Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 4449873 14149

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 4449873

Odpowiedzi 14149

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Na Etlu wybijesz masę paladynów :)

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

OwcaZagady

OwcaZagady

Bractwo Spolszczenia
Co, roz, co
posty153
Propsy24
ProfesjaProducent
  • Bractwo Spolszczenia
  • Co, roz, co
Ile jest kamiennych tabliczek 2h w Khorinis ? Znalazłem tylko 1 :( Mógł ktoś podrzucić jakąś mapkę z rozmieszczeniem kamiennych tabliczek ?
Jest spis wszystkich tabliczek w Khorinis w temacie poradniki i spisy.

Ogólnie panowie,jak to jest z tą karmą? Do tej pory przeszedłem grę raz i jakoś nigdy nie zawracałem sobie tym głowy,ale chciałbym pobawić się Szponem Beliara. Jak zdobyć te 100 karmy? Zauważyłem,że rośnie z zabijaniem ludzi,ale mam dopiero 9,a rozdział I powoli zbliża się do końca.

Można też okradać skrzynki i ludzi w Khorinis.

Śmierć jest niczym kawałek szynki. Zawsze u mego boku

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
To daje tylko minusową u Innosa, ale Beliarowi nie zwiększa karmy.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
To daje tylko minusową u Innosa, ale Beliarowi nie zwiększa karmy.
Ja zawsze wybijalem tą wyspe Etlu. O ile dobrze kojarze nie daje to karmy minusowej o Innosa za to daje dodatnią u Beliara.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

krzysiek666

krzysiek666

Użytkownicy
posty123
Propsy32
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ja bym ci radził zaczekać z nabijaniem karmy u Beliara. Za zabijanie tracisz u Innosa, a przy jednym z zadań dla gildii kupców/złodziei (tego z duchem Gomeza) potrzebujemy mieć karmę u Innosa na +. Ja olałem na początku to zadanie i wyrżnąłem tych paladynów i później musiałem "błagać" Innosa o wybaczenie przy kapliczce. Nie dość że trwało to z godzinę, zanim odkupiłem to -200 ileś karmy to jeszcze multum kasy zabrało (ponad 200x modlić się za 500 golda, czyli ponad 100k). Dobrze, że to już był moment, kiedy z kasą problemu nie było, tym niemniej cię ostrzegam, żebyś potem nie narzekał.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
CytujTo daje tylko minusową u Innosa, ale Beliarowi nie zwiększa karmy.Ja zawsze wybijalem tą wyspe Etlu. O ile dobrze kojarze nie daje to karmy minusowej o Innosa za to daje dodatnią u Beliara.
:facepalm: Czytaj ze zrozumieniem... To było na temat okradania.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
CytujCytujTo daje tylko minusową u Innosa, ale Beliarowi nie zwiększa karmy.Ja zawsze wybijalem tą wyspe Etlu. O ile dobrze kojarze nie daje to karmy minusowej o Innosa za to daje dodatnią u Beliara. Czytaj ze zrozumieniem... To było na temat okradania.

No i co z tego? Czy Ty jestes jakis inny? Przeczytaj jeszcze raz co napisalem, dalem mu sposob na nabijanie karmy, nie obchodzi mnie nic o okradaniu.

Gość chciał sposob na karme beliara to mu to dalem, o chuj sie teraz czepiasz?

EDIT: @gothicman Jesteś głupi do kwadratu, a nawet lepiej, bo zawsze myslisz, ze ktos chce zablysnac. Nie, ja chce pomóc. Po prostu Twojej odpowiedzi nie zauwazylem. I źle kliknalem cytuj, tyle z twych "madrych" domyslow szerloku.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
No to teraz nie rozumiem :lol2: Chciałeś zabłysnąć, że napisałeś jeszcze raz to samo, co mu napisałem 5/6 postów wyżej? Coś Ci nie wyszło. EOT.

EDIT: No i poza tym po co w takiej sytuacji zacytowałeś wypowiedź, która była niezwiązana z Twoją.  :lol2: Coś Ci nie wyszło x2

Morghar99

Morghar99

Użytkownicy
posty180
Propsy129
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
do światyni sniacego lepiej isc w 2 czy w 3 roz?

i czy jak zostaly pn uczyc sie dwoch broni na mistrza?

Brajzer

Brajzer

Użytkownicy
posty51
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
ktoś mi powie co z tymi bonusami do many? Bo ciągle wszyscy piszą, bonusy tu, bonusy tam, mikstury z grzybów itd. Byłbym wdzięczny gdyby ktoś mi to streścił, albo przekierował do jakiegoś spisu ^^ Chodzi mi też o rozdziały w których można kupić receptury

mcdrops

mcdrops

Użytkownicy
posty2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Takie pytanko... niedaleko czarnego trolla, w lesie obok jeziora jest jaskinia w ktorej sa skalne drzwi z przyciskiem na srodku i chcialbym wiedziec co trzeba zrobic, albo co trzeba miec, zeby otworzyc te drzwi?

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Believer in Jesus Christ
Musisz ukraść klucz od hagena.

1 Corinthians 3:19
For the wisdom of this world is foolishness with God.
Psalm 19
The heavens declare the glory of God; and the firmament sheweth his handywork.
Luke 8:17
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

mcdrops

mcdrops

Użytkownicy
posty2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ale jak rozmawiam z Hagenem to nie ma zadnej opcji dialogowej, zeby ukrasc klucz... wiesz moze dlaczego?

Morghar99

Morghar99

Użytkownicy
posty180
Propsy129
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
a nauczyles sie moze kradziezy kieszonkowej ? :)

btw lepiej isc do śs w 2 czy w 3 roz ?

Wonsz

Wonsz

Użytkownicy
posty838
Propsy114
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Wcześniej musisz pogadać z paladynem Melchiorem,znajduję się on tam gdzie był Rengaru. Pojawia się bodajże po rozmowie ze Złotym Smokiem w Jarkendarze i z Xardasem.

Brajzer

Brajzer

Użytkownicy
posty51
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czy to jest bug, czy muszę coś jeszcze zrobić? Mianowicie, zabiłem Rudara w wątku zabójców, i nie mam żadnych opcji dialogowych ani nic, poszedłem do tego obozowiska obok farmy Onara, i nikogo tam nie ma. Nie dołączyłem jeszcze do żadnej gildii.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Dam komuś kutwa 100 zł jak ktoś mi odpowie na moje pytanie, ile razy kutwa trzeba napisać ze ostatnie zadania z Gidli zabójców dostajemy w Rozdziale 5, dotarło do wszystkich Rozdział 5 ktoś jeszcze nie zrozumiał Rozdział 5 ,zapisać sobie na rękach, nogach i wszystkich innych kończynach,  Rozdział 5 !

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Elgcahlxukuth

Elgcahlxukuth

Użytkownicy
posty47
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam pytanie odnośnie gildii kupców - wygląda na to że utknąłem pomiędzy zadaniami. Byłbym wdzięczny za wyjaśnienie czy to jest bug czy może coś zrobiłem źle czy tak ma być...

Zacząłem zadanie z asystentem od "coś cię gryzie" czy jakoś tak, czytałem wszystko uważnie ale nic dotyczącego dalszych zadań nie było. Obskoczyłem trzech asystentów, ostatecznie wybrałem najlepszego (valerian) i po odprowadzeniu do go lutero kupiec ucieszył się, nagrodził mnie, a dialog zakończył mówiąc że "teraz musimy porozmawiać o czymś ważniejszym" (coś w tym stylu), ja jako odpowiedź miałem tylko jedno "no to porozmawiajmy" (jakoś tak) i po wybraniu tego wróciło mnie do pierwotnego menu gdzie jest handel, pytanie o członków gildii, wyjście. Zadanie asystent mam zakończone, nie żadnych opcji na rozpoczęcie nowego zadania. Valeraian też nic nie daje nowego poza tym że okazuje wdzięczność. Lutero nie chce też nadal podać listy członków gildii.

Natknąłem się w sieci na wzmiankę, że dostęp do kolejnego zadania jest zablokowany jeśli nie wrzuciliśmy wcześniej handlarki Sary do więzienia.
Nie pamiętam czy zrobiłem już jakieś zadanie od gildii kupców zanim wrobiłem Sarę.
Na pewno wrobiłem Sarę przed ukończeniem zadania "Przysługa dla Jory" (bo żeby je zrobić uganiałem się po górniczej dolinie za eliksirem).

Czy wie ktoś kiedy dokładnie Sara musi być za kratami żeby nie przepadł nam ostatni wątek z nią w gildii kupców? Przed przystąpieniem do pierwszego zadania (tabliczki)? Nie wystarczy ją wrobić przed zadaniem Asystent?

Przysługa dla Jory:
-1 reputacji jesli nie zalatwimy miejsca dla jory na placu handlowym
+1 jeśli zdobędziemy eliksir dla Zurisa
+1 jeśli miejsce dla jory zdobędziemy płacąc Zurisowi

Zamówienie Bengara:
+1 reputacji

Handel z Klasztorem:
-1 repuacji jesli nie dogadamy się z Goraxem, ale przyniesiemy pieniądze spowrotem Lutero. Jeśli ich nie mamy wylatujemy z gildii kupców :D
+1 reputacji za samo dogadanie się z Goraxem i teraz w zależności od naszej umowy:
-2 reputacji jeśli ustalimy cene powyżej 500 sztuk złota
-2 reputacji jeśli cena wynosi dokładnie 500 sztuk złota
-1 reputacji jeśli cena wynosi ponad 400 sztuk złota
-1 reputacji jeśli cena wynosi ponad 300 sztuk złota
0 reputacji jeśli ustalimy cene na ponad 200 sztuk złota
+1 reputacji na cenę ponad 100 sztuk złota
+2 reputacji na cenę ponad 50 sztuk złota
+3 reputacji na cenę 50 sztuk złota lub mniej

Antyki:
+1 reputacji za przyniesienie nordmarskich statuetek
-1 za ich nie dostarczenie

Czarna Brandy:
+1 za dostarczenie brandy tego samego dnia

Asystent:
-1 reputacji jeśli przyprowadzimy Gayverna
+1 jeśli przyprowadzimy Maksiego
+2 jeśli Valerana

Zapasy dla Paladynów:
+1 rep za wykonanie

Kontakt z Onarem:
+1 za dogadanie się z Onarem

Ochrona dla Sary:
-1 reputacji jeśli spieprzymy z sarą
+1 rep za wykonanie zadania

dodatkowo po tym zadaniu jeśli mamy 10 lub więcej reputacji w gildii kupców dostajemy pierścien mistrza gildii.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Tez pierdyliard razy było na forum zadanie dostępne od r4

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

OwcaZagady

OwcaZagady

Bractwo Spolszczenia
Co, roz, co
posty153
Propsy24
ProfesjaProducent
  • Bractwo Spolszczenia
  • Co, roz, co
Gram pierwszy raz strażnikiem swiątynnym i mam takie pytanie. Kto uczy wykuwać miecze 2h ?

Śmierć jest niczym kawałek szynki. Zawsze u mego boku

0 użytkowników
Do góry