Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 4415921 14149

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 4415921

Odpowiedzi 14149

Tituf

Tituf

Użytkownicy
posty1481
Propsy813
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Cytat: mateuszzxcv
Skąd zdobyć kieł Trolla? Tylko tego mi brakuje do Ulu-Mulu a nie stać mnie na wydawanie PN dopuki nie osiągnę 100% w łuku...
W podziemnym mieście orków pewnie znajdziesz... ale jak tam wejść bez ulu-mulu?! Lepiej naucz się oprawiania.

Robertinho

Robertinho

Użytkownicy
posty145
Propsy25
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Tak jestem pewien. Ktoś nawet na forum wczesniej o tym wspominał, w tym temacie bodajze tez ale gdzieś w ciekawostkach czy poradach byla o tym mowa.

Tituf

Tituf

Użytkownicy
posty1481
Propsy813
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Maciuś-ciekawostki-#3 to tak na potwierdzenie

hubert231

hubert231

Użytkownicy
posty91
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
zamowienie bengara nie chce mi zniknac z listy questow a juz oddalem przesylke Jorze i gadalem z Lutero

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
I znowu masz ten sam problem co ja, zniknie jak wykonasz następnego questa od lutero serio zacznij śledzić temat a u nikniesz takich problemów i nie będziesz musiał się martwic :P czy coś jest źle czy dobrze :P

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Tituf

Tituf

Użytkownicy
posty1481
Propsy813
Profesjabrak
  • Użytkownicy

sorry za ten spam, nie mogłem się powstrzymać.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
1. Da się zdobyć 150 stali w przeciągu całej gry ?
2. Da sie zdobyc 90 siarki w przeciągu całej gry ?

Odpowiedz na oba pytanie jest dla mnie bardzo istotna i muszę mieć całkowitą pewność, od tego zależy czy uda mi się zrobić tak zwana postać doskonała już w 2 rozdziale

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.

gandalfgandalf

gandalfgandalf

Użytkownicy
Mistrz magii jest z wami
posty776
Propsy152
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
  • Mistrz magii jest z wami
1. da sie na wytapianiu
2. Nie wiem ja mialem jakies 80 przed ulepszaniem ale nie wszystko rabowalem

Mój post mój styl i nic Ci do tego!
Szukałeś czarodzieja? To przestań szukać.
,,Na świecie nie ma ludzi normalnych i nie normalnych są tylko ci pozamykani w zakładach i ci którzy nie zostali przebadani"
,,Mieli do wyboru wojne lub hańbę.
Wybrali hańbę a wojnę będą mieli i tak"
Winston Churchill
Pomogłem? Czekam na propsa
http://zapodaj.net/73d646fdd9ddc.bmp.html -
http://zapodaj.net/1de7964b3f76b.bmp.html
moje staty w reb 2.1

Lukizzz

Lukizzz

Użytkownicy
posty573
Propsy140
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Mam pytanie czy rzeczy z ryboglowa(boss topielcy) sa potrzebne do jakiegos questa?? Bo zabilem go a jego cialo wpadlo do wody i ni chloerei dzie wyciagnac z niego lucik :)

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Ale on nic nie dropi chyba ze umiesz  oprawiać zwierzynę to masz zwykle pazury topielca i zwykła skore gada :P

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Believer in Jesus Christ
Podczas rozmowy z Vatrasem wspomina on, że jestem zamieszany w zabójstwa niewinnych ludzi mimo iż zabijałem tylko bandytów lub dwóch npców ze zlecenia gildi zabójców. Czy dalsze wybijanie npców nie spowoduje tego iż nie będzie chciał on do mnie dołaczyć podczas wyprawy? Czy będzie się dało naprawić jego nastawienie względem beziego?

1 Corinthians 3:19
For the wisdom of this world is foolishness with God.
Psalm 19
The heavens declare the glory of God; and the firmament sheweth his handywork.
Luke 8:17
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

Kartograf

Kartograf

Użytkownicy
Nie
posty159
Propsy13
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
  • Nie
Nie wiem czy Gravo by nie mógł pomóc, nie miałem problemu z Vatrasem więc pojęcia nie mam...

"Jak tatuś zrobi dzióbek to nie ma chuja we wsi!"

koksikmajor

koksikmajor

Użytkownicy
posty692
Propsy89
  • Użytkownicy
Z tego co wiem, gravo pomaga tylko wtedy, gdy mamy problem np. z całym miastem tzw. gdy za dużo nabroimy i idziemy do andre, nawet grzywna nie załatwi sprawę tylko całe miasto zaczyna się na nas wkurzać. Właśnie od tego jest Gravo, ale co do pojedyńczych NPC'ów to nie wiem.

Kartograf

Kartograf

Użytkownicy
Nie
posty159
Propsy13
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
  • Nie
Dlatego napisałem że pojęcia nie mam :D Zasugerowałem tylko :D

"Jak tatuś zrobi dzióbek to nie ma chuja we wsi!"

zloto111

zloto111

Użytkownicy
posty33
Propsy20
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Witam! To mój pierwszy post na forum :D Od razu dwa pytania, na które odpowiedzi nie znalazłem przeglądajac na bieżąco dotychczasowe posty.

1. Czy w Returningu obowiązuje zmienna wartość doświadczenia za wykonywane zadania w zależności od rozdziału? Pytam albowiem natknąłem się na listę zadań sparametryzowanych numerem rozdziału:
I rozdział: XP = 50
II rozdział: XP = 100
III rozdział: XP = 150
IV rozdział: XP = 200
V rozdział: XP = 250
VI rozdział: XP = 300

Przykładowo:
- odkopywanie skarbów - 1 x XP
- wręczenie Brandonowi specjału Samuela - 1 x XP
Źródło: http://forum.gothic.phx.pl/showthread.php?t=36616&page=2

2. Jakie są nominalne wartości obrażeń zadawanych przez kostury poszczególnych magów (ile wynoszą dla 1h a ile dla 2h)?

3. Jaki parametry brany jest pod uwagę przy obliczaniu obrażeń krytycznych w przypadku kosturów (siła, inteligencja, mana?) i jak wygląda jawny wzór na te obrażenia? Domyślam się, że jest to inteligencja, więc jeśli jestem w błędzie to proszę o sprostowanie, zaś jeżeli dobrze uważam, to proszę o konkretną formułę typu:
Obrażenia = podstawowe obrażenia * (1+(0.01*Inteligencja))

4. Jak inteligencja wpływa na obrażenia zadawane przez czary? Chciałbym poznać jawny wzór typu:
Obrażenia = podstawowe obrażenia * 2 *((Inteligencja-30)/100)

Pozdrawiam i proszę o odpowiedź na powyższe pytania :)

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
1. Tak exp jest zwiększony z każdym rodziałem.
2. Jednoręczne kostury zadają 30 dmg + inteligencja a dwuręczzne 60 dmg + inteligencja.
3. Obrażenia zależą od inteligencji więc nie ma raczej sensu tego rozpisywać po prostu do 30 lub 60 dodajesz swoją inteligencje.

Psalm 19
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

Taiczo

Taiczo

Użytkownicy
posty14
  • Użytkownicy
Witam mam pytanie wyczytałem, że jak zrobię questa dla Fernando (książka Retoryki) to ponoć zablokuje się możliwość dołączenia do Wodnego Kręgu prawda to???

panzpis

panzpis

Użytkownicy
Co palisz w piecu?
posty524
Propsy167
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Co palisz w piecu?
Cytat: zloto111
Witam! To mój pierwszy post na forum Od razu dwa pytania, na które odpowiedzi nie znalazłem przeglądajac na bieżąco dotychczasowe posty.

1. Czy w Returningu obowiązuje zmienna wartość doświadczenia za wykonywane zadania w zależności od rozdziału? Pytam albowiem natknąłem się na listę zadań sparametryzowanych numerem rozdziału:
I rozdział: XP = 50
II rozdział: XP = 100
III rozdział: XP = 150
IV rozdział: XP = 200
V rozdział: XP = 250
VI rozdział: XP = 300

Przykładowo:
- odkopywanie skarbów - 1 x XP
- wręczenie Brandonowi specjału Samuela - 1 x XP
Źródło: http://forum.gothic.phx.pl/showthread.php?t=36616&page=2

2. Jakie są nominalne wartości obrażeń zadawanych przez kostury poszczególnych magów (ile wynoszą dla 1h a ile dla 2h)?

3. Jaki parametry brany jest pod uwagę przy obliczaniu obrażeń krytycznych w przypadku kosturów (siła, inteligencja, mana?) i jak wygląda jawny wzór na te obrażenia? Domyślam się, że jest to inteligencja, więc jeśli jestem w błędzie to proszę o sprostowanie, zaś jeżeli dobrze uważam, to proszę o konkretną formułę typu:
Obrażenia = podstawowe obrażenia * (1+(0.01*Inteligencja))

4. Jak inteligencja wpływa na obrażenia zadawane przez czary? Chciałbym poznać jawny wzór typu:
Obrażenia = podstawowe obrażenia * 2 *((Inteligencja-30)/100)

Pozdrawiam i proszę o odpowiedź na powyższe pytania
Mnie natomiast ciekawi jak to jest w VII rozdziale np z odkopywaniem skarbów. Wiem, że to raczej niemożliwe, ale pytam z ciekawości.

Ludzie mają swoje cele, mają swoje ambicje, mają swoje ideały i za to walczą i umierają, a pan chce tylko żyć, to niech pan sobie żre i żyje dalej!
                                         Janusz Korwin-Mikke,
                        prezes Kongresu Nowej Prawicy

https://pl-pl.facebook.com/janusz.korwin.mikke

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Cytat: Taiczo
Witam mam pytanie wyczytałem, że jak zrobię questa dla Fernando (książka Retoryki) to ponoć zablokuje się możliwość dołączenia do Wodnego Kręgu prawda to???
Nie, nie jest to prawdą.

Psalm 19

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Nie zablokuje ci się wodny krag

Primo exp sie jednak nie zwiększa returning przyjął dla tych wszystkich akcji nominalna wartość exp  z 4 rozdziału niezależnie kiedy oddamy piwo scattiemu i tak zawsze dostaniemy 1000 expa czyli wartość z 4 rozdziału to jest stała i niezmienna wartość w returnie dla wszystkich czynności ze zmieniona ilością expa :P

2 sprawy

- Nikiel ma opcje handlu jak mu pomożemy ( podobno sprzedaje bardzo przydatne bajery ) pytanie brzmi czy jego obowiązuje zasad z nk w przypadku kupców ze co rozdział zwiększa się jego asortyment i czy w momencie odblokowania go będzie miał zwiększony asortyment zależnie od rozdziału bo jego można już w 1 odblokować ale blokujemy wtedy sobie halvora :/

- Baltram po przekazaniu dostawy nagurowi przestaje z nami handlować ofc istnieje opcja przywrócenia tylko akurat pechowo pogadałem z nim jak nie miałem tyle zarcia co chciał i stad pytanie bo nie pamiętam jemu coś ważnego w późniejszych rozdziałach dochodzi typu jakaś mikstura stała czy przepis bądź ważne żarcia ( czy biżuteria ogólnie cokolwiek ważnego ) czy w sumie nic ważnego wiec mogę to olac ?

0 użytkowników
Do góry