Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 4410367 14149

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 4410367

Odpowiedzi 14149

Kartograf

Kartograf

Użytkownicy
Nie
posty159
Propsy13
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
  • Nie
Do wieży nie dostaniesz już, a o etlu pogadaj z Kreolem, potem z pijanym palkiem przy koszarach i wtedy okradasz "heygena" :D

Tzn. z Kreolem o Mora Ulartu i Amulecie triramar i ew. pomocy od Beliara.

"Jak tatuś zrobi dzióbek to nie ma chuja we wsi!"

hubert231

hubert231

Użytkownicy
posty91
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
jak dostać się do grobu Quarhodrona? chodzi mi o to co mam zrobić z harpią? ;/ szkoda mi na czegoś takiego jak np. deszcz ognia, a mieczem nie dam rady bo ona się leczy, przywołany szkielet od razu pada, a many mam za mało na przemiane w cieniestwora lub ognistego jaszczura

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
.. łyknij se szybkiego śledzia czy inne cosik co ci da kopa na speeda i wbiegnij do grobowca, tam już tylko ewentualna walka z zombie a to nie powinno być problemem ewentualnie zwój zniszczenie ozywienca

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

hubert231

hubert231

Użytkownicy
posty91
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
no tak ale ja chce tego trolla, gobliny i inny szajs pozabijać

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
No i co w tym problematycznego widzisz aby dobić to później jak będziesz na tyle koks ze to będzie padać od samego twojego oddechu ?

Chcesz się dostać do krypty i chcesz ich zabić ale nie używając zwojów, no dużego pola do manewru nie zostawiasz wiec wniosek jest prosty, jesteś za slaby ale ja podaje ci sposób jak można ruszyć akcje dalej a to ze można wrócić później jest logicznie i proste ( Jarek nie wybucha po wizycie w krypcie wiec nic ci nie ucieknie i expa nie stracisz :P )

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.

hubert231

hubert231

Użytkownicy
posty91
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@up wkurzylem się, zabiłem harpie jedna kulą ognistą i gejzerem lecz nie mogę ubić trolla bo za mało miejsca tam jest i od razu rpzylatują jak biegam gobliny ;D

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Believer in Jesus Christ
Cytat: hubert231
@up wkurzylem się, zabiłem harpie jedna kulą ognistą i gejzerem lecz nie mogę ubić trolla bo za mało miejsca tam jest i od razu rpzylatują jak biegam gobliny
Wszystko to jest do zabicia jednym deszczem ognia już pisałem jak to zrobić.

1 Corinthians 3:19
For the wisdom of this world is foolishness with God.
Psalm 19
The heavens declare the glory of God; and the firmament sheweth his handywork.
Luke 8:17
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

MagnuMr1p

MagnuMr1p

Użytkownicy
posty43
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Cytat: Tituf
Tak krótko: porozmawiać z Xardasem, z pijanym paladynem- między koszarami a portem, i opcja wskoczy aby okraść Hagena... A jaki masz wpis w dzienniku teraz?
A, widzę, że X. brak, więc jaki wpis w dzienniku?
Taak,ale z tym paladynem zwalilem sprawe... zle opcje dialogowe wybralem i jakos tak wyszlo ze wczytywanie juz nic nie da ;/
 Znacie kody na klucze do tych skrzyn w zatopionej wiezy Xardasa?

panzpis

panzpis

Użytkownicy
Co palisz w piecu?
posty524
Propsy167
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Co palisz w piecu?
Też mam pytanie dotyczące tych skrzyń. Jest w nich coś ciekawego?

Ludzie mają swoje cele, mają swoje ambicje, mają swoje ideały i za to walczą i umierają, a pan chce tylko żyć, to niech pan sobie żre i żyje dalej!
                                         Janusz Korwin-Mikke,
                        prezes Kongresu Nowej Prawicy

https://pl-pl.facebook.com/janusz.korwin.mikke

Kartograf

Kartograf

Użytkownicy
Nie
posty159
Propsy13
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
  • Nie
inser itke_xardas spróbuj, a co do sprawy z Etlu to nie da rady inaczej jak tylko poprzez udaną rozmowe z Paladynem...

hubert231

hubert231

Użytkownicy
posty91
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@up wkurzylem się, zabiłem harpie jedna kulą ognistą i gejzerem lecz nie mogę ubić trolla bo za mało miejsca tam jest i od razu rpzylatują jak biegam gobliny
Wszystko to jest do zabicia jednym deszczem ognia już pisałem jak to zrobić.

gram najemnikiem więc mam 20 many tylko więc deszcz odpada a poza tym nie będę marnować tak dobrego i cennego zwoju na taką małą ilość expa 

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Believer in Jesus Christ
Cytat: Maciuś w Dzisiaj o 20:27Cytat: hubert231@up wkurzylem się, zabiłem harpie jedna kulą ognistą i gejzerem lecz nie mogę ubić trolla bo za mało miejsca tam jest i od razu rpzylatują jak biegam gobliny Wszystko to jest do zabicia jednym deszczem ognia już pisałem jak to zrobić.
gram najemnikiem więc mam 20 many tylko więc deszcz odpada a poza tym nie będę marnować tak dobrego i cennego zwoju na taką małą ilość expa 
Chodzi mi o dwa trolle, dwie harpie i trzy gobliny które znajduja się przy grobie. A jak nie masz 50 many na tym etapie gry to zanczy, że grasz słabo / źle / opuść tą gre itp.

1 Corinthians 3:19
For the wisdom of this world is foolishness with God.
Psalm 19
The heavens declare the glory of God; and the firmament sheweth his handywork.
Luke 8:17
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Zapędzasz się ja tez bym najemnikiem tyle nie miał ale zwoju bym mógł użyć gdyż już w 1 rozdziale mamy dostępna biżuterie która daje 30 many czyli tyle ile trzeba bo zwój wymaga 40 many nie 50

Chyba ze się gra na bardzo łatwym to ma eis na start już 20 many :P

Jego problem polega na tym co ponad połowy myślą ze są koksami a niestety ich wiedza kuleje i za wysoki poziom sobie wybierają tu niema opcja i ze chce wybrać wysoki poziom bo chce trudniej niż w nk tu każdy poziom jest trudniejszy niż w nk

Dla kogoś kto ma luki z nk i gra pierwszy raz zalecany jest bardzo łatwy nie odbiera przyjemność i z gry i gra się spoko a i tak odczuwa się ze jest dużo trudniej niż w nk :P
Dla doswiadczonego gracza poziom niema żadnej różnicy dla mnie łatwy czy rzeznik to prawie to samo walka odbywa sie tak samo problem to to ze rzeznik jest duzo bardziej czasochłonny

Chociaż defakto gra trochę słabo bo jeśli nie przekroczył jeszcze w 2 rozdziale 100 siły to nie fajnie a ot jest osiągalne już w 1 na bizuteri :P

Maciejk

Maciejk

Użytkownicy
posty123
Propsy111
  • Użytkownicy
Mam dwa pytania, jeżeli ktoś jest mi w stanie udzielić odpowiedzi to będzie bardzo wdzięczny.

1. Opłaca się iść w zręczność? Robić postać "złodziejo-łucznika" bądź maga bitewnego jak w NK? Jeżeli ktoś ma doświadczenia z którąś z tych "klas" to byłbym wdzięczny o podzielenie się opinią.

2. Powiązane z pierwszym, myślałem o gildii, którą wybrałbym grając tym złodziejem. Straż odpada zbyt oklepane, najemnicy wymagają 50 siły,  co sprawia, że nie będę w stanie w pełni skupić się na rozwoju zręczności, mag ognia również odpada, mag wody - nie mówię nie, nekro odpada, bractwo... no właśnie tu mam problem bo strażnik świątynny odpada, ale bardzo zastanawia mnie postać guru, którą teoretycznie dałoby się zrobić pod tego maga bitewnego? Chciałbym więc zapytać czy Guru ma jakieś specjalne wymagania jeżeli chodzi o wstąpienie do nich? Jakaś ilość many, inteligencji etc.?

Pozdrawiam i dziękuje za odpowiedź.

MagnuMr1p

MagnuMr1p

Użytkownicy
posty43
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
1. Dla mnie szkolenie zrecznosci jest  marnowaniem PZ. Mag bitewny tez nie jest takim dobrym pomyslem, praktycznie sile/zrecznosc/umiejetnosci walki dostaniesz z tabliczek,miksur i roslin. W dodatku jako mag dostajesz kostur,ktory zadaje obrazenia w zaleznosci od inteligencji. Ja np jestem nekromantą i mam 135 inteligencji i okolo 60% umiejetnosci walki bronia dwureczna. Tym kosturem jade all :D
Co do reszty nie potrafie odpowiedziec.-
-------
Kartograf, ten kod daje inny klucz,  nie do tej skrzyni w zatopionej wiezy :(
Druga rzecz, to maly problem z misja " duch gomeza" Mam 5 rozdzial, wzialem Vatrasa na okret. Kiedy ja mam zebrac przebaczenie 3 bogow dla gomeza, to za kazdym razem jak chce pomowic z Vatrasem odpowiada " twoje czyny sa tak zle.... bla bla ze jestes dla mnie wyrzutkiem i odchodzi. Za kazdym razem jak chce z nim pomowic(zeby dal to przebaczenie) odpowiada mi tym samym. A zapomnienie nie pomaga.

Kartograf

Kartograf

Użytkownicy
Nie
posty159
Propsy13
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
  • Nie
Powiedz tylko co rozumiesz przez "Maga bitewnego"?
Siły nie musisz na magu rozwijać by z kosturem latać i bić w miarę dobrze bo dmg jego zależny jest od inta...
Jedynie wtedy rozwijać trzeba trochę umiejętności w używaniu broni dwu bądź jednoręcznej (można wziąć kostur 1h).
Guru bractwa ma średnie skille, kostur jak dla mnie dupny bo odrzuca i to rzadko z tego co ja rozkminiłem, mag ognia - ma chyba najlepszy start... Skille podpalające, kostur tak samo.
Nekromanta - Najbardziej destrukcyjny pod względem dmg od skilli, chociaż manożerny, kostur z efektem nijakim, chociaż zadaje więcej obrażeń uderzeniem niż Kostur m. Ognia
Z magiem wody nie miałem jeszcze do czynienia... Z tego co zdążyłem obczaić przed formatem to kostur z efektem zamrożenia, skille nie najgorsze.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Pewnie karmę na minusie masz.

Postać pod zrecznosc ma prawo bytu ale jako gildie trzeba wybrac maga ognia, mimo ze najlepsza opcja to najemnik ( szaty maga nie maja wymogów w przeciwieństwie do reszty które wymagają siły niema pancerzy na zręczność i to jest problem takowej postaci )

MagnuMr1p

MagnuMr1p

Użytkownicy
posty43
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam u Beliara ponad 100 na minusie, ale co to ma za znaczenie w rozmowie z Vatrasem ? :P

Maciejk

Maciejk

Użytkownicy
posty123
Propsy111
  • Użytkownicy
Dziękuje wszystkim za rady i za odpowiedź dt. moich zapytań. Czystym magiem niezbyt mam ochotę grać, gdyż Returninga z translatorskim spolszczeniem przeszedłem właśnie nekromantą, miałem też paladyna w 3 rozdziale jednak z powodu koniecznego formata utraciłem zapisy, więc pomyślałem o czymś pośrednim czyli właśnie postać pod zręczność bądź "maga bitewnego", ale trafi mi to przemyśleć.

@Kartograf

W pewnym czasie dosyć popularny był właśnie poradnik budowania postaci pod maga bitewnego w czystym NK. Opierał się on na pakowaniu w zręczność, miksturki zręczności, posługiwanie się łukiem, zdolności złodziejskie i przyłączenie się do magów ognia by mieć też jakieś zdolności magiczne, jednak nie miałem okazji sprawdzić go w praktyce. W Returningu tak jak piszecie możliwe, że to nie wypali z powodów oczywistych ograniczeń pancerzy co do siły bądź szat co do many i fakt, że jak już na maga się zdecyduje to bardziej opłacalne będzie bicie kosturem niż szpadą, rapierem czy czymkolwiek innym.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Szaty nie wymagają many nie wymagają niczego dlatego jest do dobre rozwiązanie dla postaci pod zręczność

0 użytkowników
Do góry