Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 4032943 14149

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 4032943

Odpowiedzi 14149

Zenek23

Zenek23

Użytkownicy
posty50
Propsy5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Ok, wszystko rozumiem, dzięki :)

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Believer in Jesus Christ
Średnią zbroje w trzecim? Średnią od Gorna dostawałeś za uwolnienie go o.o

Btw. Wróciłem :D
Pojebało mi się, chodziło mi o ciężką zbroje najemnika :)

1 Corinthians 3:19
For the wisdom of this world is foolishness with God.
Psalm 19
The heavens declare the glory of God; and the firmament sheweth his handywork.
Luke 8:17
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

Kartograf

Kartograf

Użytkownicy
Nie
posty159
Propsy13
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
  • Nie
Twierdze tak jak TIzgar, że istnieje szansa załapania buga, ja na starym kompie nie złapałem buga pomimo użycia i zapisania na konsoli, a niektórzy łapali pomimo niezapisywania więc to jest akurat kwestia dyskusyjna ;d

@Maciuś, słyszałem, że można ją w drugim zdobyć ale nie wiem, nie tykałem najemnika ;D

Kłamę, tykałem najemnika, ale i tak nie wiem xd

"Jak tatuś zrobi dzióbek to nie ma chuja we wsi!"

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Mowiłem o tym jakieś 200 stron temu wiec mogę przypomnieć gorn za uwolnienie daje ciężki pancerz najemnika w 2R

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"
Iiiiiii... - kolejny problem. Otóż tym razem tyczy się on kufrów. Wesoły jak ostatni idiota poszedłem sobie do gildii złodziei. Zyskałem ich zaufanie i w ogóle, nauczyli mnie, czego do nauczenia mieli. No więc przypomniałem sobie "No tak, przecież ja mam misję od lutero, według której mam opierdzielić kuferek lehmara, coby list polecający dostać dla gallahada". Więc odczekałem do pory łowów (dla niewtajemniczonych - do czarnej nocy), poszedłem do jego chatki, upewniłem się czy wszyscy śpią - spali. Wcisnąłem guziczek, podchodzę do skrzynki (cały czas skradając się, niczym Garrett z Thiefa) chylę się ku skrzyneczce ... i co słyszę? Dźwięk kilku okolicznych ostrzy, wysuwanych z pochew ich właścicieli. Moje pytanie jest więc takie - gdzie tu sens? Rozumiem, gdyby patrzył się na mnie KTOKOLWIEK (lehmar, czy choćby ta jego służąca), ale jak wspomniałem wyżej - wszyscy okoliczni potencjalni obserwatorzy smacznie sobie spali, albo stali za jego chatką i rozmawiali. Rozumiem też, że returning ma być trudny, ma też te swoje smaczki czy odbicia, ale w takim razie jak, za przeproszeniem, do cholery mam cokolwiek komukolwiek ukraść z kufra, skoro któregokolwiek otwieranego wytrychem nie starałbym się otworzyć, to - i tutaj celowe przesadzenie - chwilę po próbie jego otwarcia za moimi plecami stoi pół miasta z wyciągniętą stalą? Jak żyć?

"Philosophia. Znaczy po Grecku "miłość do mądrości". Myślisz, że teraz jeździlibyśmy mercami i beemkami gdyby nie Grecy? Albo gapili się w płaskie ekrany telewizorków plazmowych?"

Thompson

Thompson

The Modders
posty692
Propsy158
  • The Modders
Jak żyć?

Krótko.

Teoretycznie powyżej 100 zręczności nie powinni się truć, o ile śpią.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Ja sam sobie się dziwę ze potrzebowałem na to tyle czasu i 2 dni temu zakumalem jak ten system działa jak wy to nazywacie widzenie przez ściany otóż oni wcale nie widza przez ściany bledną interpretacja z waszej i tez mojej strony :P

System Noise ( chyba znowu się jebłem ) został wprowadzony do returninga
Ogólnie wszystkie zmiany mechaniki jakie returning wprowadził do systemy logicznego reagowania skumałem to po kilku miechach od premiery dopiero teraz rozumiem gdzie w niej jest trudność cała trudność to zrozumienie ich działania :P
Nie wiem czy konieczne muszę obszernie tłumaczyć to jak on działa i ze wcale on niema nigdzie buga :P

Mahrid primo to żeby dobrac sie do skrzyni to lehmara nie powinno być w domu sekund opis jak oszukać system który podawałem maciusiowi i w tym wypadku zda egzamin tylko trzeba ówcześnie pole do dzialanai przygotować :P

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"
Noise - Hałas. Chodzi tutaj o to durne skrzypienie? No nie wierzę ... Z powodu skrzypienia budzi się pół portu? Gdybyś podał jeszcze stronę z tym opisem oszukania systemu, to props poleci.

Edit : Znalazłem ten twój system, jednak jest on w pewnym aspekcie wadliwy. Otóż przydaje się, ale tylko do momentu przyłączenia się do wodnego kręgu - później za każdym razem, kiedy coś odpierdzielimy i wrócimy do vatrasa (choćbyśmy użyli po fakcie "zapomnienia" na całym mieście i okolicach) stopniowo narasta w nim "wkurw", po czym słyszymy piękny tekst "Odtąd nie możesz liczyć na moje poparcie, odejdź" - czyli w cholerę idzie naprawa oka innosa, a co idzie za tym - trzeci rozdział stopuje nam grę.

"Philosophia. Znaczy po Grecku "miłość do mądrości". Myślisz, że teraz jeździlibyśmy mercami i beemkami gdyby nie Grecy? Albo gapili się w płaskie ekrany telewizorków plazmowych?"

Tituf

Tituf

Użytkownicy
posty1481
Propsy813
Profesjabrak
  • Użytkownicy
krótko, wyrzuć kasę daj się pobić... A swoje zrób!

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
To są drewniane hałpy nie, zręczny złodziej musi umieć otwierać skrzynie po cichu im wiece zręczności tym ciszej ja otwierasz i nie wydaje dźwięków w praktyce dźwięki wydaje ale npc przestają reagować gdyż otwiera ja osoba z większa ilością zręczności

Sam widzisz tu jest sprawa jasne i logiczna
Dlaczego się zlatuje pól miasta teraz za sprawa hałasu ale nie twojego a npców których zbudziłeś otwieraniem skrzyni oni reaguje ze coś się dzieje i od razu dra jape a to z kolei budzi kolejnych efekt domina :p

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"
Czyli skrzynia znajduje się zbyt blisko lehmara, żeby jej nie usłyszał nawet przy tysięcznej (przykład) zręczności?

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Juz przy 300 zręczności samo skradania starczy aby bez karnie skrzynki opieprzać :P
Przypuszczam ze mniej wartość tez da rade :P

Lemka ma nie byc bo 2 quest od zabójców polega na tym aby to jego do piachu wysłać mając ten quest aktywny lemek co wieczór wypieprza z chaty aby popodziwiać port i tu jest okazja dla nas tyle ze służka tam dalej jest no trudno trzeba dać się jej pobić lub obić ja i nie pamięć na nią i na pol miasta które słyszało bójkę lub liczyć ze andre ma wyjebane na grzywnę bo dzielnica portowa to się zdarza sam raz tak miałem :P

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Believer in Jesus Christ
Iiiiiii... - kolejny problem. Otóż tym razem tyczy się on kufrów. Wesoły jak ostatni idiota poszedłem sobie do gildii złodziei. Zyskałem ich zaufanie i w ogóle, nauczyli mnie, czego do nauczenia mieli. No więc przypomniałem sobie "No tak, przecież ja mam misję od lutero, według której mam opierdzielić kuferek lehmara, coby list polecający dostać dla gallahada". Więc odczekałem do pory łowów (dla niewtajemniczonych - do czarnej nocy), poszedłem do jego chatki, upewniłem się czy wszyscy śpią - spali. Wcisnąłem guziczek, podchodzę do skrzynki (cały czas skradając się, niczym Garrett z Thiefa) chylę się ku skrzyneczce ... i co słyszę? Dźwięk kilku okolicznych ostrzy, wysuwanych z pochew ich właścicieli. Moje pytanie jest więc takie - gdzie tu sens? Rozumiem, gdyby patrzył się na mnie KTOKOLWIEK (lehmar, czy choćby ta jego służąca), ale jak wspomniałem wyżej - wszyscy okoliczni potencjalni obserwatorzy smacznie sobie spali, albo stali za jego chatką i rozmawiali. Rozumiem też, że returning ma być trudny, ma też te swoje smaczki czy odbicia, ale w takim razie jak, za przeproszeniem, do cholery mam cokolwiek komukolwiek ukraść z kufra, skoro któregokolwiek otwieranego wytrychem nie starałbym się otworzyć, to - i tutaj celowe przesadzenie - chwilę po próbie jego otwarcia za moimi plecami stoi pół miasta z wyciągniętą stalą? Jak żyć?
Musisz próbować wielokrotnie aż jedyną osobą która cię wyczai będzie babka z domu bezpośrednio połączonego z domem lehmara. Rzucasz na nią zapomnienie i problem rozwiązany. Ja przynajmniej tak to zrobiłem.

1 Corinthians 3:19
For the wisdom of this world is foolishness with God.
Psalm 19
The heavens declare the glory of God; and the firmament sheweth his handywork.
Luke 8:17
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"
Problem rozwiązany - okazało się, że wczytanie poprzedniego save'a pomogło (jakiś krasnal-cygan się musiał wkraść, bo wczytałem sprzed odwiedzin u złodziei, odwiedziłem ich jeszcze raz i teraz wszystko działa), poza tym zrobiłem w ch*ja albo samego siebie, albo siebie i was przy okazji, bo okazało się że po gothicowej 5 rano jest za późno (za jasno) na otwieranie skrzyneczek. No nic - przepraszam za kłopot. Tak btw, dla potomnych - gdybyście nakręcili sporo zręczności i chcieli okradać kuferki (te do otwierania wytrychami) to róbcie to między gothicowymi 22 a 4 rano, a z otwieraniem nie powinno być problemów. No, chyba, że ktoś gra na konsoli, czego osobiście nie polecam. 

Thompson

Thompson

The Modders
posty692
Propsy158
  • The Modders
Od 23 do 5.

adas

adas

Użytkownicy
posty130
  • Użytkownicy
Ma ktoś kod na ducha wody?Pomóżcie bo bez niego nie przejde gry , bo ducha wody gdzies przypadkiem sprzedałem.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
To go odkup jak cos sprzedałeś to zawsze to możesz odkupi wyjątek to armory 

Thompson

Thompson

The Modders
posty692
Propsy158
  • The Modders

Thompson
The Modders

Pytania odnośnie zadań i rozgrywki
#6598 2014-04-15, 17:16(Ostatnia zmiana: 2014-04-15, 17:21)
http://themodders.org/index.php?topic=20521.msg1130660#msg1130660

Tituf ci podał osobiście 2 strony temu, ale co tam, lepiej zapytać znowu...

EDIT// Chyba, że chodziło o to, co z niego zostaje...
ITMI_WATERCRYSTAL

Raster

Raster

Użytkownicy
posty274
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Wbiłem 24 lvl poszedłem do górniczej doliny i chcę zrobić tego questa gdzie trzeba iść do tego nekromanty ale są 2 problemy mianowicie... Jak mam przedostać się lub zabić te 60+ orków, jak się dostać za palisadę? I czy wgl da się w tym mobie wyczyścić orków wokół zamku starego obozu bo w normalnym gothic 2 i nk dało się deszczem ognia stojąc na taranie tyle, że tutaj orkowie mogą wejść na owy taran ^^

0 użytkowników
Do góry