Problemy techniczne 605440 1643

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 605440

Odpowiedzi 1643

xxzenek123

xxzenek123

Użytkownicy
"Skurwiały leń" :D
posty105
Propsy6
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • "Skurwiały leń" :D
Reinstalka ? Bo u mnie wszystkie bugi tak naprawiałem. Tylko oczywiście save zostaw.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3037
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Pewnie, niech zmarnuje 0,5h-1h choć nic mu to nie da. 

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Tentego

Tentego

Użytkownicy
posty8
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Robiłem wcześniej reinstalki a teraz mi się nie chce, bo to mam wrażenie zamknięte koło. Denerwujące to jest.. Po zabiciu Kruka mam ten artefakt ze światyni, uruchamiam na piedestale wchodzę w teleport, i bum pulpit itd. ctrl+alt+delete itd. Co jest nie tak? Jakiś moderator może się wypowie?

Keldorn

Keldorn

Użytkownicy
posty439
Propsy77
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Błędy, crashe podczas przechodzenia przez portale to dość częsty problem i występuje u niemal każdego. Sam doświadczyłem kilkunastu w swojej karierze. Co do wywalania podczas zabijania to może mieć to samo podłoże co portale ale sam nie dałem rady dociec skąd tak naprawdę bierze się problem. Jedyne co przychodzi mi do głowy to albo zrypane save bądź pliki podczas instalacji G2 lub modyfikacji albo nadmiernie zapychana pamięć, problem z tym że u mnie jest 12 GB więc raczej nie ma mowy o zapychaniu.

Taki problem mam np. w Górniczej Dolinie, w Obozie Sekty, po zabiciu kilku potworów wywala mnie do pulpitu. Czasem pogram 1h czasem 1 min. Mam wrażenie że ma się to do nowego content`u z moda.

xxzenek123

xxzenek123

Użytkownicy
posty105
Propsy6
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
A masz zainstalowany texturepack ?

Tentego

Tentego

Użytkownicy
posty8
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Full, wszystko razem z tym tekstur packiem.

xxzenek123

xxzenek123

Użytkownicy
posty105
Propsy6
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Czytałem, źe większość crashów to przez właśnie texturepacka, więc zainstaluj bez niego i sprawdź efekty :D

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3037
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Grałem z texturepackiem i bez niego, a błędy i tak się pojawiały. 

Tentego

Tentego

Użytkownicy
posty8
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy

Tentego

Problemy techniczne
#708 2014-07-01, 15:41(Ostatnia zmiana: 2014-07-01, 16:53)
Czytałem, źe większość crashów to przez właśnie texturepacka, więc zainstaluj bez niego i sprawdź efekty :D

Sprawdzę :)

EDIT: Sprawdziłem i dalej to samo przy teleportach, Ezio Auditore powiedziałby merda!

Keldorn

Keldorn

Użytkownicy
posty439
Propsy77
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Przy teleportach zawsze pomagała operacja w postaci zdjęcia całego ekwipunku do sakwy, czyli przełazimy w samych gaciach. Napiszę tak, u mnie to pomagało jak będzie u Ciebie nie wiem to jest jak loteria.

Eregunos

Eregunos

Użytkownicy
posty29
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Cześć, mam pytanie: Jak chodzę z Laresem to po jakimś czasie on mówi, że wędrówka ze mną jest niebezpieczna i każde zapłacić 500 sztuk złota. Dopłacam mu 300 i kończy się rozmowa. Lecz nie zdążę, się ruszyć a ten prosi o miksturę(ma full pasek) i wtedy mam tylko opcję "nie potrzebuję już twojej pomocy"(czy jakoś tak). To bug czy tak ma być?:lol:

jimmeyrose

jimmeyrose

Użytkownicy
posty3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Cześć. Słuchajcie, otóż mam taki problem. Zainstalowałem The Returning, wszystko poszło gładko, tylko podczas instalacji wyskakiwały błędy z dziwnymi znakami, ale one nie zatrzymywały instalacji, przebiegała dalej bezproblemowo. Gra działa bez zarzutów, dopóki nie zapiszę gry i jej nie wczytam. Gdy wczytuję ostatni zapis, wyskakują mi takie okienka: Po czym muszę ręcznie zmaksymalizować ekran (za pomocą któregoś klawisza F).
Gra się wczytuje, normalnie poruszam się bezimiennym, aż tutaj nagle za każdym razem jak trafiam na jakąś postać albo element, gra zaczyna łapać milisekundowe zawiechy, a przedmioty zaczynają przybierać dziwne kształty: Również ławka zaczyna przybierać dziwne kształty trójkątów albo całkowicie znika, kiepski szeroki miecz, suknie obywatelek i zapewne wiele innych. Do tego podczas rozmowy z Xardasem, przed fragmentem o Urizielu gra zacina się na ok. 3 sekundy. Reinstalacja Returning'a nic nie dała. Patch'a 1.2 mam zainstalowanego, jakby coś. Proszę o pomoc. :)

xxzenek123

xxzenek123

Użytkownicy
posty105
Propsy6
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
A masz texturepacka ?

jimmeyrose

jimmeyrose

Użytkownicy
posty3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Właśnie miałem go pobierać, ale chciałem się na forum upewnić, czy jego brak może być źródłem problemów.:)

Keldorn

Keldorn

Użytkownicy
posty439
Propsy77
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Masz uszkodzone pliki, uszkodziło sie podczas instalacji. Zainstaluj jeszcze raz wszystko od nowa nadpisując zawartość. Jeśli to nie pomoże i za każdym razem będziesz miał takie błędy to oznaczać może że podczas ściągania moda mogło sie coś zagubić.  Napisane masz nawet w errorze że MDS Not found, w tych plikach są animacje i inne duperele.

jimmeyrose

jimmeyrose

Użytkownicy
posty3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ok, zainstalowałem od nowa Returning'a, Patch'a 1.2, spolszczenie i Texturepack. Póki co wszystko działa bez zarzutów. Dziękuję za pomoc. :)

Tentego

Tentego

Użytkownicy
posty8
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Rzeczywiście, RADA DLA WSZYSTKICH OSÓB TYPU : NIE DZIAŁA :) 
1. Reinstalka 
2. Reinstalka bez texturepack'a
3. Ponowne ściąganie 

Pozdr. Mi nic z tego nie pomogło, może za słaby komp...

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3037
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Kolego jak problem się jeszcze pojawi to odpalaj moda przez Gothic Playerkita, a nie Gothic Moda

Wonderweiss

Wonderweiss

Użytkownicy
posty27
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam,

Wczoraj grając w Returninga na ReBalance 2.1 można powiedzieć, że komputer prawie mi wybuchnął. Pobiłem Valentino, zapisałem grę, zlagowało mi Gothica, a po chwili cały komputer wykonał restart. Po wejściu do gry save po pobiciu Valentina nie działał, przestawiło mi rozdzielczość na najniższą i sterowanie na to z G1. Przywróciłem już wszystko do normy, ale teraz nie działają mi hotkeye na mikstury. Ma ktoś pomysł co mogło być przyczyną tego błędu i jak sprawić, żeby hotkeye działały? Nadmieniam, że gothica mam oryginalnego i gram całkowicie bez kodów.

xxzenek123

xxzenek123

Użytkownicy
posty105
Propsy6
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Miałem tak samo zrobiłem reinstalkę i działało normalnie.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry