Dark Saga PL 991000 2103

O temacie

Autor Baggio

Zaczęty 26.11.2012 roku

Wyświetleń 991000

Odpowiedzi 2103

Pawciow

Pawciow

Użytkownicy
posty533
Propsy70
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
albo spróbujcie zainstalować starsze sterowniki do karty graficznej, może bedzie mniej wywalać, albo uruchamiajcie z kompaybilnością z windows xp(ewentualnie odpalanie na wirtualnej maszynie z xp), na którym nie wywala z gry... ;
zegar działa, ale tylko do wersji 1.0.0.4,w dalszych go chyba wyłączyli ;
diegomez instalowałeś uruchamiając jako administrator i czy uruchamiasz grę jako administrator? bo testowałem u siebie i nie ma mowy, żeby była cyrylica w przypadku spolszczenia 1.0.1.5 czy 1.0.1.7

diegomez

diegomez

Labirynt
posty452
Propsy63
  • Labirynt
diegomez instalowałeś uruchamiając jako administrator i czy uruchamiasz grę jako administrator? bo testowałem u siebie i nie ma mowy, żeby była cyrylica w przypadku spolszczenia 1.0.1.5 czy 1.0.1.7

Nie pamiętam, ale chyba nie. Zobaczyłem, że nie działa to przesiadłem się na 1.0.0.4, na którym mi się bardzo dobrze gra. (Nie wywala, gdy tarcze używam :D  ) Teraz to już mi save szkoda. Przejdę grę i poczekam na 1.1

Hagrid

Hagrid

Użytkownicy
posty234
Propsy40
  • Użytkownicy
Jeśli ktoś ma problem z tym zegarem to włącza się go naciskając P.  A jeśli naciśniecie go znowu to on zniknie, ale za to potem gdy naciśniecie P trzeci raz to będzie on w innym kolorze.

xDominik

xDominik

Użytkownicy
posty222
Propsy39
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Jeśli ktoś ma problem z tym zegarem to włącza się go naciskając P.  A jeśli naciśniecie go znowu to on zniknie, ale za to potem gdy naciśniecie P trzeci raz to będzie on w innym kolorze.

Mi nie działa P jest jakiś inny sposób? (wersja 1.0.1.7)

LET'S ROCK!

Mr.Chuck

Mr.Chuck

Użytkownicy
posty62
Propsy3
  • Użytkownicy

Mr.Chuck

Dark Saga PL
#1204 2013-04-15, 16:11(Ostatnia zmiana: 2013-04-15, 16:31)
mam pytanie gdzie na 1 poziomie kopalni orków można znaleść wszystkie tajemne skrzynie jedynie znalazłem niedaleko skrytki juliano... i chyba też widziałem za posągiem beliara (gdzie jest do niego klucz ?!)...

Edit: i też na drugim z ciakawości :>

Mr.Chuck

Mr.Chuck

Użytkownicy
posty62
Propsy3
  • Użytkownicy

Mr.Chuck

Dark Saga PL
#1205 2013-04-15, 16:17(Ostatnia zmiana: 2013-04-15, 16:18)
Ja mam win7 64bit i wersje moda 1.0.1.5 i wywala średnio co 15 minut gry. Czasami 35-40 minut jest spokój, a czasem ledwie włącze, obrócę się w miejscu albo otworze eq i już zawiecha. Do tego czasem przy wczytywaniu gry mam komunikat Access Violation, na szczęsćie nie uszkadza mi zapisu. Najczęściej wywala mnie w lasach, jak szybko się obracam. Do tego często mam tak, że woda zaist być niebieska, miga mi tak na zmianę na białoi niebiesko. W innych modach i oryginalnym G1 i G2:NK tak nie miałem ( poza G:Edycja rozszerzona, tyle że tam migały mi tak bydynki w czasie rozmów z npc). Nie licząc już zawieszania się na 3-4 sekundy.
wejdź na tą stronę http://www.worldofgothic.de/dl/download_420.htm i pobierz (pobieranie jest na dole oddzielane jest linią) ps. odinstaluj dark sage najpierw... i nie zapomnij gdzieś przeklejić save#msg1079559y

ciekawostka jest to plik który poprawia grywalność gothica 2 i różnych z nim związanych modów na windowsie 7 i viście

Mr.Chuck

Mr.Chuck

Użytkownicy
posty62
Propsy3
  • Użytkownicy
a mam jeszcze jedno pytanie gdzie znaleść czarną perłę w kopalni ?

diegomez

diegomez

Labirynt
posty452
Propsy63
  • Labirynt
a mam jeszcze jedno pytanie gdzie znaleść czarną perłę w kopalni ?

Ur-Grah ci da, po wykonaniu którejś misji dla niego.

Baggio

Baggio

Moderator działu
posty968
Propsy426
ProfesjaGracz
  • Moderator działu

Baggio
Moderator działu

Dark Saga PL
#1208 2013-04-15, 18:52(Ostatnia zmiana: 2013-04-15, 18:54)
Witam wszystkich!
Jak pewnie zauważyliście, od kilku dni Dark Saga posiada swój własny dział na tym forum. Jak na razie zawiera tematy: "Problemy z zadaniami", "Problemy techniczne" oraz nowy jak i stary wątek dotyczący Dark Sagi. Te dwa pierwsze tematy służą do dyskusji, które wcześniej odbywały się tutaj. Chodzi tutaj oczywiście o problemy z zadaniami oraz problemy z instalacją moda, bugami z wywalaniem, itp. Macie udzielać się właśnie w tamtych tematach, nie chodzi tutaj tylko o estetykę, ale i o to, że macie większe szanse na to, że ktoś udzieli wam odpowiedzi. Od teraz jeśli ktoś napisze tutaj posta związanego z zadaniem bądź z jakimś bugiem to zostanie on od razu usunięty. Ten temat dalej będzie do użytku jeśli chodzi o pisanie, ale ograniczamy się tutaj tylko do waszych opinii na jego temat, co byście poprawili jeśli chodzi o grę, czyli statystyki, itp.

Pozdrawiam :)

Mr.Chuck

Mr.Chuck

Użytkownicy
posty62
Propsy3
  • Użytkownicy
JA bym się spytał o spolszczenie do TDS (dialogi) Kiedy zostanie wydane ???

Korek

Korek

Użytkownicy
posty549
Propsy230
  • Użytkownicy
Masz na myśli polski dubbing?

Mr.Chuck

Mr.Chuck

Użytkownicy
posty62
Propsy3
  • Użytkownicy
Masz na myśli polski dubbing?
tak

Korek

Korek

Użytkownicy
posty549
Propsy230
  • Użytkownicy
Team tłumaczący TDS nie wyda polskiego dubbingu, ale jest taki projekt stworzony przez innych, więc może im się uda.

Mr.Chuck

Mr.Chuck

Użytkownicy
posty62
Propsy3
  • Użytkownicy
słyszałem że WardMistrz zbiera ekipę do spolszczania dubbingu... Tylko jeszcze nie wiadomo czy zaczeli czy też nie

krzysiek666

krzysiek666

Użytkownicy
posty123
Propsy32
Profesjabrak
  • Użytkownicy

krzysiek666

Dark Saga PL
#1214 2013-04-15, 23:30(Ostatnia zmiana: 2013-04-15, 23:37)
W kopalni czarną perłe znajdziesz w magazynie orków orków, do którego klucz ukradniesz Ushakowi w zadaniu "Dziennik Harta". Jest za kopcem rudy, najlepiej przeszukaj pomieszczenie telekinezą. Co do skrzyń, to jedna jest pomiędzy tymi beczkami między Ushakiem a miejscem gdzie pracuje Wisp, koło łóżek. Klucz do tej za posągiem Beliara jest nad wejściem do areny, trzeba się wspiąć( jak nie możesz znależć to użyj telekinezy do jego namierzenia). Ogólnie skrzynie, klucze i zawartość tak jak pamiętam:
1. Koło posągu beliara, klucz nad wejściem do areny. W środku jest chyba mikstura zręczności.
2. Pod rusztowaniem koło Ushaka, klucz na dachu tego zadaszenia koło magazynu rudy( tego z magiczną barierą blokującą przejście). W środku jest mikstura +20 do maks hp.
3. Koło drabiny do rusztowania na którym pracuje kapitan naszego statku( zapomniałem imienia :P), klucz jest w którymś wózku( chyba gdzieś kolo Wispa). W środku 2 x maks mana +5.
4. W tym kamiennym balkonie, w którym są orkowie pilnujący przejścia na 2 poziom kopalni, klucz jest w skrzyni nr 5. Zawiera klucz do ostatniej skrzyni
5. Pod drewnianą kładką w pomieszczeniu z kowalem Pradem, klucz jest w skrzyni nr 6. W środku jest klucz do skrzyni nr 4.
6. Za świątynią Beliara na drugim poziomie kopalni( ten domek z posągiem Beliara i martwym zębaczem na stole koło wejścia). Jest ukryta za rozciągnmiętą skórą. Klucz do niej jest za domem tego orka, który organizuje walki na arenie niewolników. W środku klucz do skrzyni nr 5.
7. W magazynie z rudą. Wejśc tam można albo przez drabinę po prawej od wejścia( takie deski na tej palisadzie, nad nimi jest drewniana półka, wyjśc można tak samo) albo zeskoczyć z przejścia na 2 poziom. Klucz do niej jest w skrzyni nr 4. W srodku jest mikstura +20 do pż i kilka bryłek rudy + druga, niezamknięta skrzynia z złotem i rudą.

Edit. Aha, jest jeszcze jedna skrzynia, w opuszczonej sztolni, w środku jest mikstura siły i (chyba) ruda. Nie pamiętam jednak czy jest ona na klucz i gdzie go zdobyć( coś mi świta że w skrzyni nr 2 może być). Jak by ktoś wykrył błędy w powyższym opisie, to niech napisze, a je poprawię.

PS Jakby któryś z opisanych kluczy nie pasował do opisanej skrzyni, to sprawdżcie inną, możliwe że mi się trochę poje*ało. Ale raczej podane jest dobrze.

diegomez

diegomez

Labirynt
posty452
Propsy63
  • Labirynt

diegomez
Labirynt

Dark Saga PL
#1215 2013-04-16, 10:00(Ostatnia zmiana: 2013-04-16, 10:00)
Skąd telekineza?

tyson90

tyson90

DreamVader
posty389
Propsy143
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader

tyson90
DreamVader

Dark Saga PL
#1216 2013-04-16, 12:58(Ostatnia zmiana: 2013-04-16, 13:02)
słyszałem że WardMistrz zbiera ekipę do spolszczania dubbingu... Tylko jeszcze nie wiadomo czy zaczeli czy też nie
Z tego co wiem, jest już "paru" chętnych, którzy użyczą głosu postaciom.
A to co wiem na pewno - że wczoraj Ward i jego ekipa dostali komplet skryptów (w tym dialogi postaci) z najnowszej wersji TDS PL 1.0.1.7, zgaduję zatem że albo już zaczęli nagrywanie, albo lada moment zaczną.

P.S.
Dołączam się do pytania o telekinezę, bo sądziłem, że JESZCZE jej nie ma.

Start | News | FAQ | Solucja | Poradnik | Download | Final Song | MP3

-Dlaczego kucharze faceci są lepsi od kobiet?
-Bo żeby zrobić prawdziwy żurek, trzeba mieć jaja.

Mr.Chuck

Mr.Chuck

Użytkownicy
posty62
Propsy3
  • Użytkownicy
Może byście zrobili edycję dla cheaterów :3

krzysiek666

krzysiek666

Użytkownicy
posty123
Propsy32
Profesjabrak
  • Użytkownicy
W wersji 1.0.1.5 dwa zwoje telekinezy są w kufrze Lisa, tym z listem o zabójstwie. Ja ogólnie znalazłem 4, jeszcze ich nie użyłem, ale przydają się do znajdywania przedmiotów, których nie widzicie. A jak skrzynki? Dobrze podałem klucze czy nie? I udalo mi się pozbyc sie crashy. Zmniejszyłem rozdzielczość z 1680x1050x32 na 1152x864x32 oraz zasięg widzenia oraz jakość tekstur i teraz tylko co jakiś czas przycina na 2-3 sekundy. W sumie dziwne że stary G2 tak obciążał kompa, że wywalało z gry, nie takie gry działały na maks detalach w wyższej rozdzielczości.

diegomez

diegomez

Labirynt
posty452
Propsy63
  • Labirynt
Co do kluczy to ciężko powiedzieć, bo niektórzy jeszcze na 1.0.0.4 jadą i telekinezy nie mają, a ciężko tak samemu znaleźć.
Ja mam 1.0.0.4 i mówię, że mi w ogóle nie wywala.

0 użytkowników
Do góry