Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 3983364 14149

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 3983364

Odpowiedzi 14149

W4ldi

W4ldi

Użytkownicy
posty85
Propsy27
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Właśnie wynikną mi mały problem  a chodzi tu o zadanie dla Bala Parveza, któremu mamy poszukać nowego ucznia. Kiedyś jak robiłem to zadanie to nie miałem takiego problemu...

Wg poradnika mamy pogadać z Regisem, pobić Valentino oddać pierścień który otrzymamy od Regisa Coragonowi i użyć zwoju niepamieci na Valentinie. Fake jest w tym że po rzuceniu czaru nie mam opcji dialogowej odnośnie tego czy Valentino chce być uczniem u guru i nie da się wykonać  questu... Wcześniej w poprzedniej rozgrywce wszystko przebiegło elegancko, teraz coś nie pykło :< Dodam jeszcze że Valentina pobiłem wcześniej jak robiłam zadania dla Gallahada z tym listem polecającym. Po pobiciu Regisa pobiłem od razu Valentino dla misji u Ignaza.

Miał by ktoś jakiś pomysł żeby poprawnie wykonać zadanie? :D

PrzemekAWDS

PrzemekAWDS

Użytkownicy
posty8
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Według tej strony http://www.thereturning.pun.pl/viewtopic.php?id=16 zrobiłem na odwrót. Ja najpierw poszedłem do jaskini zakrytej krzakami, a teraz nie wiem gdzie jest ta pierwsza którą autor poradnika opisuje jako "podobna do wieży mgieł" :(

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6345
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Moglby ktos podac kody na poszczegolne sfery zwiazane z zadaniem smoka...?

Nie wiem czy to bug, czy moze ja cos odpieprzylem i to moja wina, ale zdobylem wszystkie sfery (stara kopalnia, opuszczona kopalnia, stara wieża xardasa, bagna) i juz mialem iść do Ashtara, złotego smoka, ale wiadomo - zawsze cos sie po drodze znajdzie, a to cos do ubicia, a to zadanie do zrobienia. Doszedlem juz do smoka, chce z nim gadac... a tu nie ma zadnych nowych opcji dialogowych. Pomyslalem sobie, ze to bug i juz chcialem z tym leciec na forum, gdy przyszlo mi na mysl - spojrzalem do ekwipunku, patrze, a tam tylko sfera ciemności. Pomyslalem sobie, ze zgubilem reszte albo bug. Poszukalem po wszystkich handlarzach i zaden nie ma.

Zreszta, najpierw sam sprobowalem sobie poradzić z tym problemem, to też spojrzalem kod na sfere ciemnosci i takim tokiem chcialem wpisac dla sfery ognia, sfery wody i sfery skały, niestety, udalo mi sie wklepac tylko kod na sfere wody: itmi_watersphere, natomiast itmi_firesphere lub itmi_stone/rocksphere niestety nie dziala....

Wiec jakby ktos mogl mi podać kod na te dwie sfery - ognia i skały byłbym bardzo wdzieczny.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
instance ITMI_FIRESHPERE(C_Item)
{
    name = "Sfera Ognia";
    mainflag = ITEM_KAT_NONE;
    flags = ITEM_MULTI | ITEM_MISSION;
    value = 10000;
    visual = "ItMi_FIRESPHERE.3ds";
    material = MAT_GLAS;
    wear = WEAR_EFFECT;
    effect = "SPELLFX_FIREBOW";
    description = name;
    text[1] = "Kamień postaci kulistej, oznaczony starożytnymi runami,";
    text[2] = "Sfera otoczona jest ognistą aurą.";
    text[5] = NAME_Value;
    count[5] = value;
    inv_rotz = INVCAM_Z_RING_STANDARD;
    inv_rotx = INVCAM_X_RING_STANDARD;
};

instance ITMI_WATERSHPERE(C_Item)
{
    name = "Sfera Wody";
    value = 10000;
    visual = "ItMi_WATERSPHERE.3ds";
    material = MAT_GLAS;
    wear = WEAR_EFFECT;
    effect = "SPELLFX_WATERSPHERE";
    description = name;
    text[2] = "Sfera otoczona jest aura wody.";
    text[5] = NAME_Value;
    count[5] = value;
};

instance ITMI_STONESHPERE(C_Item)
{
    name = "Sfera Skały";
    value = 10000;
    visual = "ItMi_STONESPHERE.3ds";
    material = MAT_GLAS;
    wear = WEAR_EFFECT;
    effect = "SPELLFX_STONESPHERE";
    description = name;
    text[2] = "Sfera otoczona jest białą aurą.";
    text[5] = NAME_Value;
    count[5] = value;
};

instance ITMI_DARKSHPERE(C_Item)
{
    name = "Sfera Ciemności";
    value = 10000;
    visual = "ItMi_DARKSPHERE.3ds";
    material = MAT_GLAS;
    wear = WEAR_EFFECT;
    effect = "SPELLFX_FIRESWORDBLACK";
    description = name;
    text[2] = "Sfera otoczona jest czarnym dymem.";
    text[5] = NAME_Value;
    count[5] = value;
};

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Węgorz

Węgorz

Użytkownicy
posty46
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Wiem ze zaraz dostane zjeby od tizgara ze to pewnie gdzies juz bylo no ale spytam gdzie w starej kopalni jest skrzynia z plomieniem elgora bo jedynie nie bylem tam gdzie była krolowa pelzaczy

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Zjebac trzeba innych, ze nie zadali tego pytania :P
Wiesz gdzie jest kocioł, to jak pojdziesz od niego w gora to trafisz na skrzynki to właśnie tam :P

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.

Węgorz

Węgorz

Użytkownicy
posty46
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
To gdzieś na górze było zaraz sprawdzę bo dopiero do domu wróciłem :P Znalazłem tylko jeden kociół i jest naprzeciwko wyjścia ale poszukam jeszcze :P  Ja pierdole jestem zjebem pomyliłem kopalni szukałem tej skrzyni w starej <facepalm>

WhiteFaster

WhiteFaster

Użytkownicy
posty6
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam problem nie mogę ukończyć zadania z uczniem dla bractwa gdy pobiłem Valentina i oddałem pierścień  dla właściciela gospody.
Przekonałem Valentina żeby dołaczył do bractwa powiedział że mam go zaprowadzić na bagno a w dzienniku zadań pisze że mam zaprowadzić go do Parveza ale on niema żadnej opcji dialogowej  tylko KONIEC.
Co mam zrobić ? to jest bug czy coś źle zrobiłem?

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6345
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Teraz mam pytanko... gdzie jest ostatnie wcielenie Fellangora z zadania Dar Szalenca? Pamietam, ze jak gralem kiedys w Returninga to był on za piramidą tą najwieksza. W poradniku autorstwa Warda jest napisane, że na terenach piramid w godzinach rannych (kurwa w godzinach uleczonych, jak ja nie lubie niescislosci dotyczacych miejsca i czasu) ale łaże juz tam z łukiem ze 15 minut i nic.... Zarowno od 5 rano do 10.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Czekaj no przed wejściem do wykopalisk  MW miedzy 8 a 9 rupert aka felangor wyjdzie z za piramidy :P

styxu

styxu

Użytkownicy
posty64
Propsy1
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
3 szybkie pytania:
1. Czy eliksir ze słonecznego aloesu daje stałe bonusy czy one znikają po pewnym czasie.
2. Kupiłem recepturę od Salandrila na miksturę życia i gdy podchodzę do stołu alchemicznego to nie ma żadnej opcji mimo, że mam wszystkie składniki. Tzn potrafię wyciągać jad z żądeł krwiopijców, mam roślinę leczniczą, rdest mam i wodę mam. Tylko jest coś takiego, że w przepisie muszę mieć podgrzaną wodę, a nie mam zielonego pojęcia jak ją podgrzać.
3. Czy komuś również po pokonaniu Kruka i  zdecydowaniu się oddać szpon smokowi  Saturas znika w magiczny sposób. Przeszukałem całe wykopaliska magów wody i cały rejon w okół teleportów w Jarkendarze.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3037
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
1. Stałe. 
2. To jest pełnia życia jak coś ;)
3. Saturas siedzi sobie u smoka.

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Susdam

Susdam

Użytkownicy
posty96
Propsy10
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
To teraz ja mam pytanko ;)

Gdzie znaleźć rękopis xardasa? (pierwsza misja nekromanty) 
przeszukałem cały klasztor i znalazłem tylko jedną część w bibliotece i rysunek z xardasem w zamkniętym pomieszczeniu (tam gdzie sprząta Babo), a więc gdzie znaleźć tą drugą część?
PS: przeszukałem też jego wieże w GD i tam też nic nie znalazłem, nie wiem juz gdzie szukać

Blumano

Blumano

Użytkownicy
posty24
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam problem nie mogę ukończyć zadania z uczniem dla bractwa gdy pobiłem Valentina i oddałem pierścień  dla właściciela gospody.
Przekonałem Valentina żeby dołaczył do bractwa powiedział że mam go zaprowadzić na bagno a w dzienniku zadań pisze że mam zaprowadzić go do Parveza ale on niema żadnej opcji dialogowej  tylko KONIEC.
Co mam zrobić ? to jest bug czy coś źle zrobiłem?

Musisz go poprostu do Parveza zaprowadzić,ze mną też nie chciał rozmawiać za 1 razem ale wkońcu się udało,być może musisz mieć założoną przepaske nowicjusza

Susdam

Susdam

Użytkownicy
posty96
Propsy10
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
To teraz ja mam pytanko ;)

Gdzie znaleźć rękopis xardasa? (pierwsza misja nekromanty)
przeszukałem cały klasztor i znalazłem tylko jedną część w bibliotece i rysunek z xardasem w zamkniętym pomieszczeniu (tam gdzie sprząta Babo), a więc gdzie znaleźć tą drugą część?
PS: przeszukałem też jego wieże w GD i tam też nic nie znalazłem, nie wiem juz gdzie szukać

Dobra ogarnąłem ten problem, rękopis był po prostu za zamkniętymi drzwiami w regale (idiota ze mnie) ;p

Teraz mam paważniejszy problem, (chyba ostatnia misja dla xardasa) otóż przyniosłem xardasowi prochy Nergala (chyba) i ten teraz chce go przywołać, gdy już zostanie przywołany, dyskutują ze sobą (Nergal z Xardasem) i po chwili zaczynają się napierdzielać krzykiem umarłych, po czym Xardas pada na ziemie a potem ja.
Jest też druga opcja jak zaczynają się napierdzielać to wchodze w ten pentagram, zombie padają, Xardas zostaje uśpiony a Nergal chce mnie bić, w sumie nie ma dużej różnicy z tym że teraz pojawia się wpis w dzienniku, który mówi że zlekceważyłem polecenie xardasa i wszedłem w pentagram... No i tu stawiam pytanie, co mam teraz zrobić? Czy może to ja zrobiłem coś źle że tak się dzieje?

PS: Nergala nie można zabić, jest nieśmiertelny i cały czas mnie atakuje, nie mogę z nim porozmawiać ;/

Edir: ok ogarnąłem, musiałem pobawić się z kodami, w edit abbilites (czy jakoś tak) zmieniłem linijkę NPC z 1 na 2 i już szło porozmawiać ;)

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3037
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Pieprzysz.... Naruszasz pentagram, gadasz z Nergalem i zaczynasz go nakurwiać.

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

WhiteFaster

WhiteFaster

Użytkownicy
posty6
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Blumano nadal nie ma dialogu

Blumano

Blumano

Użytkownicy
posty24
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Może spróbuj jeszcze porozmawiać z Regisem bo on też o ile się nie myle jest powiązany z Valentinem.

kubavc

kubavc

Użytkownicy
posty27
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Siemka mam kilka pytań:

1. Jak zdobyć ciepły kożuch?
2. Czy jest gdzieś zwój kontrola(hipnoza)?
3. Jak użyć trzęsienia ziemi? Mi wogóle nie działa. Nie można mobka walnąć.

xxzenek123

xxzenek123

Użytkownicy
"Skurwiały leń" :D
posty105
Propsy6
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • "Skurwiały leń" :D
1. Kożuch można dostać od jednego z myśliwych za dostarczenie zbroi z płytek pełzacza.

0 użytkowników
Do góry