Gothic: Banda Quentina - dyskusja ogólna 3418138 7445

O temacie

Autor

Zaczęty 16.09.2012 roku

Wyświetleń 3418138

Odpowiedzi 7445

blackero

blackero

Użytkownicy
posty232
Propsy13
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Najnowsza wersja to 1.4.91.2 :)

dog_1

dog_1

Użytkownicy
posty3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Moja podpowiedź do questa Sytuacja w starej kopalni. Dla osób, które wybiły ekipę stojąca przed kopalnią, zanim ukończyły tego questa. Aby móc zakończyć zadania, trzeba przywołać GRD_7001_ARTEGOR, gdyż Artegor nie powinien zginąć. Po rozmowie z nim, można kontynuować zadanie.

Masmix

Masmix

Użytkownicy
posty6
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czy wie ktoś może gdzie znajdę Fletchera po tym jak znalazłem dla niego zastępstwo? Potrzebuję go do questa z Nekiem.

EDIT: Znalazłem podpowiedź w innym wątku- Jest w Wewnętrznym Pierścieniu przy kuźni Stone'a i Skipa.

Masmix

Masmix

Użytkownicy
posty6
Profesjabrak
  • Użytkownicy
1. Czy rozpoczęcie pierwszej misji dla Draxa (bandyci) blokuje możliwość dołączenia do Starego Obozu?
2. Co z nowym obozem/ obozem na bagnach - czy można zrobić questy dla bandytów i później wybrać - bandyci/ NO/ bagna?
3. Jak rozpocząć zadanie Bunt Zbieraczy? Horacy nie informuje mnie o buncie planowanym przez Rufusa? Czy ten quest rozpoczyna się może w 2gim rozdziale/ po dołączeniu do NO? -> dla potomnych - quest zaczyna się w 2gim rozdziale

jabadabadu

jabadabadu

Użytkownicy
posty1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Zna ktoś inny sposób na wejście do świątyni  śniącego ? Wyrzucenie wszystkich rzeczy z ekwipunku nie pomogło , Gothic zamyka się przy wczytywaniu.

Latwopalny

Latwopalny

Użytkownicy
posty78
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Cześć :)

Jutro zaczynam swoją przygodę z tym modem i chciałbym wiedzieć czy są jakieś newralgiczne miejsca w których trzeba uważać aby nie popsuć sobie gry? Przeleciałem kilka ostatnich stron tego tematu i widzę że jest trochę błędów na które wolałbym się nie natknąć. :)

Farenchajt

Farenchajt

Użytkownicy
posty2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Hej :)

mam do Was pytanie: gdzie w Edycji rozszerzonej znajdziemy wędkę ?

Latwopalny

Latwopalny

Użytkownicy
posty78
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Po kilku godzinach bezawaryjnej gry mam taką dziwna sytuacje. :/

Wczytuje aktualnego save, pasek ładuje się do pełna, jednak zamiast odpalić mi grę ciągle wyświetla ekran ładowania. W dodatku pojawia się pasek życia a ja wciskając ESC mogę wejść w menu.

Po wczytaniu wcześniejszego save wszystko jest ok jednak po kilku minutach problem znów się pojawia. Reinstal gry oraz załadowanie starych save w niczym nie pomaga.

Ktoś napotkał podobny problem?

Post połączony: 2018-11-20, 18:40

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Latwopalny

Latwopalny

Użytkownicy
posty78
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Tak plus kilka dodatków. Wszystko zainstalowane według tego poradnika. :)

https://www.youtube.com/watch?v=bZ1hIMNdfmk

Załadowałem 1 z pierwszych save i gram niemal od początku. :)

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Jeśli zapisałeś, gdy padał deszcz, to już nie wczytasz - przynajmniej dopóki nie wywalisz DX11. Ten mod nie przoduje w gronie najstabilniejszych, delikatnie rzecz ujmując.

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

Latwopalny

Latwopalny

Użytkownicy
posty78
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
No i wszystko jasne. Akurat zapisywałem w trakcie deszczu. :)

Gdybym znów popełnił ten błąd to mogę zwyczajnie usunąć DX11 i bez przeszkód wrócić do starego zapisu czy wszystko idzie się walić? :)

Widziałem jak ktoś kiedyś grzebał w opcjach DX11 (po dwukrotnym wciśnięciu F11) Mógł wyłączyć ręcznie deszcz. Pomaga to coś czy problem pozostaje bez zmian? :)

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Wywalenie DX11 na pewno pozwoli wczytać zapis. Wyłączenie deszczu... może, ale nie mam pewności.

You didn't grow.
You didn't improve.

Latwopalny

Latwopalny

Użytkownicy
posty78
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Latwopalny

Latwopalny

Użytkownicy
posty78
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Cześć :)

Czy planując w przyszłości zostać członkiem starego obozu mogę z czystym sumieniem wykonać zadanie ,,Problemy Skazy,,? Chodzi o wsadzenie Świstaka i Złego do lochu. Ci dwaj NPC odgrywają później jakąś role w innych zadaniach?

Chce wykonać możliwie jak najwięcej zadań i jeśli później ta dwójka do niczego nie będzie mi potrzebna to pomimo chęci pozostania strażnikiem chętnie wykonałbym to zadanie. Zapowiada się ciekawie, tym bardziej że Nek przecież żyje ;)

Memoris

Memoris

Użytkownicy
posty5
Propsy1
Profesjabrak
  • Zbanowany
wiesz outlander mówił że takie granie nie jest do końca ok jeśli gracz chce wszystkie zadania porobić, bo potem dzieją się dziwne rzeczy których autor nie jest wstanie przewidzieć

Latwopalny

Latwopalny

Użytkownicy
posty78
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
A czy ta 2 jest później do czegoś potrzebna? Tzn biorą udział w jakimś innym zadaniu pobocznym? :)

Post połączony: 2018-11-25, 12:49
wiesz outlander mówił że takie granie nie jest do końca ok jeśli gracz chce wszystkie zadania porobić, bo potem dzieją się dziwne rzeczy których autor nie jest wstanie przewidzieć

Wykonałem to zadanie i akurat autor moda doskonale to przewidział. Diego w trakcie zapytania o naszą opinie w obozie pozytywnie komentuje nasze poczynania w sprawie tego questa. :)

Pasterz z Feshyr

Pasterz z Feshyr

Użytkownicy
posty126
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Witam
Mam pytanie czy w wersji 1.4.9 zmieniono coś w zadaniu kopalnia złota, pytam bo nie mam opcji dialogowych ze Shratem.

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Zamiast do Shrata musisz iść do Ghorima.

You didn't grow.
You didn't improve.

Zajonc

Zajonc

Użytkownicy
posty4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Z góry zaznaczam, że bardzo szanuję tego gościa, który zrobił ten mod - rozgrywka super, balans ekstra, nie wywala praktycznie do pulpitu, ale nic tak mnie nie irytuje jak zbugowane questy.... Przykładowo bunt zbieraczy - w jakimś domu przy kopalni w nowym obozie mają być paczki z bronią - nie ma nic. W poradniku i na forum dać ją ma nam jeden z kopaczy, ale to pewnie w poprzednich wersjach, w każdym razie utknąłem. To samo quest z chorym myśliwym - uczeń Caloma chce od nas 300 bryłek rudy i nie bierze jej mimo, że mam 2k. Ponoć chce też jakąś roślinę od ziomka z bagien, ale z nim nie ma opcji dialogowej na ten temat. Poza tym, ktoś może podpowie - gdzie znaleźć butelkę rtęci i jak "zmielić" ogniocierń do zadania wezwania posłańca dla bractwa?

0 użytkowników
Do góry