Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 4405082 14149

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 4405082

Odpowiedzi 14149

mateuszzxcv

mateuszzxcv

Użytkownicy
posty483
Propsy58
  • Użytkownicy
hubert231 -  Ale jeżeli chcesz expić tylko po to by by móc kasować Orków który przeszkadzają Ci w dotarciu do pozostałych dwóch kopalni to nie lepiej zaoszczędzić czas, nerwy i PN i kupić zwoje przemiany?

Mam pytanie odnośnie nauki walki bronią 2h. Ile można tak orientacyjnie wyciągnąć % z książek i tabliczek?

gandalfgandalf

gandalfgandalf

Użytkownicy
Mistrz magii jest z wami
posty776
Propsy152
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
  • Mistrz magii jest z wami
Tizgar nie wiem po co sie chwalisz ze rozwalasz orki najprawdopodobniej w jarkendarze w gorniczej dolinie to nie sa orki to sa armie orkow biegna na ciebie w 10 Szaman w ciebie wali kula ognia a kusznicy rozwalaja zanim reszta zdazy dobiec. poziom walki zmienia sie diametralnie . wiec nie odzywaj sie jesli nie wiesz o co chodzi

Mój post mój styl i nic Ci do tego!
Szukałeś czarodzieja? To przestań szukać.
,,Na świecie nie ma ludzi normalnych i nie normalnych są tylko ci pozamykani w zakładach i ci którzy nie zostali przebadani"
,,Mieli do wyboru wojne lub hańbę.
Wybrali hańbę a wojnę będą mieli i tak"
Winston Churchill
Pomogłem? Czekam na propsa
http://zapodaj.net/73d646fdd9ddc.bmp.html -
http://zapodaj.net/1de7964b3f76b.bmp.html
moje staty w reb 2.1

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
4. Odpada za duza trata expa
3. Jeśli jeszcze tego nie masz to jak najbardziej chociaz może być problem z tym ulepszeniem
2. Duzo to nie pomoże tylko npc potrafią czitowac i mając 30% na crita i tak maja 100% różnica wydaje się być miedzy 30 a 60 duza jednak gra będzie nam robić na zlosc i dalej więcej będzie nie critow co jest lol
1. Jestes po jarku wiec mozesz wyciagnac z bizuteri ( amulet 10 siły, pas 5 siły 2 pierścienie 5 siła i 3 siła co daje raptem 23 siły z biżuterii a zeby miec dobra bron czyli miecz dwureczny trzeba mieć 105 siły )

Masz 2 opcje albo 1 albo 3

Udało mi się rozwiązać moje 2 sprawy obyłem się bez zwoju i zadanko trafio do zaliczonych po  wykonaniu targowania się z goraxem :P

Bieżące kwestie

1. Czy regis serio ma 230 siły bo tyle potrzebuje żeby w cricie ściągnąć mnie na hita co cały czas robi ? ( serio niektórzy npc są jak w nk czyli w normie a niektórzy to maja jakiś dopal + x do siły )
2. Ktoś może dokładnie opisać wytwarzanie stali jaki jest stosunek matsow do ilość gotowych pretów 1 do 1 czy inaczej
3. W sumie powiazane z drugim, ktos świetnie zareklamował ulepszanie zbroi ze wcale dużo nie wymaga, oczywiście okazuje się to mega ściemą bo żeby ulepszyć pancerz z poziom na poziom wcale nie trzeba + 1 do stali a x2 wartość idzie wymiernie w gore dla przekładu żeby ulepszyć pancerz wodnego kregu na x5 trzeba łacznie 60 stali to jest wartość nierealna na 1 rozdział na 2 już tak no chyba ze ja czegoś nie wiem lub wytwarzanie stali daje duzo więcej niż ja zakładam  ( obecnie obskoczyłem kowali i skrzynie dextera i mam ledwo 23 stalowe prety :P )

Gandalf nie wiesz nie pisz mówimy o walce z 3 orkami naraz dobrze rozwinięta postać rozwali  ich już w 1 rozdziale z większa ilością niema szans

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

gandalfgandalf

gandalfgandalf

Użytkownicy
Mistrz magii jest z wami
posty776
Propsy152
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
To xnajdz mi wyraz lub cyfre 3 w jego wypowiedzi pozatym pod taranem napewno nima 3 orkow

,,Na świecie nie ma ludzi normalnych i nie normalnych są tylko ci pozamykani w zakładach i ci którzy nie zostali przebadani"
Winston Churchill
moje staty w reb 2.1

HellVard

HellVard

Użytkownicy
posty520
Propsy91
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Cytat: Tizgar
Gandalf nie wiesz nie pisz mówimy o walce z 3 orkami naraz dobrze rozwinięta postać rozwali  ich już w 1 rozdziale z większa ilością niema szans
Coś mi się nie chce wierzyć. Skąd tyle hp, żeby wytrzymać starcie z 3 orkami? Chyba, że masz kupę mikstur i cały czas trzymasz palec na klawiszu "H". I zależy jeszcze, o jakich orkach mówisz? O wojownikach? I w jakiej zbroi oraz z jaką mniej więcej bronią?

gandalfgandalf

gandalfgandalf

Użytkownicy
Mistrz magii jest z wami
posty776
Propsy152
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
To da sie rozwalic na spoksie tu musze tizgarowi racje przyznac przynajmniej na trudnym(moj poziom trudnosci) ale w/po jarkendarze! W khorinis nie da sie spotkac 3 orkow wojow chyba ze oczyms nie pamietam w 1 rozdziale

Winston Churchill
moje staty w reb 2.1

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
No najlepszej na 1 rozdział czyli zbroja z pełzaczy hp na bardzo łatwym bo o takim poziomie mówiliśmy wtedy będziesz miał luźno z 300 i z 20 lvl to nawet podobna wartość w nk wychodzi, o jakich w sumie o każdych byle nie 3 szamanach czy elitach mogą być wojownik kusznik shaman chociaz w khorinis spotkamy tylko zwykłych wojowników z kuszami.

Postać na tym etapie będziesz miał luźno z 30-40 % w 2h i 105 siły na miecz dwuręczny  lub 110 na miecz runiczny jednoręczny z podobna liczba % w 1h ( oczywiście wymagane jest trochę przestrzeni na cofanie się, orkowie maja schemat walki taki sam jak w nk wala z rozpędu na ślepo wystarczy ich kontrolować na dużej przestrzeni

Wada będzie dość długi czas walki bo będzie tylko atak z defu i z odskoku :P

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.

gandalfgandalf

gandalfgandalf

Użytkownicy
Mistrz magii jest z wami
posty776
Propsy152
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Dobra ja nigdy nie umialem walczyc z kimkolwieek kto jest lepszy odde mnie w dmg wiec na poczatku zawsze robilem tak ze mam 30 sily i miecz wyluty samemu i na oslode 30% potem to juztylko jedna reka na tabliczkach oczywiscie wszys tko ladnie wyliczone:) a potem to juz zrecznosc a na. koncu sila.
ale akceptuje twoj sposob robie postaci
no a wracajac do orkow to walka ich jest zmieniona chyba ze zle pamietam:)  w nk orki zawsze wali z rozbiegu czyli podczas biegu ctrl a teraz najpierw sie zatrzymuje zadaja 2 wolne ciosy a na drugim podejsciu atakuja tak jak w nk schemat sie powtarza jesli bedziemy odskakiwac

Winston Churchill
moje staty w reb 2.1

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
Cytat: gandalfgandalf
Dobra ja nigdy nie umialem walczyc z kimkolwieek kto jest lepszy odde mnie w dmg wiec na poczatku zawsze robilem tak ze mam 30 sily i miecz wyluty samemu i na oslode 30% potem to juztylko jedna reka na tabliczkach oczywiscie wszys tko ladnie wyliczone:) a potem to juz zrecznosc a na. koncu sila.
ale akceptuje twoj sposob robie postaci
no a wracajac do orkow to walka ich jest zmieniona chyba ze zle pamietam:)  w nk orki zawsze wali z rozbiegu czyli podczas biegu ctrl a teraz najpierw sie zatrzymuje zadaja 2 wolne ciosy a na drugim podejsciu atakuja tak jak w nk schemat sie powtarza jesli bedziemy odskakiwac
To jak ty przechodzisz początek gry gdzie WSZYSTKO jest silniejsze w DMG od "ciebie" beziego :P kody ? xD

Pozatym pisz jakoś lepiej bo ciężko się to czyta, a walka z orkami jest dość prosta o ile mamy jakiś 2h, machamy lewo prawo i ork nawet 1hp nam nie zabierze, a w końcu on sam padnie, ale z 3 orkami na klate w 1 rozdziale to jednak hardcore, dlatego większe grupy  orków najlepiej jakoś pojedynczo wybijać, żeby jak najmniej ich agrować, czasem z 5 orków które nas ścigają 4 się zblokują i wtedy mam ładne solo, i tak może powybijać :P

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Spoko, pogadać se z kimś kto tez zna schemat walki i wykorzystuje go jako przewagę dla siebie ale wróćmy do tematu i moich 2 problemów, regisa  sobie daruje bo to nie problem a spostrzeżenie  z dziwnym przekoksaniem niektórych npc.

Jak ktos wie to pomoze :P

2. Ktoś może dokładnie opisać wytwarzanie stali jaki jest stosunek matsow do ilość gotowych pretów 1 do 1 czy inaczej ?
3. W sumie powiązane z drugim, ktoś świetnie zareklamował ulepszanie zbroi ze wcale dużo nie wymaga, oczywiście okazuje się to mega ściemą bo żeby ulepszyć pancerz z poziomu na poziom wcale nie trzeba + 1 do stali a x2 wartość podstawowej, idzie wymiernie w gore dla przykładu żeby ulepszyć pancerz wodnego kręgu na x5 trzeba łącznie 60 stali to jest wartość nierealna na 1 rozdział na 2 już tak no chyba ze ja czegoś nie wiem lub wytwarzanie stali daje dużo więcej niż ja zakładam  ( obecnie obskoczyłem kowali i skrzynie dextera i mam ledwo 23 stalowe pręty )

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
Tizgar jak masz problem ze stalą to istnieje pewien bug dzięki któremu można mieć jej ile chcesz, niewiem czy będziesz go używał lepiej nie w sumie, ale:

Podchodzisz do pieca kiedy bezi wkłada stal szybko wyciągasz miecz i już max +1 stali i +1 gorącej stali, i można tak do usranej śmierci z tym że to CHEATOWANIE. ale jak komuś potrzebne na gwałt trochę tej stali a niema skad jej brać...

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
ty grasz na starej wersji ja na nowej 2.1 tu jest pełna interakcja z kuźnią a nie auto podgrzewanie wiec niema tego buga i tak bym z niego nie skorzystał

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
Rozumiem, faktycznie gram na starszej, bo nowa mi nie podoba się ;)

A więc Stali jest w kilku jaskiniach, np: ta za lasem koło miejsca gdzie idziemy z bartokiem, stal jest u dextera, stal jest chyba na statku palów, ogółem nie bugując ja jej zdobyłem koło 100, ale byłem już w górniczej.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Dzieki za chęci ale podałeś wszystkie skrzynie które orobałem ze stali właściwie jeszcze mogę orobac skrzynie obok beneta ale to tez dużo mi nie ułatwi ( to dopiero moze połowa 30/60 się mi uzbiera )  Kwestia dla mnie jest o tyle istotna ze potrzebuje jeden z tych pancerzy ulepszyć na maksa  < Pancerz Kregu / Leki pancerz najmenika oba na x5 maja takie same staty i oba są najlepszymi armorami na 1 rozdział nie licząc zbroi pełzacza >dzięki temu kwestia zdobycia pancerza z pełzaczy to kwestia 5 minut a nie 2 godzinnego bawienie się zwojami itp o ile strata kasę to pikuś mam już prawie 10k o tyle walka z pełzaczami mając ledwo 30 ochrony zamiast 90 trochę wydłuża sprawę ( ofc to dalej jest możliwe ale nie trwa to 5 minut )

mateuszzxcv

mateuszzxcv

Użytkownicy
posty483
Propsy58
  • Użytkownicy
Co do zbroi z Płytek Pełzaczy to jestem w drugim rozdziale i po oddaniu tych płytek Wilkowi nic sie nie dzieje. Przychodze następnego dnia i brak jakiejś kwestii dialogowej odnośnie zbroi. Wiec ja się pytam jak to mozliwe że wy je zdobywacie w pierwszym rozdziale? A tak poza tym to istnieja jaeszcze jakies zbroje które nie należą do żadnej gildii? Albo czy mozna sie nauczyc tworzenia wlasnej zbroi?
I co z tymi tabliczkami/książkami? Bo mam już +17 w ekwipunku ale coś mi się zdaje ze można znaleźć więcej

Wyzysk11

Wyzysk11

Użytkownicy
posty728
Propsy34
Profesjabrak
  • Użytkownicy
W tym sek ze jesli masz zdobyc zbroje z plytek to WILK zrobi ja TYLKO w I rozdziale :)

mateuszzxcv

mateuszzxcv

Użytkownicy
posty483
Propsy58
  • Użytkownicy
Ja pie***le... Czytalem gdzieś że on robi ją dopiero w III. Po prostu bomba. Ja tak czułem że coś mi ta gra za dobrze idzie... Dobra a robi taką zbroje ktoś poza Wilkiem?
I co z pozostałymi pytaniami? Ta zbroja Maga Ognia od Goraxa może i jest dobra ale mi się ona nie podoba

Wyzysk11

Wyzysk11

Użytkownicy
posty728
Propsy34
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ta zbroja maga ognia to jest ciezka szata magow z G1,  ma mega wyglad wiec nie wiem co ci sie nie podoba :)

mateuszzxcv

mateuszzxcv

Użytkownicy
posty483
Propsy58
  • Użytkownicy
Jak mam być szczery to już ładniejsza jest ta co ma ten Mag Ognia w miescie. Jest tak jak by bardziej krwistego koloru niż ta moja a po drugie to troche głupio sie czuje biegają w sukience :P

Wyzysk11

Wyzysk11

Użytkownicy
posty728
Propsy34
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Klimatyczna zbroja maga ognia z gothica 1 jest bez porownania do innych, chocby dlatego ze mozesz nosic taką samą zbroję jaką miał Corristo :)

0 użytkowników
Do góry