Promocje 397050 959

O temacie

Autor SoMe

Zaczęty 1.05.2013 roku

Wyświetleń 397050

Odpowiedzi 959

gothic1210
  • Gość
Kto odkładał zakup Deus Exa ma okazję nadrobić. 

chesterking

chesterking

Użytkownicy
posty60
Propsy31
  • Użytkownicy
Do wszystkich okazji polecam www.lowcygier.pl

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Do wszystkich okazji polecam www.lowcygier.pl
Dołączam sie, sam z tego korzystam.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Ali G

Ali G

Użytkownicy
Nie odmawia się, kiedy pieniądz woła.
posty682
Propsy727
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Nie odmawia się, kiedy pieniądz woła.
https://www.humblebundle.com/

Jak już w temacie DA i ME jesteśmy... :D

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1729
Propsy2216
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ultima VIII na Origin za darmo jako specjalny prezent. <3

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Na originie to ja nic nawet za darmo nie chcę. 

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

batu222

batu222

Użytkownicy
"I'm Trask Ulgo, ensign with the Republic Fleet."
posty135
Propsy32
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • "I'm Trask Ulgo, ensign with the Republic Fleet."

Jedyne co warto było wziąć ze "Specjalnych prezentów" to było Dead Space.. Poza tym, same gry z lat 90 ostatnio na Originie są w tej zakładce..

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1729
Propsy2216
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
A ja mam z prezentów TS2 i Dragon Age Origins, a Ultima VIII to klasyk. No i parę innych tytułów jak star warsy czy need for speedy, ale w to nie gram.

Ciebie też tam nie chcą

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Dragon Age Origins też mam, nie grałem, ale mam około 50 kopii jakby ktoś chciał...

Leinnan

Leinnan

Administrator
torsonic polarity syndrome
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • torsonic polarity syndrome
 @Caesum Sorry ale GOG>Steam>długo nic>Origin

Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Lansjer

Lansjer

Rzeka
posty808
Propsy502
ProfesjaLvl designer
  • Rzeka
A GOG to jakaś platforma na to jest ? nie wiedziałem:pokerface:

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Galaxy czy jakoś tak, w sumie mógłby ktoś o tym coś więcej napisać? To stara się być steamem? Czy to bardziej luncher i organizer? 

Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1729
Propsy2216
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Caesum Sorry ale GOG>Steam>długo nic>Origin
Zrozumiałbym to gdyby chodziło o kupowanie gier, ale srsly, jak dają takie Dragon Age za darmo to nie widzę powodu dlaczego miałbym nie ściągać.  :pokerface:

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
I tak orgin nawet jako platforma jest lepszy niz uplay nieda sie byc gorszym od uplay to jest niewykonalne :P

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Ultima VIII na Origin za darmo jako specjalny prezent. <3
Miałem zamiar pisać, ale nikogo tutaj nie interesuje taka gra :|

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1729
Propsy2216
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Bo stara, bo nie Gothic, bo Origin, a duma prawdziwego gracza nie pozwala

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
bo Origin
Znaczy ja po dłuższym użytkowaniu to i ze steama nie jestem w pełni zadowolony. Generalnie z platform jako takich. Np. Steam, jeżeli chodzi o gry z innych platform, np. Live, to działa to tak że uruchamiam Live przez Steama żeby uruchomić grę. Dochodzą do tego gry w których później muszę przechodzić przez różne weryfikacje, czekać na maile, etc. Nie mówię że jest to wina Steama, czy innej platformy, po prostu platformy internetowe miały miejsce przed tysiącami pomysłów na DRM'y. Problemem są też używki, nie mogę odsprzedać swojej gry jeśli uznam że nie chcę do niej wracać, bo mi się znudziła lub uznałem że to jednak nie to czego się spodziewałem. Dodajmy do tego fakt że platformy zastrzegły sobie prawo do zmiany regulaminu korzystania z usług i czynią coraz odważniejsze zmiany np. ostatnia inicjatywa płatnych modyfikacji (chociaż akurat tę de facto popieram).
Nie pamiętam które (może obie) ale origin albo uplay wymagało stałego połączenia z internetem, bez tego nie szło grać, część danych była/jest zasysana z internetu. Pamiętam na przykład zapomniane piaski i wszystkie przełączniki czasowe pobierające dane z serwera - skidrow czy jak mu tam, ogarnął cracka w dwa dni (z małymi niedogodnościami) więc i tak sam DRM nie zdał rezultatu.
TL:DR
1. Używając takiej platformy chciałbym żeby większość procesów była zautomatyzowana i przypisana do konta, liczę że nie będę musiał przechodzić przez pięć różnych rejestracji, a później logowania za każdym razem.
2. Stabilny regulamin, a przynajmniej taki który nie oznajmia że jeżeli ich zmiana mi się nie spodoba - to mi wyłączą konto, skasują gry, a cały hajs jaki zainwestowałem będzie po prostu stracony.
3. Możliwość grania bez platformy -, na mojej szafce leży parę gier na których jest  napisane "requires steam account to play", bez aktywacji klucza na steam (wyzbycia się możliwości odsprzedania, oraz niemożliwość dokończenia instalacji bez łącza internetowego)

Dropbox +500 mb na start
LowPoly

Fareus

Fareus

Labirynt
posty428
Propsy646
Profesjabrak
  • Labirynt
Och to były czasy jak się biegało do kolegi, żeby pożyczyć grę. Nigdy nie lubiłem tych "platform". Po pierwsze: to co pisałem, lubiłem i lubię mieć gry w pudełku z gazetką na półce. Po drugie: to co pisałeś, nie idzie ich sprzedać ani pożyczyć. Po trzecie: jeszcze do niedawna miałem problemy z Internetem i jak grałem na Steamie to za chuja nie chciał się włączyć, musiałem wchodzić na komputer nie podłączony do Internetu i czekać, aż mi się pojawi opcja grania offline. Było to niesamowicie wkurwiające i czasochłonne.

Jebać homo i lewaków, bóg, honor, ojczyzna ~ Jezus Chrystus 27r. n.e. Jerozolima, marsz antyrzymski

Leinnan

Leinnan

Administrator
torsonic polarity syndrome
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • torsonic polarity syndrome
Opisałeś wyższość GOGa nad Steamem. Dodatkowo nadchodzi opcjonalny klient na wzór Steama:
https://www.youtube.com/watch?v=nyYW9AOWh-8

Wygląda to tak mniej więcej:

Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Dla tego najlepsza możliwa platfromą  jest według mnie platfroma Blizzarda, Battle.net logujesz się raz możesz go wyłączyć niema to żadnego wpływu na grę ogólnie tak każda według mnie powinna wyglądać i działać :P

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry