Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 4401965 14149

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 4401965

Odpowiedzi 14149

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Believer in Jesus Christ
Jest to wielce prawdopodobne.

1 Corinthians 3:19
For the wisdom of this world is foolishness with God.
Psalm 19
The heavens declare the glory of God; and the firmament sheweth his handywork.
Luke 8:17
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

Forcini

Forcini

Użytkownicy
posty169
Propsy28
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Zombie używają kusz? ... Jak to możliwe? I dlaczego Poszukiwacze wogóle po przywołaniu Szkieletu walczą ze mną wręcz? Aby zaliczyć misję trzeba chyba 9 dusz kopaczy, ja zaliczyłem 13 bo więcej expa leci, a przy okazji za miejscem gdzie w Gothic I pilnował Asghan to kawałek dalej jest Królowa Pełzaczy. Ja oczyściłem kopalnie wcześniej - drugi rozdział, to zamiast teraz szkieletów miałem pełno pełzaczy właśnie.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
1. Da się w 1 rozdziale zdobyć czarna perłę ( podkreślam rozdział 1 ) bo nie wiem da rade zrobić 2 misje od opiekunów w 1 czy dopiero w 2 :P
2. Gdzie jest ognisty łuk ( w sensie która to jaskinia ta w okolicach słonecznego kręgu  < ta z pełzaczem i szkieletami czy ta gdzie w nk była smocza zguba > )
3. Czy raff zadowoli się jedną magiczna bron i quest będzie done i mam jego zgodę czy quest jest dopiero done po oddaniu mu wszystkich 4 i wtedy ma się zgodę ?
4. Przeglądając z ciekawość mapę która dal ward natrafiłem na info ze w jaskini z jajem pełzaczy jest bron tancerz smierci ale teraz jej tam niema jak dobrze się orientuje została przeniesiona do jarka ta ?  ( do jednego z grobowców w domach budowniczych )
5. Kolejne info z poradnika warda rzekomo sekstans da się zdobyć juz w 1 rozdziale ponieważ brahim ( kartograf ) ma go w chacie i można go zdobyć za pomocą kradzieży kieszonkowej od niego ( w chacie sprawdzałem i go niema z ciekawości go pobilem i tez niema wiec chyba teraz na 2.1 zostaje tylko ten z chaty grega ) ktoś może potwierdzić ?
6. Krwawe kielichy da się zrobić w 1 rozdziale o ile mój sposób zdawał egzamin i moglem kraść co i jak chciałem bezkarnie tak tu nagle zawodzi, jeśli da się to zrobić w 1 rozdziale to jakieś rady ?

Odpowiedzi są dla mnie istotne bo powoli kończę 1 rozdział i chce zrobić wszystko co możliwe w 1 oprócz tego co się nie da i tego co może mieć fatalne skutki jak np zabicie canthara :P

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Witcherr

Witcherr

Użytkownicy
posty94
Propsy8
  • Użytkownicy
@up co do kielichów to jest to możliwe w pierwszym rozdziale. Większość okradałem w dzień i nikt mnie nie zauważał. Największy problem był z domem koło Lothara (zawsze mnie zauważał przez ściany, ale udało mi się to zrobić poprzez savowanie się przed skrzynią i wczytywanie gry za każdym razem jak mnie zobaczył za którymś razem się udało :)

edit: co do pytania 5 sekstans pojawia się tylko jako kradzież kieszonkowa

Forcini

Forcini

Użytkownicy
posty169
Propsy28
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Ognisty łuk jest tam gdzie pełzacze, szkielety i zombie. Czarne perły można zdobyć ze złotych szkatułek, Tancerza znalazłem chyba na bagnach, ale że grałem MW to nie przywiązywałem do tych specjalnych broni uwagi . I raffa potrzebuje cały zestaw magicznych broni by zaliczyło misję :) chociaż powiem że- prócz zgody raffy, nauczyciela łuków i nauczyciela kusz to pomogłem wszystkim i mogłem już walczyć o status najlepszego łowcy  :)

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
1. Czarną perłe można również uzyskać poprzez otwieranie muszelek.
4. Tancerz śmierci jest w grobowcu Quarhodrona.

Psalm 19
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

Kartograf

Kartograf

Użytkownicy
Nie
posty159
Propsy13
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
  • Nie
Raff daje zgodę po znalezieniu jaja topielca, a bronie musisz oddać wszystkie magiczne.
Brahimowi możesz zwędzić sekstans poprzez kradzież kieszonkową.

"Jak tatuś zrobi dzióbek to nie ma chuja we wsi!"

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Ork Tarrok od Ulu - mulu jest nieśmiertelny więc nie ma możliwości aby szkielety go zabiły - to do wcześniejszych problemów z tym zadaniem. Gdzie jest wejście do Etlu?

Psalm 19

BeziJuve

BeziJuve

Użytkownicy
posty182
Propsy62
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Cytat: Maciuś
Ork Tarrok od Ulu - mulu jest nieśmiertelny więc nie ma możliwości aby szkielety go zabiły. Co do wcześniejszych problemów z tym zadaniem. Gdzie jest wejście do Etlu?

Wejście na wyspę, jest w jaskini w drodze do kamiennego kręgu/czarnego trolla - tam gdzie jest grupka zbieraczy ziela (w pobliżu jeziora).

Forcini

Forcini

Użytkownicy
posty169
Propsy28
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
No tak jajo... Hmm... A tak ogółem, to jaja smoków zbieracie na ten napój z Irdorath czy sprzedajecie?

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
A po co zbierać na napój z Irdorath, skoro na samym Irdorath jest wystarczająca ilość jaj do eliksiru...? ;O

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

panzpis

panzpis

Użytkownicy
Co palisz w piecu?
posty524
Propsy167
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Co palisz w piecu?
Żeby zrobić dwa eliksiry.

Ludzie mają swoje cele, mają swoje ambicje, mają swoje ideały i za to walczą i umierają, a pan chce tylko żyć, to niech pan sobie żre i żyje dalej!
                                         Janusz Korwin-Mikke,
                        prezes Kongresu Nowej Prawicy

https://pl-pl.facebook.com/janusz.korwin.mikke

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Myśle, że kasa z dotychczas sprzedanych jaj posłuży do zakupów lepszych bonusów niż jest w stanie dac drugi eliksir.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

panzpis

panzpis

Użytkownicy
Co palisz w piecu?
posty524
Propsy167
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Co palisz w piecu?
15 siły lub zręczności vs 15*300 złota i expa. Według mnie eliksir lepszy.

Ludzie mają swoje cele, mają swoje ambicje, mają swoje ideały i za to walczą i umierają, a pan chce tylko żyć, to niech pan sobie żre i żyje dalej!
                                         Janusz Korwin-Mikke,
                        prezes Kongresu Nowej Prawicy

https://pl-pl.facebook.com/janusz.korwin.mikke

Witcherr

Witcherr

Użytkownicy
posty94
Propsy8
  • Użytkownicy
Może mi ktoś powiedzieć ktoś gdzie jest grom? bo chyba mam buga stałem cały dzień przy tym ognisku przy dwóch trollach i nie ma go tam. Jakby ktoś mi mógł podać kod na niego?

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
On zawsze tam stoi chyba ze zrobi się dla niego misje z 2 skórami trolla wtedy rusza dupę do obozu mysliwych :P

Co do moich pytań to dzięki

Ad. 1 Dobrze wiedzec ale już wszystkie szkatułki wy otwierałem ( muszle itp tez chociaz została mi środkowa plaza ale tam trzeba mięć chyba eliksir ochrony przed upadkiem bo od morza wejść się nie da  ) metoda save/load i poleciało złoto bo nie wiedziałem ze można wylosować perłę ( dla pewności nic się niestanie jak zrobię 2 zadanie opiekunow na początku 2 rozdziału perłę kupie se od lutero )
Ad. 2 Za duzo to mi nie powiedziało, zostały mi 2 jaskinie w których nie byłem 1 na drodze do słonecznego kręgu  gdzie sa 2 szkielety wojownicy i 2 pełzacze wojownicy niema tam żadnych zombie ale jest tam skrzynia to w nie jest ognisty luk ? lub 2 kopalnia za obozem dextera z nieumarłymi zombi i magiem szkieletem tam znalazłem krzyż przeznaczenia dalej w nią się nie zapuszczałem bo raz ze niema juz zwojów, 2 zal tracić exp ze zwojow  ( w któreś z tych 2 musi być łuk tylko nie wiem w której opis pasuje do 1 ale tam nie żadnego zombi )
Ad. 3 Thx ja zgody i tak chce wszystkie dla expa :P
Ad. 4 Thx za potwierdzenie ze tak jak myślałem jego tam niema :P
Ad. 5 Racja sprawdziłem tylko ile trzeba mieć zręczności żeby mu go zakosić bo już próbowałem z 10 razy i zawsze ma wonty :P
Ad. 6 Thx to już sam rozwiazałem jak :P

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.

Robertinho

Robertinho

Użytkownicy
posty145
Propsy25
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
ok thx Tizgar props leci, zapomnialem o tym talerzu ;d

czarna perle mozna tez otrzymac jako bonus podczas otwierania drogocennej skrzynki. 2 takie skrzynki znajduja sie z skarbcu magow ognia. Klucz do skarbcu magow ognia znajduje sie w prawej komnacie magow ognia w bodajze najbardziej prawym kufrze na prawo (wchodziac do klasztoru)
co do rad do zdobywania krwawych kielichow, to bedzie trudno. musisz miec przynajmniej 70 zrecznosci, aby moc wykrasc klucz do kufru Salandrila. Najlepiej bedzie w tym przypadku kraść nocą, chyba nawet skradajac sie wstanie z lozka (lub po przekroczeniu 70 zrecznosci bedzie sobie smaczenie spal, nie jestem pewien) jesli sie obudzi najlepiej jest skorzystac ze zwoju snu i jakos sobie poradzisz.
pisales, ze canthara zabiles, czyli lehmara juz zabiles, aby tam wykrasc kielich bedzie latwiej. tutaj moze byc problem, jak kradlem noca to obywatelke w jego chacie uśpiłem, bylo ok. podczas kradziezy albo świstku dla lutero lub zdobywania kielichu jakas obywatelka zza jego chatki przyleciala i chciala mnie lać, takze uwazaj, najlepiej bedzie ją/je uspic. ewentualnie mozesz krasc w dzien, ale bedziesz musial wykorzystac przynajmniej 2 zwoje snu, ewentualnie strach (Isgaroth na pewno na sprzedaz ma, tylko nie wiem czy w 1 rozdziale ma)
Wambo mam nadzieje już ubiłeś lub Asmal sam go ubił, z gornego miasta latwiej krasc bedzie. Przy kradziezy u Valentino nalezy uwazac na Lothara, nie wiem czy zwoj snu/strachu na nim zadziala.. dalej to sobie jakos poradzisz, zawsze bezimienne obywatelki mozna "po cichu" zabic :)
U sedziego chyba nadal trzeba miec 100 zrecznosci aby wykrasc klucz, takze latwe to to nie bedzie.
w pokoju Lariusa kielich bedzie latwo wykrasc, nawet jak siedzial na fotelu wykradlem na luzie wszystko co tam bylo i mnie nie ukaral
nie mam pewnosci gdzie byl ostatni czy jeszcze moze z valentino pomieszalem;d czy u gerbrantha czy w chacie obok salandrila. kielich obok salandrila najlatwiej bedzie wykrasc dniem z zebatym zielem lub mikstura szybkosci, ja mialem problemu noca, za kazdym razem gdy wchodzilem budzili sie, czy to ze skradaniem sie czy normalnie lub u Gerbrantha raczej tez problemow nie bedziesz mial, chyba tutaj jedno z latwiejszych kradziezy. ja za kazdym razem ze zwoju snu lub strachu korzystalem, ewentualnie lałem i z niepamieci korzystalem. zeby ukrasc dla sedziego

ogolnie jesli nie idziesz w zrecznosc w 1 rozdziale nie zdobedziesz pierscienia +15zzreki ;d

W jaskini pod slonecznym kregiem znajduje sie ognisty luk, tam gdzie sa 2 szkielety wojowniki i 2 pelzacze wojownik

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
To cie zaskoczę mam 36 zręczności i nikt się nie budzi podczas mojego skradania  ( dopiero podczas otwierania skrzyni robią dym ale nie zawsze czasem mój sposób działa i nic nie robią ) z to zręcznością okradłem salandrila na pełnym luzie za 1 podejściem z klucza :P

Canthara nie zabiłem nie jestem szalony to by mi odcielo jedno z moich zrodeł dochodu mimo ze juz mam ponad 21 tysiecy dzieki dniowce onara to i tak kasy nigdy dosc

Obecnie mam:
Kielich z kufra salandrila ojebałem go moim sposobem w nocy nie było problemów obudziłem go zrobiłem save wczytałem ten poszedł spać a ja brałem ile tylko chciałem ( ofc trzeba zrobić save aby mieć zasieg do kufra bo poruszanie się już go obudzi )
Kielich z kufra obok chaty salandrila w nocy na skradaniu wiozłem klucz a w dzien gdy npc se gadali z lutero na skradaniu orobałem skrzynie bez problemu
Kielich z kufra lehmara typ gryzie ziemie wiec nie było problemu ( moim sposobem )
Zostały mi kielichy od gerbranta valntino i sędziego larius nigdy kielicha nie mial

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Ja miałem problem tylko z kielichem u Gerbranta. Otoż zawsze Lothar widział przez ściane, że otwieram ten kufer musiałem więc uzyć zaklęcia zapomnienia.

Psalm 19

Kuken

Kuken

Użytkownicy
posty391
Propsy97
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam pytanie, macie jakieś sprawdzone sposoby/porady na temat trucizny .... ona schodzi może po jakims czasie? Pytam bo jestem w jarkendarze i za kazdym razem gdy nawet uda mi sie zabic tego trutnia to jego pyl mnie zatruwa, jak go wale strzala ognia to on bardzo szybko lata i juz jest obok mnie i ginie tryskajac na mnie trucizne, jak wale z kuszy to potrzebuje co najmniej 2 hity a mam tylko 5% w kuszy wiec trafcic z daleka to cud. Bo jak chodzi o maga to żaden problem ich pojechać, no ale jako wojownik już jest trudno.

0 użytkowników
Do góry