Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 3983450 14149

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 3983450

Odpowiedzi 14149

meserszmit007

meserszmit007

Użytkownicy
posty296
Propsy5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Nie przypominam sobie, ale spoko , poszukam ;)

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Fakt nie tobie a komuś innego ale sprawa była nie dwno ruszana
http://themodders.org/index.php?topic=20522.1680

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

templartitan

templartitan

Użytkownicy
posty882
Propsy96
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
witam,mam 7 rozdzial,wszystkie skladniki do stworzenia runy(gram nekromantą) i wcielo mi gdzies Saturasa a z tego co wiem to on mi daje chyba kamien ogniskujacy do stworzenia runy,z Pyrokorem tez nie mam zadnego dialogu,Kto pomoze ?

Procek - i5-4460 3.9 GHZ
Karta Graficzna -GTX 970 MSI
Pamięć Ram - 16GB
https://steamcommunity.com/id/templartitan/

meserszmit007

meserszmit007

Użytkownicy
posty296
Propsy5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Dzięki Tizgar, jeszcze 1 pytanie. Gdzieś czytałem tu na forum że trzeba skorzystać z konsoli jak się wybierze drogę Maga Wody żeby dostać się do Hagena, nadal jest ten bug?

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
druga osoba pierdoli o jakimś bugu żadnego niema wszystko jest normalnie.

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.

xxzenek123

xxzenek123

Użytkownicy
"Skurwiały leń" :D
posty105
Propsy6
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • "Skurwiały leń" :D
To jest w wcześniejszej wersji returninga. W rebalance zostało to naprawione .

Revaan

Revaan

Użytkownicy
posty10
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Wie ktoś gdzie się podział Saturas? Robiłem misje zabiciem orków w Jarkendarze i po ostatnim orku nie mogę go znaleźć.

Lozerus

Lozerus

Użytkownicy
posty17
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
mam pytanie odnośnie zatopionej wieży xardasa w górniczej dolinie do czego służy ciemna sfera i jak otworzyć skrzynie w tym samym miejscu co  ciemna sfera nie da się wytrychem

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
wow skoro jesteś w gd to musisz wiedzieć po co są sfery
Skrzyni są dla necromanty

Lozerus

Lozerus

Użytkownicy
posty17
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
ale ja jestem necromantą i nie mogę jej otworzyć a jak grałem nie było mowy o sferach chyba że przeoczyłem

Revaan

Revaan

Użytkownicy
posty10
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Sfery są potrzebne do zadań złotego smoka.

templartitan

templartitan

Użytkownicy
posty882
Propsy96
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
witam,mam 7 rozdzial,wszystkie skladniki do stworzenia runy(gram nekromantą) i wcielo mi gdzies Saturasa a z tego co wiem to on mi daje chyba kamien ogniskujacy do stworzenia runy,z Pyrokorem tez nie mam zadnego dialogu,jakies poymsly?

Procek - i5-4460 3.9 GHZ
Karta Graficzna -GTX 970 MSI
Pamięć Ram - 16GB
https://steamcommunity.com/id/templartitan/

Rooobertinho

Rooobertinho

Użytkownicy
posty25
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam, jestem w 7 rozdziale po bitwie z orkami. mam pytanie, czy oprocz Grega nikt inny nie moze juz zostac kapitanem? Bo niestety piraci tym razem nie uczestniczyli w bitwie i zostali w jarkendarze (okolo 15-20razy save wczytywal i sie nie zgodzili, 1 raz tak mialem hmm). Jesli wracam sie do Jarkendaru ma on tylko 2 opcje dialogowe te z pancerzem zwiazane i inna kwestia. Probowalem przywolac za pomoca kodow Grega z jarkendaru i tego z Khorinis i niestety nic. Czy ten Greg po bitwie z orkami w zbroi paladyna mial inny kod?  Ewentualnie 7 rozdzial od poczatku bede musial przejsc..

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Najczęściej zadawane pytanie ta masz odp dlaczego piraci nie pomogli resztę wniosków wysuniesz sam

Ystredd

Ystredd

Użytkownicy
Najemnik
posty56
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Najemnik
Witam! Jestem tu nowy! jak to mawia pewien bezimienny...
W każdym razie dopiero zaczynam przygodę z returningiem, powiedzmy że wyczyściłem większość Khorinis, poza piramidami i jaskiniami z nieumarłymi i mam parę pytań.
JAK JUŻ PYTAĆ TO NA CALEGO   :hmmm:
Postać: 73siły (10amulet, 5pas, 3pierścień)
Broń jednoręczna: gdzieś 50%
Zręczność: 10 D:
1. Planuję zostać Guru, ładować PN w siłę i broń jednoręczną. Na super efektywności mi nie zależy, chcę tylko wiedzieć czy da się tak przejść grę? Posiłkować się zwojami oczywiście będę. Ile Siły warto pakować przed łykaniem różnych bonusów?
2. Myślałem o Guru z powodu runy Snu. Wpadłem sobie na pomysł, że będę mógł okradać mieszkania np w górnym mieście bez ogromnych ilości zręczności, po prostu usypiając ludzi - czy jest to możliwe? (głównie chodzi o krwawe kielichy)
3. Jak kurde pokonać szkielety w przeróżnych jaskiniach gdy jeszcze nie mam runy zniszczenia ożywieńców od Gallahada (4 zwoje tegoż czaru to stanowczo za mało)
4. Gdzie znaleźć dobrą broń 1h na przyszłość? Chodzi mi o lokalizację konkretnych sztuk: Nomad, Miecz Demona (ten 195dmg), Gniew Innosa, El Bastardo, Miecz Żywiołów, Nocny Łowca oraz czy jako Guru będę mógł kuć miecze z czarnej rudy.
5. Słyszałem o +1 many za palenie fajeczki jako guru. Chodzi o bagienne ziele z ekwipunku, fajkę wodną co leży na ziemi - a może obydwie na raz?
6. Poproszę o jakiś sposób na 2 trolle w kanionie koło Groma. Gromu/Deszczu Ognia nie warto marnować, wytrzymałości mi nie starcza żeby ubić go mieczem prawo/lewo, zmniejszenia potwora też nie za bardzo uświadczyłem (oprócz tego jednego na wiezy koło dextera, ale to poszło na Cz. Trolla)
7. Co do trolli, czy mógłby mi ktoś podać lokalizację innych czarnych trolli? Wiem od kumpla co jest trochę dalej że jeden jest w jarkendarze gdzieś na początku.
8. Skąd można dostawać jeszcze regularne bonusy na manę? (wiem o fajach, Vatras 100g/dzień) czy kapliczki jakies bonusy dają?
9. Czy opłaca się sprzedawać rośliny/ziele lecznicze u constantino? (sam aspekt leczenia, to wywalone, chodzi mi bardziej czy nie ma z tego potek na stałe bonusy or sth)
10. No i jeszcze dochodzi sprawa z Gallahadem. Wiem że tłuczenie umarlaków byloby najłatwiejsze z tą runką, ale kiedy będę mógł nauczyć się 2-go kręgu do tej runy? Obecnie mam 1-szy rozdział, Nowicjusz (prawie Guru), Gallahad kręgów nie uczy mimo że zrobiłem z nim poprawnie questa etc.
Pozdrawiam! Z góry dzięki jak ktoś chociażby przeczytał tę ściankę tekstu  :)

Rejiho

Rejiho

Użytkownicy
posty4
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
Mam spory problem, mod jest niesamowity, ale zablokowałem się i tracę chęć do gry. Chodzi mi o dołączenie do kręgu wody, zabiłem dextera, wykonałem zadanie Handlarz Bronią, a Vatras mi powiedział ,,nie tak się umawialiśmy'' i już nie ma u niego opcji dialogowych na dołączenie do gildii. Lares mówi , że nie może się ruszyć póki sprawa zaginionych ludzi nie jest rozwiązana(pokazałem vatrasowi list od dextera...). Nie pyta o znalezienie zastępstwa, po prostu nic. Kombinowałem parę godzin i stoję w kropce. Jeżeli to bug to będę musiał zrezygnować z gry, bo średnio mi się chce odrabiać te 10h latania po khorinis i robienia dosłownie wszystkiego żeby sobie poradzić w drugim rozdziale :(

Revaan

Revaan

Użytkownicy
posty10
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Postaram Ci się odpowiedzieć na pytania, które dam rade^.^.
1.Guru można spokojnie grę przejść bez żadnych większych problemów (nie grałem guru więc nie wiem co więcej powiedzieć). Siłę pakujesz do 90 później już samymi bonusami spokojnie do 400 dobijasz.
3.Ze szkieletami musisz po prostu znaleźć dobra taktykę.
4.Nomad znajduje się w krypcie Inubisa koło farmy Onara a Gniew Demona w zatopionej wieży Xardasa w GD.
5.Chodzi o fajkę wodną która jest np. koło tego wróżbity w Khornis
6.Musisz po prostu zlurować po jednym i wycofać się żeby doładować wytrzymałość i bić go dalej.

Ystredd

Ystredd

Użytkownicy
Najemnik
posty56
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Najemnik
Mam spory problem, mod jest niesamowity, ale zablokowałem się i tracę chęć do gry. Chodzi mi o dołączenie do kręgu wody, zabiłem dextera, wykonałem zadanie Handlarz Bronią, a Vatras mi powiedział ,,nie tak się umawialiśmy'' i już nie ma u niego opcji dialogowych na dołączenie do gildii. Lares mówi , że nie może się ruszyć póki sprawa zaginionych ludzi nie jest rozwiązana(pokazałem vatrasowi list od dextera...). Nie pyta o znalezienie zastępstwa, po prostu nic. Kombinowałem parę godzin i stoję w kropce. Jeżeli to bug to będę musiał zrezygnować z gry, bo średnio mi się chce odrabiać te 10h latania po khorinis i robienia dosłownie wszystkiego żeby sobie poradzić w drugim rozdziale :(

Najprawdopodobniej kazałeś iść Laresowi na farmę onara. Wtedy on się buguje i nie można robić z nim misji z NK, tj. ornamenty, zaginieni ludzie. Pomaga tylko gra od nowa.
Inna możliwość jest taka, że jeszcze nie znalazłeś Elvricha, jest on potrzebny do zakończenia zadania z zaginionymi (mr E. jest na drodze do czarnego trolla, zaraz za starym obozem myśliwych.)
Ogółem to sprawdź czy masz pierścień wodnego kręgu i idź do baltrama jak masz. Jeśli nie masz a lares nie ma kwestii dialogowych, to obawiam się że to ten bug z farmą onara (W NK też niszczył grę, raz doświadczyłem xd)
Pozdrawiam!
Przypominam o moich 10-ciu przykazaniach (pytaniach) żeby ktoś nie pominął :D

Wielkie dzięki Revaan za odpowiedź, uznajmy że 5,6 pytania ogarnięte:)

Rooobertinho

Rooobertinho

Użytkownicy
posty25
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ystredd jesli chce grać wojownikiem to tylko najemnik, może SS jeszcze dałby rade, no ale.. Może na poczatku gry nie bedziesz mial problemow z tym, że 1 na 1 bedziesz pokonywac kogos. Podam ci przyklad, chociaz lipa sie rozpocznie juz od bodajze 3 rozdzialu (bo w 2 bedziesz smigac w zbroi z pancerzy pelzacza). Najemnik jest jedyna postacia (noo poki patchu 1,3 nie ma) która bez problemu bedziesz wbijac sie w srodek walki z oddzialami orkow i bedziesz odnosic male rany, a guru ma male bonusy do pancerza.. chyba, ze liczysz na szaty od opiekunow ale je dostajesz w 4 czy 5 rozdziale, a oddzialy orkow musisz lac juz w 3. (no w 2 tez)..

Ystredd

Ystredd

Użytkownicy
Najemnik
posty56
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Najemnik
Jeśli chodzi tylko o zbroję to no problem, na czary zbytnio nie liczę, szaty opiekunów nadejdą akurat przed 7-mym rozdziałem, a z orkami w 3-cim rozdziale gdzie będzie trzeba się bić? W Returningu coś dodali? 3-ci rozdział to głównie Poszukiwacze?
Nadal zachęcam do odpowiadania na 10 pytań D:
Ah i jak coś takiego istnieje to byłbym wdzięczny za odnośnik do wątku o kolejności robienia lokacji czy coś. Bo wiem tylko tyle 1 rozdział - Khorinis, 2 rozdział: Jarkendar->GD. Dalej pustka.. a tyle nowych lokacji xd

0 użytkowników
Do góry