Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 4397605 14149

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 4397605

Odpowiedzi 14149

Kuken

Kuken

Użytkownicy
posty391
Propsy97
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Cytat: Tizgar
Nie zablokuje ci się wodny krag

Primo exp sie jednak nie zwiększa returning przyjął dla tych wszystkich akcji nominalna wartość exp  z 4 rozdziału niezależnie kiedy oddamy piwo scattiemu i tak zawsze dostaniemy 1000 expa czyli wartość z 4 rozdziału to jest stała i niezmienna wartość w returnie dla wszystkich czynności ze zmieniona ilością expa

2 sprawy

- Nikiel ma opcje handlu jak mu pomożemy ( podobno sprzedaje bardzo przydatne bajery ) pytanie brzmi czy jego obowiązuje zasad z nk w przypadku kupców ze co rozdział zwiększa się jego asortyment i czy w momencie odblokowania go będzie miał zwiększony asortyment zależnie od rozdziału bo jego można już w 1 odblokować ale blokujemy wtedy sobie halvora :/

- Baltram po przekazaniu dostawy nagurowi przestaje z nami handlować ofc istnieje opcja przywrócenia tylko akurat pechowo pogadałem z nim jak nie miałem tyle zarcia co chciał i stad pytanie bo nie pamiętam jemu coś ważnego w późniejszych rozdziałach dochodzi typu jakaś mikstura stała czy przepis bądź ważne żarcia ( czy biżuteria ogólnie cokolwiek ważnego ) czy w sumie nic ważnego wiec mogę to olac ?
Jak kupiles juz od niego winogrona to możesz to olać

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
nic od niego nie kupowałem jak moglem wiec co straciłem pewnie jedno wino mniej które daje tam chyba do hp wiec w sumie mała strata jak rozumiem ?

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

panzpis

panzpis

Użytkownicy
Co palisz w piecu?
posty524
Propsy167
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Co palisz w piecu?
Czyli exp się nie zmienia ? Człowiek się tyle męczy i wszystko na marne. Baltram ma dość dużo jedzonka, które w modzie daje dość duzo bonusów. Jak bardzo chesz przejść grę na 100% to wczytaj

Ludzie mają swoje cele, mają swoje ambicje, mają swoje ideały i za to walczą i umierają, a pan chce tylko żyć, to niech pan sobie żre i żyje dalej!
                                         Janusz Korwin-Mikke,
                        prezes Kongresu Nowej Prawicy

https://pl-pl.facebook.com/janusz.korwin.mikke

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Tego nie wczytam już bo to było jakieś tydzień temu tam to ze będę na końcu miał nie wiem 60 hp mniej czy 1-2 many mniej to nie tak dużo 100% u mnie to raczej exp :P
Jesli on niema pozniej zadnej stali czy waznych matswo przepisów lub potkow + do statów itp to w sumie żadna strata może zmienię mu nastawienie kodem ale to ostateczność :P

Pytanie z niklem dalej aktualne wyjaśnię tak bardziej łopatologicznie każdy kupiec no prawie, dostaje co rozdział asortyment większy itp czyli np ma 5 sera w 1 w 2 ma 7 w 3 10 itp, czy nikiel ma tak samo i czy np jak odblokuje go w 3 to będzie miał te 10 sera a nie 5 no chyba ze jemu towar się nie zwiększa wiec automatycznie pytanie nie ważne

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.

Robertinho

Robertinho

Użytkownicy
posty145
Propsy25
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Nie zablokuje ci się wodny krag

Primo exp sie jednak nie zwiększa returning przyjął dla tych wszystkich akcji nominalna wartość exp  z 4 rozdziału niezależnie kiedy oddamy piwo scattiemu i tak zawsze dostaniemy 1000 expa czyli wartość z 4 rozdziału to jest stała i niezmienna wartość w returnie dla wszystkich czynności ze zmieniona ilością expa :P

2 sprawy

- Nikiel ma opcje handlu jak mu pomożemy ( podobno sprzedaje bardzo przydatne bajery ) pytanie brzmi czy jego obowiązuje zasad z nk w przypadku kupców ze co rozdział zwiększa się jego asortyment i czy w momencie odblokowania go będzie miał zwiększony asortyment zależnie od rozdziału bo jego można już w 1 odblokować ale blokujemy wtedy sobie halvora :/

- Baltram po przekazaniu dostawy nagurowi przestaje z nami handlować ofc istnieje opcja przywrócenia tylko akurat pechowo pogadałem z nim jak nie miałem tyle zarcia co chciał i stad pytanie bo nie pamiętam jemu coś ważnego w późniejszych rozdziałach dochodzi typu jakaś mikstura stała czy przepis bądź ważne żarcia ( czy biżuteria ogólnie cokolwiek ważnego ) czy w sumie nic ważnego wiec mogę to olac ?

rozmawiales z tymi 2 wiesniakami na farmie Akila? doprowadziles do tego, ze jeden zaatakowal drugiego? sa do ciebie "wrogo" nastawieni?

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Ta bo exp ale co to ma wspólnego sprawa z baltramem jest już zakończona stracę najwyżej leki bonus do hp czy many ( z żarcia które sprzedaje ) w sumie nic strasznego bardziej mnie nikiel teraz interesuje

Robertinho

Robertinho

Użytkownicy
posty145
Propsy25
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Ma to wlasnie cos wspolnego z baltramem, bo zle interpretujesz jego powod obrazenia sie. Ja z nimi od NK nie gadam, za kazdym razem jak sie z nimi gada, to Baltram sie na nas focha. Oddanie dla nagura przesylki baltrama nie ma wplywu na jego negatywnosc, a ma wplyw  wlasnie ta rozmowa z tymi wiesniakami..  :P Z nimi glownie mozna gadac do pory w ktorej nie beda sie bic.

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Believer in Jesus Christ
Ja nie mam z nim żadnego problemu.

1 Corinthians 3:19
For the wisdom of this world is foolishness with God.
Psalm 19
The heavens declare the glory of God; and the firmament sheweth his handywork.
Luke 8:17
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Oni nie maja nic do rzeczy, baltram strzeli focha jeśli spełnisz 2 warunki oddasz paczki nagurowi i będziesz najemnikiem to jest powodem jego focha a te 2 patafiany niema nic do tego.

Pytania dla upewnienia się
1. Dalej klucz do 2 części biblioteki uczonych jest w posiadaniu orków w sensie oni maja klucz do własnej skrzyni a w skrzyni jest klucz do 2 części biblioteki ? :P
2. Mlot adanosa jest losowe w 1 z 5 budowli tak ? bo już trochę to upierdliwe niby porana gwiazda mam tych klocków na 3 strzały ale oni mnie przy 500 hp tez :P wiec wołałbym ich na strzała zabijać :P

@Down: Dzieki leci props odpisałem ci na temat inta w innym temacie

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Cytat: Tizgar
Oni nie maja nic do rzeczy, baltram strzeli focha jeśli spełnisz 2 warunki oddasz paczki nagurowi i będziesz najemnikiem to jest powodem jego focha a te 2 patafiany niema nic do tego.

Pytania dla upewnienia się
1. Dalej klucz do 2 części biblioteki uczonych jest w posiadaniu orków w sensie oni maja klucz do własnej skrzyni a w skrzyni jest klucz do 2 części biblioteki ?
2. Mlot adanosa jest losowe w 1 z 5 budowli tak ? bo już trochę to upierdliwe niby porana gwiazda mam tych klocków na 3 strzały ale oni mnie przy 500 hp tez wiec wołałbym ich na strzała zabijać
Na oba pytania odpowiedź brzmi : tak.
Tizgar jak się ma inteligencja do dmg zadawanego przez zaklęcia? Jest to jakoś rozpisane procentowo?

Psalm 19
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

Kartograf

Kartograf

Użytkownicy
Nie
posty159
Propsy13
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
  • Nie
Inteligencja ma się tak jak siła do broni, dmg czaru + int... Np. Strzała śmierci 45 dmg zadaje, ty masz 50 inta więc strzała będzie zadawać 95 obrażeń ^^

"Jak tatuś zrobi dzióbek to nie ma chuja we wsi!"

MagnuMr1p

MagnuMr1p

Użytkownicy
posty43
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
A propos Straznika SW, jak tam wyglada ulepszanie pancerzy?  ile wynosi koszt ulepszenia ciezkiego pancerza? Zmienia sie przy tym wyglad?
Jak zdobyc maske sniacego?

Kartograf

Kartograf

Użytkownicy
Nie
posty159
Propsy13
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
  • Nie
Maska śniącego jest w świątyni, ma ją Nekromanta który posiadł Uriziel, założyć może tylko Guru.
Wygląd zbroi praktycznie się nie zmienia, parę szczegółów ulega zmianie tak to nic ciekawego :D

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Cytat: Kartograf
Maska śniącego jest w świątyni, ma ją Nekromanta który posiadł Uriziel, założyć może tylko Guru.
Wygląd zbroi praktycznie się nie zmienia, parę szczegółów ulega zmianie tak to nic ciekawego
Ta maska śniącego dobra jest? Jakie staty ma?

Psalm 19

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Jeśli dobrze widziałem to daje +30 do inta i to by było na tyle

zloto111

zloto111

Użytkownicy
posty33
Propsy20
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Dziękuję za szybkie odpowiedzi na moje pytania :)

Jeszcze jedno... czy (i jeśli tak, to jak?) można legalnie wejść w posiadanie runy czaru Włócznia Ciemności? Jestem świadom, że w księgach zakupionych od Xardasa nie ma wymienionego takiego czaru.

Kartograf

Kartograf

Użytkownicy
Nie
posty159
Propsy13
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
  • Nie
Włócznia Ciemności to samo co Szał Beliara, runa czwartego kręgu Nekromantów :)

MagnuMr1p

MagnuMr1p

Użytkownicy
posty43
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
A Jest jakas szansa zdobycia zbroi Angara(ta taka zlotawa) bez uzywania kodow ? ;/

Tituf

Tituf

Użytkownicy
posty1481
Propsy813
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Kiedy pojawia się możliwość dołączenia do gilidii złodziei (klucz) w przypadku oszczędzenia złodzieja z placu targowego i wykonania "fałszywego posłańca"? Koleś w portowej knajpie mówi, że jego szef już o mnie wie a Attili ciągle nie ma za sklepem, karczmarz też milczy...?

HellVard

HellVard

Użytkownicy
posty520
Propsy91
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Musisz jeszcze znaleźć zaszytą rybę od z wiadomością od Halvora u bandytów w jaskini za farmą Akila. Pokazujesz mu ją i dogadujecie się, ze go nie wydasz, wtedy Kardiff mówi ci o Attili.

0 użytkowników
Do góry