Problemy z zadaniami 376520 861

O temacie

Autor Baggio

Zaczęty 12.04.2013 roku

Wyświetleń 376520

Odpowiedzi 861

Freddy

Freddy

Użytkownicy
posty232
Propsy64
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
W zadaniu "Zaginiony żeglarz" solucja każe wyprosić zwój snu, a u mnie kazał mi przynieść wytrychy. Znalazłem tylko 1 powie mi ktoś gdzie znajdę pozostałe?

Kowal ci da. Jeżeli już u niego byłeś, to z czego pamiętam na dolnym poziomie da się znaleźć wytrychy, tylko nie pamiętam gdzie.
Co do zwoju to dostaniesz go po przyniesieniu wytrychów.

Glaca

Glaca

Użytkownicy
TheRouke (Роук)
posty540
Propsy49
ProfesjaNierób
  • Zbanowany
  • TheRouke (Роук)
Jak jest kopiec rudy. Idź w prawo(od kopca) tam wychodzisz na podest i za skrzyniami jest wytrych. A drugi to przy łóżku na półce(nie pamiętam jakiej, takie mini półki).

PL|RU|EN

Ukończone mody:

G1 Mroczne Tajemnice
G1 Edycja Rozszerzona
G1 Orcades
G2 Returning ReBalance 2.1
G2 Kyrus
G2 Podróżnik za Liniami Wroga
G2 Złote Wrota
G2 Dark Saga
G2 Z życia Złodzieja

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Do czegoś jest potrzebny ekwipunek Francisa czy mozna go oddac nekromancie? Da sie go jakos odczarowac i samemu zalozyc? Bo miecz chociazby jest dobry.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

xMefistox

xMefistox

Użytkownicy
posty312
Propsy18
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Siemka. Nie mam dialogów na zadania na najemnika orków w kopalni :/ Nie wiem, co mam robić, a chcę tę zbroję i jeszcze zadanie mam u szamana. Nie mogę już jednak dostać się na drugie piętro. ktoś wie, czemu nie mam opcji dialogowych z fiskiem i markiem na rozpoczęcie misji na szacunek orków ? 

Freddy

Freddy

Użytkownicy
posty232
Propsy64
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Do czegoś jest potrzebny ekwipunek Francisa czy mozna go oddac nekromancie? Da sie go jakos odczarowac i samemu zalozyc? Bo miecz chociazby jest dobry.

Niestety, można go tylko oddać Gerartowi.

Siemka. Nie mam dialogów na zadania na najemnika orków w kopalni :/ Nie wiem, co mam robić, a chcę tę zbroję i jeszcze zadanie mam u szamana. Nie mogę już jednak dostać się na drugie piętro. ktoś wie, czemu nie mam opcji dialogowych z fiskiem i markiem na rozpoczęcie misji na szacunek orków ?

Nie bardzo rozumiem. Aby zostać najemnikiem musisz: zostać mistrzem areny, oczyścić sztolnię z pełzaczy i znaleźć alchemika.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Gdzie jest Hart? Po buncie w kopalni nie moge go znaleźć.

Post połączony: 2015-07-06, 15:41
Cytat: Werewolf w Dzisiaj o 10:18Do czegoś jest potrzebny ekwipunek Francisa czy mozna go oddac nekromancie? Da sie go jakos odczarowac i samemu zalozyc? Bo miecz chociazby jest dobry.
Niestety, można go tylko oddać Gerartowi.

Cytat: xMefistox w Dzisiaj o 12:38Siemka. Nie mam dialogów na zadania na najemnika orków w kopalni Nie wiem, co mam robić, a chcę tę zbroję i jeszcze zadanie mam u szamana. Nie mogę już jednak dostać się na drugie piętro. ktoś wie, czemu nie mam opcji dialogowych z fiskiem i markiem na rozpoczęcie misji na szacunek orków ?
Nie bardzo rozumiem. Aby zostać najemnikiem musisz: zostać mistrzem areny, oczyścić sztolnię z pełzaczy i znaleźć alchemika.
Jeszcze trzeba znaleźć szpiega wsród buntowników.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Freddy

Freddy

Użytkownicy
posty232
Propsy64
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Powinien stać obok Vincenta czy jak mu tam.

abi

abi

Użytkownicy
posty42
Propsy5
  • Użytkownicy
mam pytanie odnośni kilku dźwigni które możemy znaleźć w różnych miejscach,
u Gerarda w tej jaskini są dwie dźwignie i przycisk
na plaży niedaleko źródła na słupku też ejst jedna
na wyspie bliko piratów na słupku także, a nieco wyżej "coś "z zielonym "światłem"
do jakich zadań są one przypisane? nie chciałabym wcześniej czegoś skopać :D

a jest też taka jaskinia z niebieskim światłem które "przemieszcza" w różne miejsca w tej jaskini, chyba przeoczyłam czytająć solucję,

Freddy

Freddy

Użytkownicy
posty232
Propsy64
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Więc tak:

Dźwignie u Gerarta nie są potrzebne do niczego,  możesz tylko zapalić te 2 słupy dla ozdoby.
Przycisk chyba naciskamy po przekopaniu wszystkich czaszek i wtedy ta skrzynia z czarnym dymkiem spada.

Pozostałe dźwignie służa do odblokowania easter-egga, jest ich 5 i trzeba je po prostu nacisnąć.
Lokalizacja dźwigni:
- na plaży z magiczną studnią
- na tej wysepce z bandytami i bratem pirata
- w jednej z wież z opuszczonym forcie
- pod mostem do świątyni czaszki
- na świątyni w obozie paladynów. Dostać się tam można tylko od tyłu po kamieniach

Co do jaskini ze światełkiem to nie jest ona związana z żadnym zadaniem, jak chcesz to się męcz, bo jest tam kilka ciekawych fantów.

Kyubie

Kyubie

Użytkownicy
posty389
Propsy32
  • Użytkownicy
Mam problem z misją zaginiony żeglarz... Doszło już do tego momentu gdzie Draks powiedział mi o tym że Lafer jest w sztolni. Ale nie mam żadnej opcji dialogowej u Wispa ani u Draksa, nie mogę zdobyć między innymi włąśnie zwoju snu... co jest chyba kluczowym elementem?

ExedusHQ

ExedusHQ

Użytkownicy
posty191
Propsy39
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Kyubie porozmawiałeś najpierw z Draksem, a dopiero potem z Wispem?Kolejność dialogów powinna być następująca Karlo -> Draks -> Wisp i od niego wyprosić zwój snu.Jak nie masz dialogu to musisz mieć bug albo coś źle zrobione.

Usktai

Usktai

Użytkownicy
posty10
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Mam problem z zadaniem "Starożytny traktat". Mam już zadanie by wyjść z kopalni ale chciałem jeszcze ukończyć pozostałe misje. Biegam po kopalni i nie mogę znaleźć Harta, gdzieś go wcięło.  Nie ma go w miejscu gdzie kopał ani nie przychodzi po 19 na arene.

Drugie, to powie mi ktoś o co chodzi z kluczami ze skrzynek. Znalazłem kilka kluczy i nadal mam sporo skrzyń do których ich potrzebuje, ale nigdzie nie mogę już ich znaleźć.

Kyubie

Kyubie

Użytkownicy
posty389
Propsy32
  • Użytkownicy
@ExedusHQ I widzisz kolego? już byś wmawiał ludziom żę bugi są :D. Chodzi o to że trzeba po rozmowie z oboma niewolnikami iść do tego orka co pilnuje wejścia. Wtedy jest uzupełnienie w dzienniku i jeszcze raz do wispa :). Pytanie chyba delikatnie odbiegające od tematu, ale przy okazji zapytam. Czy opłaca się uczyć wydobywania rudy za 25 bryłek rudy u jednego z niewolników? Bo jak by nie było jest to 10% walki bronią... Czy będę wydobywał dzięki temu ją szybciej? I czy jakoś da sięzatrzymać ten ubytek max HP? Żeby w tej kopalni tak nie uciekało? bo muszę mieć jescze trchę rudy, a nie chcę też tam zginąć...

Usktai

Usktai

Użytkownicy
posty10
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Lepiej się opłaca Laferowi sprzedawać. Nie korzystałem z tej umiejętności.

ExedusHQ

ExedusHQ

Użytkownicy
posty191
Propsy39
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Uskati Zobacz czy Hart jest przy drodze do wejścia na górne piętro, niedaleko Ushaka.

To działa na zasadzie bonusów, znajdujesz klucze i odpowiadające im skrzynki, tam są zazwyczaj jakieś eliksiry, fajna rzecz.

P.S jak chcesz szybciej znaleźć klucze to najpierw skołuj sobie zwój ,,Telekineza" i z wyciągniętym tym zwojem biegaj po kopalni a coś trafisz.Gdy podświetli Ci się gdzieś w oddali jakiś przedmiot to chowasz zwój i szybko naciskasz Ctrl albo LPM i podnosisz to. :P (Oczywiście jeśli odpowiada Ci granie na bugach)

@Kyubie Wybacz, mój błąd, na śmierć zapomniałem o tym orku. xD

Wydobywanie rudy się przydaje ale wydawaj na co chcesz, na zdobycie tego surowca jest kilka innych możliwości.Dobrą opcją jest oddawanie chleba dla tego gościa od zdania ze szczurami (wypadło mi z głowy jego imię).

Ubytku HP nie da się zatrzymać, ale żebyś nie umarł, musisz podwyższać sobie HP modląc się do Innosa w jaskini alchemika. 

Freddy

Freddy

Użytkownicy
posty232
Propsy64
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Wydobywanie rudy się przydaje ale wydawaj na co chcesz, na zdobycie tego surowca jest kilka innych możliwości.Dobrą opcją jest oddawanie chleba dla tego gościa od zdania ze szczurami (wypadło mi z głowy jego imię).

Jeżeli stosujesz tą metodę, a nie zrobiłeś jeszcze zadania ,,Ukochana Mia", to zostaw sobie 3 chleby.

Drugie, to powie mi ktoś o co chodzi z kluczami ze skrzynek. Znalazłem kilka kluczy i nadal mam sporo skrzyń do których ich potrzebuje, ale nigdzie nie mogę już ich znaleźć.

Najlepiej ukryty jest klucz do skrzyni za posagiem Beliara. Aby go zdobyć stań przed wejściem do jaskini z areną. Po stronach będziesz miał takie jakby kolumny czy tam coś w tym stylu. Musisz wejść na jedną z nich i porozglądać się - klucz gdzieś tam leży.

Ubytku HP nie da się zatrzymać, ale żebyś nie umarł, musisz podwyższać sobie HP modląc się do Innosa w jaskini alchemika.

Gdy będziesz miał misje żeby pójść do kowala na 2 poziom to radzę przespać się tam i wykopać wszystko co się da. Tam nie tracisz HP.

Kyubie

Kyubie

Użytkownicy
posty389
Propsy32
  • Użytkownicy
Czy mogę zacząć jakos zadanie szacunek orkow poza płaceniem rudy dja flinta? Bo nie zrobilem tego, a chce byc najemnikieo orków. Czy brak tej misji uniemożliwi mi to? Do czego ona w miogole jest?

Freddy

Freddy

Użytkownicy
posty232
Propsy64
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Ta misja nie jest potrzebna do zostania najemnikiem, nie pamiętam jak to było z rozpoczęciem, ale chyba tylko poprzez zapłacenie rudy Fintowi.

ExedusHQ

ExedusHQ

Użytkownicy
posty191
Propsy39
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Jeżeli stosujesz tą metodę, a nie zrobiłeś jeszcze zadania ,,Ukochana Mia", to zostaw sobie 3 chleby.

Do czego tam były potrzebne 3 chleby?Nie masz na myśli tego zadania gdzie szło się na polowanie na szczury?  :hmmm:

Gdy będziesz miał misje żeby pójść do kowala na 2 poziom to radzę przespać się tam i wykopać wszystko co się da. Tam nie tracisz HP.

Z tego co pamiętam tam przy kopaniu rudy też się traci HP, ale spać można normalnie.  :F

Freddy

Freddy

Użytkownicy
posty232
Propsy64
ProfesjaTester
  • Użytkownicy

Do czego tam były potrzebne 3 chleby?Nie masz na myśli tego zadania gdzie szło się na polowanie na szczury?  :hmmm:

Rzeczywiście, mój błąd.

Z tego co pamiętam tam przy kopaniu rudy też się traci HP, ale spać można normalnie.  :F

Kopać też można bez utraty HP, lecz jest tam na tyle mało rud, że nie przyniesie to większych korzyści.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry