Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 4407827 14149

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 4407827

Odpowiedzi 14149

HellVard

HellVard

Użytkownicy
posty520
Propsy91
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dzięki za info :) I to jedyne sposoby na poprawienie minusowej karmy u Innosa? Ofiary w kapliczce i likwidacja Poszukiwaczy?

kruger007

kruger007

Użytkownicy
posty18
Propsy1
  • Użytkownicy
Jestem na zapomnianej wyspie i mam problem z miltenem. Gdzie on sie podział? Przeszedłęm cała wyspę i go nie znalazlem...Bez niego nie moge odplynac..
"Werewolf:
jak masz save z wczesniej to sprawdz kod na niego (edit focus) i na prawidlowym savem wpisz "goto vob KOD""
Niestety nie mam savu z wczesniej...
Ktos ma jeszcze jakis pomysł?

BeziJuve

BeziJuve

Użytkownicy
posty182
Propsy62
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Nie dotarłem do tej wyspy jeszcze ( zatrzymałem się na 4 rozdziale i nie mogę się zebrać by dalej iść ;) ), ale coś takiego znalazłem w rosyjskim poradniku:

Na 3 piętrze teleportuje, wprowadź go i znaleźć się w innej wieży.  W
swojej książce, konieczne Miltenu.  Dni będzie musiała wrócić do
Miltenu.
Jest tu coś o wieży, więc może siedzi on w niej cały czas ?

kruger007

kruger007

Użytkownicy
posty18
Propsy1
  • Użytkownicy
Dzięki, ale tutaj chodziło o zadanie, które zleci Tobie Milten. Trzeba odszukac taką księge. Aby ją znaleśc musisz sie teleportować z jednej wieży do drugiej i wrocic do Miltena :) którego nigdzie nie ma...

BeziJuve

BeziJuve

Użytkownicy
posty182
Propsy62
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Cały quest jest opisany tak:
Źródło Magii

Milten wzywa nas do złożenia wizyty w starej wieży na wyspie. To jest: iść na drugi koniec wyspy, nie będzie piramidy, obok innego budynku. Patrząc z piramidy na przerwie, to należy iść w prawo, wzdłuż urwiska. W rezultacie dochodzimy do zrujnowanych budynków. Na 3 piętrze teleportuje, wprowadź go i znaleźć się w innej wieży. W swojej książce, konieczne Miltenu. Dni będzie musiała wrócić do Miltenu.
Ale nie jest to błąd. Jak tylko teleport z Miltenom, a następnie dostać się do jaskini, a tam będzie demon (Sleep pomniejszony). Jego potrzeby, aby go zabić z broni do walki wręcz i nigdy się z jaskini.

Może to jakoś pomoże.
Wrzuć sejw na jakiś hosting i podeślij mi na priv, albo wrzuć tutaj - wieczorem po wykładach będę miał czas to bym zobaczył ;)

HellVard

HellVard

Użytkownicy
posty520
Propsy91
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Gram Nekromantą i mam problem z runą Stworzenie Zombie. Po przywołaniu go zombiak po prostu stoi w miejscu, jakby się zawiesił, zastyga jak posąg w dziwnej pozie. Nawet po "odesłaniu" go trup nadal stoi w takiej samej pozycji. O co chodzi, mam za mało karmy u Beliara? (27) Ale w takim wypadku chyba powinien mnie atakować? Mam 93 inteligencji i wyuczony pierwszy poziom demonologii.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Znowu coś mi się przypomniało

1. Jak od startu najszybciej zdobyc zwoj telekinezy :P ( wiadomo łuk służy do detekcji stworów a zwój do przedmiotów )
2. Na ile sobie mogę pozwolić w sprawie ulepszania pancerzy, ile mogę ulepszyć na x5 zanim skończą się pręty + te które sam zrobię ( mniej więcej )
3. Sprawa Retoryki, wiem do czego ona służy tyle ze nie wiem jaki jest próg jej skuteczności oraz próg możliwości użycia

Retoryka pozwala nam wyłgać się z przestępstwa i ominąć grzywnę np u lee czy andre jednak aby pojawiła się opcja wyłgania za pomocą reotyrki trzeba mieć ileś inta i tu pytanie ile ? oraz ile inta trzeba mieć aby mieć 100% szansy na wyłganie ?

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

ZarzaPL

ZarzaPL

Użytkownicy
Nie.
posty445
Propsy83
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nie.
Cytat: Tizgar
Znowu coś mi się przypomniało

1. Jak od startu najszybciej zdobyc zwoj telekinezy ( wiadomo łuk służy do detekcji stworów a zwój do przedmiotów )
2. Na ile sobie mogę pozwolić w sprawie ulepszania pancerzy, ile mogę ulepszyć na x5 zanim skończą się pręty + te które sam zrobię ( mniej więcej )
3. Sprawa Retoryki, wiem do czego ona służy tyle ze nie wiem jaki jest próg jej skuteczności oraz próg możliwości użycia

Retoryka pozwala nam wyłgać się z przestępstwa i ominąć grzywnę np u lee czy andre jednak aby pojawiła się opcja wyłgania za pomocą reotyrki trzeba mieć ileś inta i tu pytanie ile ? oraz ile inta trzeba mieć aby mieć 100% szansy na wyłganie ?
1. Nie wiem, czy w ogóle telekineza działa. Nauczyłem się jej (runy jako guru) i za ch#ja nie mogłem jest użyć. (Tak miałem runę w ekwipunku i używałem jej)
2. Nie rozumiem o co ci chodzi.
3. Zależy ona od inteligencji, jednakże udana próba użycia retoryki jest całkiem losowa. Możesz mieć 100 inteligencji, a i tak taki mag ognia może ci za pierwszym razem nie "uwierzyć" i musisz wczytać grę, po czym próba przekonania go będzie udana.

Robertinho

Robertinho

Użytkownicy
posty145
Propsy25
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Nie gralem guru tylko sobie luzno przegladalem co tam ciekawego ma  to mi sie wydaje, ze tak naprawde to taki zwoj nie istnieje, bo do zrobienia runy bodajze musimy i tak kupic jakis "zwoj zapisany na kartce", ktory mozemy i tak tylko wykorzystac do stworzenia runy.

zalezy kim grasz, ja grajac SŚ nie mialem problemow z ulepszaniem zbroi (kazda udalo sie przekuc na maxa)  przegladnij sobie ile potrzebujesz produktow i jakich na ostatnia zbroje i zobacz ile ci starczy na ta wczesniej, teoretycznie najlepiej jest ulepszac tylko ta najlepsza zbroje ( no i ewentualnie srednia mozna tez ulepszyc, ale moze akurat grasz taka gildia, gdzie pancerz orkow bedzie wystarczajacy i podobny do maksymalnej przeklutej sredniej zbroi postacia, ktora grasz) 

BeziJuve

BeziJuve

Użytkownicy
posty182
Propsy62
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Znalazłem Miltena, jednak nie mogę znaleźć sposobu by się do niego dostać - nigdzie nie widzę teleportu, ani też nie wiem co dokładnie znajdowało się w skrzyniach w wieże. Ale wracając do Miltena - znajduje się on głęboko pod ziemią w jaskini z minibosem - jest tam też teleport, ale zablokowany ( odblokuje się jak pokona się bosa jak mniemam).

PS. Pod piramidą jest czarny troll, ale nie wiem czy da się tam dotrzeć bez kodów ( ta wyspa była wykorzystana w modzie Piratenbende - czy jakoś tak xD ) ;)

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Zarza za dużo mi to nie pomogło

Co do 1. ja nie chce uzywac telekinezy chce aby mi służyła jako detektor itemów  ( normalnie bym się ognikiem posłużył ale jego już niema ) ale przypuszczam ze skoro ogólnie nie działa to nawet itkow nie będzie z odległości pokazywać :P
Co do 2.  W skrócie to chodziło ile max mogę miec stali w grze ( czy mogę sobie pozwolić np na ulepszenie wszystkich 6 pancerzy najemników na x5 i jeszcze będę miał stal czy już nie )
Co do 3. Ja wiem jak działa retoryka sam to napisałem, chodzi mi oto ile muszę mieć inta aby podczas dialogu pojawiła się opcja użycia retoryki w celu wyłgania się z przestępstwa

I jeszcze pytanie z ciekawości jestem niemal pewien ze najlepszy armor w grze ze wszystkich to ciężki pancerz łowcy smoków przekuty na x5 jednak obiło mi się o uszy ze jest jakiś pancerz lepszy czy to prawda jest coś co po przekuciu lub nie będzie miało lepsze staty niż Ciężki pancerz łowcy smoków x5

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Kartograf

Kartograf

Użytkownicy
Nie
posty159
Propsy13
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
  • Nie
Tele nie pokazuje itemków też ;P

Stal można samemu robić z rudy ( zwykłej) więc myślę że styknie na 6x+5 zawsze możesz dokupić.
Retoryka działa od samego początku, nie ważne ile masz inta.

A co do pancerza to nie wiem, nie słyszałem o lepszym.

"Jak tatuś zrobi dzióbek to nie ma chuja we wsi!"

ZarzaPL

ZarzaPL

Użytkownicy
Nie.
posty445
Propsy83
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nie.
Cytat: Tizgar
Zarza za dużo mi to nie pomogło

Co do 1. ja nie chce uzywac telekinezy chce aby mi służyła jako detektor itemów  ( normalnie bym się ognikiem posłużył ale jego już niema ) ale przypuszczam ze skoro ogólnie nie działa to nawet itkow nie będzie z odległości pokazywać
Co do 2.  W skrócie to chodziło ile max mogę miec stali w grze ( czy mogę sobie pozwolić np na ulepszenie wszystkich 6 pancerzy najemników na x5 i jeszcze będę miał stal czy już nie )
Co do 3. Ja wiem jak działa retoryka sam to napisałem, chodzi mi oto ile muszę mieć inta aby podczas dialogu pojawiła się opcja użycia retoryki w celu wyłgania się z przestępstwa

I jeszcze pytanie z ciekawości jestem niemal pewien ze najlepszy armor w grze ze wszystkich to ciężki pancerz łowcy smoków przekuty na x5 jednak obiło mi się o uszy ze jest jakiś pancerz lepszy czy to prawda jest coś co po przekuciu lub nie będzie miało lepsze staty niż Ciężki pancerz łowcy smoków x5
Ta "opcja użycia retoryki" pojawia się od razu po przeczytaniu książki i nie wymaga inteligencji (choć bez inteligenci za bardzo się z kłopotów nie wyłgasz). Ta opcja to m.in. pierwsza od góry, gdy ktoś cię przyłapie, ale TYLKO na kradzieży kieszonkowej.

either

either

Użytkownicy
posty7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Siema, mam pewien problem. Jestem w 5 rozdziale i chciałem zrobić zadanie 'Wiadomość od Saturasa' wraz z 'Orkowie w dolinie' (Jarkendar). Ubiłem wszystkich przywódców szamanów i tego jednego w świątyni Adanosa, ale problem pojawia się gdy wracam do Saturasa a jego tam przy portalu do Khorinis nie ma. Dodam, że pozostali magowie wody stoją przy tym portalu. Brakuje tylko Saturasa... Gdzie on k...a jest? Nigdzie go nie mogę znaleźć...

MagnuMr1p

MagnuMr1p

Użytkownicy
posty43
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Saturas jest tam gdzie zloty smok. Czyli tam gdzie jest ten teleport ktory musiales uruchomic  po zabiciu kruka.

kruger007

kruger007

Użytkownicy
posty18
Propsy1
  • Użytkownicy
Znalazłem Miltena, jednak nie mogę znaleźć sposobu by się do niego dostać - nigdzie nie widzę teleportu, ani też nie wiem co dokładnie znajdowało się w skrzyniach w wieże. Ale wracając do Miltena - znajduje się on głęboko pod ziemią w jaskini z minibosem - jest tam też teleport, ale zablokowany ( odblokuje się jak pokona się bosa jak mniemam).

PS. Pod piramidą jest czarny troll, ale nie wiem czy da się tam dotrzeć bez kodów ( ta wyspa była wykorzystana w modzie Piratenbende - czy jakoś tak xD ) ;)

A gdzie jest ta jaskinia? Coż spróbuje z kodami sie do neigo dostac.
W skrzyni znajdowała się księga, której nie mogę otworzyć bo jest zabezpieczona pieczęcią:/ jak próbuje otworzyc dostaje piorunem. Ta księgę powinien dac Miltenowi.

BeziJuve

BeziJuve

Użytkownicy
posty182
Propsy62
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Jaskinia jest mniej więcej w centrum we wnętrzu wyspy, ciężko mi to opisać - po prostu jakoś używając k i F8 wpadłem tam :)

Forcini

Forcini

Użytkownicy
posty169
Propsy28
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
W piratelieben by wejść do jaskini pod piramidą było położyć na ołtarzu figurkę, wtedy taka winda w dół jechała i ściągała prosto do jaskini- czy tej groty.  Może tam samo to działa tu?

MagnuMr1p

MagnuMr1p

Użytkownicy
posty43
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jak moge zdobyc klucze do skrzyni  w zatopionej wiezy Xardasa i  do portalu na wyspe Ettu w 5 rozdziale? Prosze o pomoc, chcialbym przed przejsciem gry  wykorzystac te dwa rzeczy :D
- Xardasa juz nie ma, a lord hagen nie daje mi tego klucza, takze nie ma opcji zeby mu ukrasc.

Tituf

Tituf

Użytkownicy
posty1481
Propsy813
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Cytat: Tituf
Tak krótko: porozmawiać z Xardasem, z pijanym paladynem- między koszarami a portem, i opcja wskoczy aby okraść Hagena... A jaki masz wpis w dzienniku teraz?
A, widzę, że X. brak, więc jaki wpis w dzienniku?

0 użytkowników
Do góry