Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 3941534 14149

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 3941534

Odpowiedzi 14149

Szulwik

Szulwik

Użytkownicy
posty781
Propsy92
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
1 Jak mam pogodzić się z Ignazem. Pobiłem go, i tak się z save-load pogubiłem, że teraz jest na mnie obrażony. Zaklęcie zapomnienia nie działa, a on za każdym razem chce się ze mną tłuc. Przy okazji walki z nim, zauważyłem ciekawą rzecz, Inni mieszkańcy nie rzucą się na nas, dopóki on nas nie uderzy.
2. Kogo mogę sobie spokojnie zabić przed wejściem w trzeci rozdział, aby nie spalić sobie żadnego, choćby najmniejszego questa. Chce sobie nabić karmę, aby zrobić runę ze szponu beliara
3. Parędziesiąt stron temu, przeczytałem że można uśpić jednym zwojem całą okolicę. Jak?
4. Kto był na tyle mądry, że sprawił, iż po wejściu do gd nie robi się noc. To psuje cały tradycyjny klimat gothica ;/

xxzenek123

xxzenek123

Użytkownicy
"Skurwiały leń" :D
posty105
Propsy6
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • "Skurwiały leń" :D
4 W nk i w zwykłym też tak było
2 Idz na etlu wybić paladynów

Szulwik

Szulwik

Użytkownicy
posty781
Propsy92
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
4. Jak było? Że niby dzień po wejściu do gd był? A grałeś Ty w gothica? 
2. Tylko że ja jeszcze nie mam dostępu do etlu.

evol

evol

Użytkownicy
posty4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jak sie dostać do tego Lorda Andre będąc w bractwie  ?!  Strażnicy mnie nie wpuszczają , a jestem guru  ...

xxzenek123

xxzenek123

Użytkownicy
posty105
Propsy6
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Po pierwsze to do Lorda Hagena , a po drugie to powinieneś znać hasło. Hasło : Y'berion . Mówi ci je chyba Ball Orun

Post połączony: 2014-05-01, 18:30
Szulwik sorry nie wczytalem się w sprawie pory dnia gd.

evol

evol

Użytkownicy
posty4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ok , udało się , jakiegoś buga miałem na Orunie i nie było zadnej kwestii. Teraz  została mi kwestia z pierscieniem od Saturasa ...
Nie chce mi go dać bo czeka na wiadomość od Vatrasa , a przy nim nie ma potrzebnego dialogu . Zadania wykonalem wszsytkie.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Grałeś w nk ? w tej kwestii nic sie nie zmienia  poza tym ze można być w wk w r1 jednak na grę niema to dużego wpływu :P to tylko trochę ułatwia w kwestii pancerza i uzbrojenia

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

xxzenek123

xxzenek123

Użytkownicy
posty105
Propsy6
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Vatras powienien ci dać wiadność do Saturasa, gdy :
1.Zrobisz quest "zaginieni ludzie" a(dasz vatrasowi rozkazy dextera)
2.Złapiesz handlarza broni) wsadzisz fernanda do paki)
3.Złożysz ornament
Wtedy Saturas mówi ci że chce wiadmość od Vatrasa. Idziesz do Hagena, potem do Vatrasa i ci daje wiadmość .
Jeśli nawet przez to nie dostajesz wiadomości to niestety nie mogę ci pomóc.

Post połączony: 2014-05-01, 21:15
4. Jak było? Że niby dzień po wejściu do gd był? A grałeś Ty w gothica? 
2. Tylko że ja jeszcze nie mam dostępu do etlu.
A ile karmy dokładnie potrzebujesz dla mrocznego boga :)?

Szulwik

Szulwik

Użytkownicy
posty781
Propsy92
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
1 Jak mam pogodzić się z Ignazem. Pobiłem go, i tak się z save-load pogubiłem, że teraz jest na mnie obrażony. Zaklęcie zapomnienia nie działa, a on za każdym razem chce się ze mną tłuc. Przy okazji walki z nim, zauważyłem ciekawą rzecz, Inni mieszkańcy nie rzucą się na nas, dopóki on nas nie uderzy.
2. Kogo mogę sobie spokojnie zabić przed wejściem w trzeci rozdział, aby nie spalić sobie żadnego, choćby najmniejszego questa. Chce sobie nabić karmę, aby zrobić runę ze szponu beliara.
3. Parędziesiąt stron temu, przeczytałem że można uśpić jednym zwojem całą okolicę. Jak?

Ponawiam. Co do etlu, to czy przed wejściem w 3 rozdział da radę wejść na wyspę etlu? I co ważniejsze wytłuc paladynów?

xxzenek123

xxzenek123

Użytkownicy
posty105
Propsy6
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Da się tylko trzeba mieć 100 zręczności, by okraść Lorda Hagena na wyspę. I jak prowadzisz dobrze postać to wybijesz to zależy od gracza :P.

Szulwik

Szulwik

Użytkownicy
posty781
Propsy92
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Hmm... Zręki mam ok.45 chyba.ale do końca 3 rozdziału jeszcze daleko, więc zdążę uzbierać z bonusów. W międzyczasie wytłukę bandziorów.

Jak okradać skrzynie, oraz otwierać drzwi, tak aby npc nie widzieli nas przez ściany, lub podłogę/sufit (zależy, jak na to patrzeć  :P) Nie powiem, jest to irytujące. Jest jakiś bug, albo coś w ten deseń?

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Niedawno było poruszane jak działa mechanizm w returnie bugiem on nie jest tylko pierw trzeba go zrozumieć żeby potem moc go oszukać :P

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Szulwik

Szulwik

Użytkownicy
posty781
Propsy92
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
No właśnie to miałem na myśli żeby go oszukać pisząc o bugu. Dobra, znalazłem. Pamiętałem, że trzeba coś ze złotem zrobić. Tylko zapomniałem że trzeba dać się pobić. Zacznę to sobie w zeszycie zapisywać ;) Czy po pobiciu nas, npc będą reagowali na kolejne próby otworzenia skrzyń, czy już dalej na spokojnie? Czy trzeba dać się pobić przy każdej jednej skrzyni?

I pytanie numer 2. Jak szybko z bonusów wbijać zręczność? Bo bez tego, to będzie cholernie trudno.

Edit
Hola, Hola! Dałem się pobić, i teraz muszę płacić grzywnę u Garonda. Żąda ode mnie 500 sztul złota. Wyrzuciłem złoto, wszedłem do pokoju, zapisałem, otworzyłem skrzynie, wczytałem, powtórzyłem kombinacje, żeby oszczędzić wytrychy, dałem się pobić i muszę płacić grzywnę. Jasne, mógłbym użyć zapomnienia, ale tak za każdym razem? Natłukłem Ignaza, więc z 10 zwojów mam.

MajkeI

MajkeI

Użytkownicy
Front End Developer
posty698
Propsy169
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Front End Developer
Jetstem nekromantą na 44lvl i chcę pomóc Gomezowi, jednak Innos mi na to nie pozwala :/ Jeżeli aby dostać od niego odpuszczenie win dla ww magnata trzeba mieć karmę na plusie, to co mam zrobić gdy mam jakieś -90 u Innosa ??
"Najpierw pomódl się za siebie grzeszniku" = oto co pisze, gdy chcę zdobyć ułaskawienie...  :blink:

xxzenek123

xxzenek123

Użytkownicy
posty105
Propsy6
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Zabijaj poszukiwaczy, módl się w kapliczkach innosa.

Johntsy

Johntsy

RaveN Studio
posty219
Propsy49
ProfesjaGrafik 3D
  • RaveN Studio
Jeśli chcesz to szybciej zrobić to BDt_1090_Raven_addon i zabijasz kruków do karmy na plus u innosa.

xxzenek123

xxzenek123

Użytkownicy
posty105
Propsy6
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Ale to już kody to lepiej samemu większa frajda, nie :D? Kto się ze mną nie zgodzi ?

MajkeI

MajkeI

Użytkownicy
Front End Developer
posty698
Propsy169
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Front End Developer
Oczywiście że bez kodów ;p
Czyli jednak muszę nabijać karmę aż na plus? No to super :facepalm:

Szulwik

Szulwik

Użytkownicy
posty781
Propsy92
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Zauważyłem dziwną rzecz. Ustawiłem sobie kodem 1000 zręki, a nadal paladyn, oraz edgor  z dołu słyszą jak otwieram drzwi do pokoju edgora. Także w nocy edgor słyszy, jak otwieram do niego drzwi. To czy jest jakaś opcja, żeby nas nie słyszeli, czy za każdym razem trzeba dać się pobić. Bo jest to mocno irytujące. Mam nadzieję, że jak wyjdzie jeszcze jakiś patch, to to poprawi.

Thompson

Thompson

The Modders
posty692
Propsy158
  • The Modders
Być może warunek jest tak ustawiony, że jak nie jesteś paladynem/strażnikiem/magiem ognia to zawsze się pokapują, że tam jesteś.

0 użytkowników
Do góry