Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 4027667 14149

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 4027667

Odpowiedzi 14149

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6475
Propsy3037
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
A od którego kręgu jest zniszczenie ożywieńca? Cholernie przyda się w Górniczej Dolinie ; p. Anyway, o której godzinie pojawi się Elena/Fellangor, a później Rupert/Fellangor. Bo nie mogę na nich jakoś trafić.

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Misiex

Misiex

Użytkownicy
posty138
Propsy44
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Gdzie znajdę orka który mi powie jak mam wejść do świątyni śniącego przypuszczam ze to będzie ur-shak ale szukałem go tam gdzie bym w zwykłym gothicu oraz w kopalniach i nigdzie go nie ma chyba że to ma być jakiś inny

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6475
Propsy3037
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Ur-Shak znajduje się na wzniesieniu przy ognisku niedaleko wieży demonów (dawnej wieży Xardasa)

Lukeee

Lukeee

Użytkownicy
posty14
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Mam pytanie czy udało się komuś kiedyś zabić Kreola (a raczej te parenaście sługusów co nas atakuje jak go tylko draśniemy) i czy jest jakiś dobry sposób na nich, bo zniszczenie ożywieńca chyba nie działa. Słyszałem, ze w ten sposób mamy język demonów za friko z jego książki.

Zardas

Zardas

Użytkownicy
posty31
Propsy1
  • Użytkownicy
Mam 2 pytania.
Gdzie jest ork który może zrobić nam ulu mulu?
Jakie materiały są potrzebne na ulepszenie zbroi strażnika?

koksikmajor

koksikmajor

Użytkownicy
posty692
Propsy89
  • Użytkownicy
1.Od starej chatki cavalorna spójrz na wieże i idź w tamtą stronę będziesz się troszeczkę wspinać, tam jest ognisko a tam znajduje się ork Tarrok, dalej będziesz wiedział o co chodzi.
2.A to nie piszę w dzienniku w "Informacje ogólne"?

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6475
Propsy3037
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Gdzie jest Rupert? Czy Piramidach? Jeśli tak, to o której godzinie.

Zardas

Zardas

Użytkownicy
posty31
Propsy1
  • Użytkownicy
Btw. ktoś tu pisał o gildi dla łucznika. Polecam magów ognia. 1. Do zbroi nie potrzeba siły a zbroja jest naprawdę dobra. 2 Do magów ognia nie ma wymagań. 3. Wcale nie trzeba używać magi. 4. Dostaniemy dobry kostur, który podpala przeciwników.

Buub

Buub

Użytkownicy
posty302
Propsy53
  • Użytkownicy
A ja bym tam odradzał Zniszczenie Ozywienca jesli gra sie w zwarciu. Dostawałem 50% expa uzywajac tej runy. Chyba tak powinno być, ale w Jarkendarze jedynych nieumarlakow jakich spotkasz to zombiaki. (Nie liczac 2 szkieletow) Twarde to fakt ale banalne do skontrowania. Gdy masz wiecej siły zombiaki to juz nie problem a szkielety... Cóż jesli jest 1 nie ma problemu - obrazanie zadaja spore ale bloki wystarcza;) Mozliwe ze potem Runa się przyda. W 3 rozdziale mi potrzebna nadal nie jest. A wybiłem wiekszosc umarlakow w Starej i Opuszczonej kopalni. I dostawałem 100% expa

A co do łucznika to moze jednak najemnicy. Potem jest duzo jaszczurek w khorinis? Ale jesli 100 serc trzeba na jedna miksture zrecznosci to chyba wcale nie jest dobry pomysł. Jesli na szaty magów nie ma wymagań (żadnych? A może mana?) to bierz ich spokojnie;)

Feniks_z_popiolow

Feniks_z_popiolow

Użytkownicy
posty9
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Mam pytanie odnośnie przyjęcia na Mrocznego Maga przez Xardasa. Z tego co wiem, żeby mnie przyjął muszę mieć 70 many i 40 inteligencji. Pierwsze spoko ale co do drugiego to wiem tyle, że trzeba czytać książki na regałach, żeby ją nabić. Niby ok ale jak się biorę za czytanie książek to Bezi tylko mówi, że nie potrafi czytać i lipa. Próbowałem się nauczyć starożytnych języków ale i to nic nie dało. Podpowie ktoś kto uczy czytania?

elathir

elathir

Użytkownicy
posty174
Propsy31
  • Użytkownicy
A od którego kręgu jest zniszczenie ożywieńca? Cholernie przyda się w Górniczej Dolinie ; p. Anyway, o której godzinie pojawi się Elena/Fellangor, a później Rupert/Fellangor. Bo nie mogę na nich jakoś trafić.

Drugi chyba, więc bardzo szybko. ale ze względu na 50 exp radze używać jej w ostateczności. Ja w zasadzie tylko pomniejsze szkielety starałem się nią bić (są dużo silniejsze od zwykłych). Gobliny, zombi i zwykłe szkielety biłem w walce wręcz, silniejsze starałem się gdzieś klinować i bombardować czarami bo mi expa było szkoda.

Co do up, te u xardasa wymagają języka demonów. Wszystkie inne możesz czytać. No i nie tylko regały ale i książki kupione. do tego każda zdolność podnosi inteligencje. tak więc ucząc się alchemii i myślistwa podbijesz ją wysoko. Ja grając w zwykłego rebalance na becie zostając nekromantą miałem 52 inteligencji (dobrze opanowane myślistwo + trzy czary od gallahada + słaba i średnia mikstura many). Mogłem sobie na to pozwolić, bo grałem na łatwym i nie musiałem pakować punktów w umiejętności bojowe za dużo, a tych była masa ze względu na zwiększony exp.

Iva2

Iva2

Użytkownicy
posty72
  • Użytkownicy
A ja mam problem taki że u tego Garaza nie ma dialogu żeby mi bloodwyna wezwał wybiłem wszytskie pełzacze i pogadałem już ze wszytskimi w obozie ktoś wie o co chodzi ?

Tituf

Tituf

Użytkownicy
posty1481
Propsy813
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Albo nie wybiłeś wszystkiego... albo masz buga... W tym drugim wypadku aby ruszyć fabułę - wpadnij szybko do świątyni (wykorzystując słynny już bug z wyciągniętym mieczem) i tam dopiero rozpraw się z Bloodwynem.

Luk

Luk

Moderator działu
Sursum Corda! Wiwat Car!
posty1168
Propsy319
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
  • Sursum Corda! Wiwat Car!
Ty grałeś kiedyś w gothica 2? xD znany bug z mieczysławem działa tylko w G1. W G2 trzeba biec ale bokiem :P , ale to też ma nikłe szanse z racji tego, że wielu strażników w skrypcie rozmowy ma zapisane, że biegniesz do danego waypontu przed nimi. więc nie ma chyba szans. zcheatuj głowę Blooda jakby co

Spoiler
https://www.youtube.com/watch?v=DsSwvh4npMQ

Arik

Arik

Użytkownicy
posty306
Propsy4
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Gdzie jest gildia kupców i morderców?

Macian

Macian

Użytkownicy
posty10
  • Użytkownicy
Ja mam pytanie odnośnie grania łucznikiem bo jak grałem wcześniej (spolszczenie z listopada) to widziałem same zbroje wymagające siłę, a jak to jest dla łucznika z zręcznością? I drugie pytanie bo chciałem grać magiem ale wszystkie przyzywane prze zemnie potwory mnie atakują. Nie wiem czy to jest jakiś błąd czy może muszę być potężniejszy abym mógł nad nimi zapanować? Pozdrawiam.

"gdzie jest gildia kupcuw i mordercuw ??" - Gildia Myśliwych koło dextera, a o mordercÓw to zapytaj Ramireza z gildii złodziei.

Arik

Arik

Użytkownicy
posty306
Propsy4
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
a gdzie znajdę Ramireza  ?? bo nie wiem xD

Ventrue

Ventrue

Moderator działu
Herr Mannelig
posty1127
Propsy597
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Herr Mannelig
W kanałach?

Iva2

Iva2

Użytkownicy
posty72
  • Użytkownicy
Udało mi się wbiec :D Zębate ziele plus wyjęta broń pomogły :D

elathir

elathir

Użytkownicy
posty174
Propsy31
  • Użytkownicy
Krótkie pytanko. Pamięta ktoś może czego wymaga Barem by dać rekomendacje na szefa obozu? zbroję mu dostarczyłem jak i szpony jak coś. I dalej pojawia mi się tekst, że nie udowodniłem, że jestem dobrym myśliwym.

Dwa młode trole, czy też czarny trol ubite. Wszystkie zadania, poza tym od Dagomira odnoście umiejętności używania kuszy, które mogłem wykonać w pierwszym rozdziale też mam zrobione, a chciałbym zanim wyzwę falka mieć zrobione wszystkie zadania poza tym z kuszą bo szkoda mi Pr i odnalezieniem truchła Bena, bo Jarkendar jeszcze niedostępny.

0 użytkowników
Do góry