Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 3923755 14149

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 3923755

Odpowiedzi 14149

panzpis

panzpis

Użytkownicy
Co palisz w piecu?
posty524
Propsy167
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Co palisz w piecu?
Mam głupie  pytanie : wydać Cantara czy Sarę ? Bo niektórzy twierdzą, że trzeba wydać Sarę. Chodzi mi głownie o opłacalność i konsekwencje związane z zadaniem od gildi kupców.

Ludzie mają swoje cele, mają swoje ambicje, mają swoje ideały i za to walczą i umierają, a pan chce tylko żyć, to niech pan sobie żre i żyje dalej!
                                         Janusz Korwin-Mikke,
                        prezes Kongresu Nowej Prawicy

https://pl-pl.facebook.com/janusz.korwin.mikke

gandalfgandalf

gandalfgandalf

Użytkownicy
Mistrz magii jest z wami
posty776
Propsy152
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
  • Mistrz magii jest z wami
Sary nie trzeba wydawac wtedy nie dostaniemy tych 3 zadan ktore ona zleca. no i jeszcze kara od canthara

Mój post mój styl i nic Ci do tego!
Szukałeś czarodzieja? To przestań szukać.
,,Na świecie nie ma ludzi normalnych i nie normalnych są tylko ci pozamykani w zakładach i ci którzy nie zostali przebadani"
,,Mieli do wyboru wojne lub hańbę.
Wybrali hańbę a wojnę będą mieli i tak"
Winston Churchill
Pomogłem? Czekam na propsa
http://zapodaj.net/73d646fdd9ddc.bmp.html -
http://zapodaj.net/1de7964b3f76b.bmp.html
moje staty w reb 2.1

Kręty

Kręty

Użytkownicy
Ja wcale nie śpię :P
posty67
Propsy5
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Ja wcale nie śpię :P
Tizgar ja prowadzę jeszcze 2 grę na SnC. Wiem , że tylko tam jest ten Hełm, a pytam się po raz kolejny bo nie znalazłem tej odpowiedzi :p

"Ciało puszczone raz, puszcza się cały czas"

panzpis

panzpis

Użytkownicy
Co palisz w piecu?
posty524
Propsy167
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Co palisz w piecu?
Cytat: gandalfgandalf
Sary nie trzeba wydawac wtedy nie dostaniemy tych 3 zadan ktore ona zleca. no i jeszcze kara od canthara
Cantar nie wyjdzie z więzienia, bo mamy na niego zlecenie od Asmala? A jeśli wsadzimy Sarę to ona i tak wyjdzie tak? Bo w poprzedniej wersji trzeba było wsadzić Sarę, żeby mieć najlepszą nagrodę od Lutero.

Ludzie mają swoje cele, mają swoje ambicje, mają swoje ideały i za to walczą i umierają, a pan chce tylko żyć, to niech pan sobie żre i żyje dalej!
                                         Janusz Korwin-Mikke,

hubert231

hubert231

Użytkownicy
posty91
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
mógłby ktoś wrzucić maga ognia/strażnika/łowce (ważne żeby z podstawowych gildi) zapis z drugieg rozdziału najlepiej po Jarkednarze bo chcę coś srpawdzić

ponawiam po raz drugi 

panzpis

panzpis

Użytkownicy
Co palisz w piecu?
posty524
Propsy167
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Co palisz w piecu?
A co dokładnie chcesz sprawdzić? Jak dojde do jarka to mogę wrzucić. Ale to trochę potrwa

Janusz Korwin-Mikke,

gandalfgandalf

gandalfgandalf

Użytkownicy
Mistrz magii jest z wami
posty776
Propsy152
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
  • Mistrz magii jest z wami
Panpiz sprawa stoi tak:
Wsadzasz canthara. on wychodzi i placisz kare 500zlota. jak dostaniesz zadanie od lutero to sara jest tobie bardzo wdzieczna i nie zleca ci 3 zadan. odrazu idziesz do lutera z wiesciami

wsadzasz sare. Dostajesz questa od lutero i teraz wykupujesz ja ona daje ci 3 zadania
No atreszczajac zaplac 5k golda itp

Mój post mój styl i nic Ci do tego!
Szukałeś czarodzieja? To przestań szukać.
,,Na świecie nie ma ludzi normalnych i nie normalnych są tylko ci pozamykani w zakładach i ci którzy nie zostali przebadani"
,,Mieli do wyboru wojne lub hańbę.
Wybrali hańbę a wojnę będą mieli i tak"
Winston Churchill
Pomogłem? Czekam na propsa
http://zapodaj.net/73d646fdd9ddc.bmp.html -
http://zapodaj.net/1de7964b3f76b.bmp.html
moje staty w reb 2.1

Wyzysk11

Wyzysk11

Użytkownicy
posty728
Propsy34
Profesjabrak
  • Użytkownicy
jakie 5k zlota ? luuul ? Jakie to zadania niby związane z nią tyle kosztują?

kudlaty02

kudlaty02

Użytkownicy
posty34
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Teoretycznie przeszedłem nie raz praktycznie nie

Gram na BŁ ale poziom trudnosci niema tu znaczenie poziom trudnosci wplywa na ograniczenie w rozwoju postaci, system walki jest taki sam dla kazdego poziomu trudnosci  wilk ma tyle samo hp taki sam dmg i taki sam def :P

Jestem w 2 rozdziale i mam prawie 31 lvl wierz mi ty w 5 masz 52 ja taki lvl będę miał luzem w już w 3 :P narazie pn mi jak zawsze brakuje bo mam na co wydawać nie lubię marnować zwierząt bez zdolności z myślistwa itp itd ja jeszcze pn będę pakował w 2h i w sile troszkę a potem to już serio zostaną tylko rzeczy poboczne które pominąłem wiec zakładam od 40 lvl nie będę miał zasadniczo co robić z pn, na co je wydam to niewiem ale kasa na pewno nie będzie mi w tym przeszkadzać jej akurat mam aż nadto

Tak dla niektórych bycie w 2 rozdziale i posiadanie 30+ lvl to czarna magia dla mnie to zwykła norma to i tak jest slaby wynik ale jeszcze do końca tego rozdziału trochę mam w planie myślę ze luzem 35 może będzie
No ja gram na normalnym i jeszcze nie wiedzialem o co dokladnie chodzi z tymi : "wlacz pulapki" i wlaczylem takze chyba to wskazuje na biedote w mojej sakiewce .. w pewnych momentach to juz sily mnie opuszczaly jak kolejna blyskawica, efekt podpalenia, trucizny padal na mnie po otwarciu skrzyni. Cały mądry ja.. Jesli chodzi o lvl.. to tak.. ja tez mialem jakos 30 gdzies w 2.. po prostu odpuscilem sobie czyszczenie oblezenia orkow i GD calej.. tylko poszczegolne lokalizacje ( chyba nie pomylilem z "lokacje"). I w 1,2,3 rozdz czyscilem wszystko takze podobnie do twojej metody( bo nie mialem ulu mulu ;p) ale ja jestem za leniwy zeby wyciagac tylko w pewnych ilosciach orkow z oblezenia.. jako mag to nasuwal bym obszarowkami ale jako SŚ... ew ta 2 runa jest dobra na orkow ale mikstury tez sie koncza.. Czytalem ze jest ogolnie ograniczona ilosc.. Sam nie wykonalem takich zadan jak np: Gomez , te figurki dla lutero, bo nie mam kradziezy kieszonkowej , nie jest problemem sie nauczyc ale za duzo tam zauwazylem latania z tym..
W tym moim rozwazaniu chodzi mi o to bardziej czy latanie i zabijanie wszystkiego po prostu nie ograniczac do pewnego etapu , bo ja np idac juz nic mi nie podskoczy, totez nie staram sie zabijac wszystko na 100% expa. Zawsze ciagne bohatera tak aby osiagnac ten ulubiony/ ew najlepszy miecz, bron. Mając czarna zbroje z rudy doszedlem tez np do wniosku ze nie bd tez bral i ulepszal tej zbroji ciezkiej SŚ, bo za duzo pier... Nie uwazasz ze to jest wada moda ??? Ileś tam stali potrzeba i Bóg wie czego do tego ulepszania, jak i teraz szkielety gowno mi robia:p ostatnio solowa z 6 pomniejszymi i nawet 30% zycia mi nie wziely.. a przed smokiem i tak sie dobrze nie obronie ..:p chyba ze kupie czołg u Vatrasa:p

Pisze jeszcze jeden post z pytaniem : Wie ktoś ile kosztuje PN do nauki, materialow do ulepszenia zbroji ciezkiej SŚ x5??? jakie ma staty??

kwazi231

kwazi231

Użytkownicy
posty305
Propsy22
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Odwiedziłem kopalnie Silvestra (czy jak mu tam), ubiłem królową pełzaczy i blisko niej znalazłem jaja pełzaczy. Przydadzą się na coś?
Wiem, że jeden myśliwy chciał jedno jajo ale ja już mu je dałem, bo było w Khorinis-w jaskini niedaleko czarnego trolla, w tej z zadaniem od magów ognia. sprzedawać je czy jak?
pytam się bo chce robić czyszczenie ekwipunku-wkurza mnie to długie przesuwanie żeby znaleźć jakiś zwój lub się uleczyć ;/

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Zasadniczo opłaca się wsadzić sare gdyż ona i tak wejdzie i da 3 questy a to = więcej expa :P
Matuesz ze lol masz tylko 4 poziomy wyboru no to mamy problem solved gdyz musisz grac na staraj wersji reba 1.1 gdyż dopiero w najnowszej 2.1 jest do wyboru bodajże aż 7-8 poziomów trudnosci  nie rozumiem dlaczego grasz na starej wersji.

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

mateuszzxcv

mateuszzxcv

Użytkownicy
posty483
Propsy58
  • Użytkownicy
kudlaty02 nie wiem czy już grałeś wcześniej w Returninga ale jak nie zrobisz tego zadania to:
- nie dostaniesz kolejnego zadania od Gildi Kupców
- nie wejdziesz do Jaskini Bólu (no chyba że istnieje jakiś alternatywny sposób)
- omijasz bossa
- zostawiasz Złotego Obłudnika (broń specjalna)
- zostawisz Smoczy Korzeń (niby żadna strata no ale...)
O ile sie nie mylę to żeby zyskać błogosławieństwo Adanosa trzeba biec do Jarka ale Mag Ognia ma zadanie ułatwione bo mozesz je dostać od Vatrasa. Fakt biegania dużo ale koniec końców zadanie ciekawe i opłacalne. Od Lutera w nagrodę dostajesz eliksir +3 do siły, zręczności i many
Co do kradzieży to zawsze możesz wykorzystać bug z drzwiami, można na to przymknąć oko :)
Edit:
Tizgar serio nie mam pojęcia chyba przez lenistwo nie chce mi sie ściągać tej nowszej wersji. Niby w telefonie mam ten transfer do 1mb ale dopiero od 1 w nocy. A właśnie dużo nowości wprowadza nowa wersja? Dużo rzeczy trace czy to raczej sprawy "kosmetyczne"?

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Ta tyle ze nie dostaniesz się do schowka np tutaj niestety musisz mieć klucz percivala nie da się przebić przez ta tex gdyż jest ona na podniesieniu :P

Właśnie świeżo jestem po odwiedzinach w frocie azgan i:
- Mozna tam rzekomo znalesc 6 szczawi ja to 4 wylapalem biore pod uwage ze 1 gdzieś mi sie w trawie zawieruszył ale ten ostatni to ma niby dawać reyne czy jak mu tam jak dam kielich ferdkowi no ale dąłem i nic o co to dokładniej z tym chodzi ?
- Hmm czy jest opcja aby bez walki wbić się do ich magazynu bo nawet mając klucz to podchodząc pod drwi już dostajemy po łbie
- Na plazy klucza znalazłem on jest od czegos ? ( napewno nie od tych 3 skrzyń na całej wyspie bo je wytrychem idzie otworzyć )

Oj dużo tracisz na wstępie mój save jest dla ciebie i tak usless gdyż on jest z 2.1 next każda nasza porada jest dla ciebie usless jak i to co ty piszesz tez niema zadnego znaczenia dla nas to są 2 różne wersje i zmiany są dość sporo może nie ogromne ale spore stad mogą wynikać twoje niektóre problemy lub to ze ty nie do konca rozumiesz nasze :P 2 różne wersje

Dla przykładu jest większy wybór poziomów trudność gdyż ogólnie na 2.1 jest dużo trudniej

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

mateuszzxcv

mateuszzxcv

Użytkownicy
posty483
Propsy58
  • Użytkownicy
Hymm... Z tego co czytam to zadania i ich wykonanie do tej pory sie sprawdzają. Nie natknąłem sie też na zadanie którego w mojej wersji gry by nie było. Jedyne co zauważyłem to to ze nie ma hełmów ale to pewnie mała strata bo z tego co widze to dla każdej gildi jest po jednym + może parę luzem, na nowszej doszły kostury 1h i otwieranie grobowców i to że w mojej wersji Kreol ma jeszcze księgę z której można nauczyć sie Języka Demonów. Jedyny problem jaki miałem to ten z runami paladynów i przejściem do Jarka. Jezeli to wszystkie różnice chyba nie ma sensu zaczynać od nowa, no chyba ze ktoś dysponuje linkiem do jakiegoś zestawienia w różnicach miedzy obiema wersjami

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Believer in Jesus Christ
Ktoś wspomiał, że jeżeli wybijemy orków pod zamkiem w górniczej dolinie to w 4 rozdziale pojawią się tam nowi. Jak wiadomo również w 4 rozdziale dostajemy zadanie od jednego paladyna aby wybić orkowych przywódców otaczających zamek. Jeżeli więc wybijemy ich wszystkich w 3 rozdziale czy nie dostaniemy później tego zadania? Stracimy jakiś exp? Jak to wygląda? Kuszą mnie punkty nauki, które moge zdobyć za tych orkowych przywódców ale nie wiem czy moge już ich wybić...Są jeszcze miejsca gdzie stwory się respią kiedy się je wybije we wcześniejszych rozdziałach?

1 Corinthians 3:19
For the wisdom of this world is foolishness with God.
Psalm 19
The heavens declare the glory of God; and the firmament sheweth his handywork.
Luke 8:17
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

panzpis

panzpis

Użytkownicy
Co palisz w piecu?
posty524
Propsy167
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Co palisz w piecu?
Chyba niektóre cieniostwory się respią po wzięciu zadania od Bustera. Jest jeszcze ciekawostka z trollami w jarku - jak ich nie ruszysz to w V rozdziale będzie ich dużo więcej. 

Janusz Korwin-Mikke,

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Cytat: panzpis
Chyba niektóre cieniostwory się respią po wzięciu zadania od Bustera. Jest jeszcze ciekawostka z trollami w jarku - jak ich nie ruszysz to w V rozdziale będzie ich dużo więcej. 
Te trolle koło grobowca quarhodrona?

Psalm 19
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

kwazi231

kwazi231

Użytkownicy
posty305
Propsy22
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Spotkałem Ur-Shaka, pogadałem z nim i co dalej? On wspominał o Hosh-Paku-mam go zabić czy on teraz będzie ze mna gadać czy jeszcze coś innego? ;d

BeziJuve

BeziJuve

Użytkownicy
posty169
Propsy36
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Cytat: kwazi231
Spotkałem Ur-Shaka, pogadałem z nim i co dalej? On wspominał o Hosh-Paku-mam go zabić czy on teraz będzie ze mna gadać czy jeszcze coś innego? ;d
Ale w związku z jakim zadaniem ?

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
W wolnej kopalni są dwie zamknięte skrzynie, kto ma do nich klucz?

Psalm 19

0 użytkowników
Do góry