Mam pytanie odnośnie gildii kupców - wygląda na to że utknąłem pomiędzy zadaniami. Byłbym wdzięczny za wyjaśnienie czy to jest bug czy może coś zrobiłem źle czy tak ma być...
Zacząłem zadanie z asystentem od "coś cię gryzie" czy jakoś tak, czytałem wszystko uważnie ale nic dotyczącego dalszych zadań nie było. Obskoczyłem trzech asystentów, ostatecznie wybrałem najlepszego (valerian) i po odprowadzeniu do go lutero kupiec ucieszył się, nagrodził mnie, a dialog zakończył mówiąc że "teraz musimy porozmawiać o czymś ważniejszym" (coś w tym stylu), ja jako odpowiedź miałem tylko jedno "no to porozmawiajmy" (jakoś tak) i po wybraniu tego wróciło mnie do pierwotnego menu gdzie jest handel, pytanie o członków gildii, wyjście. Zadanie asystent mam zakończone, nie żadnych opcji na rozpoczęcie nowego zadania. Valeraian też nic nie daje nowego poza tym że okazuje wdzięczność. Lutero nie chce też nadal podać listy członków gildii.
Natknąłem się w sieci na wzmiankę, że dostęp do kolejnego zadania jest zablokowany jeśli nie wrzuciliśmy wcześniej handlarki Sary do więzienia.
Nie pamiętam czy zrobiłem już jakieś zadanie od gildii kupców zanim wrobiłem Sarę.
Na pewno wrobiłem Sarę przed ukończeniem zadania "Przysługa dla Jory" (bo żeby je zrobić uganiałem się po górniczej dolinie za eliksirem).
Czy wie ktoś kiedy dokładnie Sara musi być za kratami żeby nie przepadł nam ostatni wątek z nią w gildii kupców? Przed przystąpieniem do pierwszego zadania (tabliczki)? Nie wystarczy ją wrobić przed zadaniem Asystent?
Przysługa dla Jory:
-1 reputacji jesli nie zalatwimy miejsca dla jory na placu handlowym
+1 jeśli zdobędziemy eliksir dla Zurisa
+1 jeśli miejsce dla jory zdobędziemy płacąc Zurisowi
Zamówienie Bengara:
+1 reputacji
Handel z Klasztorem:
-1 repuacji jesli nie dogadamy się z Goraxem, ale przyniesiemy pieniądze spowrotem Lutero. Jeśli ich nie mamy wylatujemy z gildii kupców 
+1 reputacji za samo dogadanie się z Goraxem i teraz w zależności od naszej umowy:
-2 reputacji jeśli ustalimy cene powyżej 500 sztuk złota
-2 reputacji jeśli cena wynosi dokładnie 500 sztuk złota
-1 reputacji jeśli cena wynosi ponad 400 sztuk złota
-1 reputacji jeśli cena wynosi ponad 300 sztuk złota
0 reputacji jeśli ustalimy cene na ponad 200 sztuk złota
+1 reputacji na cenę ponad 100 sztuk złota
+2 reputacji na cenę ponad 50 sztuk złota
+3 reputacji na cenę 50 sztuk złota lub mniej
Antyki:
+1 reputacji za przyniesienie nordmarskich statuetek
-1 za ich nie dostarczenie
Czarna Brandy:
+1 za dostarczenie brandy tego samego dnia
Asystent:
-1 reputacji jeśli przyprowadzimy Gayverna
+1 jeśli przyprowadzimy Maksiego
+2 jeśli Valerana
Zapasy dla Paladynów:
+1 rep za wykonanie
Kontakt z Onarem:
+1 za dogadanie się z Onarem
Ochrona dla Sary:
-1 reputacji jeśli spieprzymy z sarą
+1 rep za wykonanie zadania
dodatkowo po tym zadaniu jeśli mamy 10 lub więcej reputacji w gildii kupców dostajemy pierścien mistrza gildii.