Mam identyczny problem co kolega Zatsuu.
Mam 10 poziom grając również Magiem Ognia i nie mogę wejść na akt drugi. Gdy rozmawiam z Lordem Hagenem każe mi najpierw pomóc Magom Wody, ale nic nie rusza dalej ponieważ dodaje, że muszę nabrać więcej doświadczenia. Obskoczyłem wszystkie opcje dialogowe kilkakrotnie.
Dodam, że:
-Zabiłem Dextera ale przed pomaganiem Gregowi, Skipowi i rozwiązywaniu problemu handlu bronią,
-Rozwiązałem problem handlu bronią po zaginionych ludziach,
-W związku z powyższymi Greg nie pomagał mi przy Dexterze nie było opcji dialogowych z tym związanych po rozwiązaniu qeusta stoi na rozstaju pól, quest jednak zaliczyło,
-Dołączyłem do Magów Ognia przed robieniem czegokolwiek związanego z Jarkendarem zarówno qeustów Grega, Skipa, Zaginionych ludzi, Handlu Bronią,
-Nie mam opcji dialogowych u Vatrasa nt. dołączenia do kręgu opowiada tylko o misjii Magów Wody i, że mógłbym dostarczyć list Saturasowi gdybym był jednym z nich,
-Lares stoi i mimo rozwiązania rzeczonych qeustów nie rusza się,
-W dzienniku zadań mam questy: Wodny Krąg, Magowie Wody, Kamienie teleportacyjne, Kamienne tablice (co ciekawe Vatras przestał je przyjmować) to jedyne związane z Jarkendarem i nic nie da się ich ruszyć,
-Gdy rozmawia się z Laresem nt. zaginionych i Vatrasem na temat Jarkendaru ciągle pojawiają się niby nowe wpisy w dzienniku ale nic się nie dzieje,
-Do tego zabiłem lichwiarza Lehmara, Bustera (W sumie ten mini boss topielec go zabił), Moego, Festera? (Tego od polnych bestii na farmach), nie wiem czy to ma jakikolwiek wpływ ale piszę,
-Zawsze mam odłożone tak jak i teraz 10 pkt nauki, nie wiem czy to ma wpływ ale również informuje.
Proszę o pomoc bo teraz jestem w kompletniej kropce nie da się nic zrobić. Sejwów wcześniejszych nie mam a zależy mi na tym bo namęczyłem się na trudnym aby jakoś dotrwać do 10 poziomu na zwojach

Pozdrawiam.