Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 4422440 14149

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 4422440

Odpowiedzi 14149

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Believer in Jesus Christ
Już mnie krew zalewa z okradaniem górnego miasta... Jak okraść dom Fernando? Rano się nie da bo jeden gość tam siedzi, ide więc w nocy kiedy śpią ale za każdym razem się budzą jak próbuje otwierać skrzynkę. Dodam, że mam obecnie 65 zręczności. Przecież to już jest gruba przesada... Niech ktoś napisze poradnik jak zdobyć wszystkie krwawe kielichy.

1 Corinthians 3:19
For the wisdom of this world is foolishness with God.
Psalm 19
The heavens declare the glory of God; and the firmament sheweth his handywork.
Luke 8:17
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

Tituf

Tituf

Użytkownicy
posty1481
Propsy813
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Coś mi się wydaje, że nie wchodzisz i otwierasz skrzyń na skradaniu - ja grając na poziomie średnim nie miałem problemu

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Believer in Jesus Christ
Coś mi się wydaje, że nie wchodzisz i otwierasz skrzyń na skradaniu - ja grając na poziomie średnim nie miałem problemu
No panie nie gram pierwszy raz aby się nie skradać podczas okradania. A co do tych krwawych kielichów to jednak nie ma problemu większego ze zdobyciem wszystkich. Myślałem, że w domu Fernando jest jeden ale nie. Ma on jednak w swoim domu skrzynkę której nie udało mi się okraść mimo kilkunastu prób conajmniej. Zgodnie z tą mapką powinny być dwie kammiene tabliczki w kryjówce złodzieji : http://i005.radikal.ru/0805/8f/71585f015f6e.jpg
Ja żadnej tam nie znajduje. Ponoć numer 10 jest w jaskini ale u mnie jej tam nie ma.

1 Corinthians 3:19
For the wisdom of this world is foolishness with God.
Psalm 19
The heavens declare the glory of God; and the firmament sheweth his handywork.
Luke 8:17
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
Ta mapa ma chyba jakieś błędy numer 20 to ponoć jest mana a tam jest dwuręczniak albo siła nie pamietam, i inne też się nie zgadzają.

Co do skrzyń nigdy nie miałem z nimi problemu w górnym mieście, może dlatego że zawsze należę do straży i nikt pretensji nawet za dnia niema kiedy otwieram wszystkie skrzynie.

A co do siły kto uczy ponad 120,  przecież EROL uczy.

Rambs

Rambs

Użytkownicy
posty19
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam juz zwoj demona, chcialem zabic smoka ale gdy proboje go przyzwac pisze "nic sie nie stalo". Jakies inne pomysly jak pokonac tego kamiennego smoka ?

Kuken

Kuken

Użytkownicy
posty391
Propsy97
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam ogromny problem :/ musze wykonac zadanie dla opiekuna to z artefaktem orkow, no to ide do tego cmentarza mam ulu mulu, zabijam z pietra kaplanow biore artefakty no i robie co trzeba tam zrobic. Potem ide znowu do sali gadam z szamanem i wszyscy orkowie sie na mnie rzucaja mam na sobie ulu mulu  :( co z tym zrobic?

Robertinho

Robertinho

Użytkownicy
posty145
Propsy25
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Mam juz zwoj demona, chcialem zabic smoka ale gdy proboje go przyzwac pisze "nic sie nie stalo". Jakies inne pomysly jak pokonac tego kamiennego smoka ?

Demony mozna przyzywac tylko bedac nekromanta, po nauczeniu się demonologii (nie mylic z tym czego uczy Kreol ;p)

Mam ogromny problem :/ musze wykonac zadanie dla opiekuna to z artefaktem orkow, no to ide do tego cmentarza mam ulu mulu, zabijam z pietra kaplanow biore artefakty no i robie co trzeba tam zrobic. Potem ide znowu do sali gadam z szamanem i wszyscy orkowie sie na mnie rzucaja mam na sobie ulu mulu  :( co z tym zrobic?

Mialem tak samo, zdejmij ulu-mulu bo i tak z tej sali musisz wszystkich wytłuć (najlepiej wczesniej jest ich wybić, ognistym deszczem, oczywyscie nie mozesz miec zalozonego ulu-mulu) wtedy szaman nie stanowali zagrozenia, tak jest latwiej ubić. ja niestety mialem tak samo jak ty, wiec wyszedlem z tej sali, w miare szybko zmienilem bron ognistym deszczem wiekszosc tam chyba ubilem, tylko gorzej bylo z tym szamanem, bo mu tak gowno HP zabralo, bo bossem jest..

elathir

elathir

Użytkownicy
posty174
Propsy31
  • Użytkownicy
Co do smoka, jest jedna prosta metoda. Na samym początku walki zwiewasz jak najdalej. Potem powoli podchodzisz do miejsca, na granicy, którego zaczyna cie atakować. Jak już je określisz, to celujesz tak na oko w niego (wiadomo, że się nie podświetli) i nawalasz czarami. Jak masz dość inteligencji to zabijesz go a on się nawet nie ruszy. Przy 200 inteligencji starczaj chyba raptem 5 piorunów kulistych. Jedno ale, trzeba mieć dmg. wyższy od tępa odnawiania sobie przez niego hp, więc ogniste strzały odpadają.

Co do cmentarzyska. Zaraz po wejściu najlepiej zdjąć ulu-mulu, wybić wszystko w środku. Następnie przed walka z nieumarłym szamanem warto zjeść zębate ziele i zwiać za jego zasięg. Dwóch przybocznych pobiegnie za nami, więc możemy ich spokojnie załatwić. A go? Po prostu biegniemy zbliżając się spiralą, dzięki czemu nas nie trafi dopóki nie będziemy na tyle blisko by już nie dać mu dalej czarować.

Jednak najtrudniejsza część będzie dopiero po użyciu runy teleportu. Tam jest dużo ciężej bo jest mało miejsca na wymanewrowanie tych wszystkich nieumarłych orków.

HellVard

HellVard

Użytkownicy
posty520
Propsy91
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czy szybkie podróżowanie na marvinie (k + f8) może powodować niestabilność gry, albo inne skutki uboczne?

Wyzysk11

Wyzysk11

Użytkownicy
posty728
Propsy34
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Gra na samym marvinie, wlasnie to powoduje :)

Ventrue

Ventrue

Moderator działu
Herr Mannelig
posty1127
Propsy597
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Herr Mannelig
Tak.

HellVard

HellVard

Użytkownicy
posty520
Propsy91
Profesjabrak
  • Użytkownicy
No trudno, to trzeba będzie biegać normalnie. Jeszcze dwa pytania:
1. Gdzie mogę znaleźć zwój "Zmniejszenie Potwora"? Kiedyś znalazłem dwa, ale za nic nie mogę sobie przypomnieć gdzie. 
2. Czy myśliwy Gaan uczy nas polowania dopiero po dołączeniu do Gildii Myśliwych? Zabiłem już Prychającego Zębacza. A jeśli tak, to czy są inni myśliwi, u których można nauczyć się wyrywać pazury, zdzierać skóry z gadów itd. bez dołączania do tej gildii?

Kuken

Kuken

Użytkownicy
posty391
Propsy97
Profesjabrak
  • Użytkownicy
No trudno, to trzeba będzie biegać normalnie. Jeszcze dwa pytania:
1. Gdzie mogę znaleźć zwój "Zmniejszenie Potwora"? Kiedyś znalazłem dwa, ale za nic nie mogę sobie przypomnieć gdzie. 
2. Czy myśliwy Gaan uczy nas polowania dopiero po dołączeniu do Gildii Myśliwych? Zabiłem już Prychającego Zębacza. A jeśli tak, to czy są inni myśliwi, u których można nauczyć się wyrywać pazury, zdzierać skóry z gadów itd. bez dołączania do tej gildii?
Skora u Raula jak dolaczymy do jakiej kolwiek gildii, i kilku pozytecznych umiejetnosci uczy tez mysliwy ktoremu trzeba przyniesc jedzenie (Grom) a takze ten kolo czarnego trolla (Glinbard chyba)

elathir

elathir

Użytkownicy
posty174
Propsy31
  • Użytkownicy
Pytania o skrzynie.

1) Gdzie można zdobyć klucz do skrzyń w zatopionej wieży Xardasa? 
2) Kolejną skrzynię do której nie mam klucza znalazłem koło lodowego smoka.
3) Kolejne dwie w wolnej kopalni, zaraz za miejscem, w którym siedział Tarrok w jedynce.

Wie ktoś gdzie można znaleźć klucze do tych kuferków, czy może są to kuferki misyjne?

Wyzysk11

Wyzysk11

Użytkownicy
posty728
Propsy34
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Gaan uczy jesli mu zaplacisz za nauke :)
Jeden zwoj zmniejszenia  jest w wiezy, tam gdzie w nk byl ognisty luk :)

HellVard

HellVard

Użytkownicy
posty520
Propsy91
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie mam żadnej opcji zapłacenia mu. Po wykonaniu zadania z Prychającym Zębaczem mogę go tylko zapytać "Jak leci?".

elathir

elathir

Użytkownicy
posty174
Propsy31
  • Użytkownicy
W zasadzie poza skórami chyba w pierwszym rozdziale nie można się nauczyć żadnego oprawiania, póki nie jesteś myśliwym.

Kuken

Kuken

Użytkownicy
posty391
Propsy97
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Napisalem wyraznie wyzej ze uczy nas Grom jak mu przyniesiemy jedzenie i ceny sa bardzo niskie 1 rozdzial styka,
 to samo gosc kolo czarnego trolla tez nas uczy (chyba po zabiciu czarnego trolla, wystarczy go zmniejszyc i latwo go idzie zabic)

kudlaty02

kudlaty02

Użytkownicy
posty34
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
CytujMoże nie tyczy się to typowo Returninga, no ale. W kanałach, gdzie jest gildia złodziei, są pewne kraty. Jak się stoi naprzeciwko nich, to po prawej jest pomieszczenie, gdzie jest srebro Coragona i łuk Bospera. Za tymi kratami jest łuk i tabliczka, wiec tam się musi dać wejść. Tylko problem - te kraty coś otwiera, czy trzeba kombinować aż dwa zwoje przemiany w chrząszcza, by się tam przedostać (o ile chrząszcz przejdzie pod kratami)? Szukałem przycisków i podobnych, ale nie mogę znaleźć. W google też nic nie ma. x.xMusisz uzyc zwoju przemiany w chrzaszcza, 1 styka bo za kratami znajdiesz 2
Wielkie dzięki. ^ ^ Skoro za kratami jest drugi, to już sugestia sama w sobie, że nie ma otwarcia tylko trzeba użyć zwoju.
niekoniecznie chrzaszcz.. bierzesz np scierwojada, przemieniasz sie podchodzisz najblizej kraty i wciskasz enter.. w kazdym gothicu to dziala od 1 do 3

HellVard

HellVard

Użytkownicy
posty520
Propsy91
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Grom uczy żuwaczek, zębów, serc i czegoś jeszcze, natomiast nie uczy skór gadów i pazurów. Spróbuję z tym koło trolla.

0 użytkowników
Do góry