Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 4409852 14149

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 4409852

Odpowiedzi 14149

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Nie da się tego jasno określić pochodzi przed gor na barem na capslocku i w końcu gdzie w którymś momencie zaskoczy

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Adrien

Adrien

Użytkownicy
Wolf
posty74
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Wolf
Cytat: Kenny1991
W które miejsce mam dokładnie odprowadzić Riffa ( czy jakoś tak) więźnia z zamku w GD. Łażę po całym obozie w klasztorze i nie chce się odczepić.
Musisz wleźć na odpowiedni waypoint, jest on tuż obok Isidra. Połaź trochę koło niego to trafisz.

Memorius

Memorius

Użytkownicy
Ojciec Wszystkich Narodów
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
  • Ojciec Wszystkich Narodów
Tak jest.
Lekko z przodu przed nim po prawej mi to zaskoczyło . Tez mi się nie chciał odczepić Kucharz, nawet jak tam spać poszedłem.
Jest też inny sposób doprowadzenia Kliffa do Obozu, ale taki niezbyt uczciwy , choć  bez korzystania z marvina. ;D

Już niebawem nowa wersja Global Mod PL 1.7.11 Special Edition

bgb

bgb

Użytkownicy
posty848
Propsy593
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Cytat: Adrien
Od kiedy można kupić Ciężki pancerz Strażnika świątynnego? Jestem już w 5 rozdziale, a Kosh mówi że jestem niegodny.
A kiedy kupiles średni pancerz ŚŚ? Bo ja też właśnie jestem w 5 rozdziale i nawet średniego nie mogę kupić:/

FanGothicTheReturing

FanGothicTheReturing

Użytkownicy
posty5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ja nie rozumiem kręgów magi. Jest guru i już nauczyłem się pierwszego kręgu i zrobiłem runy i mówię do Balla Oruna że chce poznać tajniki magi to on mówi że jeszcze nie czas. To jest podzielone na rozdziały czy co?

Adrien

Adrien

Użytkownicy
Wolf
posty74
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Wolf
@bgb
Kupiłem go chyba pod koniec 3 rozdziału o ile pamiętam.
A skoro tak masz to trafił ci się niezły bug. Nawet nie wiem jak ci pomóc, chyba tylko kody pozostają :/
A co ciężkiego pancerza to kupiłem go dopiero w 7 rozdziale.
@FanGothicTheReturning
Tak, to jest podzielone na rozdziały
Czyli 6 kręgu nauczysz sie w 6 rozdziale :D

panzpis

panzpis

Użytkownicy
Co palisz w piecu?
posty524
Propsy167
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Co palisz w piecu?
Grałeś w NK? I rozdział - 1 krąg itp. 

Ludzie mają swoje cele, mają swoje ambicje, mają swoje ideały i za to walczą i umierają, a pan chce tylko żyć, to niech pan sobie żre i żyje dalej!
                                         Janusz Korwin-Mikke,
                        prezes Kongresu Nowej Prawicy

https://pl-pl.facebook.com/janusz.korwin.mikke

bgb

bgb

Użytkownicy
posty848
Propsy593
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@bgb
A skoro tak masz to trafił ci się niezły bug. Nawet nie wiem jak ci pomóc, chyba tylko kody pozostają :/
A co ciężkiego pancerza to kupiłem go dopiero w 7 rozdziale.
Nie jestem właśnie pewien czy to bug czy po prostu nie ominąłem jakiegoś questa z bractwa który był wymagany by odblokować możliwość kupowania średniego pancerza. Wiem że ktoś jeszcze na tym forum miał podobnie i też nie mógł kupić nic innego poza lekkim pancerzem ŚŚ. No cóż, ja mam już orkowy pancerz, a on jest chyba lepszy i tak...

Thompson

Thompson

The Modders
posty692
Propsy158
  • The Modders
Cytat: bgb
Cytat: Adrien@bgb
A co ciężkiego pancerza to kupiłem go dopiero w 7 rozdziale.Nie jestem właśnie pewien czy to bug czy po prostu nie ominąłem jakiegoś questa z bractwa który był wymagany by odblokować możliwość kupowania średniego pancerza. Wiem że ktoś jeszcze na tym forum miał podobnie i też nie mógł kupić nic innego poza lekkim pancerzem ŚŚ. No cóż, ja mam już orkowy pancerz, a on jest chyba lepszy i tak...
Sprawdziłem w skryptach i teoretycznie trzeba mieć 3 rozdział, Angar oraz Fortuno muszą wrócić do obozu.

Przekuta zbroja jest i tak lepsza niż Orkowy Pancerz. Dla porównania:

name = "Kuty Pancerz Strażnika Bractwa x5";
   protection[PROT_EDGE] = 180;
   protection[PROT_BLUNT] = 180;
   protection[PROT_POINT] = 180;
   protection[PROT_FIRE] = 80;
   protection[PROT_MAGIC] = 80;
   cond_value[2] = 155;

name = "Pancerz Orków";
   mainflag = ITEM_KAT_ARMOR;
   flags = 0;
   protection[PROT_EDGE] = 140;
   protection[PROT_BLUNT] = 140;
   protection[PROT_POINT] = 120;
   protection[PROT_FIRE] = 30;
   protection[PROT_MAGIC] = 25;
   value = value_itar_dht_s;
   cond_atr[2] = ATR_STRENGTH;
   cond_value[2] = 150;

Kenny1991

Kenny1991

Użytkownicy
posty60
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
4 opiekun pojawia się w 3 rozdziale dopiero? Bo nie ma go za Niclasem.

Thompson

Thompson

The Modders
posty692
Propsy158
  • The Modders
Cytat: Kenny1991
4 opiekun pojawia się w 3 rozdziale dopiero? Bo nie ma go za Niclasem.
Dokładnie.

bgb

bgb

Użytkownicy
posty848
Propsy593
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Cytat: Thompson
Sprawdziłem w skryptach i teoretycznie trzeba mieć 3 rozdział, Angar oraz Fortuno muszą wrócić do obozu.
Aha, no to by pasowało bo Angara zrobiłem ale Fortuno już jest martwy po ataku orków na obóz bandytow w Jark... :F

Adrien

Adrien

Użytkownicy
Wolf
posty74
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Wolf
Cytat: ThompsonSprawdziłem w skryptach i teoretycznie trzeba mieć 3 rozdział, Angar oraz Fortuno muszą wrócić do obozu.Aha, no to by pasowało bo Angara zrobiłem ale Fortuno już jest martwy po ataku orków na obóz bandytow w Jark...
To z Fortuno też tak miałem mimo że wykonałem zadania z zielonym nowicjuszem i eliksirem. Więc ja jakoś bym się nie przejmował.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
No to już masz odpowiedz co ty z nim w jarku jak trzeba było nie gadałeś dostatecznie długo nie poruszyłeś wszystkich kwestii dialogowych itp
Teraz to już po ptokach ee coraz bardziej widzę ze ta gildia jest ble :P

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.

bgb

bgb

Użytkownicy
posty848
Propsy593
Profesjabrak
  • Użytkownicy
To z Fortuno też tak miałem mimo że wykonałem zadania z zielonym nowicjuszem i eliksirem. Więc ja jakoś bym się nie przejmował.
Tyle, że ja zrobiłem tylko zielonego nowicjusza. Mikstury mi się jakoś nie chciało robić i zostawiłem to na później. A potem zapomniałem o tym i wiadomo jak się skończyło:P Teraz pozostaje jeszcze pytanie czy dostane tą ciężką zbroję w 7 rozdziale czy też już przekreślone...

Thompson

Thompson

The Modders
posty692
Propsy158
  • The Modders
Cytat: AdrienTo z Fortuno też tak miałem mimo że wykonałem zadania z zielonym nowicjuszem i eliksirem. Więc ja jakoś bym się nie przejmował. Tyle, że ja zrobiłem tylko zielonego nowicjusza. Mikstury mi się jakoś nie chciało robić i zostawiłem to na później. A potem zapomniałem o tym i wiadomo jak się skończyło:P Teraz pozostaje jeszcze pytanie czy dostane tą ciężką zbroję w 7 rozdziale czy też już przekreślone...
Nie musisz mieć średniej zbroi żeby kupić ciężką.

Adrien

Adrien

Użytkownicy
Wolf
posty74
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Wolf
Cytat: Tizgar
ee coraz bardziej widzę ze ta gildia jest ble
Masz na mysli tą ciężką, pomarańczową, paskudną zbroje SŚ? No to się zgodze.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Tak tylko pozostaje kwestia czy dożyjesz z taka mierna zbroja do 5 rozdziału aby dostać jakiś przyzwoitszy pancerz od opiekunów bo zasadniczo totalna głupota jest dostawać ciężką  zbroje na sam koniec gry :P

Mam na myśli to ze na gildie jest totalnie nie grywalna w porównaniu do reszty to już nawet paladynem się opłaca grac :P

Thompson

Thompson

The Modders
posty692
Propsy158
  • The Modders
Cytat: Tizgar ee coraz bardziej widzę ze ta gildia jest ble Masz na mysli tą ciężką, pomarańczową, paskudną zbroje SŚ? No to się zgodze.
Ma na myśli to, że potrzeba 30% 2h do przyjęcia, zbroje są słabsze niż ŁS, a na dodatek najlepsza zbroję (staty 260/210/160/150) można mieć dopiero w 7 rozdziale, podczas gdy najlepszą u ŁS można mieć w 5 (300/260/100/50).

LiverpoolFC

LiverpoolFC

Użytkownicy
posty50
Propsy4
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
ale z tego co słyszałem w bractwie można się tatuować, co daje ochronę, to prawda?

0 użytkowników
Do góry