Europa Universalis - dokonane podboje 157919 359

O temacie

Autor Adanos

Zaczęty 5.10.2012 roku

Wyświetleń 157919

Odpowiedzi 359

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja

Adanos
Administrator

Europa Universalis - dokonane podboje
#20 2012-11-09, 12:48(Ostatnia zmiana: 2014-11-04, 17:16)
Gdybyście chcieli wiedzieć, co by było gdyby nie 11 września 1683 lub jak by wyglądało państwo od Morza Białego do Morza Czerwonego, to zapraszam do oglądania :D

Z EU3, Turcja (zaznaczona na jasnozielono), gra od 14 października 1399 roku:

No i wasale :D

oraz Sind

Co do reputacji to, no cóż w ciągu ostatnich kilku lat zaanektowałem Sardynię, Mantuę, Austrię i Państwo Papieskie :D
Poza tym w ostatnich kilkudziesięciu latach chyba nikt nie wypowiadał wojny, tylko ja. Ale co się dziwić, jak miałem ponad półmilionową armię :D

Luk

Luk

DreamVader 2
Sursum Corda! Wiwat Car!
posty1168
Propsy319
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader 2
  • Sursum Corda! Wiwat Car!
Z jakimi dodatkami grasz?

Spoiler
https://www.youtube.com/watch?v=DsSwvh4npMQ

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
"Napoleon's ambition" i "In nomine".

Luk

Luk

DreamVader 2
Sursum Corda! Wiwat Car!
posty1168
Propsy319
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader 2
Bóg zapłać dobry userze

Spoiler

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja

Adanos
Administrator

#24 2012-11-14, 15:42(Ostatnia zmiana: 2014-11-04, 17:17)
Z "Victorii", Prusy (zaznaczone na niebiesko), gra od 1 stycznia 1836 roku:

Państwa satelickie: Skandynawia, Belgia, Federacja Niemiec Północnych, Wirtembergia, Bawaria, Saksonia - Meiningen.

W sumie to moje trzecie podejście :lol2:

Interfejs moim zdaniem mógłby być lepszy, trudno było się przyzwyczaić :D  No i jeszcze gra ma błędy (np. można uczestniczyć w wojnie przeciwko sobie :lol2:  na szczęście nie atakują się żołnierze nawzajem, przykład Francja (mamy z nią sojusz) wypowiada wojnę Dwóm Sycyliom oraz papiestwu, po jakimś czasie Austria (z którą też mamy sojusz) wypowiada również wojnę Dwóm Sycyliom i... mamy wojnę z Francją (bo chyba gwarantowała niepodległość Sycylii), w konsekwencji nie możemy walczyć z Francuzami dopóki nie zakończymy dwóch poprzednich wojen :(  )

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Jak ktoś ma konto na forum Paradoxu, to powinien otrzymać na maila klucz do EU3: Chronicles na Steamie :D  Będę miał w co grać w czasie sesji xD

Luk

Luk

DreamVader 2
Sursum Corda! Wiwat Car!
posty1168
Propsy319
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader 2
Włączam sobie EU3. Myślę sobie "Chciałbym pograć w teraźniejszości, albo XX w.". Szukam moda. Znajduję- Steppe Wolf. Zmieniam specjalnie na j. angielski coby nie crashowało, daję współczesność widzę Polskę, a tam "president Donald Tusk". Po katastrofie pół biedy. Przed 10 kwietnia- perisdent Donald Tusk. Swoją drogą zamiast Witosa z 1921 mogli dać na Józefa. Chociaż będę mógł się wcielić w Lenina, Soso, przeżyć Czarnobyl, obalić demokracje i wprowadzić inną demokracje. Zaczynając od roku pańskiego 5 n.e . Wypowiem Wojnę Ukrainie i zajmę Lwów. Będzie nową stolicą Polski. Potem Zajmę Wołyń, oraz zdetronizuję cara Miediedewa(akurat on wtedy ma władzę). Moda polecam Adanosowi, bo jest opcja gry narodem "third Reich" :ok: , a dla RBT polecam USSR, a dla Polaków Polandie

Spoiler

Owca Smoków

Owca Smoków

Użytkownicy
posty22
Propsy5
  • Użytkownicy
Może też se zainstaluje EU3 i sobie pogram.

Luk mógłbyś dać linka do tego moda ?

Luk

Luk

DreamVader 2
Sursum Corda! Wiwat Car!
posty1168
Propsy319
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader 2
http://forum.paradoxplaza.com/forum/entry.php?1278-The-Steppe-Wolf-(AirotciV)
Tylko się nie dziw temu co zobaczysz. Pomylili polskich premierów z Preziami. Witos, Mazowiecki, Buzek, J. Kaczyński, D. Tusk- to byli premierzy. Powinni być na pewno(bez kolejności)- Piłsudski, L. Kaczyński, B. Komorowski, Wałęsa, oraz w ostatnich latach komuny chyba Jaruzelski, ale pewien nie jestem. Wszystko wrzucasz(folder też) do folderu mod. Musisz zmienić w pliku settings.exe język na english, bo może crashować. Mógłbym się pobawić w spolszczanie, ale nie chce mi się, chociaż EU łatwo się tłumaczy.

Spoiler

Owca Smoków

Owca Smoków

Użytkownicy
posty22
Propsy5
  • Użytkownicy
Dziękuje za info.

Offtopic: Może byś my coś napisali, jeśli masz czas ?

Leinnan

Leinnan

Administrator
torsonic polarity syndrome
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • torsonic polarity syndrome
No ja maniaczę od czasu do czasu w CK I właśnie, zainstalowałem niedawno jakiś polski bugfix(utrudniona gra, zamiast prusów  na Pomorzu i byłym eNeRDowie jest kultura zachodnio-słowiańska, więcej akcji jest- Raferti BugfixMod) i zacząłem grać Serbią na ustawieniach:
Poziom trudności- Normalny
Poziom agresji(czy jakoś tak): Szaleńczy

Na początek miałem 3 prowincje, sąsiedzi to:
  • jedno hrabstwo które szybko wchłonąłem(Dubrowik)
  •  Królestwo Chorwacji, rozpadło się tak po 50 latach od początku gry przez wojnę z Węgrami, z moją drobną pomocą
  • Cesarstwo Bizantyjskie, zaczęło się rozpadać kilkanaście lat przed Chorwacją, lecz rozpadało się o wiele dłużej(ok 30 lat). Głównie zdobycze na tym mieli Pieczyngowie, Seldżukowie(oni sami też się rozpadają) i ja
W ogóle dość dzika sytuacja się zrobiła, w trakcie gry ja walczyłem z Wenecją(1162-1165) o jedną prowincje w dolnej Grecji i dwie na Sycylii, Węgry ruszyły z krucjatą na Seldżuków, mimo postępującego rozkładu Węgry zostały zmiecione z powierzchni ziemii, a na jej terenach powstało także kilka niezależnych prowincji arabskich. Warto dodać wszystkie tereny na wschód od Polski są okupowane mniej więcej pół na pół przez pogan i islamistów, a co jakiś czas widzę jak Polacy muszą odbijać Poznań lub Kalisz z rąk mahometan.:lol:

Na stulecie mojej gry 2 skriny obrazujące rozwój mojego państwa- Królestwa Serbii i Chorwacji(ciemnozielone to moje, jasnozielone wasali)

Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Gerry Rafferty

Gerry Rafferty

O.D.A.L.
posty478
Propsy839
Profesjabrak
  • O.D.A.L.
czemu nie ck2 od razu?

tak poza tym chciałem sobie pograć w victorie ii z house divided ale nie mogę znaleźć żadnego polskiego tłumaczenia :(

Leinnan

Leinnan

Administrator
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Bo mam tymczasowo chujową kartę graficzną.
Adanos@ Jak chcesz mieć pełno prowincji w CK, to zdobądź tytuł Cesarza Bizantyjskiego, bodajże +10 prowincji daje więc warto.

W sumie macie pomysł jak dalej się rozwijać? Jeszcze 2 prowincje brakują mi do Króla Neapolu(Malta+ostatnia prowincja na Sycylii) i 3 do Króla Tunezji, dalej gdzie lepiej waszym zdaniem byłoby się rozwijać, Bułgaria czy Węgry?

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Luk

Luk

DreamVader 2
Sursum Corda! Wiwat Car!
posty1168
Propsy319
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader 2
Zacząłem grać Rusią Kijowską. Aktualnie męcząc się z podbijaniem nomadów udało mi się zdobyć prowincje wymagane do przemiany państwa. Grając Iaroslawem Rurickochwichem (Jarosław Mądry?) przeistoczyłem Ruś w mateczkę Rosiję. Jak uporam się z buntami zmienię stolicę na Moskwę, bo Kijów jest trochę zbyt blisko granicy z Polską(sojusznik, bo sojusznik, ale taka brandenburgia ostatnio jak grałem Polandią mnie zdradziła od tak, z dnia na dzień), a zachowałem tylko dlatego, że to była Ruś KIJOWSKA. Jako iż w modzie nie ma żadnych pustkowi i można dawne pustkowia kolonizować postanowiłem skolonizować północną skandynawię, Inflanty, oraz normalnie pustkowia, ale teraz nie- Północno-zachodni sybir. Graniczę z Polską, Węgrami(sojusznicy), jakimś chanatem, ale Węgry ich kolonizują, jakąś Wolga Bulgaria, oraz coś w stylu "Cuoams". Planuję zaatakować wikingów, oraz tą Wolga Bulgaria. Dodam, że Bolesław Chrobry rządzi nadal jako król chociaż od 10 lat powinien iść na rozprawę sądową w sferach niebieskich. Mowa oczywiście o EU3

Spoiler

Gerry Rafferty

Gerry Rafferty

O.D.A.L.
posty478
Propsy839
Profesjabrak
  • O.D.A.L.
Grając Iaroslawem Rurickochwichem (Jarosław Mądry?)

Mowa oczywiście o EU3
ehem, nie

Leinnan

Leinnan

Administrator
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Z tego co wiem to w EU 3 z wszystkimi dodatkami zaczyna się pod koniec XIV wieku :|

Gerry Rafferty

Gerry Rafferty

O.D.A.L.
posty478
Propsy839
Profesjabrak
  • O.D.A.L.
nom a jarosław mądry to wiek x-xi

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
On gra w tego moda: http://forum.paradoxplaza.com/forum/entry.php?1278-The-Steppe-Wolf-%28AirotciV

Time frame of the mod: 5 A.D.~2010 A.D. - ramy czasowe moda 5 - 2010

Leinnan

Leinnan

Administrator
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Dobry on jest?
Idzie grać poganami?
Bo z chęcią zrobiłbym z pogańskiego Pomorza nową potęgę i stolicę nowej Rzeszy :D

Luk

Luk

DreamVader 2
Sursum Corda! Wiwat Car!
posty1168
Propsy319
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader 2

Luk
DreamVader 2

#39 2013-01-27, 12:12(Ostatnia zmiana: 2013-01-27, 13:15)
Tak. Można. Pomorze, jest, albo German Pantheon, albo Baltic Pantheon. Błędem jest, że Polandia jest od razu katolicka, a powinna być w Slavic Phanteon. W wersji bez Factions jest bug który ukrywa niektóre grafiki np. Flagi państw te które do otwierania menu, ale można sobie z tym poradzić. Wersja z Factions jest OK, ale robi z wszystkich państw coś jak Ming tj. Musisz polegać na wpływach poszczególnych frakcji, więc jak dla mnie odpada.

@Adanos
2010 to ostatni rok do wyboru. Koniec gry to 2099 r. n.e
@Pagan
Nie patrz na przywódców w współczesnych krajach xD i musisz grać po angielsku coby crashy nie było

Spoiler

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry