Problemy techniczne 591900 1643

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 591900

Odpowiedzi 1643

Ventrue

Ventrue

Moderator działu
Herr Mannelig
posty1124
Propsy597
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Herr Mannelig
Takie pytanie, umiesz czytać? Bo odpowiedź masz w pierwszym poście premierowego tematu.

Everston

Everston

Użytkownicy
posty51
Propsy2
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Tak potrafię czytać lecz jeśli ktoś jest lekko zmęczony ma prawo coś przeoczyć. Człowiek to tylko człowiek a nie maszyna

Ventrue

Ventrue

Moderator działu
Herr Mannelig
posty1124
Propsy597
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Herr Mannelig
Chujowe wytłumaczenie, informacja jest umieszczona w jednym z bardziej widocznych miejsc.

Witcherr

Witcherr

Użytkownicy
posty94
Propsy8
  • Użytkownicy
Witam mam dość nie typowy problem. Niedawno dostałem starego laptopa i chciałem sobie pograć na nim w returninga. Niestety mam problem. Po zainstalowaniu wszystkiego gdy włączam grę to wtedy restartuje mi się laptop. Co jest bardziej dziwnego normalny gothic 2 oraz nk działają bez problemu. Myślałem że to wina laptopa lecz wszystkie gry działają (heroes 5, stalker, itp itd i nic się nie wyłącza. Problem występuje tylko w tym modzie. Wie ktoś może o co chodzi z tym? Z góry dziękuję za pomoc

harronharron

harronharron

Użytkownicy
posty1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam, po tym jak uporałem się z włączeniem returninga, z czym były problemy ponieważ mam Windows 7 mam jeszcze jeden problem. Kiedy wychodze z wieży Xardasa, zaczynają migotać tekstury przez co nie da się grać i po chwili wywala mnie do pulpitu. Próbowałem zaleceń w instrukcji dotyczącej instalowania i nic to niestety nie daje. Ma ktoś jakieś porady?

panzpis

panzpis

Użytkownicy
Co palisz w piecu?
posty524
Propsy167
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Co palisz w piecu?
Cytat: harronharron
Witam, po tym jak uporałem się z włączeniem returninga, z czym były problemy ponieważ mam Windows 7 mam jeszcze jeden problem. Kiedy wychodze z wieży Xardasa, zaczynają migotać tekstury przez co nie da się grać i po chwili wywala mnie do pulpitu. Próbowałem zaleceń w instrukcji dotyczącej instalowania i nic to niestety nie daje. Ma ktoś jakieś porady?
Uruchom grę jako administrator, w trybie zgodności z XP, wyłącz antywirusa i inne zbędne programy, upewnij się, że masz aktualne sterowniki do karty graficznej.

Ludzie mają swoje cele, mają swoje ambicje, mają swoje ideały i za to walczą i umierają, a pan chce tylko żyć, to niech pan sobie żre i żyje dalej!
                                         Janusz Korwin-Mikke,
                        prezes Kongresu Nowej Prawicy

https://pl-pl.facebook.com/janusz.korwin.mikke

Piorunor

Piorunor

Użytkownicy
posty6
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Witam mam problem tej natury iż zainstalowałem moda zgodnie z instrukcją zamieszczoną na tej stronie: http://themodders.org/index.php?topic=20523.0 a po włączeniu przez którykolwiek starter włącza mi się zwykły GII NK i nie wiem co mógłbym robić aby zaczęło działać. Dodam ,że podczas instalacji samego moda zaznaczyłem v1.0 i 2.1 oraz później windows7 i dokonałem kilku reinstalacji.

Witcherr

Witcherr

Użytkownicy
posty94
Propsy8
  • Użytkownicy
@up uruchom grę jako administrator

Piorunor

Piorunor

Użytkownicy
posty6
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Wielkie dzięki ,pomogło.  :D

Piorunor

Piorunor

Użytkownicy
posty6
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Mam problem z crashowaniem się gry ,a mianowicie: jestem w Jarkendarze i jak przeszukuje te ruiny na około placu gdzie są magowie wody to po chwili chodzenia lub atakowania potworów  gra się zacina ,wyrzuca mnie na pulpit ,na którym jest czarny kwadrat (około 80% powierzchni pulpitu) ,nie wyskakuje żaden błąd i nie mogę nic zrobić. Nie mogę wyłączyć gry nawet menadżerem i jedynym wyjściem jest reset komputera.

BeziJuve

BeziJuve

Użytkownicy
posty169
Propsy36
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Są to błędy jarka, występują dosyć często - nie znalazłem przyczyny choć pomysł mam - odprowadź danego potwora trochę od miejsca gdzie wywala - wtedy jest szansa że nie wywali. No i nie noś hełmu.

Co do niemożliwość zamknięcia przez menedzer - zapewne nie możesz ruszać myszką. Otóż musisz spróbować klawiaturą naprowadzić na gothica na liści i naciśnij alt+z.

Piorunor

Piorunor

Użytkownicy
posty6
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Dzięki jutro spróbuje i zobaczymy.

Piorunor

Piorunor

Użytkownicy
posty6
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Dzięki to alt+z działa a co do potworków to nie zawsze działa to odbieganie w inne miejsce i nie działa teleport na bagnie bo się crashuje  jak do niego wchodzę z obojętnie której strony ,ale generalnie już trochę płynniej mi się gra ,że tak powiem ...

Piorunor

Piorunor

Użytkownicy
posty6
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
A czy na to może mieć wpływ odpalanie przez starter a nie normalnie jak zwykłego gothica ,zapomniałem zapisać ???

BeziJuve

BeziJuve

Użytkownicy
posty169
Propsy36
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Przechodząc przez portale masz na sobie hełm ? jeśli tak to go zdejmij. Ja właśnie miałem crashe przez hełm. 
To że przez starter to nie ma znaczenia, gdyż inaczej byś nie otworzył returninga ;)

Jeśli chodzi o to odbieganie to pisałem o mojej teorii jakieś czas temu :D ( jest szalona i brak dowodów na poparcie )
- bawiąc się kiedyś spacerem zauważyłem że Jarkendar jest podzielony na takie obszary - i wywalenie tak jakoś następowało w pobliżu przecinania się tych obszarów.

mariuszvr

mariuszvr

Użytkownicy
posty4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czy komuś udało się rozwiązać z problem z niedziałającą wytrzymałością? Podczas walki pasek ani drgnie, a w spoczynku się nie regeneruje. Da się coś z tym zrobić?

BeziJuve

BeziJuve

Użytkownicy
posty169
Propsy36
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Cytat: mariuszvr
Czy komuś udało się rozwiązać z problem z niedziałającą wytrzymałością? Podczas walki pasek ani drgnie, a w spoczynku się nie regeneruje. Da się coś z tym zrobić?
Zainstaluj patch - on to poprawia.

mariuszvr

mariuszvr

Użytkownicy
posty4
Profesjabrak
  • Użytkownicy

mariuszvr

Problemy techniczne
#457 2013-11-25, 19:50(Ostatnia zmiana: 2013-11-25, 20:04)
Masz na myśli patch 1.1?

Zainstalowałem go już przy instalacji moda.
Niczego to nie zmieniło, przed chwilą skończyłem reinstalować moda.

Ventrue

Ventrue

Moderator działu
Herr Mannelig
posty1124
Propsy597
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Herr Mannelig
Moment, po instalacji moda czy spolszczenia?

mariuszvr

mariuszvr

Użytkownicy
posty4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Patcha zainstalowałem jako ostatni element, już po spolszczeniu i paczce tekstur. Wszystko instalowałem w kolejności, jaką podałeś w innym dziale forum.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry