Szukam książki tego typu 5948 17

O temacie

Autor Amand

Zaczęty 8.06.2013 roku

Wyświetleń 5948

Odpowiedzi 17

Amand

Amand

Użytkownicy
jestę studentę xD
posty238
Propsy94
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • jestę studentę xD
Szukam książki ,która posiada inteligentnego bohatera/ bohaterów ,od których można się nauczyć sprytu i inteligentnych sposobów na rozwiązywanie zagadki, przechytrzenia wroga, wyjścia z trudnej sytuacji itp. Książki ,w której będę się zachwycał inteligencją i geniuszem. Może to być książka oferująca z pozoru trudną zagadkę, którą razem z bohaterem będziemy próbowali rozwiązać i na końcu dostaniemy rozwiązanie tłumaczące wszystko. Jakie książki tego typu polecacie?

Wystąpił błąd podczas próby wyświetlenia sygnatury

kazzmir
  • Gość
co się będziesz w tysiące stron wgryzał, leć do kiosku ruchu i poproś o krzyżówkę jolkę, dodaj do tego szachy z kurdemanem i masz co chcesz xD

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso
Christie.

Amand

Amand

Użytkownicy
jestę studentę xD
posty238
Propsy94
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • jestę studentę xD

Amand

Szukam książki tego typu
#3 2013-06-08, 11:35(Ostatnia zmiana: 2013-06-08, 11:38)
Mam złe doświadczenie z krzyżówkami :confused:  Większość krzyżówek wymaga ode mnie wiedzy z kosmosu np: jak nazywamy wietrzenie skał :lol2:  Sądzę raczej, że krzyżówki są dla tych ,którzy w szkole nauczyli się dużo bezsensownej wiedzy z geografii i innych tego typu przedmiotów i chcą ją jakoś wykorzystać :lol2:

//edit : spróbuję z książkami ,które poleca Meat i potem napiszę czy było warto.

kazzmir
  • Gość

kazzmir
Gość

Szukam książki tego typu
#4 2013-06-08, 11:54(Ostatnia zmiana: 2013-06-08, 12:00)
Mam złe doświadczenie z krzyżówkami :confused:  Większość krzyżówek wymaga ode mnie wiedzy z kosmosu np: jak nazywamy wietrzenie skał :lol2:  Sądzę raczej, że krzyżówki są dla tych ,którzy w szkole nauczyli się dużo bezsensownej wiedzy z geografii i innych tego typu przedmiotów i chcą ją jakoś wykorzystać :lol2:

ja pierdole :facepalm:  

chwała że chociaż książki chcesz czytać, ale opinia o wiedzy krzyżówkowiczów rozpierdala

av proszę cię dodaj wielki facepalm

Amand

Amand

Użytkownicy
jestę studentę xD
posty238
Propsy94
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • jestę studentę xD

Amand

Szukam książki tego typu
#5 2013-06-08, 12:07(Ostatnia zmiana: 2013-06-08, 12:09)
ja pierdole :facepalm:  

chwała że chociaż książki chcesz czytać, ale opinia o wiedzy krzyżówkowiczów rozpierdala

av proszę cię dodaj wielki facepalm
Odnoszę po prostu takie wrażenie. Nie wiem z jakimi krzyżówkami ty się stykałeś, ale ja natknąłem się wiele razy na takie, które wymagały ode mnie znajomości tego typu wiedzy.
Nie chciałem też nic sugerować, że każdy, który rozwiązuje krzyżówki jest taką osobą.

kazzmir
  • Gość
przykładowa krzyżówka nie dla mistrzów geografii
http://szarada.net/krzyzowki/pokaz/--------/

Koziek

Koziek

Użytkownicy
posty313
Propsy359
Nagrody
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Koziek

Szukam książki tego typu
#7 2013-06-08, 16:40(Ostatnia zmiana: 2013-06-08, 16:44)
co się będziesz w tysiące stron wgryzał, leć do kiosku ruchu i poproś o krzyżówkę jolkę, dodaj do tego szachy z koziekiem i masz co chcesz xD

*fixed

no dobra :D   :ok:

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
przykładowa krzyżówka nie dla mistrzów geografii
http://szarada.net/krzyzowki/pokaz/--------/
na pewno "zielona woda" to radomka. rzeczywiście, nie trzeba być mistrzem geografii.

Amand

Amand

Użytkownicy
jestę studentę xD
posty238
Propsy94
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • jestę studentę xD
Przedwczesny props. Jak taki przeciętny człowiek (taki jak ja) ma wiedzieć takie rzeczy jak : imię siostry Francisa Forda Coppoli czy  specjalność przemysłowa Żyrardowa :(  
Poza tym, odnoszę wrażenie, że krzyżówki z reguły bardziej służą do sprawdzania wiedzy niż rozwijania zdolności dedukcji. Z tego co wypisałeś ,to jedynie szachy do tego się nadają, choć nie jest to czego obecnie potrzebuję. Dlatego też back to the top.

Cedric

Cedric

Użytkownicy
posty782
Propsy1084
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Cedric

Szukam książki tego typu
#10 2013-06-08, 18:13(Ostatnia zmiana: 2013-06-08, 18:37)
Przedwczesny props. Jak taki przeciętny człowiek (taki jak ja) ma wiedzieć takie rzeczy jak : imię siostry Francisa Forda Coppoli czy  specjalność przemysłowa Żyrardowa :(  
Poza tym, odnoszę wrażenie, że krzyżówki z reguły bardziej służą do sprawdzania wiedzy niż rozwijania zdolności dedukcji. Z tego co wypisałeś ,to jedynie szachy do tego się nadają, choć nie jest to czego obecnie potrzebuję. Dlatego też back to the top.

Właśnie o to chodzi w krzyżówkach, że jak czegoś nie wiesz, to automatycznie sprawdzasz to czego nie wiesz, i jeżeli to samo hasło pojawi się w następnej krzyżówce nie będziesz miał z tym problemu. A co dedukcji, to w takiej krzyżówce jaką podał Kazz musisz jeszcze pomyśleć które kratki pasują :lol2:

kazzmir
  • Gość
tak tak, jolki wymyśliły złośliwe kreatury z polski xD

Salvatore

Salvatore

Użytkownicy
posty61
Propsy50
  • Użytkownicy
"Kod Leonarda da Vinci".

Cedric

Cedric

Użytkownicy
posty782
Propsy1084
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Cedric

Szukam książki tego typu
#13 2013-06-08, 19:19(Ostatnia zmiana: 2013-06-08, 19:20)
A może tak Sherlock Holmes ? :lol:

maciejh

maciejh

Rzeka
posty779
Propsy258
ProfesjaScenarzysta
  • Rzeka
Gorąco polecam Sherlocka. Przeczytałem wszystkie.

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso

Zkirtaem
Moderator

Szukam książki tego typu
#15 2013-06-08, 20:09(Ostatnia zmiana: 2013-06-08, 20:10)
W Szerloku dojście do rozwiązania zagadki, zanim zostanie wyjaśniona jest nieporównywalnie trudniejsze - Christie zawsze podaje wszystkie wskazówki niezbędne do własnoręcznego wydedukowania, co i jak. Fajniej.

I Poirot bije na głowę Holmesa charakterem, no ale to już rzecz subiektywna :D

Smolo

Smolo

Użytkownicy
posty306
Propsy212
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
R.Mears - Podrecznik sztuki przetrwania

Elo

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
I Poirot bije na głowę Holmesa charakterem, no ale to już rzecz subiektywna :D
Mlask mlask ćlam ćlam

Polecam również "The Library Paradox".

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry