Problemy techniczne 712261 1643

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 712261

Odpowiedzi 1643

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Believer in Jesus Christ
Ale ja nie widzę żadnego problemu. Po co ci do szczęścia te kreski? Bez kresek wygląda lepiej ten pasek wytrzymałości.

1 Corinthians 3:19
For the wisdom of this world is foolishness with God.
Psalm 19
The heavens declare the glory of God; and the firmament sheweth his handywork.
Luke 8:17
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

XiriokPl

XiriokPl

Użytkownicy
posty55
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

XiriokPl

Problemy techniczne
#921 2015-03-29, 17:51(Ostatnia zmiana: 2015-03-29, 18:21)
Ale ja wole z paskami da się je jakoś "zrobic"?

Pokaż mi swoje towary.

JanuszChrystus

JanuszChrystus

Użytkownicy
posty35
Propsy5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Npc widzą przez ściany, nawet gdy się skradam nie mogę nic ukraść błąd jest praktycznie wszędzie co w górniczej dolinie jak i wszędzie indziej.
Spoiler
Gdy chce Porozmawiać z duchem gomeza co zawsze chciałem zrobić, (ciekawy smaczek) uniemożliwia znalezienie kluczy bez obrywania od całego garnizonu na raz.

Do tego mam mały glitch z grafiką, w ciemności dla przykładu kufer częściowo znika, a tekstury są rozciągnięte na kilka metrów. To wina moda nie kompa bo nigdy tego nie widziałem.

Wonsz

Wonsz

Użytkownicy
posty838
Propsy114
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Npc widzą przez ściany, nawet gdy się skradam nie mogę nic ukraść błąd jest praktycznie wszędzie co w górniczej dolinie jak i wszędzie indziej.
Spoiler
Gdy chce Porozmawiać z duchem gomeza co zawsze chciałem zrobić, (ciekawy smaczek) uniemożliwia znalezienie kluczy bez obrywania od całego garnizonu na raz.

Do tego mam mały glitch z grafiką, w ciemności dla przykładu kufer częściowo znika, a tekstury są rozciągnięte na kilka metrów. To wina moda nie kompa bo nigdy tego nie widziałem.
A jak stoisz ze zręcznością? Może za mało?

JanuszChrystus

JanuszChrystus

Użytkownicy
posty35
Propsy5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Co ma zręczność do widzenia przez ściany? Problem już nie aktualny, zadania z gomezem nie będę robił bo służę beliarowi. 

Wonsz

Wonsz

Użytkownicy
posty838
Propsy114
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Co ma zręczność do widzenia przez ściany? Problem już nie aktualny, zadania z gomezem nie będę robił bo służę beliarowi.
To że w Returningu ilekroć otwierasz jakąś skrzynkę przy małej zręczności to ludzie Cię usłyszą nawet przez ścianę lub obudzą się jeśli skrzynia jest w ich domu.

Pałeczka999

Pałeczka999

Użytkownicy
posty4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
:angry:Mam kłopot  podczas gry prawie, każde zwierze ucieka można wiedzieć dlaczego tak jest

dawideu13

dawideu13

Użytkownicy
posty8
Profesjabrak
  • Użytkownicy
ja mam taki problem gram sb jeszcze wczoraj normalnie i wszystko było git a dziś wchodze uruchamiam gotha i pacze na ten obrazek z przyjacółmi i wydał mi sie lekko inny, wczytuje gre i tez mi sie cos wydało inne najpierw jakies kółko pod postacią potem powiększone okno statystyk w ogóle mi sie w monitorze no oprócz tego powiekszone jest okno ekwipunku no zaczynam cos tam grzebac w grafice i we wszystkim nic to nie dało więc sie tutaj pytam co ja moge miec za problem ?

Loop

Loop

Użytkownicy
posty859
Propsy173
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
A skąd kurwa mamy to wiedzieć :lol2: Reinstall na początek.

Keldorn

Keldorn

Użytkownicy
posty439
Propsy77
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Ale ktoś spieprzył sprawę, Miecz Nordmarczyka czy jak mu tam zadaje teraz 10 obrażeń i w zasadzie zabijanie tym mieczem umarlaków nie ma sensu. Lepiej nadają się inne miecze bo szybciej kościotrupa zabijam Kiepskim Mieczem Paladyna czy jak mu tam ten co zadaje 200 obrażeń niż tym krapem. Poprzednio MN ładnie radził sobie z truposzami obecna jego wersja to jakaś porażka.

Niech się tu jakaś mądra głowa wypowie bo mam teraz 99 Inta i coś ponad 210 siły a ten miecz nic w zasadzie nie robi umarlakom.

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Coś musiało ci się zbugować w taki związku.

Psalm 19
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

Adrien

Adrien

Użytkownicy
Wolf
posty74
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Wolf
No to ja mam taki problem z mobami: Mianowicie, 'Jarkenarowe moby' są w pewnym sensie nietykalne. Dlaczego? Za każdym razem, gdy zabiję takiego bagiennego szczura, gra zostaje zmniejszona do rozmiaru okna, pozostaje czarny ekran, a muzyka wciąż leci.
Jedynym sposobem jest wyłączenie gry poprzez CTR+ALT+DEL

Jbc, z bestiami w Khorinis nie ma żadnych problemów. ;]

Wonsz

Wonsz

Użytkownicy
posty838
Propsy114
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
No to ja mam taki problem z mobami: Mianowicie, 'Jarkenarowe moby' są w pewnym sensie nietykalne. Dlaczego? Za każdym razem, gdy zabiję takiego bagiennego szczura, gra zostaje zmniejszona do rozmiaru okna, pozostaje czarny ekran, a muzyka wciąż leci.
Jedynym sposobem jest wyłączenie gry poprzez CTR+ALT+DEL

Jbc, z bestiami w Khorinis nie ma żadnych problemów. ;]
Próbowałeś grać bez dźwięku?

Adrien

Adrien

Użytkownicy
Wolf
posty74
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Wolf

Adrien

Problemy techniczne
#933 2015-04-16, 11:00(Ostatnia zmiana: 2015-04-16, 17:16)
@Wonsz
O dziwo, pomogło. Dziękuję za pomoc. :)

Post połączony: 2015-04-16, 17:16
double post uzasadniony

...Jednakże gra bez dźwięku to tragedia. Nie ma żadnych innych sposobów, by temu zaradzić? 

ExedusHQ

ExedusHQ

Użytkownicy
posty191
Propsy39
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Gra w Returning'a zaczęła się robić strasznie denerwująca.O co chodzi?Ano o to iż nie mogę normalnie porozmawiać z postaciami z moda (Te z G2NK normalnie działają).Co jeden dialog jest zcina na kilka sekund i tak przy każdej postaci.Reinstall nie pomaga, wcześniej takiego problemu nie miałem (zacinał się tylko pierwszy dialog do ponownego włączenia gry).Nie chcę za bardzo odinstalować okien rozmowy z G3, więc postarajcie się znaleźć inne wyjście.Ew. mogę te okienka odinstalować.Jeszcze raz: HEEELP!

Pomoże ktoś?Wątpię aby to była wina kompa, spełnia wymagania gry, ale kto wie.Roździelczość ustawiłem sobie na najmniejszą, tak samo tekstury.

mciek

mciek

Użytkownicy
posty18
  • Użytkownicy

mciek

Problemy techniczne
#935 2015-04-16, 21:34(Ostatnia zmiana: 2015-04-18, 21:16)
Jak usunąć okna dialogowe z G3, przy instalowaniu patcha 1.3 miałem być pytany czy chcę je zainstalować, tak było napisane w instrukcji instalacji moda. Znalazłem tylko, że trzeba zainstalować grę z patchem 1.1 bo tam był wybór okienek. Ale nie za bardzo widzi mi się granie na tak starym patchu. Jest jakieś inne rozwiązanie?

Edit:
Już sobie poradziłem, trzeba wypakować plik .mod z patchami i usunąć z nich pliki z nazwą "conversation", spakować i wrzucić tam gdzie było.

Narkan

Narkan

Użytkownicy
posty435
Propsy115
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
Grywam łucznikiem i mam problem. Podczas strzały, strzały nagle zaczynają spadać i wydają taki zwielokrotniony dźwięk taki jak coś metalowego wyrzucimy z eq... utrudnia to grę, jakieś porady jak to naprawić? Zaczeło się to po odwiedzeniu jaskini z gniazdem polnych pełzaczy.

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
To po prostu niedoróbka łucznictwa/kusznictwa w gothicu, nic z tym nie zrobisz.

Psalm 19

Narkan

Narkan

Użytkownicy
posty435
Propsy115
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
Czyli że tego się nie da naprawić :/ samo też nie przejdzie?

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Zależy to od ukształtowania terenu. Musisz zmienić miejsce z którego strzelasz.

Psalm 19

0 użytkowników
Do góry