Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 3924773 14149

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 3924773

Odpowiedzi 14149

Thompson

Thompson

The Modders
posty692
Propsy158
  • The Modders
Ile questów dla piratów wykonałeś?

wlosek91

wlosek91

Użytkownicy
posty16
Profesjabrak
  • Użytkownicy
W sumie to wszystkie jakle mogłem włącznie ze szpadą Abigail i Karczmą Hanny

Rumby

Rumby

Użytkownicy
posty96
Propsy40
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Zdecydowaną większość - nie mogłem ukończyć tylko questa z mordercami Angusa i Hanka. Brak opcji dialogowych po zabiciu Juana u Billa. No i pominąłem quest z zaniesieniem wiadomości Hannie. Czyli brakuje mi tylko dwóch zadań - możliwe, że przez to nie chcą się zgodzić aż do tego stopnia? Nie da się tego pominąć w jakiś sposób?:|

Sapharan

Sapharan

Użytkownicy
of Razielim
posty82
Propsy12
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • of Razielim
Mam kolejne pytanko. Cy nie grajac jako nekromanta da sie zabic mrocznego golema? W poradniku pisze ze da sie swiatlem, ale jakim swiatlem? Swiatlo to nie jest zaklecie bojowe. Wiec jak?

Thompson

Thompson

The Modders
posty692
Propsy158
  • The Modders
Musiałbym sprawdzić, ale raczej maksymalnie możesz ominąć JEDNO zadanie. Jak pominąłeś 2 - lipa.

Sapharan - było... używasz światła na golemie, gdy ten na ciebie szarżuje. 

wlosek91

wlosek91

Użytkownicy
posty16
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jak Ci bandytów wycieli to przywołaj ich kodem powinna być gdzieś opcja dialogowa właśnie bo mimo wszystko zawsze zatłukłem Juana i zawsze ukańczałem tego questa któryś z bandytów mówi że to Juan zabił. A to z Hanną to jak jestes w 7 rozdziale to wątpię że pominiesz. Dobra zdobyłem Pancerz Magnata rzeczywiście jest tam schowany.

1.Interesuje mnie zbroja Gomeza i zna ktoś kod na przywołanie albo pancerza albo samego Gomeza Ducha?
2. Po wyuczeniu regeneracji wytrzymałości u Vatrasa stwierdziłem że ta wytrzymałość wogóle się praktycznie nie regeneruje tylko jak wcześniej czy to jakis błąd czy poprostu wydałem na marne 20 PN?

Rumby

Rumby

Użytkownicy
posty96
Propsy40
Profesjabrak
  • Użytkownicy
No cóż - czyli klapa. Istnieje jakiś sposób w takim razie na ukończenie moda w późniejszej fazie gry bez pomocy piratów, czy nie bardzo? Nie chciałem sobie robić spoilerów, więc nie czytałem solucji - wiem tylko, że Greg jest później potrzebny. Pytanie - da się to jakoś zastąpić, czy dla mnie to już koniec przygody z Returningiem? ^^

wlosek91

wlosek91

Użytkownicy
posty16
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ten jeden quest powinno się dać uratoać musisz tylko powskrzeszać bandytów i sprobować zagadać do nich, ponawiam moje pytania wyżej wymienione :)

Rumby

Rumby

Użytkownicy
posty96
Propsy40
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jestem w 7 rozdziale - tych bandytów dawno już nigdzie nie ma :C Oni już znikają podczas ataku orków na ich obóz, a co dopiero do tej pory. Czyli pozostaje mi zaczynać od nowa - jak już będę miał siłę i chęci grać od samego początku. Tak więc pytanie kolejne, odnośnie już mechaniki - opłaca się grać którymkolwiek z magów? Jeśli tak to którym najlepiej? No i jak ma się sprawa z maną i jej regeneracją, by starczyło jej na zaklęcia? Fajnie by też było, gdyby ktoś, kto grał łucznikiem, opisał swoje wrażenia po przejściu moda. Z góry jeszcze raz dzięki :) 

Thompson

Thompson

The Modders
posty692
Propsy158
  • The Modders
Na temat maga to mogę się wypowiedzieć z punktu widzenia nowego patcha. Na 1.2 nie grałem.

wlosek91

wlosek91

Użytkownicy
posty16
Profesjabrak
  • Użytkownicy
No mi tak nie znikali w końcu jak orkowie atakują Jarkendar ich ciała lezą wpisujesz marvina i literą "O" przejmujesz ich ciała a f8 wstajesz wiesz to proste musisz się zorientować czy oni tam jeszcze leżą a drugie grając Magiem Ognia dostajesz podpalający kostur i bardzo z tym fajna zabawa bo obr. zależą od Int a innymi nie grałem

bgb

bgb

Użytkownicy
posty848
Propsy592
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Musiałbym sprawdzić, ale raczej maksymalnie możesz ominąć JEDNO zadanie. Jak pominąłeś 2 - lipa.
Tam jest taki dość dziwny warunek...
Spoiler
if(FRANCISIGNORME == FALSE)
   {
      countpir = countpir + 5;
   };
Ale czy go pobiłem, czy przyniosłem księge rachunkową po przybyciu grega francis jest obrażony..

Rumby

Rumby

Użytkownicy
posty96
Propsy40
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Spróbowałem na Francisa rzucić czar Zapomnienia - jednak kwestia dialogowa z nim się nie zmienia, jest obrażony bo Greg kazał piłować mu deski. No i tradycyjnie po dialogu z Gregiem, przespaniu paru dni - ten dalej się nie zgadza :C Szkoda trochę, bo sporo się namęczyłem, by dostać się tam, gdzie teraz jestem:| Dzięki za pomoc i chęci :)

bgb

bgb

Użytkownicy
posty848
Propsy592
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Rumby miałem ten sam ból, gdy grałem pierwszy raz. Też nie zrobiłem zadania z mordercą Angusa i niestety nie udało się już tego uratować... Mimo to możesz grać dalej. Wielka Bitwa i zabicie opiekunów wciąż jest dla Ciebie dostępne - tyle, że nie opuścisz po wszystkim khorinis.

Rumby

Rumby

Użytkownicy
posty96
Propsy40
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czyli podczas ponownego przechodzenia mieć na uwadze, by robić WSZYSTKIE zadania u piratów... Może warto gdzieś umieścić notkę, by ktoś nie naciął się na coś takiego przy samym końcu podróży...? Ktoś mniej spokojny, i skory do ataków nerwowy może zareagować dosyć agresywnie na otoczenie, na wieść o czymś takim :D Jeszcze raz chłopaki dzięki za chęci i za pomoc :) 

bgb

bgb

Użytkownicy
posty848
Propsy592
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Doszedłem o co chodzi z Francisem... Żeby nas nie ignorował, trzeba pierw chyba ukraść mu klucz kradzieżą kieszkonkową, a dopiero potem zapytać o księgę rachunkową. Wtedy on zamiast klucza do chaty Grega da nam 2500zł i się nie obrazi... Jeśli natomiast go pobijemy bądź wymienimy księge na klucz dostaniemy ignora :F

Imoth

Imoth

Użytkownicy
posty14
Profesjabrak
  • Użytkownicy
może ktoś  wymienić wszystkie misje u piratów 

bgb

bgb

Użytkownicy
posty848
Propsy592
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Tak wygląda skrypt:
Spoiler
func void dia_addon_greg_gatherarmydoneextr_info()
{
    var int countpir;
    var int overallpir;
    AI_Output(other,self,"DIA_Addon_Greg_GatherArmyDoneExtr_01_00");    //Podjęliście decyzję?
    AI_Output(self,other,"DIA_Addon_Greg_GatherArmyDoneExtr_01_01");    //No...(zamyślony) W sumie porozmawiałem ze wszystkimi swoimi chłopcami...
    countpir = 10;
    overallpir = 55;
    if(FRANCISIGNORME == FALSE)
    {
        countpir = countpir + 5;
    };
    if(MIS_AlligatorJack_BringMeat == LOG_SUCCESS)
    {
        countpir = countpir + 5;
    };
    if(MIS_Addon_MorganLurker == LOG_SUCCESS)
    {
        countpir = countpir + 5;
    };
    if(MIS_Henry_FreeBDTTower == LOG_SUCCESS)
    {
        countpir = countpir + 5;
    };
    if(MIS_ADDON_SkipsGrog == LOG_SUCCESS)
    {
        countpir = countpir + 5;
    };
    if(MIS_Addon_Bill_SearchAngusMurder == LOG_SUCCESS)
    {
        countpir = countpir + 5;
    };
    if(MIS_ADDON_GARett_BringKompass == LOG_SUCCESS)
    {
        countpir = countpir + 5;
    };
    if(MIS_Brandon_BringHering == LOG_SUCCESS)
    {
        countpir = countpir + 5;
    };
    if(MIS_Owen_FindMalcom == LOG_SUCCESS)
    {
        countpir = countpir + 5;
    };
    if(RavenIsDead == TRUE)
    {
        countpir = countpir + 5;
    };
    if(countpir >= overallpir)
    {
        B_GivePlayerXP(1000);
        AI_Output(self,other,"DIA_Addon_Greg_GatherArmyDoneExtr_01_02");    //... i zdecydowaliśmy się przyjąć propozycję paladynów!
        AI_Output(self,other,"DIA_Addon_Greg_GatherArmyDoneExtr_01_04");    //I mam nadzieje, że podjąłem słuszną decyzję!
        PIR_JOINHAGEN = TRUE;
        MIS_PIRATENEEDSHIP = LOG_SUCCESS;
        Log_SetTopicStatus(TOPIC_PIRATENEEDSHIP,LOG_SUCCESS);
        B_LogEntry(TOPIC_PIRATENEEDSHIP,"Greg i jego ludzie przyjęli propozycję Lorda Hagena. Teraz piraci będą walczyć po stronie paladynów! To dobra wiadomość.");
    }
    else
    {
        B_GivePlayerXP(200);
        AI_Output(self,other,"DIA_Addon_Greg_GatherArmyDoneExtr_01_06");    //... i zdecydowaliśmy się odrzucić propozycję paladynów.
        AI_Output(self,other,"DIA_Addon_Greg_GatherArmyDoneExtr_01_07");    //To nie jest dla nas! Lepiej już nam żyć w zgodzie ze sobą, aniżeli pod butem u tych bałwanów.
        MIS_PIRATENEEDSHIP = LOG_SUCCESS;
        PIR_JOINHAGENREFUSE = TRUE;
        ALLFRACTIONS = ALLFRACTIONS - 1;
        Log_SetTopicStatus(TOPIC_PIRATENEEDSHIP,LOG_SUCCESS);
        if(AVAILABLEFRACTIONS >= ALLFRACTIONS)
        {
            PREGATHERALLONBIGFARM = TRUE;
        };
        B_LogEntry(TOPIC_PIRATENEEDSHIP,"Greg i jego ludzie odrzucili propozycję Lorda Hagena! Myślę, że nie mogę teraz liczyć na pomoc ze strony piratów.");
        AI_StopProcessInfos(self);
    };
};

Czyli to, co się liczy przy podejmowaniu decyzji przez Grega to:

1) Odpowiednie rozegranie zadania z księgą rachunkowa Francisa
2) Mięso dla Jacka Alligatora
3) Misja z oczyszczeniem plaży z potworów.
4) Bandyci z wieży
5) Grog dla Skipa
6) Morderca Angusa i Hanka
7) Kompas Garreta
8) Szybki śledź dla Brandona
9) Misja ze skokiem do rozpadliny i znalezieniem martwego Malcolma
10) Czy Kruk jest martwy.

Można nie spełnić jednego warunku. Poza tym jak widać misje od Abigail w ogóle nie są brane pod uwagę.

krzysiek666

krzysiek666

Użytkownicy
posty123
Propsy32
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Do czego służy "Dziwny orkowy przedmiot"? Wygląda ja stara kamienna tabliczka i jest zapisany jakimś niezrozumiałym językiem. Próbowałem z tym iść do Ur-shaka, bo może to orkowe pismo, ale nie ma z nim żadnego dialogu. To jest potrzebne do jakiegoś późniejszego zadania czy co?
A co do piratów to o co chodzi z odpowiednim rozwiązaniem sprawy z Francisem? On zawsze się na nas obraża, nie ważne czy ukradliśmy mu klucz, pobiliśmy czy przekupiliśmy za księgę.

Dobra, już wiem o co chodzi z tą tabliczką. Trochę to bez sensu, że najpierw trzeba pogadać z Salandrilem, a potem znowu specjalnie iść do Górniczej Doliny.

Kyronus Blade

Kyronus Blade

DreamVader 2
posty45
Propsy16
ProfesjaGracz
  • DreamVader 2
O kurcze krzysiek666 powiedz gdzie znalazleś tą tabliczkę please potrzebuje właśnie żeby skończyć misje Salandrila :D A jak niewiesz to podaj mi kod na nią chociaż :)

0 użytkowników
Do góry