBekonu

NasienieBekonu

Użytkownicy
posty11
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy

A jarałeś kiedyś fajkę wodna/jointa bez bani ? To jest proste i logiczne (przynajmniej realne) Skoro takie coś cie wkurwia, to nie polecam grac w wersje 2.0, bo tam po wypiciu 5 piw jesteś najebany i bohater ledwo co się toczy .

Gothic z logiką wspólnego zbyt wiele akurat nie ma.  Nie potrafisz odpowiedzieć na moje pytanie więc nie ślij takich wypocin, z góry dzięki.

Squerol

Squerol

Użytkownicy
twój stary
posty712
Propsy547
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • twój stary
Co trzeba zrobić żeby Baal Tyon (guru alchemik w chacie nad kuźnią) z nami normalnie rozmawiał? Nie wiem, czy tak ma być, ale uczy mnie normalnie alchemii z normalnymi dialogami, zaś gdy chce wybrać inną opcję dialogową on tylko "wzdycha". Nie wiem, czy gra się coś zjebała, dlatego pytam. Jestem nowicjuszem i chce iść na Strażnika Świątynnego, wersja 1.3.2 PL.

Pawlak673

Pawlak673

Użytkownicy
posty272
Propsy36
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Co trzeba zrobić żeby Baal Tyon (guru alchemik w chacie nad kuźnią) z nami normalnie rozmawiał? Nie wiem, czy tak ma być, ale uczy mnie normalnie alchemii z normalnymi dialogami, zaś gdy chce wybrać inną opcję dialogową on tylko "wzdycha". Nie wiem, czy gra się coś zjebała, dlatego pytam. Jestem nowicjuszem i chce iść na Strażnika Świątynnego, wersja 1.3.2 PL.

Pogada dopiero z Tb w 2 rozdziale jak zostaniesz strażnikiem

konny12

konny12

Użytkownicy
posty30
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Czym zabijać zombie na najnowszym patchu? Bo nic im nie zadaje zwykłym zombie, bo te co są wzywane przez poszukiwaczy padają szybko. (prosiłbym o coś nie mającego nic wspólnego z magią bo jestem najemnikiem)

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Srebrny miecz. Jeden jest u Kreola, a drugi nie pamietam. U kreola jest dwureczny.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Szulwik

Szulwik

Użytkownicy
posty781
Propsy92
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Najpierw powiedz czym z nimi walczysz. Ogólnie na zombiaki najlepsze są miecze, ewentualnie runa zniszczenia ożywieńca, dostępna także dla najemników (Uczy Gallahad jeśli zrobisz dla niego questa) ale wtedy dostajesz 50% expa mniej niż normalnie.

konny12

konny12

Użytkownicy
posty30
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Najpierw powiedz czym z nimi walczysz. Ogólnie na zombiaki najlepsze są miecze, ewentualnie runa zniszczenia ożywieńca, dostępna także dla najemników (Uczy Gallahad jeśli zrobisz dla niego questa) ale wtedy dostajesz 50% expa mniej niż normalnie.
Mieczem ich bije ale prawie nic im nie biore, próbuje obuchową też to samo, strzelecka też (poziom ciężki) a z gallahadem troche za póno bo wziołem potki

Pawlak673

Pawlak673

Użytkownicy
posty272
Propsy36
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy

Na patchu 1.3.2 gallahard uczy zniszczenia już tylko magów

Post połączony: 2016-03-02, 18:52
2 rozdzial minimum od jednego z mysliwych

I chyba też od Alberta w Gorniczej Dolinie?

Też, ale łatwiej jest pierw zdobyć pierścień dzika ^ ^

pr0lapse

pr0lapse

Użytkownicy
posty12
Propsy7
  • Użytkownicy
Czym zabijać zombie na najnowszym patchu? Bo nic im nie zadaje zwykłym zombie, bo te co są wzywane przez poszukiwaczy padają szybko. (prosiłbym o coś nie mającego nic wspólnego z magią bo jestem najemnikiem)

1h daje Albert, paladyn spod leśnego obozu w GD.

Ale na najnowszym patchu poszukiwacze nie wzywają żadnych nieumarłych...  :hmmm:

Sliddqvist

Sliddqvist

Użytkownicy
posty40
Propsy7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Idzie w tym modzie jakoś guzikiem na klawie otworzyć mapę? Próbowałem dodać klawisz mapy na jakiś inny, ale nawet jak dam sobie na Z czy chociażby K, jakikolwiek przycisk... włącza się sprint, który i tak już jest na M. Hilfe?

Szulwik

Szulwik

Użytkownicy
posty781
Propsy92
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Sliddqvist

Sliddqvist

Użytkownicy
posty40
Propsy7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Gram najemnikiem, nie wiem czy ma to jakieś znaczenie. Manę będę sobie robił z bonusów i z Ognistych Korzeni, także dam radę rzucać te zaklęcia, zakładając, że dam radę się ich u niego wyuczyć. Opłaca się w ogóle grając najemnikiem bawić w tworzenie tych run czy nie za bardzo?

Mam wciąż dylemat pomiędzy 1H a 2H. Gram na 1.31 i wytrzymałość z 1H na poziomie 30% Walki 1H spada tak pomału, że chyba 1H będzie górowało nad 2H, no nie? Dwuręczniaków jeszcze się nie nauczyłem, na razie tylko 30% 1H, więc nie jestem jeszcze za daleko jeśli chodzi o naukę i ewentualne przejście na 2H.

Macie dla mnie jakieś rady, dla początkującego? Gram na łatwym, zostałem dopiero najemnikiem. Nie jem jedzenia, które daje stały bonus do siły przed wbiciem 90-100 siły, to wiem. Tabliczki walki 1H i 2H zostawiam na późniejsze etapy, to samo siła i inne statystyki, których trzeba się uczyć za PN i w późniejszym etapie są cholernie drogie.

Nie uczę się Punktów Życia, biorę je z bonusów. Ile mniej więcej HP powinno się mieć po postawieniu pierwszego kroku w Jarkendarze? Zakładając, że pójdzie się tam na 18-19 poziomie.

Kolejna sprawa - przeklęte bronie - gra automatycznie sortuje je jako silniejsze nawet od Smoczej Zguby, wymagają do tego w cholerę siły, ale nie pisze nigdzie nic o ich obrażeniach. Da się je jakoś wykorzystać potem, czy są bezużyteczne i sprzedawać je do pierwszego lepszego NPC?

Wiele pytań, wiem, ale w sumie pierwszy raz tykam ten mod i chciałbym popełnić jak najmniej nieodwracalnych błędów w rozgrywce jak to tylko możliwe.

Z góry dziękuję wam za poświęcony czas na czytanie i ewentualne odpowiadanie na ten post.

WojoTCZ

WojoTCZ

Użytkownicy
posty2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam pytanie , jestem nekromantą na 30 poziomie i w drugim rozdziale , poszedłem do Doliny Cieni ale mi się to zwyczajnie nie opłaca na 30 poziomie , i prawdopodobnie w 2 rozdziale nie wykonam misji z zabiciem smoka-demona , sęk w tym że w Dolinie Cieni są jaszczuroczłeki i nie mogę sobie z nimi poradzić... odnośnie tego wszystkiego kilka pytań! :

1) Czy można wrócić do doliny cieni zabić Azgolora w 3-4 rozdziale ?
2) z jakim poziomiem i zawartością many/hp mniej więcej udać się tam by radzić sobie normalnie ? :)
3)Jaki jest najlepszy sposób zabicia jaszczuroczłeków , nekromantą ?
4)Jak oszczędzać manę? na mikstury mnie stać mimo że strasznie kurczy się przez nich budżet , ale drugi sęk że handlarzom na dany rozdział kończą się mikstury many , a ja ich muszę dużo używać i potem nie będę miał z czego używać :/ , a produkcja alchemiczna mikstur many mi się nie opłaca przez wgląd na rdesty polne... :)

Szulwik

Szulwik

Użytkownicy
posty781
Propsy92
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Mam pytanie , jestem nekromantą na 30 poziomie i w drugim rozdziale , poszedłem do Doliny Cieni ale mi się to zwyczajnie nie opłaca na 30 poziomie , i prawdopodobnie w 2 rozdziale nie wykonam misji z zabiciem smoka-demona , sęk w tym że w Dolinie Cieni są jaszczuroczłeki i nie mogę sobie z nimi poradzić... odnośnie tego wszystkiego kilka pytań! :

Dolina Cieni to główny wątek fabularny, więc jeśli teraz nie dasz rady to się nie przejmuj, prędzej lub później i tak tam pójdziesz.

Post połączony: 2016-03-03, 02:50

Mam wciąż dylemat pomiędzy 1H a 2H. Gram na 1.31 i wytrzymałość z 1H na poziomie 30% Walki 1H spada tak pomału, że chyba 1H będzie górowało nad 2H, no nie? Dwuręczniaków jeszcze się nie nauczyłem, na razie tylko 30% 1H, więc nie jestem jeszcze za daleko jeśli chodzi o naukę i ewentualne przejście na 2H.

Kolejna sprawa - przeklęte bronie - gra automatycznie sortuje je jako silniejsze nawet od Smoczej Zguby, wymagają do tego w cholerę siły, ale nie pisze nigdzie nic o ich obrażeniach. Da się je jakoś wykorzystać potem, czy są bezużyteczne i sprzedawać je do pierwszego lepszego NPC?

Na początku 1h, potem przejdziesz na 2h jak się wyuczysz.

Przeklęte bronie ja tam zawsze sprzedawałem i zostawiałem sobie 1 miecz w razie jakbym gdzieś, kiedyś wbił tyle siły.

Pawlak673

Pawlak673

Użytkownicy
posty272
Propsy36
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Gram najemnikiem, nie wiem czy ma to jakieś znaczenie. Manę będę sobie robił z bonusów i z Ognistych Korzeni, także dam radę rzucać te zaklęcia, zakładając, że dam radę się ich u niego wyuczyć. Opłaca się w ogóle grając najemnikiem bawić w tworzenie tych run czy nie za bardzo?

Macie dla mnie jakieś rady, dla początkującego? Gram na łatwym, zostałem dopiero najemnikiem. Nie jem jedzenia, które daje stały bonus do siły przed wbiciem 90-100 siły, to wiem. Tabliczki walki 1H i 2H zostawiam na późniejsze etapy, to samo siła i inne statystyki, których trzeba się uczyć za PN i w późniejszym etapie są cholernie drogie.

Nie uczę się Punktów Życia, biorę je z bonusów. Ile mniej więcej HP powinno się mieć po postawieniu pierwszego kroku w Jarkendarze? Zakładając, że pójdzie się tam na 18-19 poziomie.

Wiele pytań, wiem, ale w sumie pierwszy raz tykam ten mod i chciałbym popełnić jak najmniej nieodwracalnych błędów w rozgrywce jak to tylko możliwe.

Z góry dziękuję wam za poświęcony czas na czytanie i ewentualne odpowiadanie na ten post.

Z magi to jedynie zniszczenie ożywieńca, było ono chyba na 2 krąg . Nie pamiętam tylko czy na patchu 1.3.1 może się go nauczyć wojownik, bo na 1.3.2 jedynie mag .

Osobiście wole 1h, a skoro zainwestowałeś już 30% to leć dalej w 1h, ale to juz kwestia gustu kto co woli .

Zbieraj wszystko, skupuj receptury od handlarzy i rób miksturki . Najlepiej jak najszybciej zainwestować w oprawianie zwierząt i sprzedawać Alfredowi (tylko nie ucz się skórowania gadów od jacka aligatora, ja tak kiedyś zrobiłem że miałem wszystko wyuczone, Alfred nie mógł mnie już niczego nauczyć i tym samym zbugowałem sobie z nim dialog i nie mogłem mu nic sprzedać . Najlepiej u niego się przynajmniej jednej rzeczy nauczyć)

Możesz nauczyć się od Constantina mikstury na stałe zwiększająca hp, wyzbieraj wszystkie polne i leśne jagody w Khorinis, potem w Jarkendarze, a dasz tam rade .
Spoiler
Jeśli chcesz dobrą i szybką rade na Kruka i użyj na nim zaklęcia Wir , zostanie mu 1hp tylko dobijesz mieczem i po gościu ^^

Przeklęte bronie sprzedawaj, bo i tak jej nie założysz .

Post połączony: 2016-03-03, 02:59

2) z jakim poziomiem i zawartością many/hp mniej więcej udać się tam by radzić sobie normalnie ? :)
3)Jaki jest najlepszy sposób zabicia jaszczuroczłeków , nekromantą ?
4)Jak oszczędzać manę? na mikstury mnie stać mimo że strasznie kurczy się przez nich budżet , ale drugi sęk że handlarzom na dany rozdział kończą się mikstury many , a ja ich muszę dużo używać i potem nie będę miał z czego używać :/ , a produkcja alchemiczna mikstur many mi się nie opłaca przez wgląd na rdesty polne... :)

1. Można i wskazane jest na 4 rozdziale
2. Przy 4 rozdziale na pewno będziesz miał wystarczająco
3. Runą 4 kręgu
4. Oszczędzać powiadasz ? Możesz słabsze potworki typu ścierwojady zabijać kosturem, albo zaklęciami wymagającymi mniej many

0 użytkowników
Do góry