Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 3996042 14149

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 3996042

Odpowiedzi 14149

mateuszzxcv

mateuszzxcv

Użytkownicy
posty483
Propsy58
  • Użytkownicy
A właśnie co do zdechlaków, czy na nich czasem lepiej nie działa broń obuchowa? Gdzieś tak wyczytałem ale nie miałem okazji tego sprawdzić (paladynem rozwalałem ich z runy a ostatnio magiem z ambasadora)
A i coś jeszcze. Od kucharza na zamku w GD,nazywa się chyba kliff, dostaje sie zadanie zeby skołować mu zbroje i miecz a nastepnie trzeba go eskortować do obozu bractwa w lesie. Udało sie to komuś? O ile wyczyściłem poprzednio drogę aż pod Orkowe oblężenie tak nie wyobrażam sobie sposobu żeby sie z nim przedrzeć te pare metrów od zamku do mostu gdzie są zebacze, bo dalsza droga była czysta. Jest na to jakiś specjalny sposób, czy trzeba wyczyścić całą drooge?

gandalfgandalf

gandalfgandalf

Użytkownicy
Mistrz magii jest z wami
posty776
Propsy152
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
  • Mistrz magii jest z wami
Telnij sie do obozu w lesie i pojdz spac
kliff sam sie pojawi

Mój post mój styl i nic Ci do tego!
Szukałeś czarodzieja? To przestań szukać.
,,Na świecie nie ma ludzi normalnych i nie normalnych są tylko ci pozamykani w zakładach i ci którzy nie zostali przebadani"
,,Mieli do wyboru wojne lub hańbę.
Wybrali hańbę a wojnę będą mieli i tak"
Winston Churchill
Pomogłem? Czekam na propsa
http://zapodaj.net/73d646fdd9ddc.bmp.html -
http://zapodaj.net/1de7964b3f76b.bmp.html
moje staty w reb 2.1

kudlaty02

kudlaty02

Użytkownicy
posty34
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
A właśnie co do zdechlaków, czy na nich czasem lepiej nie działa broń obuchowa? Gdzieś tak wyczytałem ale nie miałem okazji tego sprawdzić (paladynem rozwalałem ich z runy a ostatnio magiem z ambasadora)
A i coś jeszcze. Od kucharza na zamku w GD,nazywa się chyba kliff, dostaje sie zadanie zeby skołować mu zbroje i miecz a nastepnie trzeba go eskortować do obozu bractwa w lesie. Udało sie to komuś? O ile wyczyściłem poprzednio drogę aż pod Orkowe oblężenie tak nie wyobrażam sobie sposobu żeby sie z nim przedrzeć te pare metrów od zamku do mostu gdzie są zebacze, bo dalsza droga była czysta. Jest na to jakiś specjalny sposób, czy trzeba wyczyścić całą drooge?
a no tak.. tylko potrzebny jest porzadny obuch. Na 4,5 hitow legnie pomniejszy szkielet z orkowej palki. co do postu tizgara to straznika sfery mozna oklepac kazdego i kiedy chcesz.. wystarczy ze masz zwoj i tyle many na niego: przemiana w smoczego jaszczura. Jeden jest w drodze do twierdzy np i chyba constantino ma 1 i w 3 rozdz jeszcze 1.. Gdzies sa jeszcze inne ale nie pamietam miejsca..

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Przemiana na szkielety czy straznika - 50% expa w dupę se można wsadzić przemiany czy zniszczenie ozywienca obuch na szkielety 4-5 hitów ja mieczem ma 3-4 czyli na szkielety dalej konwencjonalny sposób jest najlepszy :P

Orkowa pała 115 siły wymaga i zabija szkielety na 4-5 hitów nocny owca wymaga tylko 10 wiecej i zabija na 3 hity hmm kazdy zauwazy co jest lepsze :P

Wiec nie można kiedy się chce bo nie można przemiana to jedno wielkie nie porozumienie używam glownie żeby się gdzieś dostać zamiast wbijac 400 orków pod drodze ale od zabijania przemiana jest uslles chyba ze 1vs1 wtedy możesz pod koniec walki dobić ale tam to nierealne gdzie masz 5 typa 3 szkielety i ksiecia domenow pfii

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

kwazi231

kwazi231

Użytkownicy
posty305
Propsy22
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Expiłem sobie w GD, kończąc znalazłem kryptę, zrobiłem save i na kodach rozwaliłem tam 2 trupki i trupka maga, znalazłem tam księgę, która mi dała questa Chromanin. potem postaram się bez kodów to zrobić, bo mam save a chciałem tylko sprawdzić co tam znajdę
w necie popatrzyłem sobie co to jest i na pun.pl (tym poradniku do questów returninga) znalazłem tam dużo ciekawych questów w GD.
pytanko: które muszę zrobić w drugim rozdziale? (oczywiście pytam się o te, których nie było w nk)

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Zasadniczo żadne niema żadnego przymusu

Nie graj na kodach zdajesz sobie sprawę ze odpalajcie konsole choćby na 1 sec możesz mieć zajebiste problemy  potem typu nie ukończysz moda i grasz od nowa :P

To niczego nie zmienia użyłeś konsoli to się już liczy

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.

kwazi231

kwazi231

Użytkownicy
posty305
Propsy22
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@up ja nie zapisuję tego co zrobię na kodach
teraz nie dam rady tam wejść a ciekawość mnie zżerała co tam jest

Kręty

Kręty

Użytkownicy
Ja wcale nie śpię :P
posty67
Propsy5
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Ja wcale nie śpię :P
Kudłaty, nie Constantino, a Ignaz ma zwój Ognistego Jaszczura.  Ma także zwój Smoczego Zębacza, który też nie najgorzej radzi sobie z ożywieńcami.

"Ciało puszczone raz, puszcza się cały czas"

Kingston

Kingston

Użytkownicy
posty104
Propsy4
  • Użytkownicy
gdzie znajde jakis pierwszy helm?

Kręty

Kręty

Użytkownicy
posty67
Propsy5
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
gdzie znajde jakis pierwszy helm?

Tam, gdzie masz jaskinie z teleportem Orlana, to tam obok jest druga jaskinia, z zombiakami i goblinami szkieletami. Tam znajdziesz kapelusz.

Kingston

Kingston

Użytkownicy
posty104
Propsy4
  • Użytkownicy
a gdzie sa jeszcze jakies w jarkendarze jesr cos?

Kręty

Kręty

Użytkownicy
posty67
Propsy5
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Powinien tam być Hełm Assasyna; sam go szukam, i do tej pory go nie znalazłem. Tutaj chcę ponowić pytanie o jego połorzenie.

Kingston

Kingston

Użytkownicy
posty104
Propsy4
  • Użytkownicy
gdzie znajduje sie magiczna kusza bo nie ma jej w grobie quahodrona

kudlaty02

kudlaty02

Użytkownicy
posty34
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Przemiana na szkielety czy straznika - 50% expa w dupę se można wsadzić przemiany czy zniszczenie ozywienca obuch na szkielety 4-5 hitów ja mieczem ma 3-4 czyli na szkielety dalej konwencjonalny sposób jest najlepszy :P

Orkowa pała 115 siły wymaga i zabija szkielety na 4-5 hitów nocny owca wymaga tylko 10 wiecej i zabija na 3 hity hmm kazdy zauwazy co jest lepsze :P

Wiec nie można kiedy się chce bo nie można przemiana to jedno wielkie nie porozumienie używam glownie żeby się gdzieś dostać zamiast wbijac 400 orków pod drodze ale od zabijania przemiana jest uslles chyba ze 1vs1 wtedy możesz pod koniec walki dobić ale tam to nierealne gdzie masz 5 typa 3 szkielety i ksiecia domenow pfii
Nie wiem jak ty ale ja sobie gram dla radosci grania, nie zeby wyciagnac jak najwiecej expa,  bo potem co za radosc jak nie ma zadnej trudnosci. A bez bugowania nie dziala na straznikow sfer zniczczenie ozywienca.
A i dobrze wiedziec ze OWCA zabija na 3 hity . Kupie sobie przemiane    :lol2:

gdzie znajduje sie magiczna kusza bo nie ma jej w grobie quahodrona
jest u niego tylko w grobowcu... w returningu mozna otwierac groby

Lukizzz

Lukizzz

Użytkownicy
posty573
Propsy140
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Dostałem misie od falka na przyniesienie 20 wilczych skor aktualnie tyle nie mam i nie wiem czy w tyzien sie wyrobie bo 3/4 wilkow na wyspie zabilem. Czy jak przyniose mu te skory w pozniejszym terminie to nie zaliczy questa??

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Spoko, ale tu większość jest mojego zdania nikt nie marnuje expa w taki sposób, zniszczeniu ozywienca mówimy nie, przemianie w cokolwiek mówimy nie.
Tez gram dla przyjemności ale potrafię tak zrobić postaci aby ona była wstanie to zabić tak jak należy a nie tracić multum expa, to jest przyjemne.

Sam return jest trudny to jeszcze specjalnie mam se -50% expa zapierdalać tylko dlatego ze źle rozwinąłem postać, nie lepiej dobrze rozwinąć postać i łapać expa

@Krety
Ile razy trzeba to pisać niema hełmu asasyna w jarku w wersji reb 2.1 takowy hełm jest w SnC i znowu przestań się o niego pytać najpierw powiedz na jakiej wersji grasz a potem zadaj pytania

kudlaty02

kudlaty02

Użytkownicy
posty34
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Spoko, ale tu większość jest mojego zdania nikt nie marnuje expa w taki sposób, zniszczeniu ozywienca mówimy nie, przemianie w cokolwiek mówimy nie.
Tez gram dla przyjemności ale potrafię tak zrobić postaci aby ona była wstanie to zabić tak jak należy a nie tracić multum expa, to jest przyjemne.

Sam return jest trudny to jeszcze specjalnie mam se -50% expa zapierdalać tylko dlatego ze źle rozwinąłem postać, nie lepiej dobrze rozwinąć postać i łapać expa

@Krety
Ile razy trzeba to pisać niema hełmu asasyna w jarku w wersji reb 2.1 takowy hełm jest w SnC i znowu przestań się o niego pytać najpierw powiedz na jakiej wersji grasz a potem zadaj pytania
Wiem, wiem.. Gramy innymi metodami. Ja często uzywam takowych wspomagaczy w postaci zwojów. A powiedz mi Tizgar przeszedłeś juz raz returninga calego w tej wersji 2.1??? Bo Śledze na bieżąco forum i wiem, że używasz skryptow.. Mam tylko pytanie czy w tej finalnej wersji masz go za sobą. Pytam bo chce zbadać ta właśnie teorie. Przysiadajac przy tym modzie i coraz bardziej orientując z fabuła w temacie rozwazam czy wlasnie niezbedna, badz ( nie wiem jakiego slowa uzyc, moze pomocna, bo "niezbedne" to zle slowo chyba tu) pomocna jest twoja metoda. Grasz jako ŁS to wiem i w 2 rozdz jestes a z jakim poziomem postaci i poz. trudnosci??
Ja mam 5 i poziom 52 chyba i do tej pory mialem pkt nauki na co tylko potrzebowalem a uzywalem we wczesniejszych etapach gry ( tych poczatkowych jak 2 rozdz) czesto runy ZO i przemian czasem. Chce po prostu skonfrontowac te 2 metody bo duzo pisza o tym na forum.
A powiedz mi jeszcze bo jesli masz juz wystarczajaco sily i % walki to  w co pakujesz???? zycie i wytrzymalosc sie nie oplaca pienieznie no nie... a co z zapasem pkt?? ja w pewnym momencie biegalem z 120 pkt nauki jak smoki zabijalem..

Dostałem misie od falka na przyniesienie 20 wilczych skor aktualnie tyle nie mam i nie wiem czy w tyzien sie wyrobie bo 3/4 wilkow na wyspie zabilem. Czy jak przyniose mu te skory w pozniejszym terminie to nie zaliczy questa??
pozostaje GD .. tez myslalem ze nie zdaze ale jak poszedlem na spacerek to raz, dwa.. ew kup czesc jesli ma od bospera, bo nie jestem pewny

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Teoretycznie przeszedłem nie raz praktycznie nie

Gram na BŁ ale poziom trudnosci niema tu znaczenie poziom trudnosci wplywa na ograniczenie w rozwoju postaci, system walki jest taki sam dla kazdego poziomu trudnosci  wilk ma tyle samo hp taki sam dmg i taki sam def :P

Jestem w 2 rozdziale i mam prawie 31 lvl wierz mi ty w 5 masz 52 ja taki lvl będę miał luzem w już w 3 :P narazie pn mi jak zawsze brakuje bo mam na co wydawać nie lubię marnować zwierząt bez zdolności z myślistwa itp itd ja jeszcze pn będę pakował w 2h i w sile troszkę a potem to już serio zostaną tylko rzeczy poboczne które pominąłem wiec zakładam od 40 lvl nie będę miał zasadniczo co robić z pn, na co je wydam to niewiem ale kasa na pewno nie będzie mi w tym przeszkadzać jej akurat mam aż nadto

Tak dla niektórych bycie w 2 rozdziale i posiadanie 30+ lvl to czarna magia dla mnie to zwykła norma to i tak jest slaby wynik ale jeszcze do końca tego rozdziału trochę mam w planie myślę ze luzem 35 może będzie

mateuszzxcv

mateuszzxcv

Użytkownicy
posty483
Propsy58
  • Użytkownicy
To czyli ja mając 47 lvl na poczatku czwartego rozdziału (Pozbierałem jedynie wszystkie Smocze Jaja w Khorinis) widze że nie bardzo mam sie czym pochwalić :P
A że tak zapytam, to dostał ktoś bonus +1 do many za ubijanie zwierzaków bronią 2h? Jeżeli następny bonus za 2h będzie do łuku to ten mod już mnie niczym nie zaskoczy...
EDIT:
Ja gram na Łatwym ponieważ nie mam opcji Bardzo Łatwy(mam 4 poziomy: Łatwy, Normalny, Trudny i Rzeźnik)

gandalfgandalf

gandalfgandalf

Użytkownicy
Mistrz magii jest z wami
posty776
Propsy152
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
  • Mistrz magii jest z wami
Okey ja gralem od poczatku na trudnym i mialem 55 w 5 rozdziale wyplywajac na irdorath. juz na normalnym mamy 150% exp wzgledem trudnego no a jak sie dziarzy na BŁ to pewnie bedzie z 60lvl wyplywajac na irdorath,  no a jak tizgar radzi sobie z orkami dookola zamku juz teraz a w 4 sie respia calkowicie to...
to tyle jesli chodzi o spam
W retku grajac wojem ma sie za duzo pkt nauki ja wyplywajac na irdorath mialem 220pkt nauki wolne

Mój post mój styl i nic Ci do tego!
Szukałeś czarodzieja? To przestań szukać.
,,Na świecie nie ma ludzi normalnych i nie normalnych są tylko ci pozamykani w zakładach i ci którzy nie zostali przebadani"
,,Mieli do wyboru wojne lub hańbę.
Wybrali hańbę a wojnę będą mieli i tak"
Winston Churchill
Pomogłem? Czekam na propsa
http://zapodaj.net/73d646fdd9ddc.bmp.html -
http://zapodaj.net/1de7964b3f76b.bmp.html
moje staty w reb 2.1

0 użytkowników
Do góry