Ja mogę ci polecić kilka Hack'n slash-y.
1.Pierwszą grą mógłby być Titan Quest, w którego aktualnie gram, jednak nie polecam ci tej gry. Bezmyślnie projektowane lokacje, masa niepotrzebnych potworów, krótkie i nudne questy, beznadziejny system dropu( ponad 1 kkk po pierwszym akcie, kasa prawie się nie przydaje) i straszny leveling potworów( kilka normalnch mobów może być trudniejszych niż boss kończący akt, wtf?). Chociaż gra na krótką metę jest wciągająca, przyjemny rozwój postaci, sporo możliwych klas, masa różnych itemów, chociaż jak dla mnie lepiej pograć w coś innego.
2.Godną polecenia jest produkcja Frater, Polski H&S. Dosyć mroczny klimat, niektóre lokacje były naprawde fajnie wykonane( Titan Quest praktycznie w większości miejsc wyglądał tak samo) boss mógł sprawić czasem problem ba, na wyższych poziomach trzeba się czasem było potrudzić nawet z normalnymi potworami. Rozwój postaci mógłby sprawić problem, to bić do tego itemu, to do tego czaru, a źle rozwinięta postać może w tej grze przysporzyć nam sporo trudu, ciekawy tytuł dla kogoś "nowego".
3.Loki, ta gra już oferuje większą część zadań, bardziej może przypominać RPG, jednak jest bardzo fajnym H&S-em(trójwymiarowe Diablo można by rzec)
4.Legend: Hand of God, podobnie jak wyżej, klimat nieco mniej mroczny, grafika trochę lepsza, ale ogólnie jest gorzej. Polski dubbing do tej gry jest fajny, można pograć.
5.Diablo 1,2(może 3, nie grałem), stara dobra gra H&S, przebijanie się przez hordy potworów, długie wciągające questy no i klasyka tego gatunku, powinieneś znać tą grę.