Przepraszam, ja z prośbą do bardziej obytych graczy. Chciałbym sobie w najbliższym czasie przejść ponownie gothica, tym razem z modem returning, a jakże, i miałbym do was parę pytań. Primo jaka jest maksymalna wartość dla współczynników i czy tak jak w poprzednich częściach po osiągnięciu max można wartość podbić miksturkami/tabliczkami itp., i czy przypadkiem kolejność nie ma tu znaczenia, bo np. tak czy siak wartość graniczna jest nie do przejścia, nie ma takiej, lub nie zmiejsza puli punktów do wrzucenia w daną umiejętność, czyli jeśli na początku jest 10 a na końcu 200 to jak 40 pkt zdobędziemy w inny sposób (np. z miksturek) to PN możemy zainwestować 190 czy 150? I teraz jaki system respawnu potworów jest wprowadzony w modzie. Czy będą się one odnawiać co jakiś czas, co rozdział czy też wcale? I prawdziwe źródło powyższego pytania: jaką w związku z tym obrać strategię wybijania potworów. Czy jeżeli będę wybijać (w miarę możliwości bo ponoć mod żyleta) wszystkie stworki co rozdział to zdobędę wyższy lvl niż zabijając je w losowych momentach. A teraz tak troszkę od siebie, jak najbardziej może być subiektywnie ;), chciałbym sobie pograć takim magiem-wojownikiem, ale już nie paladynem, bo już miałem nim przyjemność grać, ew. czystym wojownikiem, najchętniej z bronią jednoręczną. Czy takie połączenie ma sens i w którym z nowych obozów będę miał możliwość skorzystać z takiego połączenia. No i pytanie, czy używając broni jednoręcznej dam radę przejść grę, bo najchętniej zapomniałbym w ogóle o broni dwuręcznej, chyba że byłaby jeszcze do czegoś przydatna, bo najzwyczajniej w świecie, najfajniej mi się szlachta wrogów z 1h. Ostatnie już pytanie, dzięki śliczne za cierpliwość do mnie jeśli tu doczytaliście, czy uczyć się jak najszerszej gamy umiejętności pomocniczych w grze tj. zbieranie trofeów, kowalstwo, alchemia, czy będę musiał skupić się na wybranych, i co byście polecali pod takie zestawienie (mag-wojak-1h/ wojak-1h). Nie pogardziłbym poradnikiem prowadzenia postaci jeśli istnieje takowy.