Problemy techniczne 637353 1643

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 637353

Odpowiedzi 1643

Kuken

Kuken

Użytkownicy
posty391
Propsy97
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam mam problem, chce "dolaczyc" do mysliwych, mam 3 rozdzial ... jestem magiem ognia,i falk chce ode mnie skory czarnego trolla, no to po dlugich mekach w koncu udalo mi sie ja zdobyc, problem w tym ze gdy ja przynosze on wspomina cos w stylu, ze jest pod wrazeniem itd. Zadanie laduje w wykonanych,  ale nie ma zadnego innego dialogu jest tylko koniec, a mysliwi sa do mnie negatywnie nastawieni  nie moge robic dla nich misji, ani nic, co najlepsze skora w ogolę nie zniknęła z ekwipunku ...

Zayonc

Zayonc

Użytkownicy
posty15
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam jeszcze pytanie - da sie jakos zmienic poziom trudnosci w trakcie gry (pliki .ini i te inne Wasze czary )? Chcialem nie miec za latwo to dalem trudny i mam..... Jestem najemnikiem, pasuje juz isc do jarkendaru a nie moge sobie z wilkiem poradzic... Ciekawe jak wyglada poziom bardzo trudny albo rzeznik   Wiem, ze to dzial techniczny ale przy okazji zapytam, czy macie jakies porady jak grac na trudnym, zeby nie dostac szalu?
Użyj kuszy i wilk upadnie momentalnie.

Tjaaa... Tylko, ze lekka kusza kosztuje 900 szt. zlota i wymaga 70 sily i 50 zrecznosci (czy jakos tak) a mam 45 sily i 13 zrecznosci....

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Believer in Jesus Christ

Maciuś

Problemy techniczne
#322 2013-09-28, 22:14(Ostatnia zmiana: 2013-09-28, 22:24)
No panie z takimi statami chcesz iść do Jarkendaru? Powinieneś mieć pierścionek + 3 siły i amulet + 10 siły. Na początu wcale nie opłaca się walczyć w zwarciu - szansa na krytyczne obrażenia jest za mała dlatego musisz mieć kusze, która to zawsze zadaje maxymalny dmg. Do tego powinieneś dążyć w pierwszej kolejności. I najważniejsze pytanie który masz lvl? Jeżeli grasz pierwszy raz w returninga to nie mam pojęcia czemu wziąłeś trudny poziom...Sam gram na normalu i jest optymalnie bym powiedział.

1 Corinthians 3:19
For the wisdom of this world is foolishness with God.
Psalm 19
The heavens declare the glory of God; and the firmament sheweth his handywork.
Luke 8:17
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

Zayonc

Zayonc

Użytkownicy
posty15
Profesjabrak
  • Użytkownicy
No panie z takimi statami chcesz iść do Jarkendaru? Powinieneś mieć pierścionek + 3 siły i amulet + 10 siły. I najważniejsze pytanie który masz lvl? Jeżeli grasz pierwszy raz w returninga to nie mam pojęcia czemu wziąłeś trudny poziom...Sam gram na normalu i jest optymalnie bym powiedział.

Sam sobie zadaje to pytanie ;p Ale generalnie nie lubie jak jest za latwo, ale to lekka przesada juz. Nie przypuszczalem, ze normal juz bedzie wystarczający - myslalem, ze bedzie taki jak zwykly gothic 2 czyli za latwy ;p Nie no wiadomo, ze jeszcze nie pojde do jarkendaru przez dlugi czas, ale fabule juz pchnalem mniej wiecej do tego punktu, a questow jeszcze duzo do zrobienia zostalo nawet w samym khorinis.. Najbardziej bym byl szczesliwy jakby ktos znal sposob na zmniejszenie poziomu gry, bo od poczatku nie chce zaczynac, a expic tydzien na scierwojadach tez mi sie nie usmiecha :D

Kamillo93

Kamillo93

Użytkownicy
posty24
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Kukuen- Może nie ubiłeś 200 bestii w co bardzo wątpię skoro masz 3 rozdział. Hmmm... A czy przypadkiem do wszystkich pomniejszych Gildii można było dołączyć w 1/2 rozdziale? W 3 może być za późno.

Kuken

Kuken

Użytkownicy
posty391
Propsy97
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam juz ich grubo ponad 1000, no calkiem mozliwe ze wersja 1/2 rozdzial. Wielka szkoda bo mam kolo 400 pazurow i klow :( Pojdzie sie zmarnowac.

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Cytat: Maciuś w Dzisiaj o 22:14No panie z takimi statami chcesz iść do Jarkendaru? Powinieneś mieć pierścionek + 3 siły i amulet + 10 siły. I najważniejsze pytanie który masz lvl? Jeżeli grasz pierwszy raz w returninga to nie mam pojęcia czemu wziąłeś trudny poziom...Sam gram na normalu i jest optymalnie bym powiedział.
Sam sobie zadaje to pytanie Ale generalnie nie lubie jak jest za latwo, ale to lekka przesada juz. Nie przypuszczalem, ze normal juz bedzie wystarczający - myslalem, ze bedzie taki jak zwykly gothic 2 czyli za latwy Nie no wiadomo, ze jeszcze nie pojde do jarkendaru przez dlugi czas, ale fabule juz pchnalem mniej wiecej do tego punktu, a questow jeszcze duzo do zrobienia zostalo nawet w samym khorinis.. Najbardziej bym byl szczesliwy jakby ktos znal sposob na zmniejszenie poziomu gry, bo od poczatku nie chce zaczynac, a expic tydzien na scierwojadach tez mi sie nie usmiecha
Co do poziomu trudności tej modyfikacji to jest podobno tak, że nawet na najłatwiejszym poziomie trudności jest trudniej niż w Nocy kruka. Nie masz innego wyjścia musisz wybijać wszystko po kolei. Krok po kroku. Dobra zbroja może Ci dużo pomóc. Wykonaj wszystkie zadania dla gildi zabójców, które są proste a za zostanie mistrzem gildi zabójców dostajesz zajebiście mocną zbroje. Wtedy walka z wilkiem nie będzie wyzwaniem. 

Psalm 19
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
Tak, nawet łatwy na którym grałem 1 raz jest o wiele trudniejszy od nocy kruka :P

Najgorzej jest z bossami które najlepiej jak najszybciej zabić, bo PN  jednak są bardzo potrzebne na niskich lvl

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Prośba Techniczna do ekipa albo do Ventura :P

Jest opcja abym dostał Skrypty z Returninga z rebalanca 2.1 oczywiście już pro spolszczone, coś ala Materiały dodatkowe jakie mamy po instalacji MT, ci co grali/instalowali wiedza ocb.
W jakim celu je potrzebuje, już tłumacze.

Krok 1 to zrobienie spisu wszystkich questow i warunków w jakich  je dostajemy łącznie z questami ukrytymi wykluczającymi się i zależnymi od dialogow, mamy przykład takiego questy w samym NK ( Zakazane Pastwisko ) zakładam ze w retuningu jest ich więcej

Krok 2 Spi ten ofc udostepnie i on pomoze mi zrobic pełny poradnik do rebalance 2.1 Pro oczywiscie nie w formacie pdf, to juz jak ktos bedzie chcial to przerobi się mój Wall of text na pdf-a

Tak deklaruje się ze zrobię spis i w miarę logiczny poradni lepszy niż ten warda do Reba 2.1 lecz potrzebuje skryptów misji, dialogów i npc-ów reszta tez może być to przy okazji może zrobić spis itów itp :P

Skrypty czytać potrafię niestety nie potrafię wyciągnąć ich z moda :P

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Prośba Techniczna do ekipa albo do Ventura

Jest opcja abym dostał Skrypty z Returninga z rebalanca 2.1 oczywiście już pro spolszczone, coś ala Materiały dodatkowe jakie mamy po instalacji MT, ci co grali/instalowali wiedza ocb.
W jakim celu je potrzebuje, już tłumacze.

Krok 1 to zrobienie spisu wszystkich questow i warunków w jakich  je dostajemy łącznie z questami ukrytymi wykluczającymi się i zależnymi od dialogow, mamy przykład takiego questy w samym NK ( Zakazane Pastwisko ) zakładam ze w retuningu jest ich więcej

Krok 2 Spi ten ofc udostepnie i on pomoze mi zrobic pełny poradnik do rebalance 2.1 Pro oczywiscie nie w formacie pdf, to juz jak ktos bedzie chcial to przerobi się mój Wall of text na pdf-a

Tak deklaruje się ze zrobię spis i w miarę logiczny poradni lepszy niż ten warda do Reba 2.1 lecz potrzebuje skryptów misji, dialogów i npc-ów reszta tez może być to przy okazji może zrobić spis itów itp

Skrypty czytać potrafię niestety nie potrafię wyciągnąć ich z moda
Lubie to! Jestem za!

Psalm 19

HellVard

HellVard

Użytkownicy
posty520
Propsy91
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Od kilku dni mam problem z Returningiem. Klikam na Gothic Starter, wybieram Reb2.1 i nic się nie dzieje. GS się minimalizuje, Gothic 2 jest na liście procesów, ale nic poza tym. Zamknięcie procesu i ponowna próba nic nie daje. Muszę ponownie włączyć kompa żeby zadziałało, co jest dość irytujące. Co może być przyczyną i jak to naprawić?

elathir

elathir

Użytkownicy
posty174
Propsy31
  • Użytkownicy
To jest znany problem. Windows ma skopanego menadżera gier, który próbuje wysłać informację o tym, w co grasz do M$. Jak nie działa net to gówno się wiesza i nie pozwala uruchomić gry. Jak to zdiagnozować? w Menadżerze zadań będziesz miał po odpaleniu proces rundll zawalający 1 rdzeń na masa.

w więc są trzy opcje:
- odpalić gothica z odpalonym netem, po uruchomieni się gry możesz go wyłączyć
- wchodzić w menadżera zadań, zabijasz proces gothica, anie nie rundll, potem odpalasz gothica jeszcze raz i tym razem zabijasz proces rundll
- wyrejestrować dll'ke menadżera gier z systemu. Wtedy jak rundll dostanie prośbę o jej wykorzystanie odrzuci ją jako nieznaną i się poprawnie zamknie. Wady? Menadżer gier nie będzie ci działał w ogóle

Tyczy się ona zarówno 7 jak i 8, głownie gier oryginalnych, piraty często go omijają, ale nie zawsze. Występuje w wielu gracz z okolic lat 2000-2007. w nowszych już praktycznie niespotykany.

Warto byłoby chociaż przejrzeć  wiadomości z tego tygodnia  :facepalm:

HellVard

HellVard

Użytkownicy
posty520
Propsy91
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Zawsze włączam Gothica z włączonym netem i mam Win XP.

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
Ja miałem podobny problem, z tym ze mam win7 i nie działał mi Gothic ret, bo nie miałem internetu częściowo...

Ale skoro ty masz net, a to dziwne zabezpieczenie które nie pozwala otwierać różnych gier bez neta jest tylko w win7 a ty masz XP

Więc przyczyny mogą być takie że, możesz mieć Wirusa... albo jakiś inny twój program gryzie się  z gothiciem i nie pozwala ci go włączyć.

Zobacz jeszcze to, włącz gothica potem zamknij proces gothica z menadzera A POTEM zamknij proces ROUNDDLL A POTEM ZNOWU ODPAL GOTICA, ale to jak kolega wyżej wspomniał to metoda na win 7.

HellVard

HellVard

Użytkownicy
posty520
Propsy91
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Niestety, ten sposób nie działa.

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
Bo to fix na win7 a nie XP

Moim zdaniem masz wirusa albo jakiś program się gryzie z Gothiciem.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Jakby miał syf to restart kompa nie rozwiązywał by jego problemu, a jak wiemy restart jego problem rozwiązuje.
Ale dobrze by było aby nie musiał robić restartu.

Wspomniałeś od kilku dni, to znaczy wcześniej problemu nie było, czyli musiałeś coś zainstalować lub coś zmienić co spowodowało problem.

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
Wiesz XP jest dość stary i ma wiele dziur a także powstało wiele wirusów na ten system, może jest taki co działa z lekkim opóźnieniem ale też racja może to nie to.

Dlatego napisałem że jakiś program może się gryźć z gothiciem, dlatego po resecie działa potem nie.

Tak naprawdę przyczyną to może być wszystko.

Mógłby też zrobić reinstala sprawdzić czy ze zwykłym gothiciem bez moda dzieje się to samo, pokombinować trzeba by dojść do tego.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
A to ma dużo do rzeczy, sam jadę na XP i jestem z tego dumny :P bo na 7 syfu niema itp itd, zresztą nie o tym top jest.

Zaczołbym od najprostszej opcji, czyli reinstalki całkowitej z usunięciem wpisow i potem sprawdzić czy sam g2 działa potem czy działa z nk i potem jak jest z returnem

hubert231

hubert231

Użytkownicy
posty91
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
witam! mam problem odnośnie Returning. Grałem w Gothic 2 Noc Kruka i wszystko ładnie śmigało. Teraz zainstalowałem Returning i gdy widzę nowe tekstury np. kapliczkę Innosa przy farmie Lobarta zmodyfikowana (świeci w tym modzie na niebiesko) to zacina mi się gra (mówiąc zacina mam namyśli że laguje a nie, że gra cała się zatnie i restart kompra muszę robić)... w ustawienaich zmniejszałem ajkoś, ilość szczegółów grafiki i modelów ale to nic nie zmieniło
faktem jest, że procesor mam niezbyt dobry (reszta komputera jest dobra) lecz wystarczający an Gothic 2 noc kruka

0 użytkowników
Do góry