Witam! Jestem tu nowy! jak to mawia pewien bezimienny...
W każdym razie dopiero zaczynam przygodę z returningiem, powiedzmy że wyczyściłem większość Khorinis, poza piramidami i jaskiniami z nieumarłymi i mam parę pytań.
JAK JUŻ PYTAĆ TO NA CALEGO
Postać: 73siły (10amulet, 5pas, 3pierścień)
Broń jednoręczna: gdzieś 50%
Zręczność: 10 D:
1. Planuję zostać Guru, ładować PN w siłę i broń jednoręczną. Na super efektywności mi nie zależy, chcę tylko wiedzieć czy da się tak przejść grę? Posiłkować się zwojami oczywiście będę. Ile Siły warto pakować przed łykaniem różnych bonusów?
2. Myślałem o Guru z powodu runy Snu. Wpadłem sobie na pomysł, że będę mógł okradać mieszkania np w górnym mieście bez ogromnych ilości zręczności, po prostu usypiając ludzi - czy jest to możliwe? (głównie chodzi o krwawe kielichy)
3. Jak kurde pokonać szkielety w przeróżnych jaskiniach gdy jeszcze nie mam runy zniszczenia ożywieńców od Gallahada (4 zwoje tegoż czaru to stanowczo za mało)
4. Gdzie znaleźć dobrą broń 1h na przyszłość? Chodzi mi o lokalizację konkretnych sztuk: Nomad, Miecz Demona (ten 195dmg), Gniew Innosa, El Bastardo, Miecz Żywiołów, Nocny Łowca oraz czy jako Guru będę mógł kuć miecze z czarnej rudy.
5. Słyszałem o +1 many za palenie fajeczki jako guru. Chodzi o bagienne ziele z ekwipunku, fajkę wodną co leży na ziemi - a może obydwie na raz?
6. Poproszę o jakiś sposób na 2 trolle w kanionie koło Groma. Gromu/Deszczu Ognia nie warto marnować, wytrzymałości mi nie starcza żeby ubić go mieczem prawo/lewo, zmniejszenia potwora też nie za bardzo uświadczyłem (oprócz tego jednego na wiezy koło dextera, ale to poszło na Cz. Trolla)
7. Co do trolli, czy mógłby mi ktoś podać lokalizację innych czarnych trolli? Wiem od kumpla co jest trochę dalej że jeden jest w jarkendarze gdzieś na początku.
8. Skąd można dostawać jeszcze regularne bonusy na manę? (wiem o fajach, Vatras 100g/dzień) czy kapliczki jakies bonusy dają?
9. Czy opłaca się sprzedawać rośliny/ziele lecznicze u constantino? (sam aspekt leczenia, to wywalone, chodzi mi bardziej czy nie ma z tego potek na stałe bonusy or sth)
10. No i jeszcze dochodzi sprawa z Gallahadem. Wiem że tłuczenie umarlaków byloby najłatwiejsze z tą runką, ale kiedy będę mógł nauczyć się 2-go kręgu do tej runy? Obecnie mam 1-szy rozdział, Nowicjusz (prawie Guru), Gallahad kręgów nie uczy mimo że zrobiłem z nim poprawnie questa etc.
Pozdrawiam! Z góry dzięki jak ktoś chociażby przeczytał tę ściankę tekstu