Witam mam parę pytań. Gram na najtrudniejszym poziomie, mam zamiar dołączyć do straży.
1) Czy wyuczyć się zręczności do pewnego poziomu i dopiero pić eliksiry, czy nie marnować punktów na to i od razu pić? Czy warto nauczyć robienia się eliksirów zręczności, jeśli nie to czy mogę zjadać od razu goblinie jagody.
2) Jeżeli mam paczkę bagiennego ziela i oddam ją Cipherowi przed dołączeniem do straży, to czy po dołączeniu do straży będę miał opcję dialogową, że wrzuciłem paczkę do basenu portowego w misji z nią związaną.
3) Czy mogę zostawić sobie misje zabicia Canthara na później kiedy sprzedam sporo srebra i złota Halvorowi. Czy przepadnie mi ta misja jak za długo jej nie zrobię.
4) Czy opłaca się uczyć ostrzenia broni? Jeżeli tak to dlaczego?
5) Śledzika mogę zjeść czy zostawić do jakiejś receptury?
A teraz mała ciekawostka ode mnie dla tych co grają na Rzeźniku. Na wielu stronach czy filmach na youtubie widziałem, że każdy proponuje płacenie Daronowi po 100 sztuk złota, ponieważ płacenie po 50 nic nie daje. Na Rzeźniku (nie wiem jak na innych poziomach bo nie grałem) najlepsza opcją jest płacenie danin właśnie po 50 sztuk złota ALE raz na dzień. Jeżeli chcemy wpłacić 1000 sztuk złota od razu po 50 sztuk złota to rzeczywiście nic nam to nie daje. ALE jeżeli będziemy płacić po 50 sztuk złota codziennie dostaniemy takie same bonusy jak w Nocy Kruka, czyli prawie 2x HP niż jak płacimy po 100. Fakt trzeba poświęcić 20 dni ale na dłuższą metę to się opłaca.