Dark Saga PL 981096 2103

O temacie

Autor Baggio

Zaczęty 26.11.2012 roku

Wyświetleń 981096

Odpowiedzi 2103

Greg

Greg

Użytkownicy
posty60
Propsy8
  • Użytkownicy
Dzięki za odpowiedź. I mam kolejne pytanie. Żeby ukraść mapę od szefa piratów lub klucz od Oswalda potrzeba około 50 zręczności. A jeśli mam 2 poziom kradzieży kieszonkowej? Bo szkoda mi wywalać 30 punktów w zręczność. I czy jest inny nauczyciel kradzieży kieszonkowej nie licząc Wispa?

A i mam znaleźć łuk dla Lorina. Tylko nie wiem gdzie ta latarnia. Kompletnie się pogubiłem gdzie to jest. Może mnie ktoś nasterować?

TheKubaTM

TheKubaTM

Użytkownicy
posty44
  • Użytkownicy
Dzięki za odpowiedź. I mam kolejne pytanie. Żeby ukraść mapę od szefa piratów lub klucz od Oswalda potrzeba około 50 zręczności. A jeśli mam 2 poziom kradzieży kieszonkowej? Bo szkoda mi wywalać 30 punktów w zręczność. I czy jest inny nauczyciel kradzieży kieszonkowej nie licząc Wispa?

A i mam znaleźć łuk dla Lorina. Tylko nie wiem gdzie ta latarnia. Kompletnie się pogubiłem gdzie to jest. Może mnie ktoś nasterować?
Widać ją z obozu ferlojczyków to ta z wyjściem na plaże gdzie na górze jest ognisty demon.

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"
Witam. Mam pewien problemik.

Otóż ściągnąłem przedwczoraj tegoż moda. Wszystko działa ładnie, pięknie, ale jak wiadomo zawsze gdzieś tkwi haczyk. Otóż u mnie, tkwi on w zadaniu "Głodny Rumar" ,gdzie to musimy dać Rumarowi "niezjadliwy" pokarm, by mógł on nas w późniejszej fazie questu uczyć siły ( i bodajże walki mieczem ?). Dałem mu już grzyb - wybrzydził, jest ok. Dałem mu też ten chleb - i tutaj, a jakże wszystko się zgadza. I niestety nie mogę mu dać rośliny leczniczej. Dlaczego ? Otóż wygląda to tak, jakby zabrakło opcji dialogowej. Nie wiem, czym to może być spowodowane (uprzedzając - konsoli nie włączałem od początku gry ani jednego skromnego razu), na żadnych innych cheatach (o ile jakieś do tego moda są) nie grałem. Bardzo prosiłbym o pomoc, gdyż latam jak głupi z już ponad 50 punktami umiejętności czekając, aż quest odbuguje się, bym mógł je wydać na statystyki. Z góry dziękuję za wszelką pomoc - pozdrawiam.

"Philosophia. Znaczy po Grecku "miłość do mądrości". Myślisz, że teraz jeździlibyśmy mercami i beemkami gdyby nie Grecy? Albo gapili się w płaskie ekrany telewizorków plazmowych?"

chesterking

chesterking

Użytkownicy
posty60
Propsy31
  • Użytkownicy

Otóż ściągnąłem przedwczoraj tegoż moda. Wszystko działa ładnie, pięknie, ale jak wiadomo zawsze gdzieś tkwi haczyk. Otóż u mnie, tkwi on w zadaniu "Głodny Rumar" ,gdzie to musimy dać Rumarowi "niezjadliwy" pokarm, by mógł on nas w późniejszej fazie questu uczyć siły ( i bodajże walki mieczem ?). Dałem mu już grzyb - wybrzydził, jest ok. Dałem mu też ten chleb - i tutaj, a jakże wszystko się zgadza. I niestety nie mogę mu dać rośliny leczniczej. Dlaczego ? Otóż wygląda to tak, jakby zabrakło opcji dialogowej. Nie wiem, czym to może być spowodowane (uprzedzając - konsoli nie włączałem od początku gry ani jednego skromnego razu), na żadnych innych cheatach (o ile jakieś do tego moda są) nie grałem. Bardzo prosiłbym o pomoc, gdyż latam jak głupi z już ponad 50 punktami umiejętności czekając, aż quest odbuguje się, bym mógł je wydać na statystyki. Z góry dziękuję za wszelką pomoc - pozdrawiam.

Probowałeś mu dać #msg1062705ziele lecznicze#msg1062705? Z tego co wywnioskowałem z MOJEGO dziennika to dawałem mu właśnie ziele, które znalazłem za bramą w kopalni gdzie ork pilnuje wejścia. Jeśli to nie to, to możliwe, że coś przeoczyłeś lub to jakiś bug.

piotek1919

piotek1919

Użytkownicy
posty47
Propsy7
  • Użytkownicy
Gother jeśli możesz to podrzuć te savy byłbym wdzięczny  :wink:

bartoffel

bartoffel

Użytkownicy
posty14
Propsy56
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy

jak to liroy ma Ci dać specjalny grzyb dla rumara:D

Gother

Gother

Użytkownicy
Nieskromny Mistrz Gothica
posty457
Propsy260
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Nieskromny Mistrz Gothica

Gother

Dark Saga PL
#166 2012-12-06, 16:53(Ostatnia zmiana: 2012-12-06, 17:02)
Oto dwa savy, które udostępnił tyson90. Jeden jest po wykonaniu wszystkich zadań dla paladynów (i chyba też wszystkich pobocznych z wyjątkiem piedestałów), drugi zrobiony trochę wcześniej.
http://www.sendspace.com/file/yfjnbv

Dzięki za odpowiedź. I mam kolejne pytanie. Żeby ukraść mapę od szefa  piratów lub klucz od Oswalda potrzeba około 50 zręczności. A jeśli mam 2  poziom kradzieży kieszonkowej? Bo szkoda mi wywalać 30 punktów w  zręczność. I czy jest inny nauczyciel kradzieży kieszonkowej nie licząc  Wispa?
Zręczność wydaje mi się stratą punktów nauki. Chyba gorzej je tylko wydasz inwestując w tarcze.
Mapę możesz odkupić za zero kiedy zażyczysz sobie przejrzeć towary jej obecnego właściciela. Co do kradzieży wszystkich innych rzeczy... Koło obozu Ferokijczyków znajdziesz jeden z magicznych kamieni. Nie doda ci szybkości, ale zręczności trochę na pewno. Ja w ten sposób okradłem wszystkich orków poza kopalnią.

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"

Marid

Dark Saga PL
#167 2012-12-06, 17:17(Ostatnia zmiana: 2012-12-06, 17:18)
@chesterking - Dzięki wielkie, problem rozwiązany właśnie tym sposobem. Przy okazji - ziel namierzyłem kilka, jedno np. między skrzyniami, tuż koło tej fajki którą palą orkowie.

Mam teraz za to inny problem. Robię zadanie "Szacunek Orków". Doprowadziłem do fight'a między Ushakiem a tym Tarokiem czy jak on tam miał. Tarok martwy, Ushak powrócił na swoje miejsce. Poszedłem porozmawiać z Flintem - wpis w dzienniku mówi, że mam poczekać jeden dzień i dostanę w pełni wolny dostęp do górnych partii kopalni. Czekam jeden dzień, drugi, trzeci - i nic. Po Flincie ani śladu w tej wielkiej grocie kopalnianej, Ushak, poza swoimi standardowymi dialogami nie ma nic specjalnego. Czyżbym coś zrobił źle ? A może mam go bardziej poszukać po całej tej kopalnii? Z góry dzięki za podpowiedzi.

"Philosophia. Znaczy po Grecku "miłość do mądrości". Myślisz, że teraz jeździlibyśmy mercami i beemkami gdyby nie Grecy? Albo gapili się w płaskie ekrany telewizorków plazmowych?"

SuperCheese

SuperCheese

Użytkownicy
posty192
Propsy25
  • Użytkownicy
Dowiesz się kiedy otrzymasz dostęp do drugiego poziomu ;)

Dlaczego Magar zamiast do piratów prowadzi mnie na sterte głazów?

tyson90

tyson90

DreamVader
posty389
Propsy143
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader
Bo tą stertę głazów musisz usunąć używając kodu z konsoli (czytaj instrukcję). To jest ten bug, który wiele osbó łapie - w teorii tam powinno być (jeszcze) przejście.

Na resztę pytań odpowiem innym razem...

Start | News | FAQ | Solucja | Poradnik | Download | Final Song | MP3

-Dlaczego kucharze faceci są lepsi od kobiet?
-Bo żeby zrobić prawdziwy żurek, trzeba mieć jaja.

Andre202

Andre202

Użytkownicy
posty60
Propsy8
  • Użytkownicy
Gdzie mogę znaleźć Aslaka? Czy nie powinien być przy którymś z kamiennych kręgów, przy których leżą martwe owce? Czy jest on tam tylko o konretnej porze? Nigdzie go nie ma :/

Greg

Greg

Użytkownicy
posty60
Propsy8
  • Użytkownicy

Greg

Dark Saga PL
#171 2012-12-06, 18:41(Ostatnia zmiana: 2012-12-06, 18:58)
Gdzie mogę znaleźć Aslaka? Czy nie powinien być przy którymś z kamiennych kręgów, przy których leżą martwe owce? Czy jest on tam tylko o konretnej porze? Nigdzie go nie ma :/

Nie wiem czy dobrze szukasz. Jak jest ta karczma Noe to musisz iść za nią i tam w stronę  rzeki. Aslan i kilku rolników tam stoi.

A moje pytanie to gdzie jest ten kamień zręczności? Bo przy ognistych jaszczurach jest szybkości. A inna sprawa to dalej nie mogę znaleźć tego myśliwego z łukiem dla Loriana. W którą stronę z obozu myśliwych trzeba iść?

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"
W porządku - mój poprzedni problem rozwiązany.

Jednak - mógłby mi ktoś mniej więcej określić, w którym momencie rozgrywki uzyskuje się dostęp do rud srebra ? Mam tą misję z tymi portalami i duchami, a gdzie jest ruda srebra, nie mam pojęcia.

SuperCheese

SuperCheese

Użytkownicy
posty192
Propsy25
  • Użytkownicy
Dzięki, nie skojarzyłem tej sterty głazów z tamtą stertą głazów ;)

Tituf

Tituf

Użytkownicy
posty1481
Propsy813
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Nie wiem czy dobrze szukasz. Jak jest ta karczma Noe to musisz iść za nią i tam w stronę  rzeki. Aslan i kilku rolników tam stoi.

A moje pytanie to gdzie jest ten kamień zręczności? Bo przy ognistych jaszczurach jest szybkości. A inna sprawa to dalej nie mogę znaleźć tego myśliwego z łukiem dla Loriana. W którą stronę z obozu myśliwych trzeba iść?

wyjdź mostem od myśliwych,potem w prawo aż znajdziesz się pod nim...potem szamani,itd,itp,aż do kamienia!

Greg

Greg

Użytkownicy
posty60
Propsy8
  • Użytkownicy
Dzięki. Teraz mam 50 zręczności i kradziez kieszonkowa na pierwszym poziomie. Próbuję okraść Tarasa i Midara z tabliczek ale coś jest nie tak. Ani jeden ani drugi nie ma opcji z kradzieżą kieszonkową. To bug czy oni te tabliczki mają gdzie indziej schowane?

Dariusz

Dariusz

Użytkownicy
posty190
Propsy15
  • Użytkownicy

Dariusz

Dark Saga PL
#176 2012-12-06, 20:02(Ostatnia zmiana: 2012-12-06, 20:21)
czy komus udalo sie uratowac Marika po odbiciu kopalni ? probuje 10 raz a on i tak lezy na glebie ... jezeli tak ma byc to baaaardzo jestem zawiedziony :(

ogladalem nawet ta wideo solucje po rosyjsku i tam tez znajduje marika martwego ... mam nadzieje ze to nie jest prawda :D   :[

tyson90

tyson90

DreamVader
posty389
Propsy143
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader
Jednak - mógłby mi ktoś mniej więcej określić, w którym momencie rozgrywki uzyskuje się dostęp do rud srebra ? Mam tą misję z tymi portalami i duchami, a gdzie jest ruda srebra, nie mam pojęcia.
Musisz się dobrze rozejrzeć - są w kopalni.
Spoiler
Choćby za posągiem Beliara na drugim poziomie.

Dzięki. Teraz mam 50 zręczności i kradziez kieszonkowa na pierwszym poziomie. Próbuję okraść Tarasa i Midara z tabliczek ale coś jest nie tak. Ani jeden ani drugi nie ma opcji z kradzieżą kieszonkową. To bug czy oni te tabliczki mają gdzie indziej schowane?
Prawdopodobnie bug. Ja ich okradałem bez problemu z 40 zręczności i na pierwszym poziomie. Chyba że najpierw ktoś musi Ci powiedzieć, że oni mają?... Porozmawiaj z niewolnikami, może to o to chodzi.

czy komus udalo sie uratowac Marika po odbiciu kopalni ? probuje 10 raz a on i tak lezy na glebie ... jezeli tak ma byc to baaaardzo jestem zawiedziony :(

ogladalem nawet ta wideo solucje po rosyjsku i tam tez znajduje marika martwego ... mam nadzieje ze to nie jest prawda :D   :[
No cóż, widać tak to wygląda. Ale nie martw się, to nie jest jego koniec. Nawet zagadaj do Karera (reszta w spoilerze)...
Spoiler
...powinna być z nim opcja o tym, że nie możesz znaleźć Marika, ten Ci powie, że on też go nie widział od czasu rozróby (a może to nie Karer a Lafer? Któryś z nich tak czy siak).

Start | News | FAQ | Solucja | Poradnik | Download | Final Song | MP3

-Dlaczego kucharze faceci są lepsi od kobiet?
-Bo żeby zrobić prawdziwy żurek, trzeba mieć jaja.

Dariusz

Dariusz

Użytkownicy
posty190
Propsy15
  • Użytkownicy

Dariusz

Dark Saga PL
#178 2012-12-06, 21:34(Ostatnia zmiana: 2012-12-06, 22:33)
tak tak to Karer , zagadalem z nim i powiedzial mi ze nie widzial go bo martwil sie o wlasna dupe ( bardzo honorowe ) xD znalazlem Marika ale lezy martwy tam gdzie wydobywal rude.

Bardzo odrzucajace jest to, ze po zabiciu orkow z kopalni kopacze itd siedza w niej -,- ( a Draks dalej wydobywa rude ) To po to ja sie tyle staralem walczylem i kombinowalem zeby oni dalej siedzieli w tej kopalni ? :ayfkm:  powinno to troszke inaczej wygladac , no ale to tylko moje skromne zdanie :)  no i Marik...

//edit.aztek: double post

Magic

Magic

Użytkownicy
posty36
Propsy4
  • Użytkownicy
Co trzeba było mieć przy sobie, żeby przekręcić tę szkatułkę do której prowadzi nas ognik w zadaniu o piedestałach? Robibłem juz to zadanie wcześniej, ale wczytywalem, potem zacząlem robić coś innego i nie moge się obrócić w tej 'kapliczce', chociaż nie kojarze żebym coś wyrzucał czy sprzedawał.

0 użytkowników
Do góry