Problemy techniczne 711769 1643

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 711769

Odpowiedzi 1643

elathir

elathir

Użytkownicy
posty174
Propsy31
  • Użytkownicy
Drobne ułatwienie. Tabliczki podnoszące wytrzymałość nie wymagają znajomości języka. A że dość łatwo można znaleźć 3 to już mamy 16 zamiast 10 a to robi różnicę.

Connor

Connor

Użytkownicy
posty188
Propsy10
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ventrue nie wiem jakim cudem ty jedziesz na tak małej wytrzymałości, będę zmuszony wydać kilka poziomów na wytrzymałość ;(

Welcome to a world where dreams become nightmares!
Undead Army

Ventrue

Ventrue

Moderator działu
Herr Mannelig
posty1127
Propsy597
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Herr Mannelig
Wystarczy mieć dużo życia, jak walczysz, po wyczerpaniu wytrzymałości zżeranie przerzuca się na punkty trafień. A wtedy wystarczy mieć spory zapas mikstur.

Adrien

Adrien

Użytkownicy
Wolf
posty74
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Wolf
Nie wiem czy piszę w dokładnym temacie, no ale. Otóż niektórzy świątynni strażnicy mają "czarne zbroje" ale tylko niektórzy np: ci przy wejściu do obozu bractwa, tych 4 kolesi co trenują na mini placu treningowym.  :blink:

Ventrue

Ventrue

Moderator działu
Herr Mannelig
posty1127
Propsy597
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Herr Mannelig
Nie widzę dokładnie, bo za mały obrazek ale możliwe, że textury ci nie załapały. Może przy następnym uruchomieniu gry ci się poprawi, albo po zainstalowaniu texturepacka.

Sucre

Sucre

Użytkownicy
posty4
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Ściągnij i zainstaluj tego patcha: http://przeklej.org/file/8CfSeV/Patch.PL.1.1.rar
Dzieki pomoglo juz wszystko smiga.
Teraz mam drugi problem  :wstyd: mianowicie wytrzymalosc spada mi nawet jesli mam wyciagniety luk ( nie napiety)
i wogole nie chce sie samoczynnie regenerowac , moge odzyskac wytrzymalosc tylko poprzez sen lub zywnosc.
Prosze o pomoc poniewaz bardzo mi to utrudnia gre.

igi

igi

Użytkownicy
posty12
  • Użytkownicy

igi

Problemy techniczne
#166 2013-08-13, 11:11(Ostatnia zmiana: 2013-08-13, 12:55)
Mam pewien problem z rozgrywką, mianowicie brakuje interakcji z łóżkiem, kapliczkami czy tzw. "iksami" (skarby). Wygląda to tak, ze Bezio kładzie się na łóżko i.... koniec. Po prostu sobie leży, a nie pojawia się żadne okno z wyborem długości tego snu. Analogicznie jest w pozostałych dwóch przypadkach: cały czas klęczy bądź kopie ten skarb i nie wyskakuje żadne okienko z wyborem. Najgorsze jest to, ze zwróciłem na to uwagę dopiero po paru godzinach gry, lekki szlag mnie trafi jak będę musiał zaczynać wszystko od początku. Jest na to jakiś sposób?

Ventrue

Ventrue

Moderator działu
Herr Mannelig
posty1127
Propsy597
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Herr Mannelig
Wytrzymałość spada nawet gdy masz wyjęty łuk a podświetlonego wroga, jeśli się nie nauczysz regeneracji w III rozdziale u Vatrasa to będziesz musiał korzystać z żarcia i łóżka. I nie narzekaj, że jest trudno, bo chyba o to chodzi. trzeb było wybrać najłatwiejszy poziom.
Mam pewien problem z rozgrywką, mianowicie brakuje interakcji z łóżkiem, kapliczkami czy tzw. "iksami" (skarby). Wygląda to tak, ze Bezio kładzie się na łóżko i.... koniec. Po prostu sobie leży, a nie pojawia się żadne okno z wyborem długości tego snu. Analogicznie jest w pozostałych dwóch przypadkach: cały czas klęczy bądź kopie ten skarb i nie wyskakuje żadne okienko z wyborem. Najgorsze jest to, ze zwróciłem na to uwagę dopiero po paru godzinach gry, lekki szlak mnie trafi jak będę musiał zaczynać wszystko od początku. Jest na to jakiś sposób?
Gdy zaczynasz jakąś interakcję to kliknij escape, lub trochę dłużej poczekaj. U mnie jest tak z kapliczkami, trzeba trochę dłużej poczekać.

igi

igi

Użytkownicy
posty12
  • Użytkownicy
No niestety, Bezio kopie od 5 minut, już w ogóle w całkiem innym miejscu niż powinien, wciąż brak rezultatu.

Baggio

Baggio

DreamVader
posty968
Propsy426
ProfesjaGracz
  • DreamVader
Reinstal moda ci pozostał, save sobie zostaw, może zadziała. oczywiście w nowej grze masz ten sam problem?

igi

igi

Użytkownicy
posty12
  • Użytkownicy
Tak. Chyba innej opcji już nie ma, może chociaż to pomoże.

Robertinho

Robertinho

Użytkownicy
posty145
Propsy25
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Z kapliczkami to zawsze jest dłużej. Jeśli masz rosyjski dubbing, to Bezi w tym czasie np. gdy klęka przy kapliczce Beliara mówi "BELIAR!", jeśli nie ma się dubbingu to nic nie słyszysz i Bezi tak do 3-4 sekund czeka, aż pojawi się okno dialogowe..

igi

igi

Użytkownicy
posty12
  • Użytkownicy
Przeinstalowałem wszystko i przy nowej grze jest dobrze. Podchodzę do łóżka i pojawia się okno z wyborem długości snu. Niestety na starych save'ach błąd nie zniknął. Być może zacząłbym grę od nowa, ale nie mam pewności czy po kilku godzinach gry ten błąd nie powróci. Chyba nie jest mi dane ukończenie tego moda.

Baggio

Baggio

DreamVader
posty968
Propsy426
ProfesjaGracz
  • DreamVader
Graj od nowa, ten bug nie powinien się powtórzyć. Ja np. spotkałem się z tym, że jak okradłem kogoś i szybko nacisnąłem 'esc' po tym jak mnie przyłapał, wczytałem save czy coś to później na tym sav'ie nie miałem interakcji z żadnym npc, po prostu stali jak słupy. Zapewne są to pewne niedociągnięcia gothica przy działaniem z modami. :p

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Emmm jak uczę się od Dariona ulepszania zbroi to na kowadle nie pojawia mi się opcja ulepszenia danego pancerza, choć mam wszystkie składniki.

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

LordHagenII

LordHagenII

Użytkownicy
posty16
  • Użytkownicy

LordHagenII

Problemy techniczne
#175 2013-08-16, 11:23(Ostatnia zmiana: 2013-08-16, 11:51)
Witam,
Mam problem z niektórymi skrzyniami. Otóż gdy otwieram skrzynie u Lehmara (tą ukrytą w komodzie), postać natychmiast umiera, pozostając przy tym w pozycji przeszukiwania skrzyni. Co gorsza komp się wtedy zawiesza i pozostaje tylko reset. Podobnie jest z skrzynią w pokoju na piętrze w tawernie Orlana i w skrzynią w "salonie" strażników. Skrzynia na wyspie ze skarbem złodzieji - to samo.

ZarzaPL

ZarzaPL

Użytkownicy
Nie.
posty445
Propsy83
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nie.
Odesłałbym Cię do czytania kilkunastu stron innych tematów (wielokrotnie wspominany błąd), ale odpowiedź jest prosta, więc ci odpiszę.
Trzeba było nie wybierać skrzyń z pułapkami w początkowym dialogu z Xardasem.

LordHagenII

LordHagenII

Użytkownicy
posty16
  • Użytkownicy
1. Nie wybrałem skrzyń z pułapkami, jestem tego pewny.
2. Nie ma żadnego sposobu żeby dobrać się do ich zawartości?

Ventrue

Ventrue

Moderator działu
Herr Mannelig
posty1127
Propsy597
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Herr Mannelig
Wydawało mi się, że w nowym patchu to umieranie przy skrzyniach zostało poprawione.

LordHagenII

LordHagenII

Użytkownicy
posty16
  • Użytkownicy
Ok, ściągam patch. Przeczytałem też w  innym temacie że po "śmierci" można nacisnąć skrót mikstury i postać ożywa.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry