Witam wszystkich. :tiger:
Zachciało mi się zrobić własnego moda, ale jako niezbyt doświadczony modder (moja wiedza ogranicza się do skryptów postaci i dialogów - cóż, tyle co nauczyłem się z filmików chip17

) chciałbym zapytać się o parę rzeczy.
Pytanie 1
HistoriaKażdy mod ma swoją historię na której się opiera, więc i ja swoją wymyśliłem. Niestety nie wiem czy jest zdatna, dlatego też pytam się was.
A oto i ona:
Po odpłynięciu Beziego orkowie ruszyli na Khorinis. Ale cóż byli by to za stratedzy, gdzyby zostawili sobie za plecami zamek? No więc szamani zawalili wszystkie wejścia do Górniczej (tak im się zdaje) i poszli. Miasto się broni, magowie zburzyli most, do Jarkendaru na galerach przypłynęli zieloni, a najemnicy ufortyfikowali farmę Onara i stawiają opór. Tymczasem w GD bohater (albo poszukiwacz przygód spod Warszawy, albo odrodzony poszukiwacz) budzi się w starej wieży pana X (lub w pobliżu) i idzie do grupy pobliskiej grupy wydobywczej (kopanie idzie do przodu, kopalnie są większe) i dostaje questa aby zobaczyć co się dzieje bo od kilku tygodni ani jednego orka.
PS. niektórzy mogli słyszeć tą historię, ponieważ jest ona oparta na historyjce mojego kumpla, który kiedyś modował, a ja mu pomagałem.
Pytanie 2
PomocWiadomo, że ktoś z moimi wiadomościami nie da rady zrobić moda. Dlatego poszukuję chętnych do współtworzenia.
Jak przypomni mi się jeszcze coś, to dopiszę.