Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 4414742 14149

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 4414742

Odpowiedzi 14149

Stonnos111

Stonnos111

Użytkownicy
posty301
Propsy53
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Witam
Będę grał w returninga pierwszy raz. Lepiej dołączyć do Straży miejskiej czy do Sekty, i czy moglibyście napisać mi jakieś rady dla zielonego gracza w tej modyfikacji
Z góry dziękuje

Najlepiej będzie jak dołączysz do straży miejskiej.
Żeby zostać strażnikiem z sekty będziesz musiał się sporo namęczyć.
Jeśli używasz magii ognia na przeciwników to nie rzucaj kilku na raz 1 spowoduje że przeciwnik się spali tak jak to było w gothicu 1.
Mała rada jak chcesz pokonać wszystkich orków w GD do zostań magiem ognia, zaklęcia ognia spalają wszystkich z 1 razem np. ognista burza, deszcz ognia. Uwierz że orków jest chyba 3 razy więcej niż w gothic 2 a grając wojownikiem to ci to zajmie  przynajmniej kilka dni (mi to zajęło 1 dzień  ;p  ). Ale ostateczną decyzje przyłączenia się do jakiejkolwiek gildii pozostawiam tobie.
Są 3 nowe gildie:
nekromanci
magowie wody
Bractwo śniącego
"Wybór należy do ciebie"

"A człowiek pokonał bestię która wróciła do królestwa Beliara"

ZarzaPL

ZarzaPL

Użytkownicy
Nie.
posty445
Propsy83
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nie.
Dlaczego mu radzisz straż miejską? Pierwszy raz przechodzi moda, to niech się nacieszy nowymi gildiami.
Otóż, opiszę ci jak wygląda sprawa w bractwie.
  • Masz najsłabsze zbroje ze wszystkich gildii (choć np. Ciężka zbroja świątynna od ciężkiej zbroi paladyna aż tak bardzo się nie różni)
  • Masz OWIELE lepsze czary nie wymagające kręgów magii, niźli te, które dostają paladyni.
  • Możesz się nacieszyć nowym obozem, nowymi zadaniami.
  • Najważniejsze - klimat.
Czerwone - cecha negatywna
Zielone - cecha pozytywna.

moody132

moody132

Użytkownicy
posty34
Propsy4
  • Użytkownicy
Grając jako postać niemagiczna, np Najemnik, jakich run mogę się nauczyć?
Tylko jakieś wyselekcjonowne, czy jakieś potężniejsze bądź słabsze z różnych szkół?

Arik

Arik

Użytkownicy
posty306
Propsy4
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
co trzeba miec zeby reputacje u innosa mieć na plusie bo beliara już wiem trzeba ludzi zabijać

Stonnos111

Stonnos111

Użytkownicy
posty301
Propsy53
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
co trzeba miec zeby reputacje u innosa mieć na plusie bo beliara już wiem trzeba ludzi zabijać

Jeśli masz 3 rozdział to wystarczy że zabijesz kilku poszukiwaczy.
A jeśli jesteś na początku gry to idz do jakiejś kapliczki innosa i daj "tylko się pomódl" to ci doda o +1 karmy i nie stracisz złota ale co jakiś czas.

"A człowiek pokonał bestię która wróciła do królestwa Beliara"

Arik

Arik

Użytkownicy
posty306
Propsy4
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
gdzie jest klucz Salandrila do skrzyni w jego sklepie z krwawym kielichem  ??

harys

harys

Użytkownicy
posty18
Propsy4
  • Użytkownicy
Ma go przy sobie. Musisz go okraść.

Connor

Connor

Użytkownicy
posty188
Propsy10
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Masz najsłabsze zbroje ze wszystkich gildii (choć np. Ciężka zbroja świątynna od ciężkiej zbroi paladyna aż tak bardzo się nie różni)
  • Masz OWIELE lepsze czary nie wymagające kręgów magii, niźli te, które dostają paladyni.
  • Możesz się nacieszyć nowym obozem, nowymi zadaniami.
  • Najważniejsze - klimat.
A możesz powiedzieć mi czy zagrać w Rebalance2.1 czy w SnC, która wersja lepsza dla nowego gracza
Słyszałem też że w bractwie można się otatuować czy to nie zwiększa ochrony i wraz ze zbrojami dorównuje innym ?

Welcome to a world where dreams become nightmares!
Undead Army

Baggio

Baggio

DreamVader
posty968
Propsy426
ProfesjaGracz
  • DreamVader
@góra
SnC to taki jakby dodatek do moda, który zmienia mechanikę gry, nie każdemu przypadnie do gustu. Tutaj masz opisy poszczególnych wersji: http://themodders.org/index.php?/topic/20523-profesjonalne-spolszczenie-do-moda-returning/ jest tam krótko i na temat napisane co i jak.

Lukeeee

Lukeeee

Użytkownicy
posty29
Propsy6
  • Użytkownicy
Mam pytanie czy ktoś grając na normalu zabija już "komfortowo" strażników w Jarkhendarze bo ja mając koło 80 siły, jednoręczną 45% oraz 400hp ledwo ubijam jednego : / Chyba że któreś czary są na nich wyjątkowe skuteczne...

Edit : no pomyliło mi się ;p

Wyzysk11

Wyzysk11

Użytkownicy
posty728
Propsy34
Profesjabrak
  • Użytkownicy
straznikow swiatynnych ? xD

Ventrue

Ventrue

Moderator działu
Herr Mannelig
posty1127
Propsy597
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Herr Mannelig
Dwie sprawy. Po wycięciu kilku gości dla gildii zabójców, Halvor nie chcę ze mnę gadać, a co z tym idzie nie chce skupywać złota i srebra. Da radę temu zaradzić? No i druga rzecz, ta cała retoryka to się przydaje do czegoś? Wiem, że w FAQ napisałem, że do zadań - ale kurde tyle już gram, i się z sytuacją wykorzystania tego jeszcze nie spotkałem.

Robertboanerges

Robertboanerges

Użytkownicy
posty488
Propsy79
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Retoryka pomoże ci się wyłgać z kradzieży. A inteligencja potrzebna np. do zostania nekromantą.

Tak ma być. Podobno na innej wersji niż rebalnce jest zmienione i można przekonać Halwora do skupywania od ciebie dóbr. Dzieje się to wtedy gdy zabijemy w ramach zlecenia gildii zabójców tego kupca Canthara

Możesz zostawić go sobie na 5 rozdział.

Z mojego chomika można pobrać moda returing i profesjonale finalne spolszczenie i nowy path.

http://chomikuj.pl/robertboanerges/Gry/Mod+do+Gothic+2+NK/Oficjalne+pelne+profesjonalne+spolszczenie+Returninga

A tu 2 łatki do moda 1.3.1 i najnowsza 1.3.2
http://chomikuj.pl/robertboanerges/Gry/Mod+do+Gothic+2+NK/Path+do+spolszczenia+pro/Patch+1.3.1

Także można z mojego chomika pobrać nową wersję moda DarkSaga łącznie z spolszczeniem
http://chomikuj.pl/robertboanerges/Gry/Mod+do+Gothic+2+NK/Dark+saga+Dark+Saga+1.0.4

Link do moda Złote Wrota
http://chomikuj.pl/robertboanerges/Gry/Mod+do+Gothic+2+NK/Z*c5*82ote+Wrota

Także z mojego chomika można pobrać Returninga 2.0 plus spolszczenie.

https://chomikuj.pl/robertboanerges/Gry/Mod+do+Gothic+2+NK/Returning+2+PL

ZarzaPL

ZarzaPL

Użytkownicy
Nie.
posty445
Propsy83
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nie.
Dwie sprawy. Po wycięciu kilku gości dla gildii zabójców, Halvor nie chcę ze mnę gadać, a co z tym idzie nie chce skupywać złota i srebra. Da radę temu zaradzić? No i druga rzecz, ta cała retoryka to się przydaje do czegoś? Wiem, że w FAQ napisałem, że do zadań - ale kurde tyle już gram, i się z sytuacją wykorzystania tego jeszcze nie spotkałem.
Ty się nas pytasz? xD

A możesz powiedzieć mi czy zagrać w Rebalance2.1 czy w SnC, która wersja lepsza dla nowego gracza
Słyszałem też że w bractwie można się otatuować czy to nie zwiększa ochrony i wraz ze zbrojami dorównuje innym ?

Ja osobiście przeszedłem moda grając w bractwie w wersji 1.0
Otóż, w wersji 2.1 i S#msg1094263n#msg1094263C kompletnie "zepsuli" ciężką zbroje strażnika świątynnego, tym że dali mu obrzydliwą texturę (taka złotawa, zupełnie do bractwa nie pasująca)
Tak więc, najwększy klimat to uzyskasz w wersji 1.0, lecz jeszcze chcesz nowe rzeczy związane z 2.1 i wyżej, to będziesz musisał na nich grać.
Tak samo w wersji 2.1 i wyżej masz dostępny poziom trudności "Bardzo łatwy", ale jak się postarasz to w wersji 1.0 możesz spokojnie prześć moda na "łatwym".

Mateusz.Wr

Mateusz.Wr

Użytkownicy
posty80
Propsy7
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Pisze w sprawie tych filmików w grze.Filmy w grze są bardzo małe jeżeli chodzi o wielkość ramki na początku tematu pisze żeby zmienić coś tam z 0 na 1 co najlepsze u mnie jest już jedynka od razu?Zmieniłem na wszelki wypadek na 0 zapisałem i sprawdziłem i to samo jest?Można coś z tym zrobić?

Aha w sprawie gildii itp. piszecie tylko o tych cholernych maga ognia i straży świątynnej czy też miejskiej ludzie zagrajcie sobie guru lub magiem wody świetna sprawa zwłaszcza guru ekstra czary super kostur możliwość kontroli ludzi,nawet nie wspomnę o masce śniącego  :ok:

Czy ja gram na kodach NIE po prostu sprawdzam tajniki i sekrety przez co jestem lepszy :)

Wyzysk11

Wyzysk11

Użytkownicy
posty728
Propsy34
Profesjabrak
  • Użytkownicy
jest jakiś dobry miecz dwuręczny w Jarkendarze ?
Zeby zostac guru trzeba  odnalezc tylko Angara, tak ?

moody132

moody132

Użytkownicy
posty34
Propsy4
  • Użytkownicy
Zostałem Czeladnikiem Harada.
Brian, miał dwa pręty, kupiłem je, i nigdy więcej nie miał kolejnych. Błąd?

greex

greex

Użytkownicy
posty96
Propsy14
  • Użytkownicy
Czy można spokojnie grać bractwem? Nie ma bugów itp? Można się dostać do Hagena ^^ ? Strażnik mocno odstaje od paladyna i najemnika? Guru mocno odstaje od nekromanty, maga ognia, maga wody?

xendix

xendix

Użytkownicy
posty497
Propsy98
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Mam problem zrobiłem wszystko co się dało w dolinie cieni zdobyłem dozownik i stoję przed posągiem beliara.
Nie mam tam żadnej opcji dialogowej rozmawiałem z wszystkimi orkami oba duchy ur-grom powiedział że spoko zdobyłem kuszę i tyle,stoi przed wejściem do tego smoka.przywodca tej grupki myśliwych też nie ma dialogów,podobno może wystąpić taki bug.
Więc wie ktoś co z tym zrobić?Jaki jest kod na tego smoka bo jeżeli inaczej się nie da to tylko to mnie uratuje.

Wyzysk11

Wyzysk11

Użytkownicy
posty728
Propsy34
Profesjabrak
  • Użytkownicy
idziesz do posagu beliara robisz rytual, smok pojawi sie na prawo od ciebie na gorze tam gdzioe te wielkie kosci są :)

0 użytkowników
Do góry