Różne 198805 670

O temacie

Autor

Zaczęty 21.01.2008 roku

Wyświetleń 198805

Odpowiedzi 670

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
W ogóle nie zrozumieliście tego co dałem. Chodziło mi oto że to są ZDJĘCIA i bovver również korzystał ze ZDJĘCIA tak więc kurwa nie możliwe aby rdza była sztuczna, bo powstała sama, naturalnie. Chyba nikt kurwa nie dziobał śrubokrętem po to aby osiągnąć taki efekt. Są różne typy surowców o różnym składzie, powierzchni i fakturze i niektóre korodują inaczej. Poza tym wszystko zależy od warunków więc zamiast pierdolić smuty zastanówcie się trochę nad tym co mówicie, bo większość z Was to widocznie rdze widziała tylko na protezie dziadka.

Bov
  • Gość
Ale i tak to co pokazałeś jest bardziej realne niż "rdza" z sygny Bova
To co napisał Thoro, to święta racja, korzystałem z normalnego ściągniętego żywcem zdjęcia z google, otóż kwestia jest taka, że żaden z grafików 2d zajmujących się teksturami w SF nie przysłał mi żadnych tekstur do zrobienia logotypu. Denerwuje mnie też ogólne projektowanie i 'kierowanie' grafikami ( oczywiście nie mam nic do Darka ) Chodzi mi oto, że zadając mi jakieś zlecenie, powinno się bardziej sprecyzować jaki efekt powinien być uzyskany przy logotypie. Natomiast Dark napisał mi... - OBOJĘTNIE. Więc wpadłem na pomysł zrobienia logotypu związanego z gier - typu Fallout (Shergar ;( ). Ja mogę projektować setki logotypów, tylko co to da ?? Jak każdy będzie zawierał błędy, jak każdy będzie "nie klimatyczny" , jak dla mnie mija się to z celem....

Dark

Dark

Użytkownicy
posty1052
Propsy2197
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie nie nie, opisałem ci że to ma być coś ciekawego, mrocznego w stylu choćby gothicowym. Nikt nie przysłał, bo nikogo aż do zaprojektowania przez ciebie loga nie było od co. Teraz ja podeśle texture, ale to już między nami.

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.
Trochę się pobawiłem i wyszło coś takiego:

Jest to moja pierwsza praca tego typu, ale raczej jestem zadowolony ;]
Niby nie widać, ale idzie się narobić przy takim pingwinie :D

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
Ja na twoim miejscu popracowałbym więcej nad cieniowaniem np. kawałek tego skrzydełka wystaje poza światło i powinno być nieoświetlone.

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.
no to racja xD Zapomniałem :D

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.
coś ciekawego, mrocznego w stylu choćby gothicowym.
Dark mnie poprosił i wyszło coś takiego.
SO robiłem sam, FR trochę przerobiłem reszta to oryginalne mephisto (oczywiście jeśli chodzi o kształt ;] )

http://ifotos.pl/uploaded/7973.jpg

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.

V3Q
Złote Wrota

Różne
#228 2008-11-02, 17:55(Ostatnia zmiana: 2008-11-05, 18:03)
No trochę się wzorowałem, ale to tylko efekt a'la 3d.

PB też nie tworzy czegoś dużo innego niż w Gothicu.

http://www.worldofrisen.de/images/gallery/...27493200577.jpg
http://www.egielda.com.pl/images/art/af219...f892d685d04.jpg

Poza tym nie przesadzajmy, nie jest aż tak podobne.

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.
Chciałem zrobić w miarę proste i czytelne logo, również w małych rozmiarach.
Nie będę się rozpisywał, GOPSIDE TCTX to grupa łącząca ludzi zajmujących się muzyką :D  
Na dig'u był konkurs, ale to raczej dla treningu :lol2:  
Zrobiłem to co chciałem:

http://digart.img.digart.pl/data/img/vol0/...oad/2727768.jpg

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
Fajne, fajne jednak typografia do wymiany. Sczególnie ta na dole.

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.

V3Q
Złote Wrota

Różne
#231 2008-11-15, 23:04(Ostatnia zmiana: 2008-11-15, 23:05)
Dzięki Thoro za radę, "x" faktycznie nienajlepsze, ale już chyba nie będę się z tym bawił. Czas zrobić coś nowego :lol2:

Sentarion

Sentarion

Złote Wrota
Szef zespołu
posty817
Propsy1157
NagrodyV
Profesjabrak
  • Złote Wrota
  • Szef zespołu

Sentarion
Złote Wrota

Różne
#232 2008-11-29, 18:01(Ostatnia zmiana: 2008-11-29, 18:01)
Jakiś czas temu troche się bawiłem PS, według tutka i wyszła mi moja Wenus xD http://i37.tinypic.com/27xm2b7.jpg

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders

Thoro
The Modders

Różne
#233 2008-11-29, 20:50(Ostatnia zmiana: 2008-11-29, 20:57)
:D

Rozumiem że to prawdopodobnie Twoje pierwsze spotkanie z programem i do tego przy pomocy tutoriala ale na litość, to jest poziom prac przedszkolaka w wykonaniu komputerowym. Rozumiem i w ogóle ale kurde trochę samokrytycyzmu, to że dopiero zaczynasz nie usprawiedliwia pokazywania innym tego syfu. Rozumiem że chciałbyś zdobyć opinię innych, ale uwierz że czasami nie warto. Może powiem na przyszłość abyś uniknął ponownych rozczarowań: jest paskudnie i wszystko jest do dupy. Każdy zaczynał w podobny sposób, ja zaś osobiście pierwsze prace radziłbym chować do szuflady i nikomu nie pokazywać. Prawdopodobieństwo konstruktywnej oceny jest znikome, poza tym jak mówiłem jeśli miałbym odnieść się do tego w takim stopniu jakiego Ty zapewne po komentujących oczekujesz to bym musiał skrytykować wszystko. Ucz się i trenuj, to niestety nie jest jeszcze poziom prac które mógłbyś pokazywać innym  :D .

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.
No trochę Thoro ma racji... Tu nic do siebie nie pasuje. Ćwicz :D

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
Ona na twarzy nie ma przypadkiem tekstury jakiejś pustyni? :D

Sentarion

Sentarion

Złote Wrota
Szef zespołu
posty817
Propsy1157
NagrodyV
Profesjabrak
  • Złote Wrota
  • Szef zespołu
Eee tam nie znacie się :D  Mi się ta praca bardzo podoba. Oczywiście nie jestem żadnym grafikiem 2D i tak dalej, ale tak po prostu chciałem się podzielić moim malutkim dziełem. W każdym razie dzięki za szczerość.

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
Eee tam nie znacie się

No jak uważasz, ja grafiką zajmuje się... jakieś 3 lata temu straciłem rachubę.

Mi się ta praca bardzo podoba.

Daje max tydzień kiedy będziesz się wstydził że to w ogóle komu kolwiek pokazałeś, nie mówiąc o wstawianiu tego na forum.

Co do grafiki artystycznej i abstrakcyjnej dla mnie warsztat i skill jest tu na równi z wizją autora. Jeśli nie masz odpowiednich umiejętności i jakiejś tam wiedzy teoretycznej aby wiedzieć co i jak to niestety nic dobrego nie zrobisz choćbyś miał najlepsze pomysły.

thr

thr

Użytkownicy
posty4
  • Użytkownicy
taka mala proba zrobienia logotypu na zamowienie, watpie by przeszedl, czekam na akceptacje, typo lezy wiem, lecz klient sam chcial taka czcionke xd (nawet mi ja przeslal) xdd .

http://ifotos.pl/uploaded/46498.jpg

ps : oczywiscie standardowo w 3 kolorystykach.

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.

V3Q
Złote Wrota

Różne
#239 2009-02-01, 14:55(Ostatnia zmiana: 2009-02-01, 14:56)
Mi się nie widzi. Dałbym tam jakiś motyw z dłonią. Ten pasek tak wystaje. Krzyż też nienajlepszy.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry