Gothic 2 : Return of the Deity 65394 133

O temacie

Autor dezerter

Zaczęty 7.11.2012 roku

Wyświetleń 65394

Odpowiedzi 133

Buła

Buła

Użytkownicy
wyłącz komputer i wyjdź z domu
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • wyłącz komputer i wyjdź z domu

Buła

Gothic 2 : Return of the Deity
#60 2013-04-02, 13:49(Ostatnia zmiana: 2013-04-02, 13:51)
Mowie powaznie, od tej pory za każde 'jak tam miecz' nie w temacie ("jak tam enviro dracon" tez pod to podchodzi) bede dawał 10% warna

Co do lin, to typowe dla hejterzyków bez skila, że czepiają się wszystkieg oprócz tego co na prawdę zostało zrobione źle. Nie umiesz ocenić proprocji? Nie znasz się na konstrukcji statków? PRZYJEB SIĘ DO LIN!
Yea!

Sawik

Sawik

Moderator działu
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Rebel
Co do lin, to typowe dla hejterzyków bez skila, że czepiają się wszystkieg oprócz tego co na prawdę zostało zrobione źle. Nie umiesz ocenić proprocji? Nie znasz się na konstrukcji statków? PRZYJEB SIĘ DO LIN!
Yea!
Widziałem ten statek jeszcze gdy był samym kadłubem... wszystko inne oceniałem na bieżąco.

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Buła

Buła

Użytkownicy
wyłącz komputer i wyjdź z domu
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • wyłącz komputer i wyjdź z domu
No to słabo oceniałeś :lol2:  Jesteś współwinny

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
O kurwa, sory, ze tak pozno propsuje Buła. Wybacz

dezerter

dezerter

Użytkownicy
posty147
Propsy39
  • Użytkownicy
Update fotek statku:
Spoiler
Spoiler
Spoiler
Spoiler
Spoiler

Żeby nie było to ja Lynx z GMP

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1715
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
Update fotek statku:
Spoiler
Spoiler
Spoiler
Spoiler
Spoiler
no, teraz jest bardzo ładny

Acnefan

Acnefan

Użytkownicy
posty69
Propsy7
  • Użytkownicy
Można wiedzieć na kiedy jest mniej wiecej przewidywana premiera?

dezerter

dezerter

Użytkownicy
posty147
Propsy39
  • Użytkownicy
demo w najbliższym czasie

Paradoxal

Paradoxal

Użytkownicy
posty617
Propsy978
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Co do statku to tekstury za bardzo się powtarzają.Na pierwszym screenie widać żle zmapowałeś belki a sam model jest ok

dezerter

dezerter

Użytkownicy
posty147
Propsy39
  • Użytkownicy
to zrób lepsze dla swojego modelu i swojego moda mi się podobają takie ;)

Splash

Splash

Moderator
posty4213
Propsy3414
ProfesjaNierób
  • Moderator
to zrób lepsze dla swojego modelu i swojego moda mi się podobają takie ;)
Jeśli masz takie podejście do tego moda czyli "mi się podobają takie" to życzę ci powodzenia, bo przyda ci się. Ludzie dobrze ci doradzają, a ty nadal robisz swoje i w dodatku do dupy! Nie zdziw się tylko, że po wyjściu moda, opinie na jego temat w większości będą negatywne, o ile on wyjdzie. Jeśli ci się podobają to wporządku, ale nie upubliczniaj takiego wieśniactwa. Shadow Assassin ma rację, spójrz na te poręcze jak to wygląda. Deska na desce. Posłuchaj rad innych graczy i doświadczonych moderów. Mam w dupie, że to twój mod, ale ty go zamierzasz udostępnić wszystkim, a mało osób będzie chciało grać w moda, który został wykonany byle jak.

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

MrocznyPaladyn

MrocznyPaladyn

Użytkownicy
posty47
Propsy12
  • Użytkownicy
Kolego chciał bym tylko cos od siebie dodac pamiętaj że liczy się klimat i dusza danego moda co z tego że coś będzie zbjerowane jak straci na swojej urodzie , i trzymaj tak dalej bo to Twoje dzieło i jeżeli Tobie to odpowiada że tak ma byc to tak będzie git i nie pisze tego żeby Cię nakręcać czy nie ale jako Moder z czasów jeszcze kiedy jedyne co mieliśmy do dyspozycji to spacer i kilka niemieckich Tutoriali i naprawde wtedy bylo kila fajnych projektow Np mod z Kopalni który robil kolega Lares , Mroczne Tajemnice czy Tajemnica Krwawych Kamieni mojego autorstwa po ktorej ostatnio znalazlem strzepy na plytce. Tak więc nie masz się co przejmowac tylko dzialaj.

ThePanko

ThePanko

Użytkownicy
posty43
Propsy2
  • Użytkownicy
Zapowiada się całkiem dobrze.. co do np. statku moim zdaniem wygląda dobrze..niema co się czepiać bo liczy się fabuła tak naprawdę..a jak komuś się statek nie podoba to niech odpali moda Juran i zobaczy jakie tam są..szału nie ma ale mod dobry..nie wiem jak inni ale chciałby  by było dużo zadań nawet / i pobocznych bo według mnie zadania poboczne też są istotne..warto czasem odpocząć na 2/3 misje od zwalczania beliara itp. i np. wygrać konkurs picia w karczmie pod martwą haripą , rozwiązać jakaś zagadkę czy nawet przynieś jakieś rośliny alchemikowi . .. w każdym bądź razie życzę powodzenia z modem a w razie braku weny co do pomysłów z fabułą ,zadaniami to pisz a z pewnością ktoś pomoże bo pomysłów nigdy ludziom na tym forum nie brakuje tylko czasem z motywacją by coś zrobić bywa różnie ;p

Legal

Legal

Użytkownicy
Zryta czacha
posty118
Propsy11
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zryta czacha
Powiem tak, pierwsza strona tematu- spoko, fajnie, wszystko gra. Lecz następne tylko mnie zniechęciły. Mam nadzieję że poprawisz to modem.

Boykaundisputed

Boykaundisputed

Użytkownicy
Klata, plecy, barki, od tego są ciężarki.
posty403
Propsy80
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Klata, plecy, barki, od tego są ciężarki.
Co do statku to nie jest jeszcze najgorzej. Widziałem dużo gorsze w dużo lepszych modach , ale nie omieszkam też powiedzieć , że mogło być lepiej. Powodzenia w pracy nad modem i życzę determinacji w jego skończeniu w 100%.

Uri Boyka is the most complete fighter in the world...

Rogacki

Rogacki

Użytkownicy
posty48
Propsy19
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Słuchając tych soundtracków granych na gitarze akustycznej zaliczyłem dwa facepalmy. Jeden ode mnie, a drugi od mojej matki. Serio nie macie metronomu? Robicie to w jakimś programie czy "na żywo"? Utwory 1 i 2 nawet ujdą, chociaż nie wiem jak będzie to wyglądało podczas rozgrywki, ale reszta... Niech was Odyn włócznią przez łeb strzeli  :facepalm:

gothic1210
  • Gość
Jeden ode mnie, a drugi od mojej matki.
Przeglądasz tm z mamą?  oO

Splash

Splash

Moderator
posty4213
Propsy3414
ProfesjaNierób
  • Moderator
Większość tych utworów nawet nie pasuje do Gothica.

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

Rogacki

Rogacki

Użytkownicy
posty48
Propsy19
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Przeglądasz tm z mamą?  oO

Nie, ale te utwory były tak beznadziejne, że aż przybiegła z kuchni.

boguc

boguc

Użytkownicy
posty210
Propsy344
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
Co tam u Dejty? Zarzuć jakms gameplajem :lol:

Gothic najlepszy

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry