Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 3930278 14149

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 3930278

Odpowiedzi 14149

xxzenek123

xxzenek123

Użytkownicy
"Skurwiały leń" :D
posty105
Propsy6
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • "Skurwiały leń" :D
Naprawdę aż tak ci szkoda 20 Pn ?

Gawko

Gawko

Użytkownicy
posty42
Propsy2
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Naprawdę aż tak ci szkoda 20 Pn ?

Zawsze to 20pn do przodu by było , dodatkowo sporo expa wlatuje ;D

Rumcajs40

Rumcajs40

Użytkownicy
posty10
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Przepraszam, ja z prośbą do bardziej obytych graczy. Chciałbym sobie w najbliższym czasie przejść ponownie gothica, tym razem z modem returning, a jakże, i miałbym do was parę pytań. Primo jaka jest maksymalna wartość dla współczynników i czy tak jak w poprzednich częściach po osiągnięciu max można wartość podbić miksturkami/tabliczkami itp., i czy przypadkiem kolejność nie ma tu znaczenia, bo np. tak czy siak wartość graniczna jest nie do przejścia, nie ma takiej, lub nie zmiejsza puli punktów do wrzucenia w daną umiejętność, czyli jeśli na początku jest 10 a na końcu 200 to jak 40 pkt zdobędziemy w inny sposób (np. z miksturek) to PN możemy zainwestować 190 czy 150? I teraz jaki system respawnu potworów jest wprowadzony w modzie. Czy będą się one odnawiać co jakiś czas, co rozdział czy też wcale? I prawdziwe źródło powyższego pytania: jaką w związku z tym obrać strategię wybijania potworów. Czy jeżeli będę wybijać (w miarę możliwości bo ponoć mod żyleta) wszystkie stworki co rozdział to zdobędę wyższy lvl niż zabijając je w losowych momentach. A teraz tak troszkę od siebie, jak najbardziej może być subiektywnie ;), chciałbym sobie pograć takim magiem-wojownikiem, ale już nie paladynem, bo już miałem nim przyjemność grać, ew. czystym wojownikiem, najchętniej z bronią jednoręczną. Czy takie połączenie ma sens i w którym z nowych obozów będę miał możliwość skorzystać z takiego połączenia. No i pytanie, czy używając broni jednoręcznej dam radę przejść grę, bo najchętniej zapomniałbym w ogóle o broni dwuręcznej, chyba że byłaby jeszcze do czegoś przydatna, bo najzwyczajniej w świecie, najfajniej mi się szlachta wrogów z 1h. Ostatnie już pytanie, dzięki śliczne za cierpliwość do mnie jeśli tu doczytaliście, czy uczyć się jak najszerszej gamy umiejętności pomocniczych w grze tj. zbieranie trofeów, kowalstwo, alchemia, czy będę musiał skupić się na wybranych, i co byście polecali pod takie zestawienie (mag-wojak-1h/ wojak-1h). Nie pogardziłbym poradnikiem prowadzenia postaci jeśli istnieje takowy.

MajkeI

MajkeI

Użytkownicy
Front End Developer
posty698
Propsy169
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Front End Developer
To forum <a jakże> przewidziało wyszukiwarke - wiedziałeś? :D

Rumcajs40

Rumcajs40

Użytkownicy
posty10
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Szczerze mówiąc to nie, bo założyłem konto specjalnie żeby napisać swoje pytania, a jeżeli chodzi ci o to, że nie trafiłem w złe miejsce na forum to już się zdążyłem zorientować, że temat niżej nadawałby się o niebo lepiej, tak czy siak szukam odpowiedzi na krok po kroku przeczesując tematy. Może się ktoś zlituje i napisze, może nie, a gothica przejść trzeba ;)

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6473
Propsy3037
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Siłę najlepiej rozwijaj do tak 120 pkt, a dopiero potem używaj tabliczek, mikstur itp. Respawn jest co rozdział, ale potwory są o wiele trudniejsze. Wybijaj tyle potworów, ile możesz. Magiczny wojownik to taki strażnik świątynny, który z bojowym czarem drugiego poziomu niszczy system! Niestety warunkiem wstępnym do strażników świątynnych niestety jest wymóg posiadania 30% w dwuręcznej. Uczyłem się trofeów wszystkich, mikstury siły, tabliczek. W drugim rozdziale do kupienia jest wiele przepisów na mikstury alternatywne, o wiele bardziej opłacalnych. Dawaj propsa jak pomogłem ;d

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

MajkeI

MajkeI

Użytkownicy
Front End Developer
posty698
Propsy169
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Front End Developer
Mag-wojownik to tak ogólnie trochę :D Zależy jaki mag. Ogólnie magiem jest bardzo ciężko, szczególnie na początku.
Czy jeżeli będę wybijać (...) wszystkie stworki co rozdział to zdobędę wyższy lvl niż zabijając je w losowych momentach
Oczywiście, najlepiej wybijać stworki co rozdział, jeśli chcesz wbić dobry level, mieć pn itd. Nie wszystko uda ci się ubić na raz, ale stopniowo a dojdziesz do celu :D
(...) czy uczyć się jak najszerszej gamy umiejętności pomocniczych w grze tj. zbieranie trofeów, kowalstwo, alchemia, czy będę musiał skupić się na wybranych
Najlepiej się nauczyć wszystkiego bo i do questów się przyda i doda ci inteligencji jeżeli chcesz być magiem

Nie wiem czemu pytasz o broń jednoręczną - oczywiście że możesz grać z 1h :P

Rumcajs40

Rumcajs40

Użytkownicy
posty10
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Oczywiście, najlepiej wybijać stworki co rozdział, jeśli chcesz wbić dobry level, mieć pn itd. Nie wszystko uda ci się ubić na raz, ale stopniowo a dojdziesz do celu :D

Czyli postać która wybije wszystkie stwory w 1 i w 2 rozdziale będzie miała większy lvl od takiej która zostawi sobie wszystkie stworki na rozdział 2? I jak to jest że są trudniejsze? Taki wilczek jest łatwiejszy do zabicia w 1 rozdziale niż w 2?

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6473
Propsy3037
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Nie, po prostu trudniejsze skurczybiki się respią

Rumcajs40

Rumcajs40

Użytkownicy
posty10
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Kminię, czyli powiedzmy zamiast wilczków wyskoczą wargi czy coś podobnego, a jak to jest z tym lvl'em z pytania 2 posty wyżej? Będzie przewaga czy po równo?

MajkeI

MajkeI

Użytkownicy
Front End Developer
posty698
Propsy169
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Front End Developer
No jeśli będziesz ubijał potwory to exp rośnie no i level też :D nie wybijesz wszystkich potworów w I rozdziale

Rumcajs40

Rumcajs40

Użytkownicy
posty10
Profesjabrak
  • Użytkownicy
No tak to wydaje się logiczne, im więcej ubitych gadzin, tym większy lvl, ale pytanie czy PODSUMOWUJĄC postać skrupulatnie wybijająca co poziom stworki prześcignie lvl'em taką, która wybije wszystkie dopiero na koniec.

Magdaleno

Magdaleno

Użytkownicy
posty1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
No witam, muszę powiedzieć że Mod jest świetny. Niestety zdarzyło się coś przez co gra stanęła w miejscu. W misji z Balem Parvezem w której musiałem zdobyć kolejnego członka Bractwa, nie mam żadnych dodatkowych opcji dialogowych ani u Regisa ani u Coragona przez co nie mogę skończyć zadania i zostać Strażnikiem. Nie chcę mi się zaczynać od początku więc chyba ściągne jakiegoś save'a 

MajkeI

MajkeI

Użytkownicy
Front End Developer
posty698
Propsy169
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Front End Developer
Rumcajs - Oczywiście że tak. Ale należy pamiętać że potworki to nie jest wszystko. Innym ważnym elementem jest wykonywanie zadań... ;p
O tym na pewno nie powinieneś zapomnieć :)

Rumcajs40

Rumcajs40

Użytkownicy
posty10
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Więc czeka mnie mozolna praca. W G2NK udało mi się wybić prawie wszystkie zanim mnie to znużyło, ale nie chciałbym tutaj powtarzać walki w 1 rozdziale bo mogę się znowu zniechęcić do gry, więc miałem nadzieję że można ich sobie na później odstawić, bo w zwykłym G2NK chyba nie miało by to znaczenia na końcowy lvl, ale nie byłem pewien. Jeżeli znacie odpowiedź to chętnie się dowiem czy moje starania nie były daremne :)

MajkeI

MajkeI

Użytkownicy
Front End Developer
posty698
Propsy169
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Front End Developer
Jak ja zostawałem nekromantą to naprawde łaziłem wszędzie i zabijałem wszystko co mogłem żeby mieć te 10pn na manę :)
Ale teraz (4 rozdział) powiem ci że to wybijanie mnie już zaczyna męczyć, owszem lubię expić, ale wybijanie wszystkich orków w Dolinie zaczyna być nużące :D

Ale czego się nie robi dla kolejnego poziomu :F

Brajzer

Brajzer

Użytkownicy
posty51
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
czy można kupić czar zmniejszenie potwora w 1 rozdziale?

pablosek

pablosek

Użytkownicy
posty14
Profesjabrak
  • Użytkownicy
ej jak jest ta misja z Szaleńcem,to jak wyrzucę szpon beliara i pomodlę się i pojawi się ten zigon czy jakos tak xd to po rozmowie z nim mogę podnieś szpon i zacząć wykonywać misję ? 

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6473
Propsy3037
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Taaa możesz, pytanie brzmi dlaczego sam nie sprawdziłeś takiej prościzny?

xxzenek123

xxzenek123

Użytkownicy
"Skurwiały leń" :D
posty105
Propsy6
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • "Skurwiały leń" :D
Raczej, że tak. :P

Post połączony: 2014-05-16, 17:08
Czy nie będąc w bractwie mogę zdobyć zwój telekinezy ?

0 użytkowników
Do góry