Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 4397565 14149

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 4397565

Odpowiedzi 14149

Ventrue

Ventrue

Moderator działu
Herr Mannelig
posty1127
Propsy597
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Herr Mannelig
Ani w życie ani w wytrzymałość nie trzeba wpakować żadnego PN, bo to marnotrastwo. Tabliczki, bonusy, mikstury i da radę.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Poco tracić pn na wytrzymałość :P nawet na 2h to niema sensu mamy jagody trolla itp to nam starczy :P
Juz nie wiem o którym wam eliksir chodzi o ten normalny z nk czy ten dodany bo ten normalny to w ogóle nie wiem poco w grze jest skoro nikt z niego nie korzysta i na niego trzeba szczaw ale przecież tego nikt nie używa teoretycznie jest uznawany jago nieistniejąca opcja :P

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

mateuszzxcv

mateuszzxcv

Użytkownicy
posty483
Propsy58
  • Użytkownicy
Ventrue do 46 dobiłem z bonusów, tabliczek, eliksirów ale zanim do tego doszedłem grało się hardcorowo, bo też szedłem w 2h na start. Teraz biegam po GD i szukam Jagód Trolla, może dobije do 60...
To czyli jest nowy eliksir do życia? Ktoś go uczy czy trzeba kupić recepture? Myślałem ze tylko eliksiry z Jagód i te ze szczawi podnosza zycie :)

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
10 Na start
12 z 6 tablic z khorinis
12 z 4 potkow z jagod z khorinis sa 4 jagody

Mamym 34 wytrzymałości bez ładowania pn już w 1 rozdziale jeszcze można mleczkiem trochę podbić
Efektywna walka mieczem 2h jest dopiero od 3 rozdziału bo wtedy to mamy już urka żeby można było machać bronią najwyższej klasy wygodnie i skutecznie dobrze jest mieć ponad 70 wytrzymałość a w 3 rozdziale osiągamy jej luźno 100 czyli maxa :P

Mamy 1 eliksir dając + 10 hp można go przyrządzić na 2 sposoby
1. Recka od lutero za 3k która wymaga 25 jagod takich lub takich :P korzenia lecznicza i rdesta zasadniczo najefektywniejsza opcja zwiększania hp bo z porcji robią sie 2 potki
2. Uczy nas constatino wymaga to szczawia i korzeni  metoda bez sensu i całkowicie nie efektywna ( brak logicznego wytłumaczenie istnienia jej w grze )

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.

Memorius

Memorius

Użytkownicy
Ojciec Wszystkich Narodów
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
  • Ojciec Wszystkich Narodów
Co to za fiolka z trucizną w winiarni vina? Gdzie dokładnie leży ciało Trokara szukam i nie mogę znaleźć.

Ciało Trokara leży faktycznie za farmą Akila ale w dosyć odległym miejscu.
Jeśli udać się w dół do jaru to potem w prawo i prawie trzeba dojść aż do kapliczki Innosa.
Ciało leży nieco wcześniej ale wokół tłum orków wskaże dokładną lokalizację.

Już niebawem nowa wersja Global Mod PL 1.7.11 Special Edition

Kenny1991

Kenny1991

Użytkownicy
posty60
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Kurde patrzyłem na mapę terenów khorinis Warda i były tam 2 punkty . Ognisty łuk w jaskini pod mostem jak się idzie do piramid gdzie były 2 cieniostwory - same strzały znalazłem. Miecz tancerz śmierci w jaskini za 1 opiekunem gdzie było jajo pełzacza - również nie ma tego miecza. jestem w 1 rozdziale, pojawią się w 2 czy ward ma jakiś stary poradnik?

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Pseudo solucja warda jest nie aktualna gdyż zawiera info z wersji 1.0 lub 1.1 wiec nawet w przypadku zadań należy podchodzić z pewnym dystansem a w przypadku innych rzeczy należy  całe info zignorować i się zapytać :P

Wiec info które tam znalazłeś na temat tych rzeczy jest nieaktualne i sprzeczne z rzeczywistością :P jeśli chcesz to ci napisze gdzie to znaleźć i kiedy chyba ze chcesz sobie sam poszukać :P ( dlatego pierw pytam a nie od razu ci pisze :P )

mateuszzxcv

mateuszzxcv

Użytkownicy
posty483
Propsy58
  • Użytkownicy
Kenny1991 tak profilaktycznie napisze jeszcze że krata w kanałach sie nie otwiera, Ognisty Łuk jest zbugowany młot terakota jest w jaskini koło piramid a żeby tam wejsc trzeba znaleźć przełącznik w malej piramidce

Tizgar to spoko luz, już mnie nerwica brała bo myslalem ze znowu cos zajebałem. Przestałem pakować w siłę to przypakuje w 2h,zobaczymy czy wytrzymałość wolniej zacznie spadać, oby...

Liandra

Liandra

Użytkownicy
posty81
Propsy15
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
W sumie mi nawet życia tak podczas walki nie ubywa. Na poziomie łatwym jest regeneracja życia na start, a do tego mam ten pancerz, więc np. szkielet goblin ciacha mnie tylko po 5;p A życie dotąd przypakowałem tylko miksami +10hp dostanymi, śledziem i 1 piwem coragona.

@Tizgar
Mówisz do 3 rozdziału w 1h lecieć? Przy następnej grzej uwzględnię tą opcję (zwłaszcza, że taki rębiczerep Jerwisa były dobry na golemy), ale teraz jak już mam tyle w 2h to nie jest tak źle. Pytanie odnośnie miksturek zadałem, bo podczas czytania wydało mi się, że za rdest + te 2 korzenie dostanę te 10hp, a przy takiej opcji podpakowałbym nieźle postać. Problemem jest to, że nie mam praktycznie na czym expić. Szkielety i golemy są strasznie op teraz, a tylko one praktycznie zostały. Nawet mroczny las na spokojnie wybiłem. W sumie tak mnie denerwują, że ciągle pojawia się ochota wybicia ich na kodach (za kryptę inubisa jest sporo expa ;p).

Tak ogólnie to dzięki, że napisaliście o ciele Trokara. Będę musiał go poszukać. I przy okazji mam jeszcze jedno pytanie odnośnie bonusów; czy bonusy mają każdy oddzielny licznik? Bo jeśli nie to nie mogę w ogóle teraz korzystać z czarów, bo nie chcę dostać + 1 many (jak zabijam potwora czarem dostaję manę, chociaż niedawno dostałem +1 do 2h).

Miłośnik m.in książek i poezji, zawsze chętny do dyskusji :)
Nie szukam zwady, jeśli masz coś do mnie - pisz pw.

Kenny1991

Kenny1991

Użytkownicy
posty60
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Narazie daję radę bez tego miecza ward napisał, że ma 115 ataku i wymaga tylko 70 siły, Ja mam dobry długi miecz jednoręczny 80 ataku wymagana siła 70. Napisz tylko czy ten tancerz śmierci ma dalej takie same staty czy wymaga więcej siły teraz. Bo siłe podciągne tylko o 5 narazie dla zbroi pełzacza.

Mateusz o tych rzeczach akurat wiedziałem. Ale dzięki

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Kazdy bonus z tytułu walki ma oddzielny licznik jest  to kolejny + bycia pierw  1h a potem w 2h bo zgarniamy 2 razy bonusy np do siły :P

Pozwól ze rozwinę to, wiesz normalnie w nk sam od razu lece ( zasadniczo leciałem bo teraz nie wyobrażam sobie gry bez returna ) w 2h jebac 1h :P tutaj jest innym problem 2h są tak upośledzone w 1 i 2 rozdziale ze niema dla nich sensu istnienia :P po prostu 1h nie tylko szybkością ale i dmg zostawiają je przez 1 i 2 i polowe 3 rozdziału daleko w tyle :P

W 2 rozdziale będziesz musiał zrobić pewne rzeczy które ja tez robiłem żeby moc w ogule mieć w miare komfortowa gre :P o ile z 1h jest z tym problem o tyle z 2h będzie jeszcze większy nie dość ze mniejszy dmg i szybkość to jeszcze będziesz uzależniony od mikstur na wytrzymałość :P

Kenny miecz ma inne staty co możesz sprawdzić w spis broni mojego autorstwa
Dmg 125 wymagana siła 90 dostępny dopiero w 2 rozdziale

mateuszzxcv

mateuszzxcv

Użytkownicy
posty483
Propsy58
  • Użytkownicy
Kenny1991 do usług ;)
Liandra Tylko muszę Cię ostrzec, to jest return i jak dostaniesz +1 many a przy użyciu miecza 2h lub +1 do siły za łuk to sie nie zdziw, ja tak miałem, nawet o tym gdzieś tu pisałem :)

zloto111

zloto111

Użytkownicy
posty33
Propsy20
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Czy na wyspie gdzie znajdują się skarby gildii złodziei są kamienne tabliczki? Jeśli tak to gdzie? Kiedyś były z tego co pamiętam, ale teraz łażę po tej wyspie i nic :adolf:.

Letian

Letian

Użytkownicy
posty1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@up: Nie, sam szukałem i obawiam się że jednak nie ma.  :)

kwazi231

kwazi231

Użytkownicy
posty305
Propsy22
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Po przerwie wracam do Returninga ;d skończyłem Jarkendar magiem ognia i teraz wybieram się do GD. Ostatnio na paladynie musiałem zaczynać grę od nowa bo popierdzieliłem kolejność questów o czym nie chce przypominać. Z tego powodu mam pytanie: po wejściu do GD i po czyszczeniu pierścienia zamku, zrobienie questów w zamku (tych co były już w podstawówce) oraz questa z torbą pełną rudy co mam robić przed 3 rozdziałem? Chodzi mi o Ur-Shaka, Hosh-Paka, tej świątyni śniącego czy jakoś tak, kopalnie itp. Chodzi mi o kolejność i co lepiej sobie zostawić na później, a co wypadałoby zrobić już w 2 rozdziale żeby sobie życia nie uprzykrzać? Proszę o dokładną i prostą do odczytu rozpiskę.
+mam chyba 23 lvl na magu ognia, 84 inteligencji, 123 many, kostur maga ognia, runa ognistej strzały, w GD myślę że wbiję 28-30 dlatego uwzględnijcie, że tragedii nie ma ale też nie ma się czym cieszyć jeśli chodzi o postać

milten6

milten6

Użytkownicy
posty79
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
1. Czy zadanie z trucizną dla Constantino trzeba wykonać w II rozdziale? I wiem, że wtedy zginie Ignaz i tu mam pytanie, czy trzeba nauczyć się u niego czegoś wcześniej, bo nikt inny tego nie uczy?
2.Kiedy najpóźniej trzeba wykonać zadanie dla opiekuna z nauczeniem się demonologii, bo muszę punkty na inne rzeczy powydawać :D?
3. Czy trzeba oddawać rudę tym dwóm kopaczom, Snipesowi i Wężowi, bo za oddanie w sumie 1000 bryłek rudy mamy tylko 300 exp, a Parcivalowi można je sprzedać za 5000?

Memorius

Memorius

Użytkownicy
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Zadanie z rudą zostaje uznane za zaliczone gdy oddamy działkę Wężowi. Snipesowi można nie oddawać ,
To już zależy od moralnej postawy gracza.
Oczywiście trzeba mieć zapas rudy na miecze w rozdziale VII.

Na język demonów punktów nie ma co żałować. Moim zdaniem - jest zadanie to je skończyć i mieć z głowy.
Demonologia to coś innego jest.

Co do  zadania z trucizną to ja się maksymalnie z tym wstrzymywałem. Tak Ignaz uczy jakiejś mikstury ale nie pamiętam dokładnie jakiej.

Ventrue

Ventrue

Moderator działu
Herr Mannelig
posty1127
Propsy597
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Herr Mannelig
Jeśli nie oddasz Snipesowi rudy, nagada na ciebie kupcom podobnie jak Canthar.

Memorius

Memorius

Użytkownicy
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
O tego nie wiedziałem.
Aha Ignaz uczy robienia ognistych i magicznych strzał i bełtów więc najpierw lepiej się tego od niego nauczyć.

milten6

milten6

Użytkownicy
posty79
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jeśli nie oddasz Snipesowi rudy, nagada na ciebie kupcom podobnie jak Canthar.

A można w ogóle nie kończyć tego questa, tylko sobie wziąć całą rudę?

0 użytkowników
Do góry