Gothic: Banda Quentina - dyskusja ogólna 3057497 7439

O temacie

Autor

Zaczęty 16.09.2012 roku

Wyświetleń 3057497

Odpowiedzi 7439

porfirion

porfirion

Użytkownicy
osiełek
posty93
Propsy37
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • osiełek
sęk w tym że nie mogę wejść do świątyni śniącego jak próbuje wejść to niby się ładuje ale pod sam koniec wywala grę i pokazuje ze program gothic przestał działać
Wywal niepotrzebne rzeczy z ekwipunku (jakieś tony nieużywanych broni, książek itp.) - ten problem z wejściem do świątyni pojawiał się wiele razy, sam też go miałem (i byłem na granicy solidnego wk***ienia :P), ale ten sposób pomógł elegancko :)

If you want something done, do it yourself! - Jean-Baptiste Emanuel Zorg, Piąty element

Więcej dowiesz się o człowieku po godzinie gry, niż po roku rozmowy - Platon, Zeus: Pan Olimpu

We internecie...

Zeref

Zeref

Użytkownicy
posty3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
sęk w tym że nie mogę wejść do świątyni śniącego jak próbuje wejść to niby się ładuje ale pod sam koniec wywala grę i pokazuje ze program gothic przestał działać
Wywal niepotrzebne rzeczy z ekwipunku (jakieś tony nieużywanych broni, książek itp.) - ten problem z wejściem do świątyni pojawiał się wiele razy, sam też go miałem (i byłem na granicy solidnego wk***ienia :P), ale ten sposób pomógł elegancko :)
Nie działa :/ wywaliłem dosłownie wszystko zostawiłem tylko potiony na życie z 5 artefaktów 2 bronie zbroja i hełm co noszę i dalej to samo :<<<<<<< nawet na golasa próbowałem i to samo

Psimgoth

Psimgoth

Użytkownicy
posty200
Propsy49
ProfesjaTester
  • Zbanowany
Masz system packa ? Polecam zainstalować 1.1

Zeref

Zeref

Użytkownicy
posty3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ok działa ! pobrałem system packa 1.6 ale wszystko działa teraz mogę wejść do świątyni nie mówiąc już o tym że gra ładuje się 3x szybciej

BlueFox303

BlueFox303

Użytkownicy
posty1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Będzie kiedyś dubbing? bo strasznie ujowo tak bez żadnego głosu

Necro59

Necro59

Użytkownicy
Nekromanta
posty1002
Propsy98
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nekromanta
Ponawiam pytania o teleportację. Czy da się jakoś naprawić freez gry po użyciu runy czy można sb wszystkie teleporty wsadzić w dupe? :/

Post połączony: 2017-08-13, 20:43
Ludzie pomóżcie proszę :C

"Jestem NAJLEPSZYM Nekromantą na świecie, jedynym władcą podziemi, ożywieńców, i demonów... Dziwko!"

PC, na którym siedzę:

Karta Graficzna: GeForce GTX 550Ti
Procesor: Intel(R) Core(TM) Quad CPU Q9300 @ 2.50GHz
Pamięć: 3,00GB pamięci RAM (użyteczne 3,00 GB)
System Operacyjny: Windows 7 Ultimate.

Jakub91

Jakub91

Użytkownicy
posty647
Propsy204
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ponawiam pytania o teleportację. Czy da się jakoś naprawić freez gry po użyciu runy czy można sb wszystkie teleporty wsadzić w dupe? :/

Post połączony: 2017-08-13, 20:43
Ludzie pomóżcie proszę :C

Grasz DX11 ? Miałem takie problemy właśnie z tą nakładką graficzną.

Necro59

Necro59

Użytkownicy
Nekromanta
posty1002
Propsy98
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nekromanta
Tak, gram. Czy to znaczy, że z DX do Gothica 1 muszę zrezygnować czy istnieją jakieś pliki specjalnie naprawiające ten błąd?

"Jestem NAJLEPSZYM Nekromantą na świecie, jedynym władcą podziemi, ożywieńców, i demonów... Dziwko!"

PC, na którym siedzę:

Jakub91

Jakub91

Użytkownicy
posty647
Propsy204
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Tak, gram. Czy to znaczy, że z DX do Gothica 1 muszę zrezygnować czy istnieją jakieś pliki specjalnie naprawiające ten błąd?

Nie wiem ale miałem ten sam problem z teleportacjami w mrocznych tajemnicach gdzieś 40 % frezowało grę i w końcu wywaliłem DX11.

Necro59

Necro59

Użytkownicy
Nekromanta
posty1002
Propsy98
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nekromanta
Narazie zastanawiam się nad zrezygnowaniem z DX11, macie kolejne propozycję?

PC, na którym siedzę:

Hadar

Hadar

Użytkownicy
posty97
Propsy7
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@gothic1210

Przypadkiem natknąłem się na to: https://www.wykop.pl/wpis/16073815/mircy-uwazajcie-na-edycje-rozszerzona-mod-do-pierw/

Co do pierwszych trzech akapitów podpisuję się rękami i nogami. Do tej pory czuję się brutalnie wyruchany :<

Nestarion

Nestarion

Użytkownicy
posty32
Propsy26
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Faktycznie też wydaję mi się, że zostanie kretem nie powinno z automatu wyłączać możliwości dołączenia do innych obozów, tak było bodajże w Świecie Skazańców. Poza tym w oryginalnym Gothicu, Bractwo Śniącego z otwartymi ramionami przyjęło takiego Dustego (a więc kopacza należącego do Starego Obozu).

WinterKing Kereth

WinterKing Kereth

Gry (themodders@telegram)
posty501
Propsy795
Profesjabrak
  • Gry (themodders@telegram)
Ekhm.. przecież w edycji rozszerzonej możesz zdradzić kretów.

Kacperpixel

Kacperpixel

Użytkownicy
posty4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam. trapi mnie taki wątek z tym felgorem żelazną garotą... A mianowicie jak zacząćquesta o nim, jeśli jest bo domyślam się ze będzie w nim trzeba uwalić skeldena który moim zdaniem co zabił... piszcieC z tym questem

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
To nie żaden quest. Ot, dostajesz od więźnia łańcuchy, dzięki którym przywołasz ducha. Daje to exp. A Skeldena uwalasz w 4 rozdziale jako bandyta albo Gomez go uwala w 5, jeśli grasz kim innym.

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

Hadar

Hadar

Użytkownicy
posty97
Propsy7
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@WinterKing Kereth

Tak, ale blokujesz sobie masę questów oraz możliwość dołączenia do obozu bandytów czy bractwa. Zaś dołączenie do Nowego Obozu wymaga zabicia Flinta co na pierwszych levelach jest mega trudne.

WinterKing Kereth

WinterKing Kereth

Gry (themodders@telegram)
posty501
Propsy795
Profesjabrak
  • Gry (themodders@telegram)
O tym Psimgoth nie wspominał. :lol2:

Kacperpixel

Kacperpixel

Użytkownicy
posty4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
witam. mam problem z zadaniem "Robotnik do kopalni" . powiem po koleji jak co dostałem, a więc po quescie corristo  z opuszczona kopalnia i nekromantą w niej dostałem od lee nakaz pójścia do laresa w celu zyskania kilku szkodnikówdo pracy w kopalni bo lee chce ją przejąć... lares mówi żebym zagadał do quentina bo on nie ma ludzi... idziemy do lee który zgadza się na to żebyśmy poszli do quentina i obiecali jemu i jego bandzie czwartą część wydobycia... idziemy do quentina i ten zgadza się, lecz każe nam "przyprowadzić jakiegoś kompetentnego człowieka, który pokieruje jego ludzmi" i moje pytanie jest następujące... kim jest ten człowiek i gdzie go znajdę

porfirion

porfirion

Użytkownicy
osiełek
posty93
Propsy37
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • osiełek
W solucji było to opisane - co prawda solucja jest do starszej wersji modu, więc pewnie częściowo nie jest aktualna, ale to akurat chyba się nie zmieniło. Tym robotnikiem jest Guy, który uciekł ze Starego Obozu i przesiaduje w Bractwie (o ile pamiętam, na placu świątynnym lub nieopodal).

If you want something done, do it yourself! - Jean-Baptiste Emanuel Zorg, Piąty element

Więcej dowiesz się o człowieku po godzinie gry, niż po roku rozmowy - Platon, Zeus: Pan Olimpu

We internecie...

podkopek

podkopek

Użytkownicy
posty89
Propsy15
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Cześć, chce zagrać sobie znów w er po przerwie i tu rodzi się pytanie. Jak to wszystko zainstalowac żeby było dobrze? Gothic -> playerkit -> gmdk + spolszczenie gmdk -> er 1.8 -> patch er 1.4.91 -> systempack 1.1 (czy lepiej 1.6?) .
I drugie pytanie czy ta wersja moda nie powinna mieć juz problemow z dx11 i mogę je zainstalować bez obawy ze w połowie rozgrywki okaże się, że gra sie "sp****oli na amen"?
No i jak zainstalować to dx11?
Ps. Fps patch współpracuje czy nie polecacie go wgrywać?
Jeżeli to finalna wersja nie licząc ewentualnego dubbingu to fajnie by było gdyby gdzieś przypiąć taka instrukcje. Jeżeli jednak już gdzieś taka jest to prosze o przekierowanie, dzięki pozdro ;)

0 użytkowników
Do góry